מה הרעיון של 100HZ בטלויזיה שהיא לא CRT?
להבנתי מדובר במנגנוני עיבוד תמונה שמכפילים את קצב הרענון שמתקבל באמצעות יצירת "תמונות ביניים" בין התמונה הנוכחית והתמונה הקודמת, על מנת לגרום לתחושה "חלקה יותר" במעבר בין התמונות.
במילים אחרות, אם בתמונה אחת אתה מחזיק כדור ביד שמאל, ובתמונה הבאה אתה מחזיק אותו ביד ימין, המכשיר יצור תמונה שבה הכדור באמצע, על מנת שבצפייה אתה תרגיש במעבר חלק יותר.
ככה לפחות הבנתי את הטכנולוגיה שפיליפס משתמשים בה, יכול להיות שאני טועה
במילים אחרות, אם בתמונה אחת אתה מחזיק כדור ביד שמאל, ובתמונה הבאה אתה מחזיק אותו ביד ימין, המכשיר יצור תמונה שבה הכדור באמצע, על מנת שבצפייה אתה תרגיש במעבר חלק יותר.
ככה לפחות הבנתי את הטכנולוגיה שפיליפס משתמשים בה, יכול להיות שאני טועה
יש לי הצעה בשבילך. לך לקניון איילון. תכנס לשקם אלקטריק ותתמקד בדגם 9632.
אחרי הההתנסות הזו יגמרו לך השאלות. אין לי 9632. יש לי טושיבה 100HZ שבה אני לא מצליח לראות משום מה את מה שראיתי ב9632. אבל פה אולי יוכלו יודעי הדבר לסייע בתעלומה.
אחרי הההתנסות הזו יגמרו לך השאלות. אין לי 9632. יש לי טושיבה 100HZ שבה אני לא מצליח לראות משום מה את מה שראיתי ב9632. אבל פה אולי יוכלו יודעי הדבר לסייע בתעלומה.
ב-9632 יש מנגנון שנקרא natural motion שתפקידו הוא לא להכפיל את קצב התמונות אלא ליצור תמונת ביניים ממוצעת (שלמעשה לא קיימת בשידור המקור) בין כל שתי תמונות מהשידור המקורי, כך שזה גורם לתנועה חלקה על המסך.
הדוגמא של nadav-g עם הכדור נכונה רק שהיא לא למנגנון 100hz אלא ל-natural motion.
ה-100hz רק מכפיל כל תמונה פעמיים דבר שגורם למונה יותר יציבה ולא מרצדת, אך לא נראית חלקה.
הדוגמא של nadav-g עם הכדור נכונה רק שהיא לא למנגנון 100hz אלא ל-natural motion.
ה-100hz רק מכפיל כל תמונה פעמיים דבר שגורם למונה יותר יציבה ולא מרצדת, אך לא נראית חלקה.
גם בטושיבה יש מנגנון שנטען ע"י טושיבה שהוא מייצר באיטרפולציה תמונות ביניים חדשות ע"ס שתי תמונות מקוריות עוקבות. זה היה אמור לעשות את אותה הפעולה. בכל מקרה לא ראיתי בטלוויזית LCD רגילה תופעת הבהוב האופיינית ל CRT הרגילה. כך שמטרת ה 100HZ ב LCD היא בעיקר למנוע קרטועים ומריחות בתנועה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים