DVI to VGA

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
SparrowGene פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,

ברשותי מסך מחשב 22' שמחבור דרך יציאת DVI למחשב.
יש במסך גם חיבור VGA שכרגע אינו מנוצל.

קניתי PS3 ואני רוצה לחבר אותו למסך - מבלי לוותר על חיבור DVI למחשב כי זהו עיקר השימוש שאני עושה בו.

נאמר לי בחנות של הפלייסטיישן כי אני יכול לרכוש כבל DVI to VGA שאיתו אני אחבר ל-VGA של המסך ול-HDMI של ה-PS3 (עם מחבר נוסף). לטענתם אין ירידה משמעותית באיכות.

1. האם כדאי? האם באמת כפל זה נותן תוצאות טובות? (סאונד אני אחבר בנפרד)
2. האם עדיף לוותר על ה-DVI למחשב ולהשתמש רק ב-VGA למחשב? (ואז את ה-PS3 ישירות ל-DVI של המסך?) - האם יש הבדל משמעותי בין שימוש ב-VGA ל-DVI?

hananmori12
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 838
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

SparrowGene פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לגבי ירידה באיכות..

שליחה #3 

קראתי במדריך לחיבורי וידאו שעלולה להיות הנחתה בשידורי HD אם אני מחובר דרך VGA,

אבל השאלה שלי היא האם גם תהיה ירידה באיכות במידה ואני מחבר את המחשב למסך דרך ה-VGA ומשאיר את ה-DVI של המסך פנוי עבור ה-PS3?

וגם האם מישהו בכל זאת יודע משהו לגבי הכבל הזה שמחבר VGA ל-DVI?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

החברים בחנות או שלא הבינו מה אתה רוצה מהם, או שהם לא יודעים מה הם מוכרים.

אתה לא יכול להמיר מ DVI ל VGA ובוודאי שלא יכול להמיר מ VGA ל HDMI, גם אם העברת אותו בדרך במחבר DVI.

אם תסתכל במחבר DVI תראה שיש שם הרבה מאוד מגעים, יותר ממה שצריך בשביל להעביר RGB בכל צורה שלא תחשב את זה. הסיבה היא שמחברי DVI במחשבים הם מחברים "כפולים" הם מעבירים בו זמנית גם RGB דיגיטאלי זהה ל HDMI וגם RGB אנאלוגי זהה ל VGA.

האבל הגדול הוא והיות ומדובר בשתי שיטות שונות לחלוטין של העברת RGB אין "גישור" ביניהם במחבר ה DVI. לכן כשאתה מחבר מיציאת DVI לכניסת VGA במסך אתה למעשה משתמש רק במגעים שיודעים להעביר RGB אנאלוגי וכשאתה מתחבר מ DVI ל HDMI אתה משתמש בסט נפרד לחלוטין של מגעים שמעבירים RGB דיגיטאלי. שום מחבר או כבל לא יכול לגשר בין השניים.

אין לזה שום קשר לאיכות, אפשר להעביר ווידאו באיכות מצויינת (למעשה בהרבה אולפנים עדיין מעבירים RGB אנאלוגי ואם מעבירים אותו באופן דיגיטאלי אז זה בכלל ב SDI)

הרעיון שהציעו לך למתקן חיצוני הוא הפתרון הנכון לגביך, רק שמה שאתה צריך זה ממתג HDMI, בדיוק לפני כמה שבועות בחנו אחד כזה כאן באתר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

SparrowGene פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אחלה, תודה רבה

שליחה #5 

כן ראיתי את הדיון על הממתג, OPPO, אני אבדוק איך אני משיג אותו - תודה רבה על התשובה המפורטת.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”