הארקה של סאב....
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
נשמע לי הזוי לגמרי
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
אתה מתכוון שיש לך שקע בעל 3 פינים ואת הפין התחתון של הארקה אמרו לך לשבור?
אני לא מכיר סאב עם פין שלישי (אבל אני לא מכיר הרבה דברים
) כיוון שהם מיוצרים בחו"ל ולא בכל מדינה יש הארקה.. אני יודע שמה שמיועד לישראל מלחימים עם כבל ושקע של 2 פינים ולא שלוש שמתאים לשקעים בישראל
על כל מקרה מה מפריעה הארקה לסאב?
אתה יודע מה תגיד שאתה רוצה שישברו הם את הפין והם אחראים לכל נזק שיגרם או שיביאו סאב זהה יחברו עם שלושה פינים תשמע.. ואח"כ מולך ישברו את הפין של הארקה ותשמע אותו שוב.. נראה מה יגידו אז..
אני לא מכיר סאב עם פין שלישי (אבל אני לא מכיר הרבה דברים
על כל מקרה מה מפריעה הארקה לסאב?
אתה יודע מה תגיד שאתה רוצה שישברו הם את הפין והם אחראים לכל נזק שיגרם או שיביאו סאב זהה יחברו עם שלושה פינים תשמע.. ואח"כ מולך ישברו את הפין של הארקה ותשמע אותו שוב.. נראה מה יגידו אז..
אני מבין מעט מאוד בחשמל אך יודע שכאשר במכשיר ישנה הארקה היא נועדה להגן בפני התחשמלות במקרה של מגע שנוצר בין כבל פנימי לגוף המכשיר - שים לב להודעה הראשונה בפורום זה ! אני מציע שתתיעץ עם איש מקצוע לפני שינוי כזה.
- moshikantebi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 210
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
ההסבר הטכני להוראה הזו, זה הפחד ממה שנקרא " Ground Loops".
מה שזה אומר שמצד אחד, הסאב מקבל אדמה משקע החשמל, ומצד שני הוא מקבל אדמה מהסיכוך של כבליי הכניסה שלו (בחיבור מהיציאות במגבר).
ברמה העקרונית שתי האדמות הללו צריכות להיות באותו פוטנציאל - 0 מוחלט, ואז אין בעיות.
במקרים רבים (שהאדמה בסאב לא מתוכננת טוב) יש הפרשי פוטנציאלים (מתח-בד"כ AC - 50Hz) בין שתי האדמות מה שיוצר רעש - המהום של 50Hz.
מצד שני לנתק את האדמה כמו שהמליצו לך יכול להוריד את ההמהום (50Hz), אבל מבחינת בטיחות (התחשמלות), אסור לעשות את זה.
הפתרון בד"כ, הוא לעשות אדמה בקונפיגורציית "כוכב", נקודה מרכזית אחת שכל האדמות מתחברות אליה ומשם לאדמה הראשית - אבל זה לא על רגל אחת וצריך לבדוק לעומק את הארכיטקטורה שלך.
מושיק
מה שזה אומר שמצד אחד, הסאב מקבל אדמה משקע החשמל, ומצד שני הוא מקבל אדמה מהסיכוך של כבליי הכניסה שלו (בחיבור מהיציאות במגבר).
ברמה העקרונית שתי האדמות הללו צריכות להיות באותו פוטנציאל - 0 מוחלט, ואז אין בעיות.
במקרים רבים (שהאדמה בסאב לא מתוכננת טוב) יש הפרשי פוטנציאלים (מתח-בד"כ AC - 50Hz) בין שתי האדמות מה שיוצר רעש - המהום של 50Hz.
מצד שני לנתק את האדמה כמו שהמליצו לך יכול להוריד את ההמהום (50Hz), אבל מבחינת בטיחות (התחשמלות), אסור לעשות את זה.
הפתרון בד"כ, הוא לעשות אדמה בקונפיגורציית "כוכב", נקודה מרכזית אחת שכל האדמות מתחברות אליה ומשם לאדמה הראשית - אבל זה לא על רגל אחת וצריך לבדוק לעומק את הארכיטקטורה שלך.
מושיק
כמו שאמרתי רוב הסאבים אינם עם הארקה המשלוחים שמיועדים לישראל בד"כ אלא שבאים עם שקע ישראלי מולחם על החוט הם בלי הארקה בתקע כמובן שיש סאבים גם עם חיבור אירופאי אמריקאי וכ"ו שאז בד"כ היבואן מצרף להם מתאם לשקע ישראלי.