אי-שמיעה היקפית במערכת קולנוע ביתית
שלום לכולם,
קניתי מערכת קולנוע ביתית של פנסוניק וחיברתי את כל הרמקולים למערכת (2 פרונט, 2 סראונד, 1 סנטר, 1 סאב וופר) בכבלים דו-גידיים (פלוס ומינוס סטנדרטיים). הבעיה היא כשאני רואה סרט אני שומע רק מהפרונטים ומהסאב ומהשאר לא. בדקתי וכולם מחוברים אותו הדבר. אמרו לי שה-DVD אמור להמיר אוטומטית את הסאונד ל-5.1 ערוצים, אבל מסתבר שזה לא קורה. אני חיפשתי לשנות בהגדרות של הסרט לדולבי 5.1 אבל הפורמט היחידי שיש הוא mp3 .
מה לעשות?
שאלה נוספת, יש לי קונסולת xbox 360 ואני מעוניין לחבר אותה גם למערכת. למערכת שלי יש Audio Out, האם זה מספיק ?
קניתי מערכת קולנוע ביתית של פנסוניק וחיברתי את כל הרמקולים למערכת (2 פרונט, 2 סראונד, 1 סנטר, 1 סאב וופר) בכבלים דו-גידיים (פלוס ומינוס סטנדרטיים). הבעיה היא כשאני רואה סרט אני שומע רק מהפרונטים ומהסאב ומהשאר לא. בדקתי וכולם מחוברים אותו הדבר. אמרו לי שה-DVD אמור להמיר אוטומטית את הסאונד ל-5.1 ערוצים, אבל מסתבר שזה לא קורה. אני חיפשתי לשנות בהגדרות של הסרט לדולבי 5.1 אבל הפורמט היחידי שיש הוא mp3 .
מה לעשות?
שאלה נוספת, יש לי קונסולת xbox 360 ואני מעוניין לחבר אותה גם למערכת. למערכת שלי יש Audio Out, האם זה מספיק ?
- shaysharon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 326
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
לגבי הבעיה הראשונה - נשמע שניסית לשים סרט בפורמט divx, שפס הקול שלו הוא שני ערוצים בלבד. נסה לשים סרט בפורמט DVD.
בנוסף, כדי שתוכל לשמוע מכל הרמקולים גם בסרט שהוקלט בשני ערוצים, עלייך להגדיר זאת במכשיר ה-DVD. האם במכשיר ה-DVD קיימת לך אפשרות להפעיל "virtual surround" או משהו דומה?
אפשרות כזו תמיר את האות משני הערוצים לאות שישלח לכל 6 הערוצים.
לגבי הבעיה השניה - כדי לחבר את ה-XBOX עלייך להשתמש בכניסה ולא ביציאה (IN ולא OUT).
האם יש לך כניסה AUX IN או AUDIO IN או כל דבר עם "IN" לידו?
(האם קראת את חוברת ההפעלה? מה שתיארתי לעיל אמור להיות מפורט שם)
בנוסף, כדי שתוכל לשמוע מכל הרמקולים גם בסרט שהוקלט בשני ערוצים, עלייך להגדיר זאת במכשיר ה-DVD. האם במכשיר ה-DVD קיימת לך אפשרות להפעיל "virtual surround" או משהו דומה?
אפשרות כזו תמיר את האות משני הערוצים לאות שישלח לכל 6 הערוצים.
לגבי הבעיה השניה - כדי לחבר את ה-XBOX עלייך להשתמש בכניסה ולא ביציאה (IN ולא OUT).
האם יש לך כניסה AUX IN או AUDIO IN או כל דבר עם "IN" לידו?
(האם קראת את חוברת ההפעלה? מה שתיארתי לעיל אמור להיות מפורט שם)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- shaysharon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 326
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
יש לי הרגשה שמדובר ב-DVD משולב עם מגבר.MartinHSabag כתב:איך חיברת את המקור לרסיבר?...
בכל מקרה, נראה ש-negri17 אינו מגיב לניסיונות העזרה שלנו...
סליחה, שכחתי מהפוסט שלי כאן ונזכרתי שפרסמתי כאן הודעה.
זה אכן DVD משולב עם מגבר, דגם SA-PT150.
לגבי האקס בוקס, יש AUX IN ואני אנסה לחבר אותו, למרות שלא ממש כדאי כי הטלוויזיה בסלון על הפנים
אני אחכה לקנייה של טלוויזיה HD.
שאלה נוספת:
שמתי לב שבזמן האחרון שאני מוריד כתוביות לסדרות או סרטים ואני מנסה לנגן את הוידאו בנגן (VLC ומדיה פלייר), הכתוביות מופיעות בג'יבריש, אבל אחרי קידוד ב-virtual dub הם בעברית. הבעיה היא שאני לא יכול לבדוק האם הכתוביות תואמות לוידאו שיש לי . מה עושים?
זה אכן DVD משולב עם מגבר, דגם SA-PT150.
לגבי האקס בוקס, יש AUX IN ואני אנסה לחבר אותו, למרות שלא ממש כדאי כי הטלוויזיה בסלון על הפנים
אני אחכה לקנייה של טלוויזיה HD.
שאלה נוספת:
שמתי לב שבזמן האחרון שאני מוריד כתוביות לסדרות או סרטים ואני מנסה לנגן את הוידאו בנגן (VLC ומדיה פלייר), הכתוביות מופיעות בג'יבריש, אבל אחרי קידוד ב-virtual dub הם בעברית. הבעיה היא שאני לא יכול לבדוק האם הכתוביות תואמות לוידאו שיש לי . מה עושים?