מחפש סטרימר "לייט"
שלום,
אני כבר תקופה שמתעניין בתחום, אך עד כה עוד לא הצלחתי להתקל בפיתרון שעונה לצרכיי.
תחילה המבחר היה פשוט זוועתי, עם חיקויים זולים מהמזרח שנראו כמו צעצועים...והיום פשוט הטכנולוגיה התקדמה מהר מדי.
מה שאני מחפש זה פיתרון "לייט" ככל שאפשר, ללא הארדיסק, ללא דיוידי...נטו סטרימר מהרשת האלחוטית.
אשמח אם תוכלו להמליץ ולכוון אותי לדגמים ספציפיים.
הצרכים שלי די פשוטים, אני רוצה שיהיה מכשיר קטן וקומפקטי שישאב את הנתונים מהרשת האלחוטית בבית. כשרגע אחד אני יוכל לחבר אותו למערכת הקולנוע הביתי ולראות סרט (לאו דווקא HD), ורגע אחר לקחת אותו למטה ולחברו למערכת הסטיראו...כמה שפחות סחבת והתעסקויות.
בתמונה שלי יש בראש, יושבת לי על המחשב תוכנה (שהגיעה עם המכשיר) ש"מדברת" עם המכשיר ומשדרת לרשת את מה שאני מחליט (וידאו, מוזיקה....). בצד השני, יושב המקלט שמחובר לרשת האלחוטית, וקורא את מה שהמחשב שולח לו ובמקביל מעביר את זה הלאה לסטיראו / קולנוע ביתי (אפילו ע"י חיבור קומפוננט פשוט) - אך לצערי עוד לא נתקלתי בפיתרון כזה.
מקווה שאכן קיימים מוצרים כאלה עבורי בשוק,
אודה על כל עזרה בנושא.
תודה וחג שמח
אני כבר תקופה שמתעניין בתחום, אך עד כה עוד לא הצלחתי להתקל בפיתרון שעונה לצרכיי.
תחילה המבחר היה פשוט זוועתי, עם חיקויים זולים מהמזרח שנראו כמו צעצועים...והיום פשוט הטכנולוגיה התקדמה מהר מדי.
מה שאני מחפש זה פיתרון "לייט" ככל שאפשר, ללא הארדיסק, ללא דיוידי...נטו סטרימר מהרשת האלחוטית.
אשמח אם תוכלו להמליץ ולכוון אותי לדגמים ספציפיים.
הצרכים שלי די פשוטים, אני רוצה שיהיה מכשיר קטן וקומפקטי שישאב את הנתונים מהרשת האלחוטית בבית. כשרגע אחד אני יוכל לחבר אותו למערכת הקולנוע הביתי ולראות סרט (לאו דווקא HD), ורגע אחר לקחת אותו למטה ולחברו למערכת הסטיראו...כמה שפחות סחבת והתעסקויות.
בתמונה שלי יש בראש, יושבת לי על המחשב תוכנה (שהגיעה עם המכשיר) ש"מדברת" עם המכשיר ומשדרת לרשת את מה שאני מחליט (וידאו, מוזיקה....). בצד השני, יושב המקלט שמחובר לרשת האלחוטית, וקורא את מה שהמחשב שולח לו ובמקביל מעביר את זה הלאה לסטיראו / קולנוע ביתי (אפילו ע"י חיבור קומפוננט פשוט) - אך לצערי עוד לא נתקלתי בפיתרון כזה.
מקווה שאכן קיימים מוצרים כאלה עבורי בשוק,
אודה על כל עזרה בנושא.
תודה וחג שמח
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מה לגבי Popcorn Hour A-100 שאתה מחבר אליו באופן קבוע מקלון USB שיש בו כרטיס רשת אלחוטי? הפופקורן עולה כ-1000 שקל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78847
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
ראית את ה-NTD36 שהוצע למכירה בזול מאוד בתערוכה?
אגב, מה שאתה מתאר בעיני רוחך זה לא מזרים מדיה, אלא פשוט משדר מהיציאה של המחשב. יש דברים כאלה (חפש מאמר באתר על AMIMON ותראה מה אני מתכוון), אבל זה יקר בהרבה ממה שלדעתי אתה צריך.
אגב, מה שאתה מתאר בעיני רוחך זה לא מזרים מדיה, אלא פשוט משדר מהיציאה של המחשב. יש דברים כאלה (חפש מאמר באתר על AMIMON ותראה מה אני מתכוון), אבל זה יקר בהרבה ממה שלדעתי אתה צריך.
oferlaor כתב:ראית את ה-NTD36 שהוצע למכירה בזול מאוד בתערוכה?
אגב, מה שאתה מתאר בעיני רוחך זה לא מזרים מדיה, אלא פשוט משדר מהיציאה של המחשב. יש דברים כאלה (חפש מאמר באתר על AMIMON ותראה מה אני מתכוון), אבל זה יקר בהרבה ממה שלדעתי אתה צריך....
עופר, מה לדעתך אני כן צריך אז?
אני מחפש את הפשטות, ובעצם את היכולת לבחור ע"י המחשב מה המערכת סטיראו תשמיע או הקולנוע ביתי יקרין. כנראה שהמכשיר אפילו ישב רוב הזמן עם מערכת הסטיראו ופשוט ישמיע שירים מהמחשב (זאת נקודה מאד חשובה, שכן בצורת חיבור לסטיראו אין באזור טלוויזיה שממנה אפשר יהיה לשלוט על פעולות המכשיר, חייבת להיות שליטה ישירה מהמחשב על איזה שיר יושמע וכו'), ורק לעיתים רחוקות נחבר אותו ע"מ לראות דרכו סרטים - לכן השאיפה למכשיר קטן וקומפקטי...כמו ראוטר.
בעיניי רוחי זה נראה אפילו יותר פשוט מהפתרונות שקיימים כיום.
פיקסיז - מה תהיה התוצאה של פיתרון כמו שהצעת? איך בפועל תהיה צורת העבודה שלי?
עכשיו יש לי נגן שמחובר לרשת האלחוטית - איך הוא מתקשר??
תודה מראש לכולכם,
- oferlaor
- מנהל

התפיסה שלך לא מתאימה לסטרימר.
מה שאתה מתאר זה HTPC - מחשב שמחובר למערכת בסלון... יתכן שהוא מחובר טיפה רחוק, אבל בפועל זה מה שאתה מתאר...
מזרים מדיה עובד אחרת לחלוטין. אתה שם את המחשב במקומו הטבעי (פינת העבודה). המחשב מחזיק את התכנים שלך.
המזרימדיה (של אודיו או וידאו) בעצם נותן לך תפריט של וידאו או אודיו, אתה בוחר את האלבום או הסרט מתוך התוכן שנמצא במחשב המרוחק ולוחץ PLAY.
מי שמנגן בפועל את הוידאו או את האודיו זה בעצם המזרימדיה, לא המחשב (הוא רק מחזיק את התוכן בדיסק הקשיח שלו).
אין יותר פשוט מקונפיגורציה כזו. אתה פשוט בוחר את מה שאתה רוצה לשמוע ולוחץ PLAY...
זה יכול לעבוד אם אתה ברשת אלחוטית (לא ב-HDTV!), או ברשת רגילה. המכשיר נראה למחשב כמו עוד מחשב והם פשוט משתפים את התוכן בינהם. זה פשוט למדי לביצוע.
מה שאתה מתאר זה HTPC - מחשב שמחובר למערכת בסלון... יתכן שהוא מחובר טיפה רחוק, אבל בפועל זה מה שאתה מתאר...
מזרים מדיה עובד אחרת לחלוטין. אתה שם את המחשב במקומו הטבעי (פינת העבודה). המחשב מחזיק את התכנים שלך.
המזרימדיה (של אודיו או וידאו) בעצם נותן לך תפריט של וידאו או אודיו, אתה בוחר את האלבום או הסרט מתוך התוכן שנמצא במחשב המרוחק ולוחץ PLAY.
מי שמנגן בפועל את הוידאו או את האודיו זה בעצם המזרימדיה, לא המחשב (הוא רק מחזיק את התוכן בדיסק הקשיח שלו).
אין יותר פשוט מקונפיגורציה כזו. אתה פשוט בוחר את מה שאתה רוצה לשמוע ולוחץ PLAY...
זה יכול לעבוד אם אתה ברשת אלחוטית (לא ב-HDTV!), או ברשת רגילה. המכשיר נראה למחשב כמו עוד מחשב והם פשוט משתפים את התוכן בינהם. זה פשוט למדי לביצוע.
מצטער אבל אני לא מצליח להבין את מה שאתה מסביר.oferlaor כתב:התפיסה שלך לא מתאימה לסטרימר.
זה יכול לעבוד אם אתה ברשת אלחוטית (לא ב-HDTV!), או ברשת רגילה. המכשיר נראה למחשב כמו עוד מחשב והם פשוט משתפים את התוכן בינהם. זה פשוט למדי לביצוע....
איך המזרימדיה מנגן את המדיה אם זה על המחשב? איך הם מתקשרים?
ובכל מקרה, איך הפיתרון הזה מסתדר עם חיבור למערכת סטיראו, שבה אין מסך שדרכו אפשר לבחור את השירים?
- oferlaor
- מנהל

הם מתקשרים דרך הרשת...
לכל מזרים מדיה יש תוכנה שיושבת על המחשב. היא זו שמעבירה את הקבצים למזרימדיה. המזרימדיה מציג לך את הרשימה של הקבצים ומאפשר לך לנגן אותם. מי שמפענח אותם בפועל זה המזרימדיה ולא המחשב.
מרבית האנשים מחברים את המכשיר גם לטלויזיה. אם אין לך כזו או שאתה צריך לאפשר ניגון גם ללא חיבור כזה, אז אתה צריך מזרימדיה של אודיו בלבד.
המומלץ ביותר כיום הוא ה-SB3 של לוג'יטק (SQUEEZE BOX 3). יש לו מסך משלו, ושלט והוא מאוד פשוט להפעלה.
לכל מזרים מדיה יש תוכנה שיושבת על המחשב. היא זו שמעבירה את הקבצים למזרימדיה. המזרימדיה מציג לך את הרשימה של הקבצים ומאפשר לך לנגן אותם. מי שמפענח אותם בפועל זה המזרימדיה ולא המחשב.
מרבית האנשים מחברים את המכשיר גם לטלויזיה. אם אין לך כזו או שאתה צריך לאפשר ניגון גם ללא חיבור כזה, אז אתה צריך מזרימדיה של אודיו בלבד.
המומלץ ביותר כיום הוא ה-SB3 של לוג'יטק (SQUEEZE BOX 3). יש לו מסך משלו, ושלט והוא מאוד פשוט להפעלה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מחיר מחיר מחיר....
אני חייב להגיד, שלא פעם אני נתקל פה באנשים שמבקשים עזרה/עצה מה לרכוש ולא אומרים כמה הם מוכנים לשלם....
זה קצת מצחיק לעזור לבן אדם כזה, כי יכול להיות שבשבילו 1000 ש"ח ( פופקורן) נגיד - זה המון, והוא רוצה משהו של 500 ש"ח, או שבכלל אין לו בעיית מזומנים ועדיף לו בכלל HTPC מטורף
לדעתי רק אחרי המחיר וביחד עם התכונות הבסיסיות הנדרשות אפשר באמת לעזור למישהו...
ואין לי משהו אישי נגד טומש...
פשוט נתקלתי בזה כמה פעמים באתר וזה קצת מציק...
זה קצת מצחיק לעזור לבן אדם כזה, כי יכול להיות שבשבילו 1000 ש"ח ( פופקורן) נגיד - זה המון, והוא רוצה משהו של 500 ש"ח, או שבכלל אין לו בעיית מזומנים ועדיף לו בכלל HTPC מטורף
לדעתי רק אחרי המחיר וביחד עם התכונות הבסיסיות הנדרשות אפשר באמת לעזור למישהו...
ואין לי משהו אישי נגד טומש...
פשוט נתקלתי בזה כמה פעמים באתר וזה קצת מציק...
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
lawpower לדעתי המחיר לעתים (למשל במקרה שלי) הוא דבר מאוד מאוד גמיש, מאוד תלוי במוצר ובמוצרים שיש בתחום ולכן לא תמיד ניתן להגדיר כמה בנאדם מוכן לשלם עבור מוצר, כי אם לפעמים יש מוצר הרבה הרבה יותר טוב אז מוכנים לשלם יותר, לעתים גם שואלים על מוצרים בלי לדעת את המחיר שמוכנים לשלם כי קודם כל רוצים להבין את הטכנולוגיה ואת היצע המוצרים ורק לאחר מכן להחליט כמה מוכנים לשלם, ובלי קשר, אם זה מציק לך אתה יכול להתעלם ולא לקרוא את השרשורים הנ"ל
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני עשיתי משהו מאוד פשוט,
לקחתי מחשב ישן יחסית התקנתי עליו לינוקס ותוכנת מדיה סנטר, והוא מחבר לTV
הגדרתי לו אופציה להתחבר מרחוק בVNC ואז אני יכולה לנהל אותו מכל מחשב אחר או לצפות בו על מסך הTV
המחשב מנגן תכני וידאו רגילים לא HD (אין לי צורך ממשי בHD כי הTV היא CRT)
וכמובן מוזיקה
לקחתי מחשב ישן יחסית התקנתי עליו לינוקס ותוכנת מדיה סנטר, והוא מחבר לTV
הגדרתי לו אופציה להתחבר מרחוק בVNC ואז אני יכולה לנהל אותו מכל מחשב אחר או לצפות בו על מסך הTV
המחשב מנגן תכני וידאו רגילים לא HD (אין לי צורך ממשי בHD כי הTV היא CRT)
וכמובן מוזיקה
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות