שלום,
כפי שציינתי בכותרת, מטרתי היא לקנות טלוויזיה.
כחלק מן העשייה למימושה של המטרה, קראתי בשקידה את כל שנאמר בפורום בנושא, ואף ביקרתי בתערוכה היפה שנערכה בכפר המכבייה.
אודה לכם על התייחסות לתובנותיי-הבחנותיי ומסקנותיי, ועל המלצותיכם (הנגזרות מהן, או מתיקונים שתעשו בהן , על-פי הבנתכם).
ולגופו של עניין.
א. מכשיר הטלוויזיה שברשותי (CRT) קטן, ישן ועומד לשבוק חיים, >>לכן ברצוני לרכוש מכשיר חדש.
ב. בשל מיקומה של הטלוויזיה (מיקום שאיני יכול לשנותו) ישנן על מסכהּ השתקפויות של חלון רחב ביום ומספר מנורות בלילה.
>> מכאן הִסקתי שעליי לשכוח מפלזמה וללכת רק בכיוון של lcd.
ג. מרחק הצפייה שלי הוא בין 3 מטרים ל-4 מטרים.
>> לכן גודל המסך המתאים לי הוא 42 אינץ'.
ד. אני צופה בעיקר בתוכניות של הוט (SD), מעט ב-dvd ולגמרי לא מתכונן להשתמש במסך למשחקים. אני כן מתכוון להשתמש בו כאמצעי לצפייה בתמונות שצילמתי במצלמה, ולהצגת מצגות שערכתי מתמונות אלה (ואשר כיום אני צופה בהן על מסך המחשב).
>> לכן אני יכול להסתפק במסך HD Ready, ואין לי צורך ב-full HD (וממה שהבנתי מקריאת החומר בפורום ובאתר, לצפייה בתוכני SD אפילו עדיף להשתמש ב- HD Ready, ואין בכך שום ויתור על איכות, להיפך, תכנים אלה נראים טוב יותר בטלוויזיות HD Ready מאשר בטלוויזיות full HD. הערה: האמור כאן איננו תקף לגבי Philips 9632, שבה רואים נפלא גם שידורי SD, אך היא הרבה יותר מדיי יקרה עבורי).
ה. התקציב שאוכל להעמיד לטובת הרכישה הוא בסביבות ה-10K (ומקסימום, אם יש באמת ייתרון משמעותי במכשיר יקר יותר, אוכל להגיע ל-11,12 אלף שקל).
ו. עתה אני מגיע לעיקרו של עניין: התוכלו להמליץ לי בבקשה על מכשיר אחד או שניים או מקסימום שלושה העונים לתנאים שפירטתי לעיל, וכן על חנויות טובות באזור השרון (נתניה, כפ"ס, רעננה), כך שאוכל לצפות ולהשוות, ולרכוש את המתאים לי ביותר.
תודה רבה למשיבים.
המטרה: רכישת טלוויזיה. נתונים, תובנות, מסקנות ובקשת המלצות.
אני במצב מאוד דומה לשלך, למעט העובדה שאני רואה מעט מאוד טלוויזיה רגילה ובעיקר DVD ו-XBOX.
גם התחלתי בחיפוש אחר מסך בימים האחרונים. טווח המחירים שלנו דומה, אבל אני מיקדתי את החיפושים שלי דווקא בטלוויזיות שהן FULL HD (ותומכות ב-1080P - כי ראיתי כמה שטוענות לכתר של FULL HD אבל תומכות רק ב-1080I, לא יודע למה יש שימוש לא נאות במושג הזה).
לדעתי, עדיף לבצע קנייה שהיא נכונה גם בראייה עתידית ולא לקנות מוצר באיכות יותר נמוכה רק בגלל שהשידורים כרגע הם באיכות נמוכה יחסית. זה בערך כמו לקנות סוס במקום מכונית "כי עם סוס אפשר להגיע גם למקומות שאין אליהם כביש".
מעבר לזה, אני חושב שיש טלוויזיות נוספות שהן FULL HD ועדיין מראות SDTV באופן יפה מלבד זו (היקרה) שציינת. אני לא בטוח מה הכוונות שלך לעתיד, אבל לדעתי אם אתה כבר מוציא 10K ומעלה, אז עדיף שתוציא אותם ותחייה בשקט כמה שנים, גם כשרוב השידורים יעברו ל-HD. אם אתה מחפש משהו שיספק אותך לשנה ואחרי זה מתכנן לקנות טלוויזיה חדשה וטובה יותר, אז תשכח ממה שאמרתי
בכל מקרה, אם שינית את דעתך, אפנה אותך לפוסט שפרסמתי מוקדם יותר היום ובו מספר דגמים שמיקדתי בהם את העניין, בטווח המחירים שציינת. אני חושב שכולם מצויינים ומראים SDTV באיכות טובה ומספקת (לפחות יותר טוב מה-CRT שלי, שהיא גם מכוערת וישנה) - אבל עוד לא יצא לי לראות את כולם בפעולה. בשבוע הבא אני הולך לעשות את מה שאני מייעץ לך לעשות - ללכת לחנויות הגדולות המתמחות בנושא ליד אזור מגוריך ולהתרשם באופן בלתי אמצעי. אני לא חושב שנתונים יבשים יכולים ללמד אותך כמו התרשמות של ממש בחנות.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=55287
גם התחלתי בחיפוש אחר מסך בימים האחרונים. טווח המחירים שלנו דומה, אבל אני מיקדתי את החיפושים שלי דווקא בטלוויזיות שהן FULL HD (ותומכות ב-1080P - כי ראיתי כמה שטוענות לכתר של FULL HD אבל תומכות רק ב-1080I, לא יודע למה יש שימוש לא נאות במושג הזה).
לדעתי, עדיף לבצע קנייה שהיא נכונה גם בראייה עתידית ולא לקנות מוצר באיכות יותר נמוכה רק בגלל שהשידורים כרגע הם באיכות נמוכה יחסית. זה בערך כמו לקנות סוס במקום מכונית "כי עם סוס אפשר להגיע גם למקומות שאין אליהם כביש".
מעבר לזה, אני חושב שיש טלוויזיות נוספות שהן FULL HD ועדיין מראות SDTV באופן יפה מלבד זו (היקרה) שציינת. אני לא בטוח מה הכוונות שלך לעתיד, אבל לדעתי אם אתה כבר מוציא 10K ומעלה, אז עדיף שתוציא אותם ותחייה בשקט כמה שנים, גם כשרוב השידורים יעברו ל-HD. אם אתה מחפש משהו שיספק אותך לשנה ואחרי זה מתכנן לקנות טלוויזיה חדשה וטובה יותר, אז תשכח ממה שאמרתי
בכל מקרה, אם שינית את דעתך, אפנה אותך לפוסט שפרסמתי מוקדם יותר היום ובו מספר דגמים שמיקדתי בהם את העניין, בטווח המחירים שציינת. אני חושב שכולם מצויינים ומראים SDTV באיכות טובה ומספקת (לפחות יותר טוב מה-CRT שלי, שהיא גם מכוערת וישנה) - אבל עוד לא יצא לי לראות את כולם בפעולה. בשבוע הבא אני הולך לעשות את מה שאני מייעץ לך לעשות - ללכת לחנויות הגדולות המתמחות בנושא ליד אזור מגוריך ולהתרשם באופן בלתי אמצעי. אני לא חושב שנתונים יבשים יכולים ללמד אותך כמו התרשמות של ממש בחנות.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=55287