מה הרעיון של 100HZ בטלויזיה שהיא לא CRT?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
odpr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 313
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה אני שומע שיש עכשיו טכנולוגיה חדשה של 100HZ , משהו יכול להסביר מה הרעיון ??

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

להבנתי מדובר במנגנוני עיבוד תמונה שמכפילים את קצב הרענון שמתקבל באמצעות יצירת "תמונות ביניים" בין התמונה הנוכחית והתמונה הקודמת, על מנת לגרום לתחושה "חלקה יותר" במעבר בין התמונות.

במילים אחרות, אם בתמונה אחת אתה מחזיק כדור ביד שמאל, ובתמונה הבאה אתה מחזיק אותו ביד ימין, המכשיר יצור תמונה שבה הכדור באמצע, על מנת שבצפייה אתה תרגיש במעבר חלק יותר.

ככה לפחות הבנתי את הטכנולוגיה שפיליפס משתמשים בה, יכול להיות שאני טועה :)

WellSee
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133

שליחה #3 

יש לי הצעה בשבילך. לך לקניון איילון. תכנס לשקם אלקטריק ותתמקד בדגם 9632.
אחרי הההתנסות הזו יגמרו לך השאלות. אין לי 9632. יש לי טושיבה 100HZ שבה אני לא מצליח לראות משום מה את מה שראיתי ב9632. אבל פה אולי יוכלו יודעי הדבר לסייע בתעלומה.

gvid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #4 

ב-9632 יש מנגנון שנקרא natural motion שתפקידו הוא לא להכפיל את קצב התמונות אלא ליצור תמונת ביניים ממוצעת (שלמעשה לא קיימת בשידור המקור) בין כל שתי תמונות מהשידור המקורי, כך שזה גורם לתנועה חלקה על המסך.
הדוגמא של nadav-g עם הכדור נכונה רק שהיא לא למנגנון 100hz אלא ל-natural motion.
ה-100hz רק מכפיל כל תמונה פעמיים דבר שגורם למונה יותר יציבה ולא מרצדת, אך לא נראית חלקה.

WellSee
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133

שליחה #5 

גם בטושיבה יש מנגנון שנטען ע"י טושיבה שהוא מייצר באיטרפולציה תמונות ביניים חדשות ע"ס שתי תמונות מקוריות עוקבות. זה היה אמור לעשות את אותה הפעולה. בכל מקרה לא ראיתי בטלוויזית LCD רגילה תופעת הבהוב האופיינית ל CRT הרגילה. כך שמטרת ה 100HZ ב LCD היא בעיקר למנוע קרטועים ומריחות בתנועה.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #6 

...ואולי המטרה ב-100HZ היא בעיקר לגרום לנו לשלם יותר כסף :roll: כי רוב האנשים לא רואים הבדל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46397
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5080 פעמים

שליחה #7 

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”