עזרה בHTPC חדש מבוסס לינוקס
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
מדובר במחשב ישין יחסית שכל מטרתו היא לנגן סרטים ושירים בSD והקלטות למניהם..
המפרט של המחשב הוא.
פנטיום 4 1.3GH
256 RAM
מערכת הפעלה ubuntu 8.04
המערכת הפעלה עובדת יחסית לא רע בהשוואה לXP,
כרגע יש לי בעיות עם הכרטיס מסך (ATI Technologies Inc 215CT [Mach64 CT])
פקודת lspci מעלה את הנתונים הבאים על המחשב:
הכרטיס מסך שיש לי עכשיו הוא ישן ורק עם יציאת VGA, לכון אני מעונינת בכרטיס מסך חדש עם אופצה של S-video או קומפוזיט
חוץ מזה חסר כרטיס קול. (רצוי 5.1)
ואני מחפשת כרטיס לכידה לא מסובך עבור הקלטות.
על מה אתם ממליצים עבור תאימות טובה ללינוקס
המפרט של המחשב הוא.
פנטיום 4 1.3GH
256 RAM
מערכת הפעלה ubuntu 8.04
המערכת הפעלה עובדת יחסית לא רע בהשוואה לXP,
כרגע יש לי בעיות עם הכרטיס מסך (ATI Technologies Inc 215CT [Mach64 CT])
פקודת lspci מעלה את הנתונים הבאים על המחשב:
הכרטיס מסך שיש לי עכשיו הוא ישן ורק עם יציאת VGA, לכון אני מעונינת בכרטיס מסך חדש עם אופצה של S-video או קומפוזיט
חוץ מזה חסר כרטיס קול. (רצוי 5.1)
ואני מחפשת כרטיס לכידה לא מסובך עבור הקלטות.
על מה אתם ממליצים עבור תאימות טובה ללינוקס
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
שלום ענבר ,
לגבי מערכת ההפעלה ושילוב עם כרטיס לכידה רצוי שתתקדמי קצת קדימה מבחינת
ביצועי המחשב (אולי על ידי מציאת מעבד קצת יותר זריז מאיזה חבר שלא צריך חומרה ישנה)
כרטיס לכידה טוב הוא ה TV2000 שמשווק אצל שלל חברות ונתמך על ידי לינוקס ,
ויש להדגיש לא יקר ,
לדעתי את יכולה לייצר מפרט דיי נחמד על ידי שדרוג המעבד והוספת כרטיס מסך זול מבוסס
GEFORCE (כמעט כולם מגיעים עם יציאת SVIDEO ויחסית זולים ונתמכים בלינוקס באופן
רשמי)
לגבי כרטיס קול , כאן רצוי ללכת על כרטיס מבוסס AC97 והיום ניתן להשיג כרטיסים כאלה
בתצורת 5.1 ממש בזול (אולי אפילו ב 100 שח')
ואם דיברנו על הכל ... עוד הצעה מעניינת היא להתקין במחשב MYTH TV שתהיה
אפילו יותר קלה למחשב מבחינת ריצה וביצועים ומציעה לך את כל מה שאת צריכה בלי
מעטפת של מערכת הפעלה מסביב ככה שזה חוסך בדרישות...
אהה כן...מבוססת לינוקס 
בהצלחה!
לגבי מערכת ההפעלה ושילוב עם כרטיס לכידה רצוי שתתקדמי קצת קדימה מבחינת
ביצועי המחשב (אולי על ידי מציאת מעבד קצת יותר זריז מאיזה חבר שלא צריך חומרה ישנה)
כרטיס לכידה טוב הוא ה TV2000 שמשווק אצל שלל חברות ונתמך על ידי לינוקס ,
ויש להדגיש לא יקר ,
לדעתי את יכולה לייצר מפרט דיי נחמד על ידי שדרוג המעבד והוספת כרטיס מסך זול מבוסס
GEFORCE (כמעט כולם מגיעים עם יציאת SVIDEO ויחסית זולים ונתמכים בלינוקס באופן
רשמי)
לגבי כרטיס קול , כאן רצוי ללכת על כרטיס מבוסס AC97 והיום ניתן להשיג כרטיסים כאלה
בתצורת 5.1 ממש בזול (אולי אפילו ב 100 שח')
ואם דיברנו על הכל ... עוד הצעה מעניינת היא להתקין במחשב MYTH TV שתהיה
אפילו יותר קלה למחשב מבחינת ריצה וביצועים ומציעה לך את כל מה שאת צריכה בלי
מעטפת של מערכת הפעלה מסביב ככה שזה חוסך בדרישות...
בהצלחה!
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

האמת יש לי רק 2 בעיות...
הכרטיס מסך לא מזוהה טוב ובגלל זה אני מוגבלת לרזולוציה מקסימלית של 800X600 , והאצת 3D לא פועלת עליו בגלל זה.
הצלחתי לנגן סרטים בלי בעיה עם הנגן המובנה של האובונטו,
חוץ מזה חשבתי לקנות כרטיס קול של קריאטיב, עם SPDIF. live 5. - הוא יעבוד באובונטו?
הכרטיס מסך לא מזוהה טוב ובגלל זה אני מוגבלת לרזולוציה מקסימלית של 800X600 , והאצת 3D לא פועלת עליו בגלל זה.
הצלחתי לנגן סרטים בלי בעיה עם הנגן המובנה של האובונטו,
חוץ מזה חשבתי לקנות כרטיס קול של קריאטיב, עם SPDIF. live 5. - הוא יעבוד באובונטו?
-
InbarHovav
- חבר מביא חבר

זה הכרטיס מסך שיש שם:
[ATI Technologies Inc 215CT [Mach64 CT
[ATI Technologies Inc 215CT [Mach64 CT
עינבר,
נכון להיום התמיכה של לינוקס ב - ATI מוגבלת ביותר, וכמעט ולא קיימת בהשוואה לתמיכה בכרטיסי NVIDIA .
ניתן היום להשיג כרטיסים טובים וחזקים מסדרת ה - (7300/7600) במחירים זולים יחסית ובתמורה תקבלי תמיכה מלאה בכול יכולות הכרטיס כמו גם מגוון יציאות רחב (תלוי כמובן בכרטיס שתרכשי).
לגבי כרטיס הלכידה, המלצתי היא ללכת על ה - HAUPPAUGE PVR-150 הנפוץ שגם הוא נתמך בלינוקס באופן מלא.
נכון להיום התמיכה של לינוקס ב - ATI מוגבלת ביותר, וכמעט ולא קיימת בהשוואה לתמיכה בכרטיסי NVIDIA .
ניתן היום להשיג כרטיסים טובים וחזקים מסדרת ה - (7300/7600) במחירים זולים יחסית ובתמורה תקבלי תמיכה מלאה בכול יכולות הכרטיס כמו גם מגוון יציאות רחב (תלוי כמובן בכרטיס שתרכשי).
לגבי כרטיס הלכידה, המלצתי היא ללכת על ה - HAUPPAUGE PVR-150 הנפוץ שגם הוא נתמך בלינוקס באופן מלא.