התלבטות האם שווה להחליף את הרסיבר ?
שלום רב לכולם,
אז ככה לאחרונה לאחר שסיימתי לאבזר את הפינה שלי [קולנוע ביתי] במגוון מוצרים נשאר לי רק דבר אחד שיושב שם בדור קודם השאלה אם שווה להחליפו לאור התפתחותה של הטכנולוגיה או זהו דבר שלא כל-כך יורגש בו ההבדל והוא :
יש ברשותי רסיבר בן כמה שנים טובות מדגם Yamaha 795a אשר עושה את עבודתו בנאמנה, האם שווה לשדרגו לאחד הרסיברים החדשים אשר תומכים בפורמטים החדשים של HD ? כאחד שביקר בתערוכה האחרונה בחסות האתר ושמע את הרסיבר החדש של פיוניר lx70 באולם ההדגמה של ארמגדון,יש לציין שהתרשמתי מאוד מאוד.
יש ברשותי מסך של פיוניר אשר מחובר אליו PS3 וגם ממיר YESHD כלומר אני מאוד אוהב ומחובר לכל נושא איכות צפיה ברמה גבוהה HD , ועד עכשיו לא כל-כך ייחסתי חשיבות לכל נושא האודיו בתחום ה-HD , האם שווה להכנס לזה כלומר ללכת לכוון של רסיבר שתומך בפורמטים החדשים,האם תהיה לזה לדעתכם השפעה גדולה על הצפיה בתכני HD מבחינת השלמת הנושא ?
ואם כן לאיזה כוון ללכת יספיק לי רסיבר בסדר גודל של האונקיו 606 או הימהה 863 או ללכת כבר על רסיבר שמתחבר לרשת הביתית במקביל כגון הפיוניר lx70 או אחד מדגמי הימהה הגבוהים 1800 או 3800 ?
אני קצת מבולבל האם שווה להכנס שוב להוצעה שכזאת אם כל האהבה לתחום, ישנה הצדקה ?
את השריטה כבר יש, ולרפא זאת זה בכלל לא קל, אני בטוח שמרבית החברים באתר יסכימו איתי באימרה האחרונה ,הרי מגרד לנו כל הזמן בין האצבעות למשהו הבא,.
אשמח לעזרה וקצת סדר בראש,
בתודה מראש אלי, וחג עצמאות שמח לכולם.
אז ככה לאחרונה לאחר שסיימתי לאבזר את הפינה שלי [קולנוע ביתי] במגוון מוצרים נשאר לי רק דבר אחד שיושב שם בדור קודם השאלה אם שווה להחליפו לאור התפתחותה של הטכנולוגיה או זהו דבר שלא כל-כך יורגש בו ההבדל והוא :
יש ברשותי רסיבר בן כמה שנים טובות מדגם Yamaha 795a אשר עושה את עבודתו בנאמנה, האם שווה לשדרגו לאחד הרסיברים החדשים אשר תומכים בפורמטים החדשים של HD ? כאחד שביקר בתערוכה האחרונה בחסות האתר ושמע את הרסיבר החדש של פיוניר lx70 באולם ההדגמה של ארמגדון,יש לציין שהתרשמתי מאוד מאוד.
יש ברשותי מסך של פיוניר אשר מחובר אליו PS3 וגם ממיר YESHD כלומר אני מאוד אוהב ומחובר לכל נושא איכות צפיה ברמה גבוהה HD , ועד עכשיו לא כל-כך ייחסתי חשיבות לכל נושא האודיו בתחום ה-HD , האם שווה להכנס לזה כלומר ללכת לכוון של רסיבר שתומך בפורמטים החדשים,האם תהיה לזה לדעתכם השפעה גדולה על הצפיה בתכני HD מבחינת השלמת הנושא ?
ואם כן לאיזה כוון ללכת יספיק לי רסיבר בסדר גודל של האונקיו 606 או הימהה 863 או ללכת כבר על רסיבר שמתחבר לרשת הביתית במקביל כגון הפיוניר lx70 או אחד מדגמי הימהה הגבוהים 1800 או 3800 ?
אני קצת מבולבל האם שווה להכנס שוב להוצעה שכזאת אם כל האהבה לתחום, ישנה הצדקה ?
את השריטה כבר יש, ולרפא זאת זה בכלל לא קל, אני בטוח שמרבית החברים באתר יסכימו איתי באימרה האחרונה ,הרי מגרד לנו כל הזמן בין האצבעות למשהו הבא,.
אשמח לעזרה וקצת סדר בראש,
בתודה מראש אלי, וחג עצמאות שמח לכולם.
אם זה רק לסאונד - אם יש לך רסיבר שאתה אוהב את הצליל תשאיר! וזה למה?! כי הפורמטים החדשים של האודיו עוד לא נכנסו חזק מספיק (לדעתי) בשביל שיצריכו החלפת רסיבר כדי שיוכלו לשמוע אותם לפי דעתי עדיף להחליף מתי שנתחיל לראות את הפורמטים החדשים באופן שוטף כמעט באינטרנט (במו AC3 או DTS) ככה שגם בנתיים תחסוך לך כסף (לך תדע מה תרצה בתלך לקנות?! אולי אפילו ישאר לך עודף אבל תמיד טוב שיש את האפשרות לרכוש מה שאתה רוצה) והמחירים והרסיברים ישתכללו.
אם זה לוידיאו - הבנתי שהוידיאו ב - HD דרך הרסיברים לא משהו מיוחד ולפעמים רק גורע אבל זה כבר לפי ראות עיניך (תרתי משמע) אם תצטרך מיתוג של מקורות HD שונים בחיבורי HDMI אולי עדיף לרכוש ממתג HDMI שמעביר ישירות את האות בלי עיבוד.
אם זה לוידיאו - הבנתי שהוידיאו ב - HD דרך הרסיברים לא משהו מיוחד ולפעמים רק גורע אבל זה כבר לפי ראות עיניך (תרתי משמע) אם תצטרך מיתוג של מקורות HD שונים בחיבורי HDMI אולי עדיף לרכוש ממתג HDMI שמעביר ישירות את האות בלי עיבוד.
גם אני חושב שממש אין לך לאן למהר כל עוד אתה מרוצה מהמכשיר אשר ברשותך, אנחנו רק בתחילה של מהפכת הרסיברים, תחשוב על זה שרק השנה הרסיברים מבצעים UPSCALING ל - 1080P למשל...
עולם הבלוריי ותכניו בארץ עדיין בחיתוליהם - אני מדבר על ספריות הוידאו ולכן האופציות להנות מאודיו מתקדם כמו DD + , DTS MASTER וכו' מאד מוגבל כרגע.
שורה תחתונה, כאשר התחום יהיה בשל יותר, יהיו כבר רסיברים מתקדמים יותר ובמחירים טובים יותר אני מניח וכך תכלכל את צעדיך באופן יעיל יותר - זה מה שאני באופן אישי בחרתי לעשות.
עולם הבלוריי ותכניו בארץ עדיין בחיתוליהם - אני מדבר על ספריות הוידאו ולכן האופציות להנות מאודיו מתקדם כמו DD + , DTS MASTER וכו' מאד מוגבל כרגע.
שורה תחתונה, כאשר התחום יהיה בשל יותר, יהיו כבר רסיברים מתקדמים יותר ובמחירים טובים יותר אני מניח וכך תכלכל את צעדיך באופן יעיל יותר - זה מה שאני באופן אישי בחרתי לעשות.
אני דווקא חושב שמאוד כדאי לרכוש רסיבר מדור חדש לקולנוע ביתי ומקורות HD
זאת דעתי האישית כמובן,
וגם בתור אחד שרכש 1800 לפני שבוע ימים התוצאה אצלי השתפרה גם סטריאו וגם קולנוע ביתי.
כמה כסף אתה מעוניין להשקיע?
זאת דעתי האישית כמובן,
וגם בתור אחד שרכש 1800 לפני שבוע ימים התוצאה אצלי השתפרה גם סטריאו וגם קולנוע ביתי.
כמה כסף אתה מעוניין להשקיע?
אין ספק שרכשת רסיבר מצוין, אך צריך לזכור שאי אפשר להכליל שבכל מקרה התוצאה בסאונד תשתפר, תלוי מאיזה רסיבר רוצים לבצע את השדרוג.007 כתב:אני דווקא חושב שמאוד כדאי לרכוש רסיבר מדור חדש לקולנוע ביתי ומקורות HD
זאת דעתי האישית כמובן,
כמה כסף אתה מעוניין להשקיע?...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46368
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
eli0976,
מה סוג התכנים שאתה נוהג לצפות בהם?
אני שואל על מנת להבין אם אתה צופה בכותרי Blu-ray עם קונסולת ה PS3 או ריפים של Blu-ray שמקורן מהרשת - במידה והתשובה חיובית, הנושא של הנאה מפורמטי האודיו החדשים רלוונטית כבר היום.
מה סוג התכנים שאתה נוהג לצפות בהם?
אני שואל על מנת להבין אם אתה צופה בכותרי Blu-ray עם קונסולת ה PS3 או ריפים של Blu-ray שמקורן מהרשת - במידה והתשובה חיובית, הנושא של הנאה מפורמטי האודיו החדשים רלוונטית כבר היום.
חברה המון תודה על הרצון לעזור אך באמת שממקום טוב רק התבלבלתי יותר,
מה זאת אומרת "בחיתולים" זה נכון לכל טכנולוגיה חדשה הרי גם מסכי FULLHD זה טכנולוגיה חדשה,מה זה אומר שהרסיברים הנוכחיים עם הפורמטים החדשים עדין לא ממש עושים בנאמנה את העבודה והדורות הבאים שלהם השתכללו משמעותית ?
כיום יש לי רסיבר שאני אומנם מאוד אוהב את הסאונד בו אבל הכל יחסי אין לי למה להשוות כך שלכשעצמו הרסיבר הנוכחי הוא טוב אבל מה זה טוב ביחס למה ?
ziv_r לשאלתך אני משתמש בPS3 לניגון סרטי BD וצופה ביס גם דרך ממיר HD .
תודה רבה לכולם אשמח לעוד תגובות בנושא בעיקר מאילו ששדרגו מרסיבר מדור קודם לרסיבר מהדור החדש עם הפרומטים החדשים.
בתודה מראש אלי.
מה זאת אומרת "בחיתולים" זה נכון לכל טכנולוגיה חדשה הרי גם מסכי FULLHD זה טכנולוגיה חדשה,מה זה אומר שהרסיברים הנוכחיים עם הפורמטים החדשים עדין לא ממש עושים בנאמנה את העבודה והדורות הבאים שלהם השתכללו משמעותית ?
כיום יש לי רסיבר שאני אומנם מאוד אוהב את הסאונד בו אבל הכל יחסי אין לי למה להשוות כך שלכשעצמו הרסיבר הנוכחי הוא טוב אבל מה זה טוב ביחס למה ?
ziv_r לשאלתך אני משתמש בPS3 לניגון סרטי BD וצופה ביס גם דרך ממיר HD .
תודה רבה לכולם אשמח לעוד תגובות בנושא בעיקר מאילו ששדרגו מרסיבר מדור קודם לרסיבר מהדור החדש עם הפרומטים החדשים.
בתודה מראש אלי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46368
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
eli0976,
מכיוון שאתה נוהג לצפות בסרטי Blu-ray אשר מכילים כבר פסי קול מתקדמים כגון DTS-HD Master Audio & Dolby TrueHD, החלטה לרכוש רסיבר בעל יכולת פענוח של פורמטים מתקדמים אלו תהיה נבונה במידה וקיים התקציב.
ההבדל בין פורמטי הסטנדרט, DD & DTS, לעומת הפורמטים המתקדמים הינו גדול לדעתי וכפי שנוכחת לשמוע בתערוכה - גם לדעתך.
מכיוון שאתה נוהג לצפות בסרטי Blu-ray אשר מכילים כבר פסי קול מתקדמים כגון DTS-HD Master Audio & Dolby TrueHD, החלטה לרכוש רסיבר בעל יכולת פענוח של פורמטים מתקדמים אלו תהיה נבונה במידה וקיים התקציב.
ההבדל בין פורמטי הסטנדרט, DD & DTS, לעומת הפורמטים המתקדמים הינו גדול לדעתי וכפי שנוכחת לשמוע בתערוכה - גם לדעתך.
ממליץ לך לקרוא את מבחן הרסיברים שנערך, יעשה לך הרבה שכל...eli0976 כתב:האם שווה לקנות עכשיו או להמתין לדור הבא של הרסיברים עם הפורמטים החדשים ?
אם כן שווה לקנות עכשיו בכל זאת אז מה ?
פיוניר lx70
ימהה 1800
או אולי משהו אחר ?
בתודה מראש אלי....
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אפשר לבזבז 10 אלפים, 15, 20 וכו'eli0976 כתב:האם שווה לקנות עכשיו או להמתין לדור הבא של הרסיברים עם הפורמטים החדשים ?
אם כן שווה לקנות עכשיו בכל זאת אז מה ?
פיוניר lx70
ימהה 1800
או אולי משהו אחר ?
בתודה מראש אלי....
כמה אתה מוכן להשקיע?
הטכנולוגיה כבר כאן, מ-2007
ברסיברים האלה ההבדל בעיקר בין 2007 ל-2008 הוא ב-features
בהחלט רסיבר מצוין, אך אם ל - 3800 יש יתרון באיכות ההגברה כפי שסוברים (אני באופן אישי לא ערכתי השוואה בינהם) ויש יכולת כלכלית, אז ה - 3800 הוא בעצם ההרכב המנצחmoshem74 כתב:אם בכל זאת....
יש מה שנקרא "הרכב מנצח לא מחליפים".
בכל הנוגע לרסיברים קולנוע ביתי.
YAMAHA 1800....
1. את המבחן קראתי לא חיזק אותי כל-כך מפני שההתלבטות שלי היא בין ה-
lx70 לבין הימהה 1800,והם היו שם מאוד צמודים,
כרגע יש לי את הימהה דגם MID ,
עם הפיוניר אין לי ניסיון מלבד המסכים ,איך הם ברסיברים ?
איך הlx70 לעומת ה-1800 ?
בתודה מראש אלי.
איך הlx70 לעומת ה-1800 ?
בתודה מראש אלי.
שים לב שבמבחן הרסיברים בחנו את ה - 3800 ולא את ה - 1800.eli0976 כתב:1. את המבחן קראתי לא חיזק אותי כל-כך מפני שההתלבטות שלי היא בין ה-
איך הlx70 לעומת ה-1800 ?
בתודה מראש אלי....
אם אני הייתי צריך לרכוש היום רסיבר, כנראה והייתי מתלבט באמת בין ה - LX70 לבין ה - 3800.
ישנם יתרונות לכל רסיבר, למשל לפיוניר יתרון ב - RC, שמע רב ערוצי... לימאהה בשמע דו ערוצי, מעבד וידאו...
תנסה לכמת אילו יתרונות משמעותיים יותר עבורך ותגיע למסקנה הנכונה...היא תהיה סוביקטיבית בכל מקרה.