SCART, what is it good for?
שאלה קטנה רק כדי להיות בטוח - האם יש לי צורך בכניסת SCART בטלוויזיה, בהנחה שבכוונתי לקבל ממיר HD של YES? (ובהנחה כמובן שאין לי שום מכשיר אחר שתומך בכלל ב-SCART).
להבנתי ממילא הממיר יהיה מחובר דרך HDMI, ולכן אין לי צורך ב-SCART כלל.
להבנתי ממילא הממיר יהיה מחובר דרך HDMI, ולכן אין לי צורך ב-SCART כלל.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5346
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
לא בטוח שהוא מיותר.
1. חלק גדול מהטלוויזיות אינם מסוגלות לעבור מ- 16:9 ל- smart mode בכניסת HDMI. עדיין אין לממיר HD יכולת למתיחת smart פנימית.
2. רוב הטלוויזיות עם כניסת scart יודעות לעבור אוטומטית בין שידורי 16:9 ל- smart בזכות ה- scart.
3. בחלק מהמקרים דווח שהתמונה דרך COMPONENT יותר טובה בשידורי SD מאשר דרך HDMI - יש צורך לבדוק אם זה עדיין נכון.
4. בטלוויזיות שאינם full hd שידור RGB מספיק איכותי - כמו במסכי מחשב ללא DVI.
אבל גם לא בטוח שזה עד כדאי כך נחוץ.
1. חלק גדול מהטלוויזיות אינם מסוגלות לעבור מ- 16:9 ל- smart mode בכניסת HDMI. עדיין אין לממיר HD יכולת למתיחת smart פנימית.
2. רוב הטלוויזיות עם כניסת scart יודעות לעבור אוטומטית בין שידורי 16:9 ל- smart בזכות ה- scart.
3. בחלק מהמקרים דווח שהתמונה דרך COMPONENT יותר טובה בשידורי SD מאשר דרך HDMI - יש צורך לבדוק אם זה עדיין נכון.
4. בטלוויזיות שאינם full hd שידור RGB מספיק איכותי - כמו במסכי מחשב ללא DVI.
אבל גם לא בטוח שזה עד כדאי כך נחוץ.
זה לא הגיוני לי שכבל שמתאים להעברת כמות גדולה של נתונים יעביר נפחים קטנים פחות טוב מכבל שמתאים לנפחים קטנים בלבד. אחרי הכל מדובר על חיבורים דיגיטליים בשני המקרים, מה שמועבר זה 0 ו-1ים, אז איך ייתכן שה-HDMI לא מעביר כמו שצריך?
לא ערכתי חקר מקיף בתחום, מודה ומתוודה, אבל בתור מי שמבין קצת במחשבים וחשמל זה פשוט נשמע לי לא הגיוני בעליל. אנסה לבדוק בחנויות אם רואים הבדלים אבל למען האמת נשמע לי עוד מעשייה אורבנית.
לא ערכתי חקר מקיף בתחום, מודה ומתוודה, אבל בתור מי שמבין קצת במחשבים וחשמל זה פשוט נשמע לי לא הגיוני בעליל. אנסה לבדוק בחנויות אם רואים הבדלים אבל למען האמת נשמע לי עוד מעשייה אורבנית.
הטעות שלך מתחילה בזה שהכבלים לא זהים.
HDMI מעביר אות דיגיטאלי, בעוד קומפוננט מעביר אות אנלוגי.
זה כמו שרואים תכני SD הרבה יותר טוב בטלויזית CRT מאשר בפלסמה, או בטח שבLCD, למרות שכביכול פלסמה וLCD כוללים טכנולוגיות טובות / חדישות יותר.
העניין הוא שCRT (בדומה לקומפוננט במקרה שלך) הרבה יותר סלחני לתוכן באבחנה נמוכה, והוא לא מציג את כל ההפרעות שיש בשדר. בעוד שLCD/פלסמה (בדומה לכבל HDMI) לא ממש סלחניים, ומציגים את כל ההפרעות (או לפחות, את רובן).
HDMI מעביר אות דיגיטאלי, בעוד קומפוננט מעביר אות אנלוגי.
זה כמו שרואים תכני SD הרבה יותר טוב בטלויזית CRT מאשר בפלסמה, או בטח שבLCD, למרות שכביכול פלסמה וLCD כוללים טכנולוגיות טובות / חדישות יותר.
העניין הוא שCRT (בדומה לקומפוננט במקרה שלך) הרבה יותר סלחני לתוכן באבחנה נמוכה, והוא לא מציג את כל ההפרעות שיש בשדר. בעוד שLCD/פלסמה (בדומה לכבל HDMI) לא ממש סלחניים, ומציגים את כל ההפרעות (או לפחות, את רובן).
nadav-g כתב:זה לא הגיוני לי שכבל שמתאים להעברת כמות גדולה של נתונים יעביר נפחים קטנים פחות טוב מכבל שמתאים לנפחים קטנים בלבד. אחרי הכל מדובר על חיבורים דיגיטליים בשני המקרים, מה שמועבר זה 0 ו-1ים, אז איך ייתכן שה-HDMI לא מעביר כמו שצריך?
לא ערכתי חקר מקיף בתחום, מודה ומתוודה, אבל בתור מי שמבין קצת במחשבים וחשמל זה פשוט נשמע לי לא הגיוני בעליל. אנסה לבדוק בחנויות אם רואים הבדלים אבל למען האמת נשמע לי עוד מעשייה אורבנית....
בקשר לHDMI גם אני הייתי ספקן -למה צריך כבל יקר של מונסטר. מסתבר שGIZMODO בדקו את זה ומצאו שבמרחקים של 10 מטר לדוגמא כבלים זולים לא מצליחים להעביר 1080P. אבל במרחק של 2-3 מטר אין בעיה להשתמש בכבל HDMI זול.
לא על זה דיברתי, לא דיברתי על ההבדל בין כבל איכותי לבין כבל גרוע, ברור לי שיש הבדל. דיברתי על זה שלא הגיוני בעיני שכבל SCART יעביר את התוכן יותר טוב מכבל HDMI, בהנחה ששניהם עשויים מחומרים בעלי איכות דומה.omerba כתב: בקשר לHDMI גם אני הייתי ספקן -למה צריך כבל יקר של מונסטר. מסתבר שGIZMODO בדקו את זה ומצאו שבמרחקים של 10 מטר לדוגמא כבלים זולים לא מצליחים להעביר 1080P. אבל במרחק של 2-3 מטר אין בעיה להשתמש בכבל HDMI זול....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אל תהייה בטוח שאתה יודע מה הוא כבל טוב ומה גרוע. אבל לשאלתך, התשובה היא שזה כלל לא קשור לאיכות החומרים אלא לשיטת ההעברה. הטיפול באות במסלול דיגיטאלי דורש שימוש במעגלים נפרדים מאלו המשמשים את ההעברה בשיטה אנאלוגית. זה נכון גם בצד המשדר (הממיר) וגם בצד הקולט (המסך).nadav-g כתב:לא על זה דיברתי, לא דיברתי על ההבדל בין כבל איכותי לבין כבל גרוע, ברור לי שיש הבדל. דיברתי על זה שלא הגיוני בעיני שכבל SCART יעביר את התוכן יותר טוב מכבל HDMI, בהנחה ששניהם עשויים מחומרים בעלי איכות דומה.omerba כתב: בקשר לHDMI גם אני הייתי ספקן -למה צריך כבל יקר של מונסטר. מסתבר שGIZMODO בדקו את זה ומצאו שבמרחקים של 10 מטר לדוגמא כבלים זולים לא מצליחים להעביר 1080P. אבל במרחק של 2-3 מטר אין בעיה להשתמש בכבל HDMI זול.......
אותם מעגלים לא תמיד מכויילים לאותה רמה ולכן תשמע לא מעט פעמים שהצבעים נראים "חיים" יותר בחיבור זה או אחר. כפי שאתה מבין, זה גם לא קשור לאיכות המקורית של האות. בשני המקרים, גם ב SCART וגם HDMI מעבירים RGB המכיל 3 ערוצי צבע שכל ערוץ מקודד ב 8bit. ברמה התיאורטית איכות התמונה הייתה צריכה להיות זהה אבל היות וההנדסה שמעורבת בתהליך אינה זהה כך גם התוצר הסופי.