מה ההבדל בין Nvidia Purevideo לבין Nvidia Purevideo HD
שלום לכל החברים,
בימים האחרונים שדירגתי את כרטיס המסך שלי ל- EVGA GeForce 8800GTS 320MB.
במפרט של הכרטיס ראיתי שהוא תומך ב- Nvidia Purevideo HD.
כשהשתמשתי בכרטיס הישן שלי התקנתי את תוכנת Nvidia Purevideo.
העניין הוא שאני לא מוצא בשום מקום אפשרות להורדה/רכישה של Nvidia Purevideo HD.
האם Nvidia Purevideo HD הוא חלק מהדרייוור של הכרטיס/חלק מהחומרה?
הכרטיס ישודך למערכת הפעלה vista. האם Nvidia Purevideo HD קיים גם לויסטה או רק ל- XP?
אשמח לכל עזרה, תודה מראש.
בימים האחרונים שדירגתי את כרטיס המסך שלי ל- EVGA GeForce 8800GTS 320MB.
במפרט של הכרטיס ראיתי שהוא תומך ב- Nvidia Purevideo HD.
כשהשתמשתי בכרטיס הישן שלי התקנתי את תוכנת Nvidia Purevideo.
העניין הוא שאני לא מוצא בשום מקום אפשרות להורדה/רכישה של Nvidia Purevideo HD.
האם Nvidia Purevideo HD הוא חלק מהדרייוור של הכרטיס/חלק מהחומרה?
הכרטיס ישודך למערכת הפעלה vista. האם Nvidia Purevideo HD קיים גם לויסטה או רק ל- XP?
אשמח לכל עזרה, תודה מראש.
On the surface, PureVideo HD is not really that different from current GeForce 7 PureVideo. The only addition is the capability to playback video content with HDCP protection enabled. Previous versions of PureVideo are able to accelerate content encoded in the same formats as HD-DVD and Blu-Ray provide, but without the content protection factor. No hardware needs to change for PureVideo HD support, and it all comes down to a driver. The fact that PureVideo HD support won't be added for GeForce 6 series parts doesn't matter, as there aren't any GeForce 6 series cards with HDCP support.
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2798&p=2
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2798&p=2
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3872
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
האם Nvidia Purevideo HD "ממלא" גם את התפקיד של Nvidia Purevideo במידה ואני מסיר
אותו ומתקין במקומו את Nvidia Purevideo HD ?
(כמובן שהכרטיס מסך תומךGT8600 )
אותו ומתקין במקומו את Nvidia Purevideo HD ?
(כמובן שהכרטיס מסך תומךGT8600 )
And the meek shall inherit the earth
...
...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש כאן בעיה של בלבול במושגים.
Nvidia PureVideo Decoder היה מוצר תוכנה - שפיתוחו הופסק לפני שנתיים דרך אגב - נפרד לחלוטין שתוכנן להתקנה תחת Windows XP כדי לפענח DVD ולהאיץ MPEG-2 בחומרה. לשם כך הוא השתמש בפונקציות שהיו קיימות בדרייברים שאיפשרו גישה ל GPU דרך DXVA. מה שהוא נתן שזכה לכל כך הרבה הערכה אז היה deinterlacing מצויין.
Nvidia PureVideo HD לא קשור אליו בכלל. זה פשוט השם ש Nvidia העניקו למכלול הפונקציות הקיימות בדרייברים שמאפשרים פניה ל GPU דרך DXVA2 להאצת H.264 . אי אפשר להסיר אותו כי זה לא מוצר העומד בפני עצמו.
ועכשיו למעשה.
Nvidia Purecideo Decoder הוא מוצר מיושן ומוגבל שכבר אין בו שום צורך. ההאצה בחומרה שהוא נותן מוגבלת לתכנים שהם בעיקר mpeg-2 שבהם היא כבר לא נדרשת בכלל עם מעבדים כפולי ליבה. הוא גם נתמך רק על XP היות והוא משתמש ב DXVA ולא ב DXVA2 הקיים ב Vista. ובנוסף, איכות התמונה שלו נופלת מזו המתקבלת ממפענחים שפיתוחם המשיך בשנתיים האחרונות. אני יודע שהוא מופיע במקום בולט במדריך לווידאו למחשבים חלשים אבל תזכרו בבקשה שהמדריך פורסם לפני שנה.
Nvidia PureVideo Decoder היה מוצר תוכנה - שפיתוחו הופסק לפני שנתיים דרך אגב - נפרד לחלוטין שתוכנן להתקנה תחת Windows XP כדי לפענח DVD ולהאיץ MPEG-2 בחומרה. לשם כך הוא השתמש בפונקציות שהיו קיימות בדרייברים שאיפשרו גישה ל GPU דרך DXVA. מה שהוא נתן שזכה לכל כך הרבה הערכה אז היה deinterlacing מצויין.
Nvidia PureVideo HD לא קשור אליו בכלל. זה פשוט השם ש Nvidia העניקו למכלול הפונקציות הקיימות בדרייברים שמאפשרים פניה ל GPU דרך DXVA2 להאצת H.264 . אי אפשר להסיר אותו כי זה לא מוצר העומד בפני עצמו.
ועכשיו למעשה.
Nvidia Purecideo Decoder הוא מוצר מיושן ומוגבל שכבר אין בו שום צורך. ההאצה בחומרה שהוא נותן מוגבלת לתכנים שהם בעיקר mpeg-2 שבהם היא כבר לא נדרשת בכלל עם מעבדים כפולי ליבה. הוא גם נתמך רק על XP היות והוא משתמש ב DXVA ולא ב DXVA2 הקיים ב Vista. ובנוסף, איכות התמונה שלו נופלת מזו המתקבלת ממפענחים שפיתוחם המשיך בשנתיים האחרונות. אני יודע שהוא מופיע במקום בולט במדריך לווידאו למחשבים חלשים אבל תזכרו בבקשה שהמדריך פורסם לפני שנה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אתה יכול בבקשה להמליץ על מפענחים שנותנים איכות תמונה טובה יותר?Catskinner כתב: ובנוסף, איכות התמונה שלו נופלת מזו המתקבלת ממפענחים שפיתוחם המשיך בשנתיים האחרונות. אני יודע שהוא מופיע במקום בולט במדריך לווידאו למחשבים חלשים אבל תזכרו בבקשה שהמדריך פורסם לפני שנה....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

השאלה היא איכות תמונה טובה יותר לגבי מה ועבור מי?
מי שיש לו מעבד כפול ליבה ומותקן אצלו ffdshow יקבל תוצאות טובות מאוד בפענוח mpeg-2 כאשר הספרייה לפענוח היא libmpeg2, פילטר ה postprocessing מופעל ופילטר ה deinterlacing נמצא ב TomsMoComp או ב 5tap lowpass. זה הצרוף שאני משתמש בו באחד המחשבים בבית ואין לי שום תלונה על התוצאה.
מי שכל כך רוצה האצה בחומרה כי הוא נכנס לדיכאון עמוק כל פעם שהוא רואה שפענוח 1080i TS "גוזל" 60-70% ממעבד כפול ליבה יכול להשתמש ב PowerDVD ולהתענג על אחוז חד ספרתי של עומס על המעבד - עד שהוא נזכר שהמשפחה רוצה לראות גם כתוביות.
מי שממילא רואה הכל ב VMC יכול גם להישאר עם מפענח ה mpeg-2 שהגיע עם vista. הוא בכלל לא רע, בהתחשב שזה גרסה מסורסת של המפענח שיש ב PDVD (או כך לפחות שמעתי) ושופר גם ב SP1. גם אז שילוב של ffdshow כ postprocessor ייתן תוצאות טובות יותר מ Purevideo Decoder בהרבה מקרים .
מי שיש לו מעבד כפול ליבה ומותקן אצלו ffdshow יקבל תוצאות טובות מאוד בפענוח mpeg-2 כאשר הספרייה לפענוח היא libmpeg2, פילטר ה postprocessing מופעל ופילטר ה deinterlacing נמצא ב TomsMoComp או ב 5tap lowpass. זה הצרוף שאני משתמש בו באחד המחשבים בבית ואין לי שום תלונה על התוצאה.
מי שכל כך רוצה האצה בחומרה כי הוא נכנס לדיכאון עמוק כל פעם שהוא רואה שפענוח 1080i TS "גוזל" 60-70% ממעבד כפול ליבה יכול להשתמש ב PowerDVD ולהתענג על אחוז חד ספרתי של עומס על המעבד - עד שהוא נזכר שהמשפחה רוצה לראות גם כתוביות.
מי שממילא רואה הכל ב VMC יכול גם להישאר עם מפענח ה mpeg-2 שהגיע עם vista. הוא בכלל לא רע, בהתחשב שזה גרסה מסורסת של המפענח שיש ב PDVD (או כך לפחות שמעתי) ושופר גם ב SP1. גם אז שילוב של ffdshow כ postprocessor ייתן תוצאות טובות יותר מ Purevideo Decoder בהרבה מקרים .
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3872
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
תודה על התשובות, אני משתמש בXP .
כעת אני משתמש ב WMP11 + ffdshow בmpeg-2 כאשר הספרייה לפענוח היא libmpeg2 כפי שהמליץ לי בעבר Catskinner- התוצאות טובות מאוד.
כתבתי אתמול לSUPPORT של NVIDIA בנושא והנה התשובה שדומה לתשובה של Catskinner.
(בעיקרון הם ממליצים על Cyber Link Power DVD )
Response 05/08/2008 07:46 PM
Thank you for contacting NVIDIA Customer Care.
I understand from your email that you have a GeForce 8600 GT graphics card with the Windows XP operating system and you would like to download the Pure Video HD Decoder.
Let me explain that this is a technology that is embedded into the graphics chipset and cannot be downloaded separately. Pure Video HD technology is the combination of a dedicated video processing core on the NVIDIA GPU and software in the NVIDIA drivers that delivers superb video quality.
For more information please click on the following link
http://www.nvidia.com/page/purevideo_HD.html
http://www.nvidia.com/object/pvhd_fb.html
However, if you would like to play High Definition Blu Ray DVD's then I request you to download the Cyber Link Power DVD player. Besides supporting Blu-ray Disc, HD DVD, and DVD's, it also supports NVIDIA's second generation Pure Video HD architecture on NVIDIA's GeForce 8500 and 8600 graphics cards.
If you wish to purchase the Cyber Link Power DVD software, please click on the following link
http://store.nvidia.com/servlet/Control ... D=82193800
Also please note the following to check for the system requirements for the Pure Video HD Decoder.
1. HDCP enabled PCI-e Graphics Card
2. High-Definition HDCP/HDMI Displays
3. HD DVD or Blu Ray Drives
4. ISV Movie Players
http://www.nvidia.com/object/pvhd_syste ... ments.html
Please feel free to contact us for any further assistance.
Regards,
NVIDIA Customer Care
כעת אני משתמש ב WMP11 + ffdshow בmpeg-2 כאשר הספרייה לפענוח היא libmpeg2 כפי שהמליץ לי בעבר Catskinner- התוצאות טובות מאוד.
כתבתי אתמול לSUPPORT של NVIDIA בנושא והנה התשובה שדומה לתשובה של Catskinner.
(בעיקרון הם ממליצים על Cyber Link Power DVD )
Response 05/08/2008 07:46 PM
Thank you for contacting NVIDIA Customer Care.
I understand from your email that you have a GeForce 8600 GT graphics card with the Windows XP operating system and you would like to download the Pure Video HD Decoder.
Let me explain that this is a technology that is embedded into the graphics chipset and cannot be downloaded separately. Pure Video HD technology is the combination of a dedicated video processing core on the NVIDIA GPU and software in the NVIDIA drivers that delivers superb video quality.
For more information please click on the following link
http://www.nvidia.com/page/purevideo_HD.html
http://www.nvidia.com/object/pvhd_fb.html
However, if you would like to play High Definition Blu Ray DVD's then I request you to download the Cyber Link Power DVD player. Besides supporting Blu-ray Disc, HD DVD, and DVD's, it also supports NVIDIA's second generation Pure Video HD architecture on NVIDIA's GeForce 8500 and 8600 graphics cards.
If you wish to purchase the Cyber Link Power DVD software, please click on the following link
http://store.nvidia.com/servlet/Control ... D=82193800
Also please note the following to check for the system requirements for the Pure Video HD Decoder.
1. HDCP enabled PCI-e Graphics Card
2. High-Definition HDCP/HDMI Displays
3. HD DVD or Blu Ray Drives
4. ISV Movie Players
http://www.nvidia.com/object/pvhd_syste ... ments.html
Please feel free to contact us for any further assistance.
Regards,
NVIDIA Customer Care
נערך לאחרונה על ידי FIRE_WIRE ב 09/05/2008 11:55, נערך 2 פעמים בסך הכל.
And the meek shall inherit the earth
...
...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

רקהערת אגב קטנה, לדעתי התמונה שמתקבלת מ PowerDVD רחוקה מלהיות מושלמת. לתוכנה יש נטיה לעיבוד יתר על מנת לתת צבעים "חיים" יותר והתוצאה שמתקבלת היא לדעתי מוגזמת ומלאכותית מידי בהרבה מקרים.