איך מפצלים כרטיס קול....
שלום לכולם
הבעיה שלי היא שאני רוצה לפצל את הסיגנל של המחשב לשני מקורות שונים.
אני משתמש בכרטיס קול חיצוני על ידי חיבור כבל USB למחשב ואני רוצה מפצל שיתן לי שני ערוצים. חיבור אחד יהיה לרסיבר של הק"ב והחיבור השני יהיה לרמקולים ליד המחשב עצמו.
אני מניח שיש מפצלים שיעבירו את אותו המידע בו זמנית לשני הערוצים.
אבל האם יש מכשיר חכם יותר שיודע להעביר כל פעם מידע רק לערוץ הנבחר או אפילו מכשיר שמעביר מידע X לרסיבר ומידע Y לרמקולים של המחשב.
אשמח לדעת על כל סוג מפצל שאתם יודעים עליו + לינק אם יש לכם
תודה רבה
הבעיה שלי היא שאני רוצה לפצל את הסיגנל של המחשב לשני מקורות שונים.
אני משתמש בכרטיס קול חיצוני על ידי חיבור כבל USB למחשב ואני רוצה מפצל שיתן לי שני ערוצים. חיבור אחד יהיה לרסיבר של הק"ב והחיבור השני יהיה לרמקולים ליד המחשב עצמו.
אני מניח שיש מפצלים שיעבירו את אותו המידע בו זמנית לשני הערוצים.
אבל האם יש מכשיר חכם יותר שיודע להעביר כל פעם מידע רק לערוץ הנבחר או אפילו מכשיר שמעביר מידע X לרסיבר ומידע Y לרמקולים של המחשב.
אשמח לדעת על כל סוג מפצל שאתם יודעים עליו + לינק אם יש לכם
תודה רבה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אתה מבלבל בין שני דברים.
הכרטיס קול מייצר אות אודיו אחד בו זמנית.
אם אתה רוצה לפצל אותו זה אפשרי. פשוט תקנה מפצלים בכל חנות אלקטרוניקה וזה (מפצלים כמו ששים בנגני MP3 לשני זוגות אוזניות וכו').
אם אתה רוצה מידע שונה, אתה צריך פשוט עוד כרטיס קול....
הכרטיס קול מייצר אות אודיו אחד בו זמנית.
אם אתה רוצה לפצל אותו זה אפשרי. פשוט תקנה מפצלים בכל חנות אלקטרוניקה וזה (מפצלים כמו ששים בנגני MP3 לשני זוגות אוזניות וכו').
אם אתה רוצה מידע שונה, אתה צריך פשוט עוד כרטיס קול....
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
לדעתי הוא רוצה לעשות אפליקצית MULTIROOM, ניסיתי וחקרתי לצערי מחשב יודע לעבוד עם כרטיס קול אחד.
כלומר אתה לא יכול לשים 2 (או יותר) כרטיסי קול על מחשב ולהוציא 2 (או יותר) יציאות של SOURCES שונות.
(וחבל שכך...)
כלומר אתה לא יכול לשים 2 (או יותר) כרטיסי קול על מחשב ולהוציא 2 (או יותר) יציאות של SOURCES שונות.
(וחבל שכך...)
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
האמת היא שאין שום בעיה לעבוד עם כמה כרטיסי קול ושכל אחד יוציא משהו אחר. אני למשל משתמש ב-EMU בכדי לשמוע מוזיקה במערכת אחת, ובו בזמן משתמש בכרטיס המובנה בכדי לשחק במשחקים. הבעיה היחידה היא שצריך להגדיר כל כרטיס כך שיעשה שימוש בהתקן אודיו אחר. לצורך העניין, אני משתמש ב-Winamp לצורך האזנה למוזיקה, ולכן הגדרתי אותו שיעשה שימוש ב-ASIO (גרסת ה-dll לצורך העניין, לא שזה משנה) והכרטיס מובנה עושה שמוש ב-directSound. לא קשה מדיי להגדיר, אך דורש 2 כרטיסים.
האמת היא שממש לא בא לי לקנות כרטיס נוסף, במיוחד שיש לי כרטיס נחמד מאד של creative.
מה שאני אשמח להבין זה האם יש מצב לקנות מפצל שיעבוד כמו מספק וכל פעם ינתב את הסאונד למקור שאני ארצה, כלומר פעם לרסיבר ופעם לרמקולים של המחשב.
מרטין אני לא יכול להשתמש במפצל פשוט כי מכרטיס הקול אני מוציא כבל אופטי לרסיבר ולרמקולים הפשוטים אני אצטרך להשתמש ב RCA.
מה שאני אשמח להבין זה האם יש מצב לקנות מפצל שיעבוד כמו מספק וכל פעם ינתב את הסאונד למקור שאני ארצה, כלומר פעם לרסיבר ופעם לרמקולים של המחשב.
מרטין אני לא יכול להשתמש במפצל פשוט כי מכרטיס הקול אני מוציא כבל אופטי לרסיבר ולרמקולים הפשוטים אני אצטרך להשתמש ב RCA.
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אבל לא ברור לגמרי מה אתה רוצה לעשות.
אתה רוצה להוציא דרך המחשב 2 סיגנלים שונים ולנגן אותם בחדרים שונים (נגיד בחדר אחד מוסיקה ובו זמנית בסלון
לשמוע סרט)
או שאתה רוצה פשוט לפצל את הסאונד מכרטיס הקול שלך ל-2 יציאות שונות (שישמעו אותו הדבר בשני החדרים).
בכרטיס שלי (Hercules Digifire) יש אפשרות לשחק עם ה-OUTPUT דרך תוכנה ב-TRAY,
נגיד פעם שיוציא דרך היציאה של ה-Front Speakers ופעם דרך ה-Headphones.
לא בו זמנית!
אתה רוצה להוציא דרך המחשב 2 סיגנלים שונים ולנגן אותם בחדרים שונים (נגיד בחדר אחד מוסיקה ובו זמנית בסלון
לשמוע סרט)
או שאתה רוצה פשוט לפצל את הסאונד מכרטיס הקול שלך ל-2 יציאות שונות (שישמעו אותו הדבר בשני החדרים).
בכרטיס שלי (Hercules Digifire) יש אפשרות לשחק עם ה-OUTPUT דרך תוכנה ב-TRAY,
נגיד פעם שיוציא דרך היציאה של ה-Front Speakers ופעם דרך ה-Headphones.
לא בו זמנית!
Good advise $5, me shut up $10
כמו ש anatoli15 אמר, אין שום בעיה להשתמש בשני כרטיסי קול ולקנפג כל תוכנה להשתמש באחד הכרטיסים
אצלי יש כרטיס קול אחד ON BOARD ואחד מחובר ב USB
אם יש לך כרטיס קול ON BOARD תוכל להשתמש גם בו ולהזרים שני אודיו שונים לכרטיס O.B ולכרטיס USB
אצלי יש כרטיס קול אחד ON BOARD ואחד מחובר ב USB
אם יש לך כרטיס קול ON BOARD תוכל להשתמש גם בו ולהזרים שני אודיו שונים לכרטיס O.B ולכרטיס USB
אחלה
עכשיו הבנתי אתכם. באמת כבר יש לי שני כרטיסים ואני אנסה לפצל אותם כמו שהצעתם לי.
השאלה היא איך המחשב מתמודד עם שניהם כי כיום הכרטיס קול החיצוני מוגדר כברירת מחדל שלי וברגע שאני מחבר אותו המחשב מזהה רק אותו. איך גורמים למחשב לזהות שני כרטיסי משך ולחיות עם שניהם בשלום.
ואחר כך איזו תוכנה עוזרת לי לשלוט בשניהם.
עכשיו הבנתי אתכם. באמת כבר יש לי שני כרטיסים ואני אנסה לפצל אותם כמו שהצעתם לי.
השאלה היא איך המחשב מתמודד עם שניהם כי כיום הכרטיס קול החיצוני מוגדר כברירת מחדל שלי וברגע שאני מחבר אותו המחשב מזהה רק אותו. איך גורמים למחשב לזהות שני כרטיסי משך ולחיות עם שניהם בשלום.
ואחר כך איזו תוכנה עוזרת לי לשלוט בשניהם.