42XD1ESharpו42 יד שניה שאלה
חבר שלי הביא מחו'ל את המסך הנ'ל .מכשיר מדהים FULL HD
תמונה משהו משהו
אממה
למכשיר יש פגם
בתמונה מאד בהירה רואים במרכז המסך כמו פס קצת יותר כהה
מבדיקה בפורום העולמי .מתברר שזהו איזה פגם מוכר במסך הנ'ל
ניסיתי לצלם את התופעה אך היא כ'כ מזערית שלא ניתן להבחין בה בצילום
שאלתי היא
מחיר המכשיר בארץ הוא כ 15000 ש'ח
בכמה לדעתכם שווה לי לקנות אותו
תמונה משהו משהו
אממה
למכשיר יש פגם
בתמונה מאד בהירה רואים במרכז המסך כמו פס קצת יותר כהה
מבדיקה בפורום העולמי .מתברר שזהו איזה פגם מוכר במסך הנ'ל
ניסיתי לצלם את התופעה אך היא כ'כ מזערית שלא ניתן להבחין בה בצילום
שאלתי היא
מחיר המכשיר בארץ הוא כ 15000 ש'ח
בכמה לדעתכם שווה לי לקנות אותו
אני יודע על איזו תופעה מדובר
מדובר על תופעה של banding.
זאת בעייה שקיימת אצל המון מסכים של שארפ, ראיתי באינרנט המון תלונות על הסדרות האקוויוולנטיות האמריקאיות של שארפ, (בעיקר של הדור הקודם, אליו משתייך ה - XD) והיא קיימת גם בצורה מינורית בסדרות החדשות יותר שלהם. (לי יש XL2, 46", ואני רואה את התופעה, אבל רק כי אני יודע שהיא קיימת, והיא לא מפריעה. היא באמת זניחה). אבל ראיתי סרטים ביו טוב שממש מראים על מה מדובר.
הפורומים אומרים שזה באג במיקום או בחלוקת התאורה האחורית. זה לא קשור לפאנל, אלא לצורת ההארה שלו. אם יש את זה במסך מסויים, זה קבוע, לא בר תיקון, וישאר לתמיד.
הנה, קחו סרט שמדגים את זה, על מסך 52" של שארפ, שמסכן בעל המסך, אבל אצלו זה ברמה קיצונית מאוד:
http://www.youtube.com/watch?v=ZMNJilk88gY
זאת בעייה שקיימת אצל המון מסכים של שארפ, ראיתי באינרנט המון תלונות על הסדרות האקוויוולנטיות האמריקאיות של שארפ, (בעיקר של הדור הקודם, אליו משתייך ה - XD) והיא קיימת גם בצורה מינורית בסדרות החדשות יותר שלהם. (לי יש XL2, 46", ואני רואה את התופעה, אבל רק כי אני יודע שהיא קיימת, והיא לא מפריעה. היא באמת זניחה). אבל ראיתי סרטים ביו טוב שממש מראים על מה מדובר.
הפורומים אומרים שזה באג במיקום או בחלוקת התאורה האחורית. זה לא קשור לפאנל, אלא לצורת ההארה שלו. אם יש את זה במסך מסויים, זה קבוע, לא בר תיקון, וישאר לתמיד.
הנה, קחו סרט שמדגים את זה, על מסך 52" של שארפ, שמסכן בעל המסך, אבל אצלו זה ברמה קיצונית מאוד:
http://www.youtube.com/watch?v=ZMNJilk88gY
תודה על התגובות
אז ככה Yonster זו תופעה די דומה לסירטון רק שאצלו זה מופיע בצורה ברורה במסך בהיר
בקשר לצילום לא הצלחנו לצלם זאת ושהתופעה תיראה בצילום למרות שבעיין היא נראת
דיברנו עם היבואן בארץ הוא הבין אותנו וטען שהבעיה היא במסך עצמו ולכן אין לכך פיתרון
השאלה היא
בכמה לדעתכם זה אמור להוזיל את המחיר
המסך נקנה לפני כחצי שנה ,מחירו בארץ כ 15K ש'ח
אני טענתי שמחיר בגין מסך תקין הוא כ 12K ש'ח
אך מאחר שהוא תקול מחירו יורד לכ 8 עד 9
מה דעתכם??
דיברנו עם היבואן בארץ הוא הבין אותנו וטען שהבעיה היא במסך עצמו ולכן אין לכך פיתרון
השאלה היא
מה דעתכם??
באופן אישי, בעיות מסוג זה מפריעות לי מאד וככלל לא הייתי קונה מסך עם בעיה דומה גם במחיר טוב.lir1000 כתב:תודה על התגובות
השאלה היא
מה דעתכם??...
אם כבר היו מכוונים אלי אקדח ומכריחים אותי, לא הייתי משלם על מסך כזה מעבר ל - 7K.
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
שארפ חברה טובה מאוד, אבל יחסית לשנת 2006, המסכים החדשים פחות טובים מהמתחרים היפניים האחרים .
יש חנות מקצועית בהרצליה פיתוח שאפשר לראות שם מסכים של שארפ ליד מסך של היטאצי וההיטאצי קורעת את שארפ אפילו שעולה כ3K פחות
אגב אני לא רואה שום יתרון בלקנות מסך כזה ביד שניה.
יש חנות מקצועית בהרצליה פיתוח שאפשר לראות שם מסכים של שארפ ליד מסך של היטאצי וההיטאצי קורעת את שארפ אפילו שעולה כ3K פחות
אגב אני לא רואה שום יתרון בלקנות מסך כזה ביד שניה.
אין מקום להשוואה
אין ממש רלוונטיות להשוואה של ה- SA לסדרות XD או XL....
SA היא הסדרת ה - Entry Level של שארפ. היא אפילו לא ממותגת כחלק מסדרת ה - Aquos...
לי יש בבית XL2E, בגודל 46", ואני חייב לציין שהאיכות מדהימה.
אני נהנה מכל רגע של צפייה, אפילו בשידורים די גרועים, כמו ערוץ 22, התמונה שמתקבלת טובה מכל מסך LCD אחר שבדקתי וראיתי...
ה - PS3 בכלל נראה מדהים...
SA היא הסדרת ה - Entry Level של שארפ. היא אפילו לא ממותגת כחלק מסדרת ה - Aquos...
לי יש בבית XL2E, בגודל 46", ואני חייב לציין שהאיכות מדהימה.
אני נהנה מכל רגע של צפייה, אפילו בשידורים די גרועים, כמו ערוץ 22, התמונה שמתקבלת טובה מכל מסך LCD אחר שבדקתי וראיתי...
ה - PS3 בכלל נראה מדהים...