האם ניקוי מסך LCD עם חומר לניקוי זכוכיות יכול להרוס תמסך ?
אמא ה"גאונה" שהתחננתי בפניה ביום שהטלוויזיה נחתה אצלנו, שלא תעיז לנקות תמסך עם שום חומר כרגע, אבל היא כמו חולת ניקיון הייתה חייבת וזה היה חזק ממנה, אז..
האם ( וינדולין) חומר לניקוי שמשות וכאלה כמו שאמרתי, יכול לפגוע במסך ?
או שאלו רק סימנים ? ואני אנקה עם מים מזוקקים ומטלית מיקרופייבר והכל יהיה בסדר ?
האם ( וינדולין) חומר לניקוי שמשות וכאלה כמו שאמרתי, יכול לפגוע במסך ?
או שאלו רק סימנים ? ואני אנקה עם מים מזוקקים ומטלית מיקרופייבר והכל יהיה בסדר ?
אהה!
אסור בשום פנים ואופן!
על מסכי LCD יש שכבת אנטי רפלקס, והונדולין הורס את החומר הזה!
הבעייה היא שהוא הורס את החומר הזה בצורה לא אחידה, ואז רואים סימנים, ולעיתים גם סימנים של כל מיני צבעים (מזכיר כמו כתמי שמן על הכביש..)
תראה.. תנסה לנקות עם מטלית מיקרופיבר ומים מזוקקים.. להזיק עוד יותר זה לא יכול...
אולי יש לך מזל והסימנים הם רק סימני ניגוב..
אבל ייתכן שהנזק כבר נעשה
על מסכי LCD יש שכבת אנטי רפלקס, והונדולין הורס את החומר הזה!
הבעייה היא שהוא הורס את החומר הזה בצורה לא אחידה, ואז רואים סימנים, ולעיתים גם סימנים של כל מיני צבעים (מזכיר כמו כתמי שמן על הכביש..)
תראה.. תנסה לנקות עם מטלית מיקרופיבר ומים מזוקקים.. להזיק עוד יותר זה לא יכול...
אולי יש לך מזל והסימנים הם רק סימני ניגוב..
אבל ייתכן שהנזק כבר נעשה
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
וינדולין ודומיו מכיל ניגזרות של אמוניה. אם המסך שלך קיבל כתמים חיוורים לבנבנים, הסיכויים הם שהאמוניה צרבה את החומר הפלסטי. לדעתי זה בלתי הפיך. אם מישהו יודע אחרת אנא תקנו אותי.
צר לי
צר לי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חומר משקפיים
הבעייה עם החומר לניקוי משקפיים הוא שעל המסכים הגדולים יש שכבת אנטי רפלקס שלעיתים החומר הזה יכול לכרסם אותה, ולכן לא מומלץ.
כמו משפקי שמש לדוגמא. אם יש לך משקי שמש של אוקלי עם ציפוי אירודיום על העדשות, כנ"ל. אסור לנקות עם חומר למשקפיים, למרות שמדובר על משקפיים....
כמו משפקי שמש לדוגמא. אם יש לך משקי שמש של אוקלי עם ציפוי אירודיום על העדשות, כנ"ל. אסור לנקות עם חומר למשקפיים, למרות שמדובר על משקפיים....
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3871
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
קיבלתי אתמול סט ניקוי לLCD של SILVERLINE שמכיל מטלית (מיקרופייבר) ונוזל .
לא נראה לי שהנוזל מכיל מיים מזוקקים ... מישהו יודע מה מכיל הנוזל והאם בטוח להשתמש בו?
לא נראה לי שהנוזל מכיל מיים מזוקקים ... מישהו יודע מה מכיל הנוזל והאם בטוח להשתמש בו?
And the meek shall inherit the earth
...
...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בדרך כלל הנוזל מכיל אלכוהול.
חומר שמיועד לניקוי מסכי LCD בטוח לשימוש גם לטלוויזיות CRT ומסכי פלסמה. הבעיה המרכזית עם מסכים היא טביעת אצבעות. כפי שידוע לך תביעות אצבע משאירות משקע שמנוני, מכאן האלכוהול הנמצא בחומרי הניקוי, והמשקעים האלו הם גם לא נייטראליים מבחינת חומציות ועשויים לפגוע בציפוי האופטי של המסכים.
לכן מומלץ לנקות את המסכים במים מזוקקים ומטלית או בחומר לניקוי מסכי LCD.
חומר שמיועד לניקוי מסכי LCD בטוח לשימוש גם לטלוויזיות CRT ומסכי פלסמה. הבעיה המרכזית עם מסכים היא טביעת אצבעות. כפי שידוע לך תביעות אצבע משאירות משקע שמנוני, מכאן האלכוהול הנמצא בחומרי הניקוי, והמשקעים האלו הם גם לא נייטראליים מבחינת חומציות ועשויים לפגוע בציפוי האופטי של המסכים.
לכן מומלץ לנקות את המסכים במים מזוקקים ומטלית או בחומר לניקוי מסכי LCD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.