מדפסת לייזר צבעונית
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
נחשפתי למדפסות לייזר עוד בצבא (HP 4L אם אני זוכר נכון) - לפני 17 שנה (אולי יותר).
את המדפסת לייזר הראשונה שלי רכשתי לפני 12 שנה...
אבל המעבר לצבע לקח הרבה זמן. חיכיתי למדפסת משולבת שתכלול גם סורק ופקס וגם הדפסת לייזר בצבע. הבעיה היתה שהמחירים היו יקרים מדי.
אז אתמול נשברתי ורכשתי סוף סוף מדפסת לייזר צבעונית (לא ALL IN ONE, לצערי).
מקווה שזו היתה רכישה מוצלחת. מבחינת מחיר - אין ספק שזו פריצת דרך, אפשר כבר להשיג מכשירים ב-700-800 ש"ח. איכות התמונה נראית מעולה (בוודאי ביחס למדפסת DESKJET שתשמש לה כגיבוי).
החיסרון העיקרי הוא שאין לה חיבור רשת (נראה לי פיתרון נוח בהרבה מחיבור למחשב). חשוב להתקין את התוכנה על מחשבי VISTA (הדרייבר המקורי גורם לתקיעת ה-SPOOLER של ויסטה, כך שצריך להתחיל אותו ידנית כל הזמן).
רכשתי את ה CLP300 של סמסונג. אם זה עושה בעיות או יעבוד כשורה, אדווח כאן...
את המדפסת לייזר הראשונה שלי רכשתי לפני 12 שנה...
אבל המעבר לצבע לקח הרבה זמן. חיכיתי למדפסת משולבת שתכלול גם סורק ופקס וגם הדפסת לייזר בצבע. הבעיה היתה שהמחירים היו יקרים מדי.
אז אתמול נשברתי ורכשתי סוף סוף מדפסת לייזר צבעונית (לא ALL IN ONE, לצערי).
מקווה שזו היתה רכישה מוצלחת. מבחינת מחיר - אין ספק שזו פריצת דרך, אפשר כבר להשיג מכשירים ב-700-800 ש"ח. איכות התמונה נראית מעולה (בוודאי ביחס למדפסת DESKJET שתשמש לה כגיבוי).
החיסרון העיקרי הוא שאין לה חיבור רשת (נראה לי פיתרון נוח בהרבה מחיבור למחשב). חשוב להתקין את התוכנה על מחשבי VISTA (הדרייבר המקורי גורם לתקיעת ה-SPOOLER של ויסטה, כך שצריך להתחיל אותו ידנית כל הזמן).
רכשתי את ה CLP300 של סמסונג. אם זה עושה בעיות או יעבוד כשורה, אדווח כאן...
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
יפה, תתחדש
מעניין כמה עולה תחזוקה של כזה דבר בשימוש לא כבד (נגיד 10 דפים בשבוע)
אני גם רוצה לקנות משולבת, עם פקס וסורק..
אז זה יקר מדי?
מעניין כמה עולה תחזוקה של כזה דבר בשימוש לא כבד (נגיד 10 דפים בשבוע)
אני גם רוצה לקנות משולבת, עם פקס וסורק..
אז זה יקר מדי?
מדפסת טובה, יש לי אותה מספר חודשים. רק כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון:
1. בהדפסה בשחור לבן צריך לבחור Draft - אחרת החומר המודפס נראה "מודגש" מדי.
2. בהדפסה בצבע ב- Color Matching ממליץ לבחור Device, וב- Color Adjust לעשות אתחול הצבעים (ברירת המחדל לא כ"כ מוצלחת).
1. בהדפסה בשחור לבן צריך לבחור Draft - אחרת החומר המודפס נראה "מודגש" מדי.
2. בהדפסה בצבע ב- Color Matching ממליץ לבחור Device, וב- Color Adjust לעשות אתחול הצבעים (ברירת המחדל לא כ"כ מוצלחת).
ויטלי
התחזוקה לא זולה (אבקה חלופית עולה בארך 500 ש"ח לסט), אבל בכמויות שאתה מדפיס מדפסת לייזר יותר משתלמת ממדפסת דיו, כי היא לא מנקה ראשים בהדלקה. אני מדפיס עוד פחות ממך, ואצלי תמיד כמעט כל דיו התבזבז ל ניקוי ראש לפני הדפסות.michael123 כתב:מעניין כמה עולה תחזוקה של כזה דבר בשימוש לא כבד (נגיד 10 דפים בשבוע)...
ויטלי
- michael123
- חבר מכור קשה

דיו הייתה לי, הוא פשוט מתיבש אם לא משתמשים..
אז מה היתרון של לייזר? חשבתי שדווקא תחזוקתי
אז מה היתרון של לייזר? חשבתי שדווקא תחזוקתי
חשבת נכון - אתה מנצל להדפסות את כל האבקה (בניגוד לדיו שבהדפסת 10 עמודים לשבוע אתה מבזבז בסביבות 20-30 אחוז רק לניקוי ראש). מדפסת עליה אנחנו מדברים מגיעה עם מיכלים "חצי ריקים" (כמו רוב מדפסות לייזר שאני מכיר). בהדפסת מסמכים ( מה שנקרא "כיסוי הדף 5%) המיכלים האלה מספיקים, אם אני זוכר נכון, להדפסת 1000 דפים בשחור לבן או/ו 500 בצבע). תעשה חשבון לכמה זמן זה יספיק לך...michael123 כתב:דיו הייתה לי, הוא פשוט מתיבש אם לא משתמשים..
אז מה היתרון של לייזר? חשבתי שדווקא תחזוקתי...
במדפסות דיו המיכלים אף פעם לא החזיקו אצלי יותר מ-8 חודשים - בזמן זה הדפסתי, בדרך כלל, לא יותר מ-40 עמודים
ויטלי
- michael123
- חבר מכור קשה

תודה, ויטלי

-
oferlaor
- מנהל

Smart panel -> Driver settings -> Graphics . סמן Manual ב- Color Mode.oferlaor כתב:ויטלי, תוכל לפרט לגבי color matching...
ב-Color Matching יש כמה אופציות, אצלי הצבעים האופטימאליים מתקבלים בבחירת "Device" בתיבה "RGB Color".
ויטלי
עופר - זה לא הסוף אם אין לך חיבור רשת במדפסתoferlaor כתב: החיסרון העיקרי הוא שאין לה חיבור רשת (נראה לי פיתרון נוח בהרבה מחיבור למחשב). חשוב להתקין את התוכנה על מחשבי VISTA (הדרייבר המקורי גורם לתקיעת ה-SPOOLER של ויסטה, כך שצריך להתחיל אותו ידנית כל הזמן).
רכשתי את ה CLP300 של סמסונג. אם זה עושה בעיות או יעבוד כשורה, אדווח כאן......
אתה יכול לחבר רכיב קטן שנקרא print server שהוא מתחבר בצד אחד לרשת ובצד השני
למדפסת בUSB
נכון שאתה לא יכול ממש לנהל את ההגדרות ומאפייני המדפסת דרך ממשק כמו במדפסות רשת אבל יש לך את הממשק של הפרינט סרבר ולפחות אתה יכול לנהל אותו מבחינת הרשת.
ככה אנחנו עובדים בחלק קטן מהמדפסות בחברה (3 מתוך 50 בערך)
- מנסיון, זה פתרון מספיק יעיל בחברה אז הוא בטח גם יספיק לך בבית.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15946
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
האם יש לך מיכל לכל צבע , כלומר שחור צהוב כחול אדום?vitalyi כתב:התחזוקה לא זולה (אבקה חלופית עולה בארך 500 ש"ח לסט), אבל בכמויות שאתה מדפיס מדפסת לייזר יותר משתלמת ממדפסת דיו, כי היא לא מנקה ראשים בהדלקה. אני מדפיס עוד פחות ממך, ואצלי תמיד כמעט כל דיו התבזבז ל ניקוי ראש לפני הדפסות.michael123 כתב:מעניין כמה עולה תחזוקה של כזה דבר בשימוש לא כבד (נגיד 10 דפים בשבוע)......
כי אם זה ככה, אתה לא חייב להחליף כל פעם סט.... אפשר להחליף את מה שחסר
זה נשמע חסכוני...
אם אתה שואל על מדפסת דיו - במדפסת האחרונה שלי (דווקא טובה מאד) היו 5 מכלי צבע, אבל הם נגמרו כמעט בו בזמן, כי אצלי רוב הדיו הלך לניקוי ראשים (אני מדפיס מעט מאד). במדפסת לייזר עליה אנחנו מדברים יש 4 תופים עם אבקת צבע.zovirax כתב: [האם יש לך מיכל לכל צבע , כלומר שחור צהוב כחול אדום?
כי אם זה ככה, אתה לא חייב להחליף כל פעם סט.... אפשר להחליף את מה שחסר
זה נשמע חסכוני......
ויטלי
חיבור רשת
אמנם זה לא רלוונטי למדפסת המדוברת, אבל לגבי מדפסות ALL IN ONE חיבור המדפסת דרך הרשת אינו אפשרי מכוון שהפעלת הסורק אפשרית רק דרך ממשק USB. אפשרות אחרת היא חיבור מדפסת ALL IN ONE גם למחשב וגם לרשת, כאשר פעולת הסריקה אפשרית רק דרך המחשב שאליו היא מחוברת.
אורן
אורן
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה לא סוף הדרך, תמיד אפשר לחבר למחשב ולשתף אותה דרכו לכל הרשת. כל החסרון הוא האילוץ להשאיר את המחשב דלוק.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
Re: חיבור רשת
אני היתייחסתי רק למה שעופר אמר בראש הנושא שחבל שאין למדפסת שהוא קנה אופציה לרשתorennahum כתב:אמנם זה לא רלוונטי למדפסת המדוברת, אבל לגבי מדפסות ALL IN ONE חיבור המדפסת דרך הרשת אינו אפשרי מכוון שהפעלת הסורק אפשרית רק דרך ממשק USB. אפשרות אחרת היא חיבור מדפסת ALL IN ONE גם למחשב וגם לרשת, כאשר פעולת הסריקה אפשרית רק דרך המחשב שאליו היא מחוברת.
אורן...
אז ציינתי שכן קיים דגם זהה עם תמיכה ברשת שמיספרו הוא CLP300N
-
oferlaor
- מנהל

orennahum,
יש לנו בעבודה כזו - אתה כותב כתובת דואל או UNC SHARE וזה מוריד את הסריקה לשם או שולח בדואל.
catskinner,
ברור, כך עבדתי תמיד (יש לי שרת לדברים האלה) - רק שברשת זה הרבה יותר נוח - זה לא חייב לשבת על שולחן צפוף גם ככה אלא פשוט בכל מקום (יש לי מתאם WIRELESS ל-ETHERNET, כך שזה ממש יכול לשבת בכל מקום...).
יש לנו בעבודה כזו - אתה כותב כתובת דואל או UNC SHARE וזה מוריד את הסריקה לשם או שולח בדואל.
catskinner,
ברור, כך עבדתי תמיד (יש לי שרת לדברים האלה) - רק שברשת זה הרבה יותר נוח - זה לא חייב לשבת על שולחן צפוף גם ככה אלא פשוט בכל מקום (יש לי מתאם WIRELESS ל-ETHERNET, כך שזה ממש יכול לשבת בכל מקום...).
אתה מדבר על משהו שונה לגמרי
במקום העבודה שלי (HP) ישנן גם מדפסות כאלו, והחברה דיי דואגת להחליף אותן מידי פעם לדגמים מתקדמים יותר.
אבל במידה וחשובה לך איכות הסריקה (היכולת המלאה לשלוט על הפרמטרים השונים של הסריקה) והתממשקות עם תוכנות גרפיקה למינהן אין לך פתרון חוץ מסורק (מדפסת משולבת) המחוברת ישירות למחשב.
אורן
אבל במידה וחשובה לך איכות הסריקה (היכולת המלאה לשלוט על הפרמטרים השונים של הסריקה) והתממשקות עם תוכנות גרפיקה למינהן אין לך פתרון חוץ מסורק (מדפסת משולבת) המחוברת ישירות למחשב.
אורן
-
oferlaor
- מנהל

truejoker,
ממה שראיתי, המדפסת בשילוב עם נייר מתאים יכולה להוציא איכות יוצאת מהכלל (1200 על 2400 DPI!).
ממה שראיתי, המדפסת בשילוב עם נייר מתאים יכולה להוציא איכות יוצאת מהכלל (1200 על 2400 DPI!).