ניקוי מגבר -עזרה דחוף
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לשם מה לנקות ?
אם כן , רצוי לבצע זאת במקום מוסמך,
בכל מקרה יש לנתק את החשמל לפני "התעסקות " .
ואני חוזר שוב , לעיתים מספיק שכבל / חוט זז ממקומו מעט והתוצאה - תקלה שקשה לאתרה...

אם כן , רצוי לבצע זאת במקום מוסמך,
בכל מקרה יש לנתק את החשמל לפני "התעסקות " .
ואני חוזר שוב , לעיתים מספיק שכבל / חוט זז ממקומו מעט והתוצאה - תקלה שקשה לאתרה...
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
"מקום מוסמך"?
כזה ש"מוסמך" לחייב אותך בכמה שיותר ולעשות עבורך כמה שפחות?
לגבי ניקוי מגבר - כמו שנאמר כאן, לנקות עם לחץ אוויר (לא קרוב מדי לרכיבים על מנת לא להזיק), ותן שתי ריסוסים ממש קצרצרים עם הנוזל הזה (שהוא חיקוי זול ונחות של WD40 - אני מעדיף את המקור) על הפוטנציומטרים (מבפנים!) של הווליום, באלאנס ועל בורר הכניסות. אחרי הריסוס שחק עם כל פוטנציומטר מס' רב של פעמים ובמהירות, כך תוריד טיפה קורוזיה מהמגעים וזה יכול רק לעזור.
לגבי ניקוי מגבר - כמו שנאמר כאן, לנקות עם לחץ אוויר (לא קרוב מדי לרכיבים על מנת לא להזיק), ותן שתי ריסוסים ממש קצרצרים עם הנוזל הזה (שהוא חיקוי זול ונחות של WD40 - אני מעדיף את המקור) על הפוטנציומטרים (מבפנים!) של הווליום, באלאנס ועל בורר הכניסות. אחרי הריסוס שחק עם כל פוטנציומטר מס' רב של פעמים ובמהירות, כך תוריד טיפה קורוזיה מהמגעים וזה יכול רק לעזור.
- רונן
- חבר מכור קשה

אינני רוצה להיכנס לוויכוח ,
קח בחשבון שלא כל האנשים הינם בעלי ידע טכני ,
עבור 50-100 ש"ח שהיא הוצאה זניחה לדעתי , ניתן לבקש לבצע זאת במעבדה.
( חלק את ה 100 ש"ח למספר השנים שהמכשיר קיים וראה כמה זניחה ההוצאה )
כל זאת לעומת הנזק שיגרם - אם יגרם -ומקווה שלא יגרם למכשיר - וחס וחלילה גם לאדם הלא מיומן
( אין מכשיר חשמלי שלא קיימת בו אזהרה לא לפתוח אם אינך בעל מקצוע בתחום )
שוב , זו דעתי , ואין לי אומץ להמליץ לאדם שאינני מכיר את כישוריו לפרק מכשיר חשמלי ולהתעסק איתו .

קח בחשבון שלא כל האנשים הינם בעלי ידע טכני ,
עבור 50-100 ש"ח שהיא הוצאה זניחה לדעתי , ניתן לבקש לבצע זאת במעבדה.
( חלק את ה 100 ש"ח למספר השנים שהמכשיר קיים וראה כמה זניחה ההוצאה )
כל זאת לעומת הנזק שיגרם - אם יגרם -ומקווה שלא יגרם למכשיר - וחס וחלילה גם לאדם הלא מיומן
( אין מכשיר חשמלי שלא קיימת בו אזהרה לא לפתוח אם אינך בעל מקצוע בתחום )
שוב , זו דעתי , ואין לי אומץ להמליץ לאדם שאינני מכיר את כישוריו לפרק מכשיר חשמלי ולהתעסק איתו .
- רונן
- חבר מכור קשה

אני מציע לסיים כאן את ההתכתבות בינינו.
כל אחד ודעתו .
תודה .
כל אחד ודעתו .
תודה .
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אני ממש מסכים עם רונן, למרות שאני אחד שעושה המון דברים לבד (בקרוב תראו את אחד הפרויקטים היותר גדולים שלי בפורום DIY)
גם אם ההוצאה היא קצת יותר יקרה נניח 200 שקל זה עדיין שווה. זה לא משהו שעושים כל יום, גם אם עושים את זה אחת לשלוש שנים, זה 70 שקל לשנה וייתכן מאוד שזה ימנע תקלות עתידיות שיעלו הרבה יותר.
נניח שהוא ירסס את החומר הזה על מקום שאסור, או באופן כזה שיסגר מעגל בין שני חלקים שלא אמור להיות מגע ביניהם והחומר הזה מעביר זרם.
הסיכון גדול מדי לעומת התועלת. לדעתי בכל אופן
לירן
גם אם ההוצאה היא קצת יותר יקרה נניח 200 שקל זה עדיין שווה. זה לא משהו שעושים כל יום, גם אם עושים את זה אחת לשלוש שנים, זה 70 שקל לשנה וייתכן מאוד שזה ימנע תקלות עתידיות שיעלו הרבה יותר.
נניח שהוא ירסס את החומר הזה על מקום שאסור, או באופן כזה שיסגר מעגל בין שני חלקים שלא אמור להיות מגע ביניהם והחומר הזה מעביר זרם.
הסיכון גדול מדי לעומת התועלת. לדעתי בכל אופן
לירן