HTPC ויציאת קול אנאלוגית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
orennahum פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני מתעתד לקנות מחשב לקולנוע ביתי. ברשותי רסיבר של סוני דיי ישן (נקנה ב-2003). לרסיבר יש כניסות דיגיטאליות (קואקס ואופטי) וכן אפשרות לחבר אליו 5.1 אנאלוגי. מכוון שהרסיבר ישן ובטח לא תומך בפיענוח קול של פורמטים חדשים, חשבתי לחבר את המחשב אליו דרך הכניסות האנאלוגיות. ועכשיו באות השאלות.
1. האם המחשב יכול לבצע המרה של כל פורמט לפורמט 5.1 אנאלוגי ?
2. האם לכל כרטיס קול יש יציאות 5.1 אנאלוגיות + יציאה דיגיטאלית ?
3. האם יש הבדל משמעותי באיכות דרך כניסה דיגיטאלית לעומת אנאלוגית ?

תודה,
אורן

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

1. כן, תלוי בכ. קול ובחבילת המקודדים - יש מאמר על כך באתר.. בצע חיפוש
2. ממש לא, אבל גם ממש לא חסרים דגמים ויצרנים כמעט בכל רמת מחיר.
3. כמובן, יש כאן עניינים "רגילים" של כיוונים, איכות האות ואיכות הכבל. כמו גם ענייני תאימות בין דרייברים ומקודדים לנגנים... אני למשל מחובר גם וגם. במוסיקה אני מעדיף את החיבור האנלוגי, בDVD\DIVX\AVI\MKV אני מעדיף את האופטי כי לרוב הם מוקלטים בDD שהרסיבר מזהה (אין לי ספק שרסיבר משנת 2003 מזהה DD + DTS שהם עדיין הפורמטים הנפוצים)

orennahum פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 0

נכון....

שליחה #3 

נכון, DD ו-DTS הוא מזהה, אבל אם אני ארצה לראות סרטי HD (למשל ב-bluray) אז למיטב הבנתי ישנם היום פורמטים חדשים לקול שהרסיבר לא יודע לזהות.

אורן

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

Re: נכון....

שליחה #4 

orennahum כתב:נכון, DD ו-DTS הוא מזהה, אבל אם אני ארצה לראות סרטי HD (למשל ב-bluray) אז למיטב הבנתי ישנם היום פורמטים חדשים לקול שהרסיבר לא יודע לזהות.

אורן
...
על חשש,
גם אלה שיש להם רסיברים תומכים בפורמטים החדשים לא מנצלים יכולת זאת בחיבור למחשב מכיוון שאין עדיין כרטיס שתומך בכך !
זה יקח מספר חודשים עד שיצא אחד כזה לשוק.
לכן כמעט כולם היום לצורך צפייה בתכני HD דרך מחשב שמתחבר לרסיבר משתמשים ב DD או DTS

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”