זהו חלק מציטוט מתוך הודעה שנשלחה אלי בפרטי, לא אזכיר את שם השולח מפאת פרטיותו, אבל החלטתי לענות כאן ולא בפרטי.
ידידי האגרסיבי, אני רוצה להסביר לך משהו, רוב סרטי ההמשך הם *** של סרטים והדגש הוא כמובן על רוב (בטח חשבתם על *** אה?). מה לעשות, כנראה שחלק מהקסם פשוט אובד. אני יכול להביא לך רשימה די גדולה של סיקוולים שדווקא כן אהבתי, אבל הרשימה של הסיקוולים שלא אהבתי תהיה הרבה יותר גדולה.
שים\ו לב שבמאיי (ברבים) רוב סרטי ההמשך הם לא הבמאים של הסרט המקורי, למה? כנראה שהם יודעים משהו שאנחנו לא. שוב, כל זה לא אומר שגם במאים לא כל כך גדולים עשו סיקוולים גדולים, בזמן שבמאים גדולים עשו סיקוולים קטנים.
בכל אופן, החלטתי לענות לך בשני ביקורות לשני סרטים שהם גם הפלא ופלא, שני סיקוולים ועוד טובים - GO FEGURE .
כנראה שראית אותם אבל אני כאן כדי להזכיר;
ב-1984 יצא סרט די אלמוני של במאי ושחקנים די אלמוניים בשם "שליחות קטלנית" או TERMINATOR (וזה הזמן להגיד את זה פעם אחת ולתמיד, ריכוז מתרגמי שמות הסרטים המטומטמים ביותר בפלנטה שלנו, נמצאים כאן במדינת ישראל), של הבמאי ג'יימס קמרון ובכיכובו של השרירן העולה דאז והמושל דהיום ארנולד שוורצנגר.
קמרון שעשה עד אז את פירנה 2 (עוד סיקוול
הסרט הקטן הזה הפך בחלוף השנים לאחד מסרטי המד"ב-אקשן הטובים של כל הזמנים, שלא לדבר על סרט פולחן.
שבע שנים לאחר מכן יצא הסיקוול שכ-ו-ל-ם ציפו לו JUDGMENT DAY , שוב שוורצנגר (הפעם עם קצת יותר ריספקט) חוזר, אלא שהפעם מטרתו היא להגן על הנער ג'ון קונור מפני אנדרואיד מתקדם ואלים במיוחד, "יום הדין" שהיה הסרט הכי יקר בזמנו המשיך את מורשת הסרט הראשון ונהנה גם הוא ממעמד של סרט פולחן, יש אומרים שהוא אף מתעלה על המקור, אני לא מסכים ולזה עוד נגיע.
אבל אני כאן לא בכדי לדבר על הסרט הראשון או השני אלא דווקא על השלישי, שלדעתי, ואני הולך לחטוף על זה, הוא יותר טוב מהסרט השני.
כן כן, מה שקראתם, הסרט האחרון, "עליית המכונות", של ג'ונת'ן מוסטו (צוללת U571) שיצא ב-2003 יותר טוב מ-"יום הדין". למה אתם שואלים, מכמה סיבות:
סוף הסרט- דווקא בגלל שמוסטו לא התפתה לקלקל את עלילת הסיפור המקורי (למרות שיכל לעשות זאת) ובחר שלא ללכת על סוף טוב אלא על סוף רע ומר לאנושות.
תסריט- עולה בהרבה על התסריט של יום הדין, ללא קפיצות בעלילה ועם הסברים מפורטים למה הכל קורה.
משחק- הרבה יותר טוב ומשכנע מהסרט השני עם הילד המעפאן ולינדה המילטון המעצבנת. ניק סטאל קלייר דיינס ואפילו המושל בכבודו ובאוסטריותו נותנים שואו מצויין ב-3.
ג'יימס קמרון- הבמאי שפעם החזקתי ממנו עד שעשה את "טיטניק". ומאז אני חושב שהוא סתם מניאק מתחנגר.
קריסטנה לוקן- אך, קריסטנה קריסטנה, איזה מזל שהרובוטים לא יכולים לחזור בזמן עם בגדים..... ללא ספק המחסלת עם המבט הכי מחסל שיכול להיות, זאת אומרת כבודו של רוברט פטריק במקומו מונח, אבל לרוברט אין רגליים כמו של קריסטנה.
אני לא חושב שמוסטאו ידע בסופו של התהליך מה יש לו בידיים, מבחינתי ואני חושב שגם מבחינת רבים אחרים "עליית המכונות" לא סופר את "יום הדין".
הסרט השני שגם לדעת רבים ואני איתם מתעלה על מקורו הוא X2 בריאן סינגר שהביא לעולם את "החשוד המיידי" נבחר ע"י פוקס לביים את הסרט הראשון, ואיזו בחירה זו הייתה, במקום לקבל עוד סרט סטריאוטיפי-מבוסס-על-קומיקס עם עלילה ונושא ילדותיים, קיבלנו סרט אקשן ראוי. כשיצא הסרט בשנת 2000 סינגר סינוור (נסו להגיד את זה מהר וברצף) את כולם עם זר של זיקוקי דינור ועשה סרט טוב בהחלט.
שלוש שנים אחר כך שוב בריאן סינגר משלהב את האוירה עם X2 ומשחרר תצוגת אפקטים מרשימה עם אקשן על טורים גבוהים ועם הרבה כוסיות.
הוד קפטניותו פטריק סטיוארט, יו ג'קמן, האלי ברי, פמקה ג'נסן ועוד, מגישים אודיסאת אקשן על מאבק שני המינים. סינגר שהיה איכשהו מחוייב לאולפנים בסרט הראשון, תפס תחת (ובצדק) לאור הצלחת המקור, ובסרט השני קיבל כבר יד חופשית. התוצאה, X2 התעלה כמעט בכל המובנים על קודמו.
מה בחבילות?
שני הסרטים בגירסאות שני דיסקים שאפשר להעביר איתם הרצאה "איך עושים D.V.D", סאונד פנטסטי, למרות שרק X2 מגיע ב-DTS. ותמונה כמו בהרבה סרטים עתירי C.G.I מצויינת.
תוספות מיוחדות מכל המינים ומכל הסוגים עם כמעט 20! סרטוני MAKING OF , ועוד מספר סרטוני מאחורי הקלעים, שווה בהחלט!
שני הסרטים כבר בחצי חינם, כמעט 60 ש"ח לכל סרט וכל החבילה הזאת ביחד הופכת לאחו שילינג משתלמת.
אז אתה רואה ידידי האגרסיבי (בהנחה ששרדת את כל השורות האלו) יש גם סרטי המשך טובים, אפילו טובים מאוד,
וכמו שאמר פעם עיתונאיש מבלי סודות, "צריך רק לדעת איפוא לחפש".