גודל מסך לצפיה אופטימלית בשידורי SDTV ממרחק 3.5 מטר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
amirbaro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אם אני יושב 3.5 מטר מהטלויזיה ורואה בעיקר תכנים ברזולוציה סטנדרטית HOT ו DVD, טלויזיה 46 אינטש LCD או 50 אינטש פלזמה תהיינה גדולות מידי???

תודה

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333

שליחה #2 

אני חושב ששתיהן תהיינה מצויינות, זה תלוי בהעדפה האישית שלך, יש אנשים שאוהבים לראות את כל המסך במבט אחד, ויש כאלה שרוצים משהו ענקי שיצטרכו להזיז את העיניים (סגנון קולנוע). פגשתי כבר אנשים שחושבים ש-37" מהמרחק שציינת זה מספיק, ופגשתי אנשים שיעדיפו 50", ככה שאני באמת חושב שזה תלוי יותר בך (ובכיס שלך) מאשר באיזשהי נוסחה איזוטרית של אינצ'ים כפול משהו שווה מרחק.

לדעתי רוב האנשים יעדיפו 46" במרחק של 3.5 מ' (ומבלי שיש לי תואר ברפואה זה נראה לי יותר בריא לקלוט את כל המסך או רובו במבט אחד במקום להזיז את העיניים כל הזמן).

כמובן שכמה שהמסך יותר גדול (או המרחק יותר קטן) אתה תבחין ביותר "פגמים" בתצוגה אם ישנם או פשוט פיקסליזציה (בטח כשמדובר בתוכן SD). אבל גם כאן יש כאלה שהם יותר חדי אבחנה וכל דבר קטנטן מפריע להם מאוד (וטוב שיש אותם כי הם מצויינים בכתיבת ביקורות על מוצרים!!!) ויש כאלה שלא מבחינים אלא אם ממש מתאמצים.

ככה שהכל סובייקטיבי, תנסה לראות בחנות תצוגה מרחקים שונים וגדלים שונים ותראה מה טוב לך :)

amirbaro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אני יודע שבפלסמה פחות נעים להסתכל מקרוב מאשר LCD ואפילו בלתי נסבל בוא נאמר ממרחק של מטר בערך. בגלל עניין הפיקסלים הגדולים והמרווח הגדול בינהם שקיים בפלסמה.
האם יש עדיפות לLCD על פלסמה גם במרחק 3.5 מטר(46 אינטש לעומת 50) מבחינת "נעים לעין" או נוחות צפיה שלא מעייפת את העין. אני לא מדבר כרגע על איכות תמונה שזה עניין אחר וגם לא על הפיקסליזציה שזה נתון מרזולוציית השידור.

8O

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1090
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

amirbaro כתב:שלום לכולם,
אם אני יושב 3.5 מטר מהטלויזיה ורואה בעיקר תכנים ברזולוציה סטנדרטית HOT ו DVD, טלויזיה 46 אינטש LCD או 50 אינטש פלזמה תהיינה גדולות מידי???

תודה
...
אצלי בבית אני צופה בפלאזמה 50 אינצ' ממרחק 3.6 מטר ונחש מה?! זה פשוט לא מספיק גדול!!! זכור דבר חשוב - קל להתרגל לגודל וגודל ממכר :wink:

amirbaro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ואתה מרוצה משידורי טלויזיה רגילים?

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תראה, אי אפשר לקבל את הכל... צריך לעשות פשרה מסוימת.
אני בחרתי לקבל איכות צפיה סבירה מאד בכבלים ואיכות מעולה מ - DVD ומעלה על פני איכות מעולה גם בכבלים אך גודל מסך קטן.

roeish
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 451

שליחה #7 

amirbaro כתב:ואתה מרוצה משידורי טלויזיה רגילים?
...
שמע
מ 2.6 מטר מומלץ לצפות במסך 42 אינץ
אז זה הגיוני ביותר שמ 3.5 מומלץ על מסך 50 אינץ
תעשה חיפוש בפורום פעם נתנו את הגודל המתאים לכל מרחק

amirbaro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

עניין אחר,
ממרחק כזה מרגישים הבדל בין HD FULL ל READY?
על מסך 50" או 46"?

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בהחלט כן.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #11 

Dalamber,

גם לי היה שיקול דומה.
יש לי מרחק של 3.5 מ' ממסך פלזמה 42" ופחדתי שאם ארכוש 50" שאינו של פיוניר לא אהנה משידורים רגילים.
לכן החלטתי לרכוש מקרן (HC1100) שעלותו כולל מסך חשמלי נמוכה ממסך פלזמה 50" הפשוט ביותר ובוא אני רואה תכנים איכותיים ובפלזמה תכנים פחות איכותיים.

פיתרון זה גם מונע את הבעיה שבתכנים איכותיים 50" זה קטן מידי.

עידן

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

idan309 כתב:Dalamber,

גם לי היה שיקול דומה.
יש לי מרחק של 3.5 מ' ממסך פלזמה 42" ופחדתי שאם ארכוש 50" שאינו של פיוניר לא אהנה משידורים רגילים.
לכן החלטתי לרכוש מקרן (HC1100) שעלותו כולל מסך חשמלי נמוכה ממסך פלזמה 50" הפשוט ביותר ובוא אני רואה תכנים איכותיים ובפלזמה תכנים פחות איכותיים.

פיתרון זה גם מונע את הבעיה שבתכנים איכותיים 50" זה קטן מידי.

עידן
...
אחלה אלטרנטיבה (Y)

amirbaro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אלטרנטיבה טובה ,אבל לא במקרה שלי.
אין לי מספיק גודל קיר בשביל מקרן.
50 אינטש זה כמעט גודל הקיר שלי.
אני בעיקרון מתלבט בין 42 אינש איכותית כמו KURO לבין 50 אינטש במחיר דומה אבל איכותית פחות.
גודל או איכות?? דילמה קשה.

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

amirbaro כתב:אלטרנטיבה טובה ,אבל לא במקרה שלי.
אין לי מספיק גודל קיר בשביל מקרן.
50 אינטש זה כמעט גודל הקיר שלי.
אני בעיקרון מתלבט בין 42 אינש איכותית כמו KURO לבין 50 אינטש במחיר דומה אבל איכותית פחות.
גודל או איכות?? דילמה קשה.
...
שאלה מאד סוביקטיבית, אני במקרה שלך הייתי נותן עדיפות לגודל!
נכון שיש הבדלים באיכותם של מסכים והקורו היא המרשימה ביותר, עם זאת ישנן אלטרנטיבות אחרות שהן מצוינות נקודה. אז אם יש הבדל מסוים בין מסך X לבין הקורו, ההבדל בין מסך 42 אינצ' לבין מסך 50 אינצ' הוא הרבה יותר משמעותי.
במרחק של 3.5 מטר מסך 42 אינצ' יראה מאד קטן, כפי שכבר ציינתי גם מסך 50 אינצ' במקרה שלי אינו מספק.
אז שוב, לדעתי ההבדל שתחוש בין גדלי המסכים יהיה גדול בהרבה מאשר באיכות הצפיה.
לשיקולך...

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #15 

לדעתי אין דבר כזה גודל מיטבי למרחק מסויים , למעט אולי העניין הרפואי שהזכירו קודם. אם המסך איכותי מספיק והרזולוציה שלו גבוהה מספיק תוכל לשים גם 50 אינטש במרחק 2 מטר. ככל שהמסך גדול יותר האיכות או חסרונה תבלוט יותר לעין. לכן , באופן אישי הייתי מחפש את הפשרה האופטימלית שתשיג את גודל המסך המקסימלי באיכות משביעת רצון מבחינתי.

amirbaro פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

הלכתי לחנות עם מטר ומיקמתי את הכורסה בדיוק 3.5 מטר מהטלויזיה.
הטלויזיה היתה 50 אינטש החדשה של LG והיתה מחוברת לYES.
בתחנות הרגילות (10,22, 24, וכו') ראו פשוט זועה. זה פשוט היה גדול מידי (או קרוב מידי) ולאחר צפיה של כמה דקות עשה לי ממש כאב עיניים.
בערוצי הסרטים המצב כבר השתפר זה היה הרבה יותר סביל אבל עדיין משהו הפריע לי. זה היה גדול ומרשים אבל הפיקסליזציה ממש הפריעה.
בערוצי הHD זה היה פשוט תענוג והיה אפשר להתקרב אפילו עוד מטר.
כנראה ש42 אינטש בכל זאת זה הגודל האופטימלי בשבילי.
או הייתכן שבטלויזיות 50 אינטש מתקדמות יותר כמו הפנסוניק או הפיוניר המצב היה נראה אחרת?

odpr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 313
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

דעתי, זה שזה נחמד כזה גודל שרואים סרט פעם ב,
אבל ביום יום שרואים טלויזיה רגילה, אני חושב שזה גורם לכאב עיניים.

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

amirbaro כתב:הלכתי לחנות עם מטר ומיקמתי את הכורסה בדיוק 3.5 מטר מהטלויזיה.
הטלויזיה היתה 50 אינטש החדשה של LG והיתה מחוברת לYES.
בתחנות הרגילות (10,22, 24, וכו') ראו פשוט זועה. זה פשוט היה גדול מידי (או קרוב מידי) ולאחר צפיה של כמה דקות עשה לי ממש כאב עיניים.
בערוצי הסרטים המצב כבר השתפר זה היה הרבה יותר סביל אבל עדיין משהו הפריע לי. זה היה גדול ומרשים אבל הפיקסליזציה ממש הפריעה.
בערוצי הHD זה היה פשוט תענוג והיה אפשר להתקרב אפילו עוד מטר.
כנראה ש42 אינטש בכל זאת זה הגודל האופטימלי בשבילי.
או הייתכן שבטלויזיות 50 אינטש מתקדמות יותר כמו הפנסוניק או הפיוניר המצב היה נראה אחרת?
...
אני עדיין מתעקש שממרחק 3.5 מסך בגודל 50 אינצ' פשוט נהדר.
נכון, שידורים איכותיים כמו DVD וצפונה נראים מדהים נקודה והרבה יותר נעימים לעין משידורי כבלים, עם זאת ישנם ערוצים בכבלים שעדיין נראים טוב מאד - נכון לא כולם.
לדעתי הגודל עדיף למול הפשרה בערוצים שנראים פחות טוב... זה תופס משנה תוקף בראיה עתידית כאשר איכות השידור תשתפר... העסקה נכונה יותר.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #19 

amirbaro כתב:...או הייתכן שבטלויזיות 50 אינטש מתקדמות יותר כמו הפנסוניק או הפיוניר המצב היה נראה אחרת?
...
בהחלט ייתכן שדגם אחר יראה הרבה יותר טוב . קיימות שיטות עיבוד תמונה שונות וחלקן מוצלחות יותר. לכל חברה קיים פיתוח ייחודי לשיפור התמונה ומתיחת תכני SD. גם דגמים שונים מאותה חברה עשויים להראות שונה אם מיושמים בהם טכנולוגיות שונות.

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

amiti כתב:
amirbaro כתב:...או הייתכן שבטלויזיות 50 אינטש מתקדמות יותר כמו הפנסוניק או הפיוניר המצב היה נראה אחרת?
...
בהחלט ייתכן שדגם אחר יראה הרבה יותר טוב . קיימות שיטות עיבוד תמונה שונות וחלקן מוצלחות יותר. לכל חברה קיים פיתוח ייחודי לשיפור התמונה ומתיחת תכני SD. גם דגמים שונים מאותה חברה עשויים להראות שונה אם מיושמים בהם טכנולוגיות שונות.
...
בתכנים לא איכותיים משידורי הכבלים, לא תהיה שום בשורה מבית פנאסוניק או פיוניר בגדלים הללו (מנסיון).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”