אני חדש בפורום זה וזה ה post הראשון שלי.
סליחה מראש על שטויות שאני (כנראה, מחוסר ידיעה/הבנה) אפלוט.
אני מתכוון לקנות טלוויזיה של פיוניר מסדרת ה Kuro, אך אני קצת מתלבט בין 2 דגמים:
428XD - פלסמה בגודל 42 אינץ, רזולוציה (Native) של 1024x768
5010FD- פלסמה בגודל 50 אינץ, תומכת (Native) ב Full HD (כלומר ב 1920x1080).
השיקולים שלי הם קודם כל איכות (בגלל זה אני הולך על הקורו, כמובן לאחר שהלכתי לחנות והשוויתי והתרשמתי במו עיניי) ורק לאחר מכן מחיר.
אני מתכוון לראות על הטלוויזיה שידורים באמצעות YesHD בלבד, ובחלק קטן מאוד מהזמן לשחק ב PS3.
מרחק הצפייה מהטלוויזיה הינו כ 3 מטר (בחדר שינה).
וכן, אני יודע ש 42 אינץ זה די והותר למרחק הנל וש 50 אינץ זה overkill, אבל תקראו הלאה ותבינו...
ה "בעיות" הן:
Yes משדרים ב 1080/50i (החיים היו הרבה יותר קלים אם השידורים היו ב 1080/24P באופן אוניברסלי...).
איש מכירות מסויים אמר לי שגם בטלוויזיה של Full HD, הטלוויזיה יכולה להציג (על המסך) רק Progressive, כך שהתוכן מומר ל 720P.
כמו כן ציין שבעיקרון אין בעייה היות ורוחב הפס הנדרש לשדר 1080i ו 720p הינו (כמעט) זהה.
האם 2 ההצהרות הנל נכונות ?
הבעייה היא, שבמידה והנל נכון, המסך:
1. מאבד פרטים מהמקור בשל שינוי הרזולוציה (720 במקום 1080).
2. מוסיף נתונים שלא היו בשידור המקורי (מ interlaced ל progressive), עי Scaling/אינטרפולציה (ניחוש מלומד ?) של האות המקורי.
3. ב428XD, "מעוות" נתונים (משנה את הסיגנל של 1080i ל 720P), כך שה aspect ratio (מישהו מכיר מינוח טוב יותר בעברית ?) של המסך, שגם ככה אינו 16:9 אמיתי (1024x768), נמתח/משונה מ 1080i ל 720P ש (על המסך) נמתח/משונה שוב ל 1024x768P.
הערה: אני מודע לעובדה שאני אולי שואל שאלות קצת "טהרניות", אבל מה לעשות, אני פרפקציוניסט בטבעי.
אני חושב על 2 עולמות קרובים/דומים:
1. הטלוויזיה הרגילה, שם הסיגנל המשודר הוא interlaced בלבד, והינו לפי מפרט סטנדרטי יחיד, וכך גם הטלוויזיות (PAL 576i "על הנייר", באירופה, למיטב זכרוני).
2. במחשבים-שם הסיגנל הוא progressive בלבד (מה שכרטיס המסך במחשב מוציא ומה שהמסך מוכן לקבל בתור input סטנדרטי).
במסכי LCD במחשב, במידה והרזולוציה אינה ה Native/מקסימלית של המסך, התמונה המוצגת אינה חדה (היות ועוברת אינטרפולציה), אך במחשב לפחות יש לך בחירה איזו רזולוציה כרטיס המסך יוציא למסך...
אני מניח שהנל (רזולוציה Native=חדות מקסימלית/נינימום "מריחות") זהה (במידה כזו או אחרת, בהתאם לסיטואציה ויכולות מעבד הווידיאו) גם במסכי פלזמה.
במידה ואני רוצה לראות את השידורים (YesHD) באיכות האופטימלית (כלומר ללא Down Scaling וללא איבוד/שינוי פרטים/רזולוציה), האם אני חייב טלוויזיה שעובדת ב Full HD ?
האם אין אפשרות שהמסך (5010FD) יציג את הסיגנל המקורי (1080i) וזהו ?
במידה ולא, האם אין אפשרות (אם כבר עוברים ל progressive) לעשות Upscaling\Upsampling ל 1080p (במקום 720p) ?
אם לא באופן מובנה (עי היכולות של מעבד הווידיאו המובנה בטלוויזיה) אז באופן חיצוני (כגון מעבד ווידיאו חיצוני) ?
במידה וכן, האם כדאי (מבחינת איכות האות שיובחן על המסך) ?
איזה מומלץ ? עלות ? הרחב, פרט ונמק...
בקיצור: איזה מסך (עם/בלי רכיבים אופציונליים נוספים) לחווית צפייה אופטימלית ?