מתלבט לפני קניית מסך LCD של פיליפס 42PFL7962D

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
susuTheFOX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אני מתבלט לפני קניית מסך LCD בגדול 42".
הבנתי לפי ZAP כי המפרט הכי משובח בטווח מחיר שאני מחפש (10,000 ש"ח) הוא דווקא של Philips 42PFL7962D.

בין אם זה זמן התגובה הכי נמוך, ויחס ניגודיות הכי גבוה מבין הדגמים שאני מתכוון לרכוש.

אני רוכש את המסך בעיקר בשביל ה PS3 כך שחשוב לי שהוא יהיה Full HD אמיתי 1080P והבנתי משירשורים של אנשים אחרים פה בפורום שלא רק צריך שהמסך ידע להציג 1080P אלא גם ידע לקבל בכניסת HDMI שלו 1080P...
באתר היצרן (http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... nformation) התקשתי למצוא תשובה.

רציתי לדעת מה אתם חושבים על הפילפס ואם כדאי לרכוש...
דגמים אחרים שהתלבטתי בניהם הם:
Toshiba 42X3500 [/img]http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog ... _id=677050

ו- LCD LG 42LB7R http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog ... _id=593127

אשמח לעזרה ולחוו"ד. אני חייב להגיד שאני קורא הרבה פה בפורומים ותמיד אני נפעם מרמת המקצועיות והידע הגבוהים.

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

הטלוויזיה הזו אכן לא יודעת לקבל 1080P, ולכן הייתי ממליץ שתוותר (גם אני שקלתי בזמנו).

אני הזמנתי לאחרונה את ההיטאצ'י L42X01, שגם מציגה וגם יודעת לקבל 1080P.

ממליץ שתקרא את הביקורת של עופר על מסך הטושיבה, נדמה לי שהוא בדק את גרסת ה-47" אבל זה הרתיע אותי מלקנות.

בתקציב ובנתונים האלה אני חושב שההיטאצ'י זו הקניה הכי טובה שתוכל לעשות. אם תוכל להעלות קצת את התקציב לאזור ה-11K אז גם יש לך את הסוני KDL40D3550 ואת הסמסונג M81 ששתיהן יפהפיות.

susuTheFOX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

טוב הייתי עכשיו ב BigBox כי רציתי להתרשם מהטלוויזיה ולראות איזה תמונה היא מפיקה.
המוכר התעניין מדוע התעניינתי דווקא בטלוויזיה הזו ואמרתי לו מה המטרה, PS3 לסלון מרחק צפייה 3 מטר.

הוא אמר לי שלטענתו אני "סתם" קונה 42" וישראלים אוהבים תמיד להשוויץ "למי יש יותר גדול" ואילו אני לצריך שלי לא צריך יותר גדול מזה.
הלנתי שאני יודע שאין 37" ב Full HD ואמרתי לו שלדעתי ע"מ לנצל את ה PS3 כמו שצריך כדאי ורוצי שהטלוויזיה תהיה Full HD.
המוכר אמר לי שאני לא ירגיש בהבדל ואין לו בעייה למכור לי טלוויזיה ב 11 אלף שקל וכי הוא גם יעשה עליי את הבונוס היותר שמן אבל לדעתו זה סתם ביזבוז כסף שלי.

עכשיו המשפט הזה באמת קסם לי... האם באמת כך הדבר.

בנוסף הוא הראה לי את המשחק Burnout Paradise על LCD ענק (יותר מ 42") והמשחק "משדר" ב 720P ואכן נראה מרשים.

האם לחסוך כסף ולקחת את הסקארלט או ללכת על המפרט המקורי שרציתי.

אין בעיה לגלוש לכיוון ה 11K אם צריך.

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אז תסתכל על שלושת הדגמים שציינתי, שלושתם FullHD ואתה תהנה עם PS3 עליהם חבל"ז.

אם היינו חיים לפי מה שמוכרים בביג בוקס חושבים אז היינו נראים אחרת לגמרי.

susuTheFOX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

nadav-g כתב:אז תסתכל על שלושת הדגמים שציינתי, שלושתם FullHD ואתה תהנה עם PS3 עליהם חבל"ז.

אם היינו חיים לפי מה שמוכרים בביג בוקס חושבים אז היינו נראים אחרת לגמרי.
...
כן השאלה אם באמת לחדר כמו שלי אני צריך FHD ממש עורער לי הביטחון בקטע הזה.
האם אני באמת צריך 42"?

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אין "צריך" יש "רוצה" - אני חושב שתהנה הרבה יותר עם 42".

אם אתה לחוץ מבחינה כלכלית אז פשוט לך על ההיטאצ'י שציינתי, אני קניתי אותה אחרי שראיתי אותה ליד הסמסונג והסוני כי החלטתי שהיא מספקת תמורה מעולה לכסף (וגם לי אין כסף לפזר יותר מדי).

והמרחק והמטרות אצלי כמו אצלך.

אם אתה לא בטוח פשוט תמצא חנות שהמוכרים בה סבבה ויאפשרו לך להחזיר אם לא תהיה מרוצה. הכי גרוע לא תאהב תחזיר להם ותיקח 37" או דגם אחר של 42".

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #7 

בוודאי שיש טלויזיות בגודל 37 FULL HD
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

odpr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 313
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

לא ברור לי המשפט

:"לא רק שידע להציג אלה גם ידע לקבל" יש פה סתירה לוגית, אם הוא יכול להציג כזו רזולוציה, אז איך יכול להיות שהוא לא מקבל כזה אות????

אז מה הוא מציג????

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תסתכל במפרט של הפיליפס שהוא ציין ותראה שהמסך יודע להציג 1080P, כלומר הוא יודע להציג 1080 שורות ולרענן את כולן כל הזמן, אבל לא יודע לקבל את האות, כלומר החלק בטלוויזיה שאחראי על קליטת האותות יודע רק לקלוט 1080I, ובעזרת מעבדי התמונה משביח אותה ל-1080P.

יש עוד כמה טלוויזיות כאלה לצערנו, ולצערנו גם קשה להבחין בתופעה בחנויות כשרואים את הטלוויזיה עצמה. הדרך היחידה היא לבדוק את המפרט באתר של היצרן ולוודא שה-1080P מופיע גם ברזולוציות שהמסך יכול להציג וגם באותות שהמסך יכול לקבל.

odpr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 313
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

מה שאתה מתאר זה כבר ממש רמאות!

מה עלי לבדוק במפרט ? על מנת שלא אפול בפח ?

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1121
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #11 

בין 1080I לבין 1080P ההבדל לא מורגש.לרבות משחקים או מחשב.אבל ההפסד לא כל כך גדול.לחלק גדול מהאנשים זה לא מורגש.לפעמים יתרונות באופציות אחרות עדיפים על היתרון הזה.זה לא הדבר שיפסול קנית טלויזיה מסויימת אם היא מתאימה בשאר האופציות.למסכי LCD יש חסרון בחדר חשוך .האמפולייט סוגר את החסרות עם התאורה האחורית.והוא נותן תחושה שהמסך יותר גדול ממה שהוא במציאות+מרגיע את העיניים+עומק צבעים.גם זה שווה לא?

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

פשוט תוודא שגם בחלק של המפרט שמדבר על רזולוציית התצוגה (display resolution) כתוב שהוא תומך בפורמט 1080P, וגם בחלק של המפרט שמדבר על הכניסות כתוב שה-HDMI מסוגל לקלוט גם 1080P ולא רק 1080I.

לא מצאתי יותר מדי טלוויזיות שלא מסוגלות לקלוט 1080P, אבל חשוב לדעת שזה קיים, גם אצל החברות הידועות.

shakedilu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה #13 

נדב,
קראתי את התגובה שלך ויש לי שאלה -

יש לי LCD 42PFL7762D של פיליפס. הטלויזיה נמכרה לי כ-FULL HD, אבל בעקבות כל מיני תגובות שקראתי בפורומים, אני חושש שגם אצלי הטלויזיה יודעת לקבל 1080I ולהפוך אותם ל-1080P, והיא אינה מסוגלת לקבל אותות 1080P.

זהו לינק למפרט של הטלויזיה:
http://www.p4c.philips.com/files/4/42pf ... ss_aen.pdf
אני לא מצליח להבין מכאן אם היא מסוגלת לקבל 1080P או לא.

אולי אתה יכול לעזור לי?

tomerle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32

שליחה #14 

אין מה להתלבט!, הטלוויזיות של פיליפס לא טובות, פעם התפטתי לקנות אחת בגלל המפרט הטכני המפואר (לפני 4 שנים) והתבאסתי לאללה!!!!
פליסטיישן עובד יפה מאוד גם ב HD ready ובמחיר שאתה מדבר עליו אתה יכול לקנות פלזמה 50 אינטש (יש לי כזאת בחדר שינה) נהדרת של  Panasonic

israeli1948
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 517
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

בולשיט!

שליחה #15 

אחרי שנים בתחום (כבר לא עכשיו) הטלביזיה שבחרתי היא פיליפס. סידרה 9.
שאחד מהמנהלים הנכבדים בחר אותה כטלביזית השנה ב32'' גם בפורם הזה.

how dare you
?
להשוות פלזמה לlcd בחיבור ל זה ps3 פשוט מראה שלא ניתקלת בדבר מעולם, לפלזמה יש רזולציה נמוכה בעוד לlcd רזולציה גבוהה, lcd ברוב המקרים עדיף גם למחשב וגם לקנסולת משחקים.

מלבד פלזמות הfull hd של פיוניר שהם נדירות.

הדגם שציינת הוא דגם ישן של פיליפס למה שלא תילך על ה7403 שיצא לאחרונה.
3 מ''ש 100 hz קולט ומשדר ב1080p, וההיתרון הבולט שלו מעבד 14 ביט, 4 מיליארד צבעים.
שזה כמות הצבעים הגדולה ביותר שיש למסך lcd ברשתות השיווק.

מלבד מה שהולך להיכנס בעוד שבוע(החדש של פיליפס 2 מ''ש 17 ביט).

הוא גם יעלה לך 1000 שקל פחות.

אני מתחיל לקבל אנטי מהתגובות האוטמטיות בפורם להמליץ על פלזמה זה חוסר מקצועיות בעליל...

shakedilu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

הבעיה שכבר לפני מספר חודשים קניתי את הפיליפס, ועכשיו אני מגלה שהטעו אותי. אני הולך לפנות לאלקטרה פעם אחת, ואם הם לא יחליפו לי את הטלויזיה אני הולך להגיש נגדם תביעה ייצוגית על פי חוק הגנת הצרכן.
לא יתכן שירמו אנשים ככה בטלויזיות שעולות כל כך הרבה כסף (עלתה לי במבצע של חבר לפני מספר חודשים כ-11,500 ש"ח).
אם תסתכל על המפרט של הטלויזיה, מי שלא יודע לקרוא את המפרטים הללו לעולם לא יגלה שהטלויזיה לא מסוגלת לקבל 1080P.

זה כל כך מרגיז שמנצלים חוסר הבנה של אנשים בצורה כזו.

hananmori12
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 838
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

Re: בולשיט!

שליחה #17 

israeli1948 כתב:אחרי שנים בתחום (כבר לא עכשיו) הטלביזיה שבחרתי היא פיליפס. סידרה 9.
שאחד מהמנהלים הנכבדים בחר אותה כטלביזית השנה ב32'' גם בפורם הזה.

how dare you
?
להשוות פלזמה לlcd בחיבור ל זה ps3 פשוט מראה שלא ניתקלת בדבר מעולם, לפלזמה יש רזולציה נמוכה בעוד לlcd רזולציה גבוהה, lcd ברוב המקרים עדיף גם למחשב וגם לקנסולת משחקים.

מלבד פלזמות הfull hd של פיוניר שהם נדירות.

הדגם שציינת הוא דגם ישן של פיליפס למה שלא תילך על ה7403 שיצא לאחרונה.
3 מ''ש 100 hz קולט ומשדר ב1080p, וההיתרון הבולט שלו מעבד 14 ביט, 4 מיליארד צבעים.
שזה כמות הצבעים הגדולה ביותר שיש למסך lcd ברשתות השיווק.

מלבד מה שהולך להיכנס בעוד שבוע(החדש של פיליפס 2 מ''ש 17 ביט).

הוא גם יעלה לך 1000 שקל פחות.

אני מתחיל לקבל אנטי מהתגובות האוטמטיות בפורם להמליץ על פלזמה זה חוסר מקצועיות בעליל...
...
איזה דגם של פיליפס נכנס בעוד שבוע?
ומה זאת אומרת הוא יעלה 1000 שקל פחות? הדגם שמדובר בשרשור או הדגם שיגיע?

israeli1948
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

החדש יעלה 15 k

שליחה #18 

מה שדיברתי שיעלה 1000 שקל פחות הוא ה7403 שאתה יכול להשיג באיזור ה9000

אני יערוך סקירה קצרה על שני הדגמים החדשים של פיליפס והחדש של טושיבה בעוד זמן קצר באשכול חדש לגמרי

וshakedilu אתה לא צריך לדאוג אין את זה בדגמים החדשים רק בדגמים לפני שנתיים שמשום מה עדיין שורדים ונמכרים בארץ.

אם קנית את הטלביזיה לא מזמן אז קנית כניראה את ה 5603,7403,7603
שכולם מקבלות ומשדרות ב1080p

shakedilu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

israeli1948 - קניתי אותה לפני משהו כמו 8 חודשים. הדגם שלי הוא 7762 בוודאות.
אני הולך להוציא להם מכתב עו"ד בתוך מספר ימים. גם שקם אלקטריק וגם אלקטרה סחר עברו כאן על מספר לא קטן של חוקים ותקנות, ואני מתאר לעצמי ש-99% מאלו שקנו את הדגמים הללו כלל לא מודעים לעניין. למעשה אם לא השרשור הזה, גם אני לא הייתי יודע.

israeli1948
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

לא נסחפנו קצת?

שליחה #20 

אתה יודע כמה מסכים בארץ יש שמקבלים רק 1080i ??
סמסונג a330
טושיבה av500
כל מסכי הlcd של פנסוניק.
סוני p30
lg 30
כל מסכי הlcd של האייר
יש כאלה שדיברו גם על הlg scarlet יש בעיות רציניות עם העניין
וזה רק על קצה המזלג

אתה חושב שכולם מטעים את הציבור?
מישהו הבטיח לך מסך שמקבל 1080p איפשהוא?
full hd מתייחס לרזולציה לא להבדל בין i ל p שלא ניראה לי שאתה מבין את ההבדל בכלל..

מה גם שמסך שמקבל i מול מסך מקביל שמקבל p לא משליך על התמונה שלו, לי יש את 9632 כמו שאמרתי מקודם וגם לו יש את אותו עניין, אבל הוא עדיין מסך שאיכות התמונה שלו גבוה מכל המסכים שקיימים ברשתות השיווק...

אתה קנית דגם מהדור הקודם בתקופה שהמסך שלך נוצר לא היו הרבה מסכים שמקבלים ומשדרים p, אך עדיין מדובר במסך מצוין עם נתונים גבוהים מאוד.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”