עליית סרטי ההמשך.

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
d-tox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1858
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

"מה לעזאזל יש לך נגד סרטי המשך, כמעט בכל הביקורות שלך אתה יורד על סרטי המשך, נראה אותך מביא פעם אחת ביקורת מפרגנת על סיקוולים, ולא מהמובנים מאליהם כמו הסנדק ושר הטבעות....."

זהו חלק מציטוט מתוך הודעה שנשלחה אלי בפרטי, לא אזכיר את שם השולח מפאת פרטיותו, אבל החלטתי לענות כאן ולא בפרטי.
ידידי האגרסיבי, אני רוצה להסביר לך משהו, רוב סרטי ההמשך הם *** של סרטים והדגש הוא כמובן על רוב (בטח חשבתם על *** אה?). מה לעשות, כנראה שחלק מהקסם פשוט אובד. אני יכול להביא לך רשימה די גדולה של סיקוולים שדווקא כן אהבתי, אבל הרשימה של הסיקוולים שלא אהבתי תהיה הרבה יותר גדולה.
שים\ו לב שבמאיי (ברבים) רוב סרטי ההמשך הם לא הבמאים של הסרט המקורי, למה? כנראה שהם יודעים משהו שאנחנו לא. שוב, כל זה לא אומר שגם במאים לא כל כך גדולים עשו סיקוולים גדולים, בזמן שבמאים גדולים עשו סיקוולים קטנים.
בכל אופן, החלטתי לענות לך בשני ביקורות לשני סרטים שהם גם הפלא ופלא, שני סיקוולים ועוד טובים - GO FEGURE .
כנראה שראית אותם אבל אני כאן כדי להזכיר;

ב-1984 יצא סרט די אלמוני של במאי ושחקנים די אלמוניים בשם "שליחות קטלנית" או TERMINATOR (וזה הזמן להגיד את זה פעם אחת ולתמיד, ריכוז מתרגמי שמות הסרטים המטומטמים ביותר בפלנטה שלנו, נמצאים כאן במדינת ישראל), של הבמאי ג'יימס קמרון ובכיכובו של השרירן העולה דאז והמושל דהיום ארנולד שוורצנגר.
קמרון שעשה עד אז את פירנה 2 (עוד סיקוול :oops: ) היה במאי מתחיל שחלם לעשות סרט על מכונות שמשתלטות על המין האנושי וגורמות לחורבן טוטאלי.
הסרט הקטן הזה הפך בחלוף השנים לאחד מסרטי המד"ב-אקשן הטובים של כל הזמנים, שלא לדבר על סרט פולחן.
שבע שנים לאחר מכן יצא הסיקוול שכ-ו-ל-ם ציפו לו JUDGMENT DAY , שוב שוורצנגר (הפעם עם קצת יותר ריספקט) חוזר, אלא שהפעם מטרתו היא להגן על הנער ג'ון קונור מפני אנדרואיד מתקדם ואלים במיוחד, "יום הדין" שהיה הסרט הכי יקר בזמנו המשיך את מורשת הסרט הראשון ונהנה גם הוא ממעמד של סרט פולחן, יש אומרים שהוא אף מתעלה על המקור, אני לא מסכים ולזה עוד נגיע.
אבל אני כאן לא בכדי לדבר על הסרט הראשון או השני אלא דווקא על השלישי, שלדעתי, ואני הולך לחטוף על זה, הוא יותר טוב מהסרט השני.
כן כן, מה שקראתם, הסרט האחרון, "עליית המכונות", של ג'ונת'ן מוסטו (צוללת U571) שיצא ב-2003 יותר טוב מ-"יום הדין". למה אתם שואלים, מכמה סיבות:
סוף הסרט- דווקא בגלל שמוסטו לא התפתה לקלקל את עלילת הסיפור המקורי (למרות שיכל לעשות זאת) ובחר שלא ללכת על סוף טוב אלא על סוף רע ומר לאנושות.
תסריט- עולה בהרבה על התסריט של יום הדין, ללא קפיצות בעלילה ועם הסברים מפורטים למה הכל קורה.
משחק- הרבה יותר טוב ומשכנע מהסרט השני עם הילד המעפאן ולינדה המילטון המעצבנת. ניק סטאל קלייר דיינס ואפילו המושל בכבודו ובאוסטריותו נותנים שואו מצויין ב-3.
ג'יימס קמרון- הבמאי שפעם החזקתי ממנו עד שעשה את "טיטניק". ומאז אני חושב שהוא סתם מניאק מתחנגר.
קריסטנה לוקן- אך, קריסטנה קריסטנה, איזה מזל שהרובוטים לא יכולים לחזור בזמן עם בגדים..... ללא ספק המחסלת עם המבט הכי מחסל שיכול להיות, זאת אומרת כבודו של רוברט פטריק במקומו מונח, אבל לרוברט אין רגליים כמו של קריסטנה.
אני לא חושב שמוסטאו ידע בסופו של התהליך מה יש לו בידיים, מבחינתי ואני חושב שגם מבחינת רבים אחרים "עליית המכונות" לא סופר את "יום הדין".

הסרט השני שגם לדעת רבים ואני איתם מתעלה על מקורו הוא X2 בריאן סינגר שהביא לעולם את "החשוד המיידי" נבחר ע"י פוקס לביים את הסרט הראשון, ואיזו בחירה זו הייתה, במקום לקבל עוד סרט סטריאוטיפי-מבוסס-על-קומיקס עם עלילה ונושא ילדותיים, קיבלנו סרט אקשן ראוי. כשיצא הסרט בשנת 2000 סינגר סינוור (נסו להגיד את זה מהר וברצף) את כולם עם זר של זיקוקי דינור ועשה סרט טוב בהחלט.
שלוש שנים אחר כך שוב בריאן סינגר משלהב את האוירה עם X2 ומשחרר תצוגת אפקטים מרשימה עם אקשן על טורים גבוהים ועם הרבה כוסיות.
הוד קפטניותו פטריק סטיוארט, יו ג'קמן, האלי ברי, פמקה ג'נסן ועוד, מגישים אודיסאת אקשן על מאבק שני המינים. סינגר שהיה איכשהו מחוייב לאולפנים בסרט הראשון, תפס תחת (ובצדק) לאור הצלחת המקור, ובסרט השני קיבל כבר יד חופשית. התוצאה, X2 התעלה כמעט בכל המובנים על קודמו.
מה בחבילות?
שני הסרטים בגירסאות שני דיסקים שאפשר להעביר איתם הרצאה "איך עושים D.V.D", סאונד פנטסטי, למרות שרק X2 מגיע ב-DTS. ותמונה כמו בהרבה סרטים עתירי C.G.I מצויינת.
תוספות מיוחדות מכל המינים ומכל הסוגים עם כמעט 20! סרטוני MAKING OF , ועוד מספר סרטוני מאחורי הקלעים, שווה בהחלט!
שני הסרטים כבר בחצי חינם, כמעט 60 ש"ח לכל סרט וכל החבילה הזאת ביחד הופכת לאחו שילינג משתלמת.
אז אתה רואה ידידי האגרסיבי (בהנחה ששרדת את כל השורות האלו) יש גם סרטי המשך טובים, אפילו טובים מאוד,
וכמו שאמר פעם עיתונאיש מבלי סודות, "צריך רק לדעת איפוא לחפש".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

חזרה לעתיד 2 - מוצלח בהרבה מהמקור.

הסנדק 2 - אותו כנ"ל

STAR WARS 5 - THE EMPIRE STRIKES BACK - הטוב מהסדרה הנ"ל.

שני ה-SEQUALS (אם אפשר לקרוא להם כך) של LOTR טובים מהראשון...

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #3 

ראשית אנ י חייב להסכים ש x2 התעלה על הראשון וללא ספק אחד מסרטי הקומיקס הטובים שנוצרו .
אבל לגבי שליחות קטלנית ???
אתה בטוח שראינו את אותו סרט ??
אכן שליחות קטלנית 2 עלה על קודמו בכל פרמטר (הטכנולוגיה סייעה רבות)
לעומת זאת החלק האחרון היה פלופ קולנועי מלא חורים , ורק דוגמא קטנה - אוקונור הבוגר מגולם ע"י שחקן עם מבטא בריטי (אני לא זוכר בתסריט שבין החלק השני לשלישי ג'ון אוקונור עשה רילוקיישן לאנגליה).
בכל אופן מבחינתי החלק האחרון נפל גם מהראשון והיה אחד הסרטים היותר מאכזבים בשנה שעברה, וזאת כמובן דעתי בלבד ודעת רב המבקרים.
* למען הסר ספק, אני לא האדם ששלח את המסר הפרטי.
* מסכים לגמרי לגבי שערוריית חלוקת שמות הסרטים בארץ, רק דוגמא משעשעת לסיום :
כשהסרט רמבו יצא הוא נקרא בארץ "משחק הדמים" לאחר שיצא רמבו 2 הוא נקרא בארץ "רמבו" ואיך נקרא רמבו 3 - "רמבו 3"
מסקנה יש בארץ רמבו ורמבו 3.
תודו שזה יכול לקרות רק בארץ.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

לא ראיתי את X2 (מאוד לא נהנתי מ-X)...

אגב, משחק הדמים FIRST BLOOD היה השם האמיתי של הסרט הראשון (שאגב, הסרט הראשון היה ממש מצויין).

לאחרונה שמעתי שב-2006 צפוי לצאת רמבו חלק 4...

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

x2 מאוד מומלץ בעיקר במערכת קולנוע ביתית
הפעלולים בסרט מאוד מלהיבים ומרשימים בעיקר הפתיח שלו.
לגבי רמבו נראה לי שאתה מבלבל עם רוקי שלגביו יש תוכנית להמשך
(משהו כמו רוקי נגד פרס)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

חידשת לי
בכל מקרה זאת לא בדיוק הסידרה שלי
אם כי ספורט הדמים שדווקא אהבתי כלל לא דמה בשום פרמטר לפארודיות שאחריו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

אני אישית גם מאוד התאכזבתי מ-TERMINATOR 3.
מדובר על סרט של אפקטים מיוחדים ותו לא.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

רומן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

לדעתי T3 זה אחד מהזבלונים הגרועים ביותר שראיתי בשנים האחרונות.
אני חושב שרק AVP היה גרוע יותר..
העניין הוא שאפילו האפקטים לא היו מרשימים במיוחד ביחס לסרטים אחרים - טובים, אבל לא יוצאים דופן.

הנה קטעים ממה שרשמתי מיד אחרי שראיתי את הסרט בקולנוע:
תאמינו, תאמינו לביקורות הקוטלות.

באתי עם ציפיות בקרשים - ציפיתי לסרט ברמה של מהיר ועצבני או ארמגדון.
וזה בערך מה שקיבלתי - פאטתי כמו ארמגדון, משחק כמו במהיר ועצבני..

בתור סרט אקשן הוא בינוני, בתור סרט? מוצר ירוד מאוד.
כשהשחקנית הכי טובה היא דוגמנית דנית, אתה יודע שהסרט בבעיה רצינית..
כמו שאמרו פה, השחקן ששיחק את קונור היה פשוט מזעזע. משחק כ"כ גרוע לא ראיתי שנים.

...

גם הפסקול היה רע, והצילום ממש לא משהו, לדעתי זה לא סרט שחשוב לראות על מסך גדול במיוחד, כי יש רק פיצוצים, יריות ועוד פיצוצים.
הסאונד לעומת זאת, היה נקודת האור בסרט - אגרסיבי ומקיף - involving.
(למרות שלא הבנתי למה שומעים מנוע של מטוס מהרמקולים האחוריים כשהמנוע הוא מלפנים...)

מה עוד? הפאנצ'ליינים לרוב לא עבדו. היו איזה 2-3 שהיו טובים, אבל השאר היו מביכים.
העלילה גם סתמית, ללא ניסיונות להסברים לוגיים כמו שהיו בשני הסרטים האחרונים.

אבל החטא הכי גדול של הסרט, שהוא לא רק מחרב את הסידרה שבנה קמרון מבחינת האיכות, אלא גם מבחינת הקונספציה.
אני לא אפרט בשביל לא לספיילר, אבל ה"מסר" בסרט הפוך מהקודמים..

נ.ב.
אני מבקש סליחה מהצופים בקולנוע שישבתי לידם ולא יכולתי להתאפק מלצחוק כל הסרט.
I couldn't help it!
זה פשוט היה עד כדי כך מגוחך...

...

דרך אגב, שכחתי גם לומר ש-Grandpa Terminator לא נראה ממש טוב.. לא משנה כמה משקולות ארלונד הרים בשביל הסרט הזה, בכל זאת עברו 20 שנה מאז הסרט הראשון, ואתה יודע... נו... רובוטים לא אמורים להזדקן..

אני מסכים שהפיצוצים אחלה, אבל אין בהם שום דבר חדשני או גרנדיוזי... את הכל כבר ראינו בסרטי אקשן קודמים.
...

אני יודע ש"על טעם וריח" וכו', אבל לומר שהסרט טוב יותר מ-T2? 8O
טוב, זה כבר חדש...

d-tox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1858
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #10 

רומן,
לא רק שטענתי שהוא יותר טוב מ-2, אלא גם ש"יום הדין" הוא הגרוע בסידרה.
יום הדין לא עולה על "עליית המכונות", בטח ובטח שהוא לא עולה על המקור.
אבל זו רק דעתי.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

d-tox במקרה הזה אין ספק שתיהיה בעמדת מיעוט
לרב אומרים שכגודל הציפיות גודל האכזבות ולהיפך
אז אני קראתי ביקורות שונות שקטלו את הסרט עוד לפני שצפיתי בו והנחתי שאני יכול רק להיות מופתע לרעה.
מסתבר בדיעבד שהביקורות היו מינוריות לעומת התחושה שאיתה סיימתי את הסרט.
אני שייך לאותם אנשים שמאוד אוהבים לצפות בסרטים וזה אומר שכשמקרינים בלויין סרט שראיתי ואהבתי בפעם החמישית אז אני אצפה בו בפעם החמישית.
שליחות קטלנית 3 היה אחד הבודדים שגרם לי לחכות שהוא יסתיים כבר.

iDVDi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

oferlaor כתב:חזרה לעתיד 2 - מוצלח בהרבה מהמקור.
...
ואני דווקא חשבתי שהשני הוא הכי פחות יפה.
לפי דעתי הראשון הכי יפה, מוצלח ומקורי מכל השלושה.
אחריו, לפי דעתי, מגיע הסרט השלישי המרענן.

ואם כבר מדברים על סירטי המשך. אחד הסרטים שיכל להיות להם פוטנציאל לולא מחשבות מסוימות של במאי מסויים הוא "הסנדק 3". למה?

לפי דעתי, לפי איך שזה היה נראה בעיני בכל אופן, הבמאי (פרנסיס פורד קופולה - מוכשר בטירוף רק שלא בדיוק הבנתי מה הוא רצה ממני ב"אפוקליפסה עכשיו". נושא לדיון בפני עצמו) בא עם מטרה אחת. להראות כמה לא טוב להיות גנגסטר. תראו איזה עצוב, הוא איבד את כל הנשים בחייו. את המשפחה. עצוב לו מאוד. נראה היה כאילו הבמאי התחרט על תדמיד הפושע שנהנה מכל העולמות וחי את החיים הטובים. (ממש כמו טום קרוז שמתכחש לסרט top gun בעל האלמנטים המלחמתיים שבו. דפוק.)

בקיצור, לא אהבתי את הנימה הזאת. המתחסדת הזאת.

איך כתב מבקר קולנוע ידוע, "רוצים דוגמא לבמאי גאון? לכו לראות את סצינת החיסולים בסוף "הסנדק". העריכה הגאונית. רוצים לראות במאי מוכשר שמצליח לשחזר הצלחה בגאוניות? לכו לראות את "הסנדק 2". כל הפלאשבקים שמשתלבים היטב בעלילה. רוצים לראות איך אפשר להרוס במחי גישה מתחסדת אחת רקורד של שני סרטים? לכו לראות את "הסנדק 3...."
יאיר במילרע. לא מילעיל

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #13 

d-tox,
אני מסכים איתך ששליחות קטלנית 3 היה מחדש מרען ומגניב, הוא גם כלל את העלילה הטובה ביותר משלושת הסרטים הקודמים לו, אבל הוא סבל מחורים עצומים בעלילה ובימוי לוקה בחסר לטעמי.
אני חושב שעם היו נותנים לקמרון לעשות את הסרט הזה זה היה נראה הרבה אחרת ואולי אז אפשר היה להגדיר את זה כטוב יותר מהקודמים.
אני בכלל נזהר מלהגדיר מה טוב יותר לעצמי,אני פשוט אוהב את הראשון והשני יותר מדי בכדי להחליט מה טוב יותר :D
בנוסף להכליל את שר הטבעות כטרלוגיה ולשפוט אותו באותו סרגל שסופרים אחרים זה לא כל כך נכון, אומנם אין ספק שהטרילוגיה מדהימה והיא רק הולכת ומשתבחת מסרט לסרט, אבל יש לזכור שכל הסרטים צולמו יחדיו (ונשמרו ונערכו ע"י תוכנת מחשב אימתנית) מה שדיי מוציא אותם מכלליי המשחק המקובלים :wink:
אגב מעניין לראות מה חובבי הקומקסים חושבים הסרט"באטמן ההתחלה", אני אישית חושב שזה הבאטמן המושקע והאיכותי ביותר שנעשה עד היום,בכלל הסרט הזה מגדיר מחדש את את המרת הקומקיס מהחוברת לאקרנים.
מומלץ בחום.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

ik
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה #14 

הבעיה האמיתית עם סרטי ההמשך היא שהם תלושים כמעט תמיד מהעלילה והאווירה המקורית של הסרט הראשון.

דוגמה לסרטי המשך מוצלחים במיוחד אפשר לראות לטעמי רק בסדרות שמראש היה ברור שהסרט הראשון הוא ראשון. שר הטבעות הוא הדוגמה הקלאסית וכמובן גם מלחמת הכוכבים. סרט המשך טוב הוא כזה שנעשה ביחד עם הראשון ופשוט נחתך ממנו (הדוגמה הכי טובה היא kill bill), או לחלופין הראשון נעשה כאשר היה ברור כי יהיה סרט המשך ולא סרט שנעשה כדאי להמשיך את המומנטום ולהכניס כסף לאולפנים.

לטעמי דוגמה טובה לסרטי המשך חמודים מאד שגם אם לא התעלו על המקורי עדין היו המשך החוויה:
הטרילוגיה של אינדיאנה ג'ונס
batman begins, שהצליח להחזיר עטרה ליושנה אחרי סרטי המשך מהגרועים ביותר שנעשו אי פעם ולמרות כריסטיאן בייל המעצבן.

RBA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196

יחי ההבדל הקטן...

שליחה #15 

kill bill ו LOTR, לא נחשבים לדעתי כסדרת סרטי המשך מובהקים

BBTF2 יצא הרבה זמן אחרי הראשון, בעוד שלא נשכח ש KILL BILL ו LOTR צולמו כסרט אחד שפוצל (דרך אגב גם BTTF2 ו BTTF3)

לגבי סרטי המשך שצוינו כאן:
T3 סרט דוחה - סרט שהפסקתי לצפות בו באמצע.
T2 סרט מופתי (לדעתי)

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #16 

אני באמת מתקשה להאמין שיש אנשים שחושבים שT3 יותר טוב מT2\T1...
בלי להרבות במילים, על T1 ו-T2 "גדלתי"... T3 הוא שתן של סוסים...

ShayGTi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1491
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #17 

לדעתי T2 הוא הטוב בסדרה וסוף סוף הצלחתי להשיג אותו בגירסת ULTIMATE EDITION עם AC3 :o

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”