שאלה/התייעצות בנוגע לשדרוג סאונד במערכת...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי חבר'ה,
מי שמכיר אותי פה יודע שאני לא אחד בעל ציוד יקר ערך (אף על פי הרצון העז שיהיה לי כזה.. אבל גם זה יגיע ביום מן הימים), ליתר דיוק אני לא אחד עם ציוד מקצועי בכלל, מה גם שאין לי כל כך כסף להשקיע (מתגייס אוטוטו.. שומר שיהיה מה לקנות בשק"ם אם נרצה.. :D ) ולכן הפטיפון שלי מחובר למערכת מיני של LG שקניתי שנה שעברה עם פרה אמפליפייר פשוט שדוד שלי קנה לי ב-300 או 400 שקל אני כבר לא כל כך זוכר כמה נתתי לו על זה לקנות... הוא קנה את זה מאיזה מישהו שבנה את זה... אלקטרונאי משהו באינטל... לא חשוב.. בכל מקרה, אני שומע תקליטים נחמד, אבל אני מרגיש שזה עדיין לא ממצה את היכולות של המערכת כמו בסי די, שהיא די מרעידה את החדר 2X2 שלי ואני חושב שאם אני אקנה פונו סטייג' אפילו פשוט אני אוכל למצות את היכולות שלה...אולי רק לשפר.. מה אתם אומרים...? איפה אני יכול לקנות פונו סטייג' נחמד כזה עד 200 שקל שלפחות יתן לי איכויות נורמליות וחזקות.. אני רוצה להנות מתקליטים קצת יותר, לא להרגיש איתם "בסדר", להנות קצת! ולעשות את זה בלי להשקיע 80K ואפילו לא 800... אתם יודעים איך זה בתקופה הזאת כל שקל חשוב...מה אתם אומרים? אם זה יד שניה תוכלו לפחות לנסות ולהמליץ לי על דגם מסויים או משהו שהתנסיתם ואתם יודעים שקיים בשוק ה"מציאות" שכדאי לחפש? מאסטר מיקס, חנן ושאר חברי הפורום הנכבדים... לא הייתי פה הרבה זמן, אני צריך אתכם עכשיו.. (Y) אז תמליצו לי בבקשה בקטנה מה כדאי לעשות אם בכלל כדאי לשפר את זה בסכום זעום שכזה... בכל מקרה אני בבלבלה מסויימת.. תמליצו.. תודה!

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

הייתי חוסך את הכסף עד אשר יתאפשר לי לקנות משהו נורמלי...
לתוצאות משביעות רצון ברמות שאתה מתעסק איתם אפשר להגיע עם CD בצורה הרבה יותר טובה מפטיפון.
אין טעם לנסות להנות מהתקליטים ב"כל מחיר".

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #3 

אני חושב גם כמו קודמי...

אני לא בטוח שפונו-סטייג' חדש בסכום של 200 ש"ח יהיה יותר טוב ממה שיש לך כרגע.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #4 

אכן עדיף לך לחסוך ולקנות משהו טוב יותר,הפונו סטייג'ים הפשוטים לא ממש איכותיים..(וזה מניסיון עבר).המכשירים שבתמונה עושים את העבודה-אבל סאונד טוב לא תקבל מהם.
ב-400 שקל וקצת יש את הקמברידג' אודיו 540p ויש גם של פרוג'קט או נאד.
http://www.fuse.co.il/categories/11260
אלה קדם מגברים ב-200 שקל.
 אלה קדם מגברים ב-200 שקל.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

זה לא שאין לי כסף.. יש לי, פשוט מעדיף לשמור לתקופה מסויימת...מפחד להיות בזבזן מדי כרגע...טוב תודה לכם אבל בכל מקרה.. היתה לי הרגשה שהמחיר לא מספיק..
קוש, לפי התמונה שהוספת, ניתן להגביר מהפונו סטייג' הזה את העוצמה? כי במידה ולא, אז הוא עושה את אותה פעולה כמו הפרה שיש לי.. הוא נראה בדיוק כך, זה קשור?

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #6 

ראיתי שכתבת שהפונוסטייג' שיש לך עכשיו מישהו בנה אותו בעצמו.
אולי כדאי לנסות לבדוק פונו סטייג' בסכום של 200 ש"ח שיש לך כרגע, ולראות אם אכן יש שיפור או שינוי בצליל.
אני מבין מדבריך שהעוצמה של התקליטים היא נמוכה מאוד. היא אכן אמורה להיות נמוכה יותר לעומת כאשר אתה מנגן CD, אבל לא עד כדי כך....
אולי יש איזו בעיה בפונוסטייג' שלך, או שהוא לא בנוי כמו שצריך...
שווה לנסות לבדוק את העניין....

אולי כדאי לך לנסות להשוות - לקחת את הפונוסטייג' שלך לחנות שמוכרת ולבקש להשוות שם אחד מול אחד, עם הציוד שלהם אפילו. כך תוכל לקבל מושג לגבי הפונוסטייג' שלך לעומת אחר ולדעת להעריך האם קניית חדש ב 200 ש"ח תהווה שיפור עבורך. חנויות שמתמחות בזה הן די סובלניות בנושא הזה ושווה לנסות...
דרך נוספת שיכולה להיות, היא אם יש לך גישה לרסיבר עם פונוסטייג' מובנה (וינטאג' יהיה נהדר...) ולחבר פעם את הפטיפון דרך כניסת הפונו המובנית ללא הפונוסטייג', ופעם לחבר עם הפונוסטייג' דרך ה AUX למשל ולשמוע אם יש הבדל. כך גם תוכל לקבל מושג לגבי הפונוסטייג' שלך.

בהצלחה...

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #7 

לקדם מגברים ששמתי בתמונה אין שליטה על העוצמה.גם לא יצא לי לראות כאלה (זולים ויקרים) עם שליטה על העוצמה.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

Kosh כתב:לקדם מגברים ששמתי בתמונה אין שליטה על העוצמה.גם לא יצא לי לראות כאלה (זולים ויקרים) עם שליטה על העוצמה.
...
יש מגברי פונו עם פטונציומטר שבו ה-GAIN משתנה (ל-EAR יש כזה). אבל מדובר במשהו שלא במסגרת התקציב שלך.
אינני יודע מהו ה-GAIN של ה-SELF MADE פונו-סטייג', אבל בחנויות מסויימות אכן מוכרים מגבר פונו זול באיזור ה-200 ש"ח ושווה לקחת לבדיקה. בלי קשר, החולייה החלשה שלך , לדעתי, היא ההגברה בכלל ולא מגבר הפונו.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אל תבינו לא נכון, אני בהחלט יודע מה זה כשעוצמה נחשבת חשה - זה לא ככה אצלי!!!
roypeles מהתגובה שלך הבנתי שאתה חושב שהעוצמה חלשה, אז לא היא ממש לא חלשה היא דווקא גבוהה יחסית, אני פשוט רוצה מעוצמה גבוהה לעבור ל"הרעדה" במחיר זול, מה שכנראה לא מתאפשר. אין כל בעיה אצלי לא בפטיפון ולא בפרה, מה שכן בדקתי לגבי שדרוג ובגלל זה שאלתי.
בכל מקרה, תודה לכולם, בקרוב אפתח שרשור חדש לגבי משהו נחמד שקיבלתי היום מאיש נחמד מאוד... עוד מעט אפתח.
תודה!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”