פלאזמה LG 42PG200R - התרשמות אישית

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Dalamber פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1090
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים,
אז בעקבות הקולות החדשים של מספר אנשים כאן בנוגע למסך הנ"ל, הייתי חייב להתרשם ממנו בעצמי. היום הגעתי מצויד בסרט שאני מכיר מצוין - "שר הטבעות - שיבת המלך" לסטריאו סטאר והתרשמתי מהמסך למשך כ - שעתיים תמימות בשני תכנים בלבד - שידורי כבלים וכפי שציינתי כבר שידור DVD סטדנדרטי.

התמקדתי במסך תוך כדי השוואה לשאר המסכים, במיוחד מול שניים שאני מוקיר ואוהב במיוחד - הקורו של פיוניר וה - Q91 של סמסונג.

כדי לתמצת את החוויה, אציין מייד את היתרונות והחסרונות העיקריים באיכות הצפיה לטעמי האישית:
היתרונות - תמונה מדויקת, חדה ובוהקת (אני אישית אוהב את זה).
בשני סוגי המקורות זה פשוט בולט! אני חייב לציין שהופתעתי מאד לטובה - משהו שממש לא זכיתי לראות עד היום מבית LG.
החסרונות - פאנל בהיר מידי - לאחר שקראתי קצת חומר ראיתי שהחברה מתפארת במסך שהוא SUPER BRIGHT PANEL, אך אני חושב שזה דווקא חסרון. הפאנל מייצר צבעים קצת אנמיים ופחות טבעיים, זה ממש בולט מול שאר המסכים בתצוגה - הצבעים פשוט פחות חמים. אגב נסיונות כיול לא שפרו את המצב.

שורה תחתונה - כאחד שלא נתן יותר מידי RESPECT למסכי LG אני חושב שהחברה עשתה יותר מקפיצת מדרגה אחת, פשוט מדובר במסך מצוין - בטח ובטח ביחס למחירו. אז איזה מסך עדיף בין 2 הקוריאניות?? שאלה טובה - חדות מול צבעים חמים. אני חושב שהענין מאד סובייקטיבי - פשוט המון מקום לטעם אישי. אין כאן קיצורי דרך ואנשים יצטרכו לצאת לחנויות ולבחון זאת בעצמם.

ומה בקשר לקורו היקרה?? נכון, אין הפתעות... עדיין ליגה בפני עצמה, אין מה לעשות (Y)

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #2 

אחלה ביקורת!

האם יצא לך לבחון גם את מנגנון ה 100HZ? האם זה באמת בא לידי ביטוי בצורה משמעותית?

Dalamber פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

1. תודה.
2. בהקשר ל - 100HZ אני חייב לציין שלא זיהיתי תופעה מיוחדת... יתכן והעין שלי אינה רגישה לריצודי מסך :wink:

ישראל123
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 944
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

Dalamber כתב:שלום חברים,
אז בעקבות הקולות החדשים של מספר אנשים כאן בנוגע למסך הנ"ל, הייתי חייב להתרשם ממנו בעצמי. היום הגעתי מצויד בסרט שאני מכיר מצוין - "שר הטבעות - שיבת המלך" לסטריאו סטאר והתרשמתי מהמסך למשך כ - שעתיים תמימות בשני תכנים בלבד - שידורי כבלים וכפי שציינתי כבר שידור DVD סטדנדרטי.

התמקדתי במסך תוך כדי השוואה לשאר המסכים, במיוחד מול שניים שאני מוקיר ואוהב במיוחד - הקורו של פיוניר וה - Q91 של סמסונג.

כדי לתמצת את החוויה, אציין מייד את היתרונות והחסרונות העיקריים באיכות הצפיה לטעמי האישית:
בשני סוגי המקורות זה פשוט בולט! אני חייב לציין שהופתעתי מאד לטובה - משהו שממש לא זכיתי לראות עד היום מבית LG.
החסרונות - פאנל בהיר מידי - לאחר שקראתי קצת חומר ראיתי שהחברה מתפארת במסך שהוא SUPER BRIGHT PANEL, אך אני חושב שזה דווקא חסרון. הפאנל מייצר צבעים קצת אנמיים ופחות טבעיים, זה ממש בולט מול שאר המסכים בתצוגה - הצבעים פשוט פחות חמים. אגב נסיונות כיול לא שפרו את המצב.

שורה תחתונה - כאחד שלא נתן יותר מידי RESPECT למסכי LG אני חושב שהחברה עשתה יותר מקפיצת מדרגה אחת, פשוט מדובר במסך מצוין - בטח ובטח ביחס למחירו. אז איזה מסך עדיף בין 2 הקוריאניות?? שאלה טובה - חדות מול צבעים חמים. אני חושב שהענין מאד סובייקטיבי - פשוט המון מקום לטעם אישי. אין כאן קיצורי דרך ואנשים יצטרכו לצאת לחנויות ולבחון זאת בעצמם.

ומה בקשר לקורו היקרה?? נכון, אין הפתעות... עדיין ליגה בפני עצמה, אין מה לעשות (Y)
...
(Y)
לגביי הקורו תחסוךותקנה מה שמתחולל בסלון בימים האחרונים(ככל שהזמן עובר התמונה מדהימה יותר) זו חוויה!
מת"ל עיסקיים בחברת מירס

Dalamber פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ישראל123 כתב:
Dalamber כתב:שלום חברים,

...
(Y)
לגביי הקורו תחסוךותקנה מה שמתחולל בסלון בימים האחרונים(ככל שהזמן עובר התמונה מדהימה יותר) זו חוויה!
...
לגבי הקורו, אין לי ספק שתהיה לי כזו בבית אך זה יקח עוד זמן...מדוע? עיני לכיוון ה - LX608 ואתה יודע, צריך "לשטוף המון כלים" בשביל המטרה הזו :lol:

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #6 

התמורה של LG עולה על התמורה של פיוניר .

מעבד חדש Dual XD - מעבד XD כפול לתמונה אופטימאלית.

1:30,000 קומנרסט .

ציפוי Super Bright Panel חדש אנטי השתקפות .

150Hz - לתמונה חלקה ללא הבהובים וטשטושים .

כל זה אין בפיוניר ובטח לא כפול במחיר .

LG בעולם היא מוצר טוב-נתונים + השקעה בעיצוב ,חזות המוצר + המחיר בר ההשגה =
LG מובילה במחירת פלאזמות בעולם.

דרך אגב לדעתי אין הבדל באיכות התמונה בין שתי הדגמים החדשים מאחר ובעולם לא יצאו שתי דגמים שונים ,למעט במספר החיבורים .

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #7 

(Y)

Dalamber פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

NEW_WAVE כתב:התמורה של LG עולה על התמורה של פיוניר .

דרך אגב לדעתי אין הבדל באיכות התמונה בין שתי הדגמים החדשים מאחר ובעולם לא יצאו שתי דגמים שונים ,למעט במספר החיבורים .
...
כל הרשימה שציינת שכביכול מהווה יתרון לטובת ה - LG הינה מבחינתי רשימה של סיסמאות בלבד, מדוע? כיוון שעם כל הכבוד לנתונים המרשימים הללו, הקורו טובה יותר מה - LG בכל פרמטר - עומק, צבעים, ניגודיות ...
גם אני חושב שהקורו מתומחרת גבוה מידי ולכן לא רכשתי לעצמי מסך כזה.
מי נותנת תמורה טובה יותר לכסף? כנראה שבאמת ה - LG, אך עדיין צריך לזכור שמדובר במסכים שאינם באותה ליגה ולמי שיש כסף זמין להתפנק הייתי בהחלט ממליץ לו ללכת לכיוון הפיוניר.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Dalamber כתב:
NEW_WAVE כתב:התמורה של LG עולה על התמורה של פיוניר .

...
כל הרשימה שציינת שכביכול מהווה יתרון לטובת ה - LG הינה מבחינתי רשימה של סיסמאות בלבד, מדוע? כיוון שעם כל הכבוד לנתונים המרשימים הללו, הקורו טובה יותר מה - LG בכל פרמטר - עומק, צבעים, ניגודיות ...
גם אני חושב שהקורו מתומחרת גבוה מידי ולכן לא רכשתי לעצמי מסך כזה.
מי נותנת תמורה טובה יותר לכסף? כנראה שבאמת ה - LG, אך עדיין צריך לזכור שמדובר במסכים שאינם באותה ליגה ולמי שיש כסף זמין להתפנק הייתי בהחלט ממליץ לו ללכת לכיוון הפיוניר.
...
לא השתכנעתי , מהסיבה הפשוטה , אני הצגתי עובדות ,אתה סיסמאות ,נחכה לבדיקה .

Dalamber פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ההפך הוא הנכון ידידי, אתה זה שהשתמש בסיסמאות בכך שהעתקת מהמפרט של המסך הנקוב את הנתונים הנ"ל - איזה ערך יש לזה?!
אני לעומתך התרשמתי פיזית מהמסך ארוכות למול מסכים אחרים כולל הקורו.
אם זה מעניין אותך, פנה לעצמך זמן...בצע את ההשוואה בעצמך וספר לנו על התובנות שלך...רק אז יהיה לזה ערך אמיתי.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

Dalamber כתב:ההפך הוא הנכון ידידי, אתה זה שהשתמש בסיסמאות בכך שהעתקת מהמפרט של המסך הנקוב את הנתונים הנ"ל - איזה ערך יש לזה?!
אני לעומתך התרשמתי פיזית מהמסך ארוכות למול מסכים אחרים כולל הקורו.
אם זה מעניין אותך, פנה לעצמך זמן...בצע את ההשוואה בעצמך וספר לנו על התובנות שלך...רק אז יהיה לזה ערך אמיתי.
...
Dalamber ראיתי את שני המסכים הנ"ל ועל זה מתבססת התגובה שלי ,הנתונים שציינתי הם חיזוק לטענה\דעה שלי , מה גם שציינתי בתגובה שלי שאני מחכה לבדיקה שתאושש את הנתונים .

יש משהו פסכולוגי אצל 90% מהאנשים שהם רואים משהו יקר שאין לכל אחד אז היחס שלהם מתבסס על "הלוואי והיה שלי " . אם פיוניר היה עולה 8K היחס שלך היה אחרת, עושים על מחקרים .

Dalamber פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

מבין את התאוריה שלך לגבי השפעות פסיכולוגיות, עם זאת אני יכול לומר לך שאני ממש לא מושפע מזה. יתרה מכך, כבר שנתיים תמימות אני רק מחפש את המסך שיערער את ההגמוניה של חברת פיוניר - כאמור בינתיים ללא הצלחה.

אם בחנת את המסכים כפי שציינת אז כל שנותר הוא רק לומר שעל טעם וריח...

כנראה שנשאר חלוקים.

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

אני פשוט משתאה על זה שדלמבר מדבר טובות על מסך שאינו סמסונג :)

דרך אגב ראיתי היום את ה-M81 ואתה צדקת, מסך יפהפה, הדבר היחיד הוא שהתצוגה המבריקה יכולה להיות לא טובה לכל מקום שבו אור ישתקף עם המסך, אבל מאידך זה מוסיף המון לתמונה אם מצליחים להתאים את התנאים ככה שלא תהיה השתקפות.

Dalamber פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

nadav-g כתב:אני פשוט משתאה על זה שדלמבר מדבר טובות על מסך שאינו סמסונג :)

דרך אגב ראיתי היום את ה-M81 ואתה צדקת, מסך יפהפה, הדבר היחיד הוא שהתצוגה המבריקה יכולה להיות לא טובה לכל מקום שבו אור ישתקף עם המסך, אבל מאידך זה מוסיף המון לתמונה אם מצליחים להתאים את התנאים ככה שלא תהיה השתקפות.
...
1. שצריך לפרגן...מפרגנים!
2. התופעה שאתה מציין בהקשר למסך הזה ידועה. שמח לשמוע שאתה מסכים איתי :wink:

roiei
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #15 

דלמבר, אל תשכח שאתה ראית בסטריאו סטאר את הדגם ה"חלש" יותר:
1:20,000 ניגודיות
100HZ
ללא PIP וללא חיבור USB

אלה ההבדלים בין ה 42PG200R לבין ה 42PG60UR.

בוא נסכם, לפי העין אני גם חושב שה LG ברמה של הפיוניר פלוס מינוס.
עכשיו זה כבר לא משנה אם זה פלוס או מינוס (וזה גם דבר שמאוד תלוי בתמונה המוצגת), ה LG היא לטעמי התמורה הטובה ביותר למחיר כיום.

לכן LG היא הבחירה שלי.

Dalamber פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

roiei כתב:דלמבר, אל תשכח שאתה ראית בסטריאו סטאר את הדגם ה"חלש" יותר:
1:20,000 ניגודיות
100HZ
ללא PIP וללא חיבור USB

אלה ההבדלים בין ה 42PG200R לבין ה 42PG60UR.

בוא נסכם, לפי העין אני גם חושב שה LG ברמה של הפיוניר פלוס מינוס.
עכשיו זה כבר לא משנה אם זה פלוס או מינוס (וזה גם דבר שמאוד תלוי בתמונה המוצגת), ה LG היא לטעמי התמורה הטובה ביותר למחיר כיום.

לכן LG היא הבחירה שלי.
...
1. למרות שראיתי את הדגם "החלש" אני מוכן להמר שההבדלים יהיו זניחים, יותר מזה גם ה - PG60 מבוססת על SUPER BRIGHT PANEL שזהו חסרון מרכזי במסך הזה לטעמי.
2. המסך הזה רחוק מלהיות מושלם ואני ממש לא מקבל שהוא והקורו באותה הליגה.
3. למחיר שלו בהחלט הוא נותן יחס COST EFFECTIVE מצוין בדיוק כמו ה - Q91 של סמסונג.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

אם לא ערכת השוואה בין הPG60 ל200R, אז אתה לא סותר את העקרונות שלך בשרשור?

Dalamber פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

sunny_jim כתב:אם לא ערכת השוואה בין הPG60 ל200R, אז אתה לא סותר את העקרונות שלך בשרשור?
...
ראשית, אני בהחלט מתכוון לערוך את ההשוואה הנ"ל בקרוב.
לבינתיים אני יכול להניח שהדברים שהפריעו לי ב - 200 יפריעו לי ב - 60 כיוון שמדובר באותה חברה ואם היא מצהירה שגם המסך המתקדם יותר יהיה "סופר בהיר" אז הוא יהיה כזה.
אגב, כשרשמתי שהמסך רחוק מלהיות מושלם התכוונתי ל - 200 בלבד.
שוב, אני מוכן להמר שגם ב - 60 הצבעים לא יהיו חמים...

dts2
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 944
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

חובבי LG

שליחה #19 

לכל חובבי LG [behave]
התבטאות לא נאותה - מרטין
[/behave]
אני אמשיך לראות בפיוניר 4280 שלי בסלון,ובפנסוניק PH10 בחדר שינה ,ומצידי שLG יכתבו על הפלזמה שלהם קונטרסט 1:1000000 LG לא נכנס אלי הביתה גם בחינם

roiei
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #20 

תגובה מאוד מפגרת.

מעולם לא הייתי חובב LG, כמו שכבר כתבתי גם לא תכננתי לרכוש את הפלזמה הנ"ל אבל אין מה לעשות LG שיפרו הרבה דברים וזה ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שזה היה.

חבל שהסטיגמות על החברה מדברות ולא העין.
נערך לאחרונה על ידי roiei ב 07/05/2008 21:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”