התלבטות בין מספר מסכי 37"/40"

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
nadav-g פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אוקיי, אז מהפוסט הקודם שלי צמצמתי קצת את השאלה והעלתי קצת את התקציב. לאלו שלא קראו, אז מדובר במסך LCD לצורך DVD, HD ו-XBOX360 בעיקר, לחדר שינה (מרחק צפיה 2.5-3.5 מ').

רציתי לשאול מה לדעתכם עדיף מבין הדגמים הבאים:

שניים ששמתי לב אליהם במיוחד הם Sony KDL40D3550 (דרך אגב, מניח שזה אותו דבר כמו KDL40D3550AEP שפורסם באתר של ישפאר?) ו-Philips 42PFL7962D (שלזכותה יאמר שהיא זולה יותר ב-1000 ש"ח, גדולה ב-2 אינץ' ובעלת התאורה האחורית של פיליפס).

מה שמעניין אותי בעיקר לדעת הוא האם בעלי 42PFL7962D שמו לב לתופעה של Interlacing כשהם צופים ב-1080P במצב של 24Hz? כי קראתי שזה קיים בדגמים היותר מתקדמים ומעיד על כך שהטלוויזיה ממירה אותות 1080P ל-1080I ואז "משביחה" חזרה ל-1080P (באופן גרוע כנראה). ולדעתי אם כבר משלמים בשביל לקבל 1080P אז מגיע לנו לקבל 1080P אמיתית :) מה גם שאני מתכנן לראות סרטים ב-24Hz ולא ב-50/60.

דגמים נוספים ששמעתי עליהם בפורום זה ובמקומות אחרים, באותו טווח מחירים ותכונות דומות, הם:

Samsung LA40M81B

Toshiba 42X3500

Hitachi L42X01

Sharp LC37XD1E (שאפילו גם היא גבוהה משמעותית במחיר מהשאר וה-42 אינץ' בכלל יקרה מדי)

ואני חושב שזהו. כאמור, בעיקר חשובה לי איכות הצפייה בשידורי HD / DVD, ופחות ב-SDTV.
כרגע אני נוטה לכיוון של הפיליפס, כי היא גם נראית טלוויזיה מצויינת מבחינת כל התכונות, גם כוללת Ambilight מה שכמובן אין באחרות, וגם לא יקרה במיוחד יחסית ל-42 אינץ'. בעיקר חשוב לי לדעת האם קיימת הבעיה שהיא ממירה 1080P ל-1080I וחזרה ל-1080P, ויוצרת Interlacing שמבחינים בו בעיקר ב-24Hz.

לגבי כניסות, לדעתי כל הדגמים שציינתי עונים לדרישות שלי, אבל למקרה שאני טועה - כמובן 2 כניסות HDMI, אחת SCART ואחת קומפוננט (לפחות).
נערך לאחרונה על ידי nadav-g ב 04/05/2008 22:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1121
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

Re: בחירה בין פיליפס 42PFL7962D לסוני KDL40D3550 ועוד

שליחה #2 

nadav-g כתב:אוקיי, אז מהפוסט הקודם שלי צמצמתי קצת את השאלה והעלתי קצת את התקציב. לאלו שלא קראו, אז מדובר במסך LCD לצורך DVD, HD ו-XBOX360 בעיקר, לחדר שינה (מרחק צפיה 2.5-3.5 מ').

רציתי לשאול מה לדעתכם עדיף מבין הדגמים הבאים:

שניים ששמתי לב אליהם במיוחד הם Sony KDL40D3550 (דרך אגב, מניח שזה אותו דבר כמו KDL40D3550AEP שפורסם באתר של ישפאר?) ו-Philips 42PFL7962D (שלזכותה יאמר שהיא זולה יותר ב-1000 ש"ח, גדולה ב-2 אינץ' ובעלת התאורה האחורית של פיליפס).

מה שמעניין אותי בעיקר לדעת הוא האם בעלי 42PFL7962D שמו לב לתופעה של Interlacing כשהם צופים ב-1080P במצב של 24Hz? כי קראתי שזה קיים בדגמים היותר מתקדמים ומעיד על כך שהטלוויזיה ממירה אותות 1080P ל-1080I ואז "משביחה" חזרה ל-1080P (באופן גרוע כנראה). ולדעתי אם כבר משלמים בשביל לקבל 1080P אז מגיע לנו לקבל 1080P אמיתית :) מה גם שאני מתכנן לראות סרטים ב-24Hz ולא ב-50/60.

דגמים נוספים ששמעתי עליהם בפורום זה ובמקומות אחרים, באותו טווח מחירים ותכונות דומות, הם:

Samsung LA40M81B

Toshiba 42X3500

Hitachi L42X01

Sharp LC37XD1E (שאפילו גם היא גבוהה משמעותית במחיר מהשאר וה-42 אינץ' בכלל יקרה מדי)

ואני חושב שזהו. כאמור, בעיקר חשובה לי איכות הצפייה בשידורי HD / DVD, ופחות ב-SDTV.
כרגע אני נוטה לכיוון של הפיליפס, כי היא גם נראית טלוויזיה מצויינת מבחינת כל התכונות, גם כוללת Ambilight מה שכמובן אין באחרות, וגם לא יקרה במיוחד יחסית ל-42 אינץ'. בעיקר חשוב לי לדעת האם קיימת הבעיה שהיא ממירה 1080P ל-1080I וחזרה ל-1080P, ויוצרת Interlacing שמבחינים בו בעיקר ב-24Hz.

לגבי כניסות, לדעתי כל הדגמים שציינתי עונים לדרישות שלי, אבל למקרה שאני טועה - כמובן 2 כניסות HDMI, אחת SCART ואחת קומפוננט (לפחות).
...
אני חושב שבדגמים שצינת לא תקבל 1080P .אלה בדגמים יותר מתקדמים.לגבי הפיליפס.נסקר באתר דגם 9632 ולא הוזכרה הבעיה שאתה מסביר.אני לא חושב שעופר פספס את זה .

nadav-g פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התגובה.

מה זאת אומרת בדגמים שהזכרתי לא אקבל 1080P? כולם תומכים ב-1080P לפי המפרט...

אנא נמק והסבר :)

לגבי הבעיה - הנה הביקורת:
http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-37PFL9632D
הביקורת היא לגבי דגם ה-37PFL9632D שגם שמתי עליו עין (כי הוא כולל הרבה שיפורים בהשוואה לדגם שציינתי מעלה - כמובן יותר קטן אבל אמור להיות באיכות הרבה יותר גבוהה). יכול להיות שהיא תוקנה בעדכוני קושחה (ראיתי שיצאו די הרבה מאז הביקורת שקראתי) אבל אולי כן יכול להיות שעופר פספס כי לא ראיתי שהוא התייחס למצב של 24hz שבו רואים את הבעיה (כנראה שב-50 ו-60 לא מבחינים בגלל התדירות הגבוהה).

דרך אגב בביקורת גם כתבו כנגד אותו דגם שבחיבור ל-PS3 התקבל זמן תגובה גבוה יחסית שפוגע בחוויית המשחק. לא ברור לי למה, באתר של פיליפס מדובר על זמן תגובה נמוך למדי (נדמה לי 4ms?) , אבל עדיין בביקורת מדברים על זה שהיה משהו כמו 10ms ועיכוב שממש פגע ביכולת המשחק ב-PS3....

שזה גם די עצוב כשלעצמו, כי זה נראה לי באמת מסך מצוין.

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

nadav-g כתב:תודה על התגובה.

מה זאת אומרת בדגמים שהזכרתי לא אקבל 1080P? כולם תומכים ב-1080P לפי המפרט...

אנא נמק והסבר :)

לגבי הבעיה - הנה הביקורת:
http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-37PFL9632D
הביקורת היא לגבי דגם ה-37PFL9632D שגם שמתי עליו עין (כי הוא כולל הרבה שיפורים בהשוואה לדגם שציינתי מעלה - כמובן יותר קטן אבל אמור להיות באיכות הרבה יותר גבוהה). יכול להיות שהיא תוקנה בעדכוני קושחה (ראיתי שיצאו די הרבה מאז הביקורת שקראתי) אבל אולי כן יכול להיות שעופר פספס כי לא ראיתי שהוא התייחס למצב של 24hz שבו רואים את הבעיה (כנראה שב-50 ו-60 לא מבחינים בגלל התדירות הגבוהה).

דרך אגב בביקורת גם כתבו כנגד אותו דגם שבחיבור ל-PS3 התקבל זמן תגובה גבוה יחסית שפוגע בחוויית המשחק. לא ברור לי למה, באתר של פיליפס מדובר על זמן תגובה נמוך למדי (נדמה לי 4ms?) , אבל עדיין בביקורת מדברים על זה שהיה משהו כמו 10ms ועיכוב שממש פגע ביכולת המשחק ב-PS3....

שזה גם די עצוב כשלעצמו, כי זה נראה לי באמת מסך מצוין.
...
לא כל מסך FULL HD מסוגל לקבל אות 1080P בכניסת ה-HDMI שלו.הכוונה לp שבתפריט זה (פיקסל)ולא שידור פרוגריסיב.הטלויזיה לא יכולה לקלוט כמקור 1080p .אם תתן לה אות 1080p .היא תעשה deinterlacing לאות .ותציג אותו כ1080p .בסרטי בלוראי ושידורי hd אתה לא תבדיל באיכות אבל כן תבדיל במשחקים ובחיבור למחשב

nadav-g פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הבנתי... אז בעצם - מסוגלים להציג 1080P אבל לא מסוגלים לקלוט 1080P? כלומר כולם קולטים אותו כאילו היה 1080I ואז משביחים אותו ל-1080P?

זה די מוזר. זה נשמע כמו מה שה-37PFL9632D עושה לפי הביקורת שקראתי (למרות שהדגם הזה בעל כניסות HDMI שבמפורש רשום שמסוגלות לקלוט 1080P).

אתה בטוח שאף אחד מהדגמים הנ"ל לא תומך בזה?

אם ככה אז כנראה שלא יהיה מנוס מלהשקיע ב-37PFL9632D, למרות שאני לא מרוצה ממה שקראתי גם לגבי ההמרה של אות ה-1080P ל-1080I וחזרה ל-1080P וגם לגבי בעיית ה-delay שפוגעת בטעמים לחבר אותו למחשב או PS3 לצורך משחקים.

מה אתה חושב על ה-review שצירפתי? אם תלך לקישור שלהם לשרשור בפורום באותו נושא, תראה שאחד מהמשתמשים פנה לפיליפס בשבדיה והם אמרו לו שהם מודעים לבעיה אבל עדיין לא תיקנו אותה... וכמו שהוא כתב גם אני מתפעל מהכנות אבל זה עדיין אומר שיש בעיה כזאת - במסך שנחשב אחד מהדגמים המובילים שלהם ולמעשה הדגם הכי טוב בקטגוריית ה-37 אינץ' למעט 37PFL9732D שיתרונותיו היחידים, להבנתי, הם ambilight surround (ולא 2), קורא כרטיסים מובנה ויכולות שליטה על DVD ומערכת קולנוע ביתית מהשלט שמגיע עם הטלוויזיה (כלגבי שתי היתרונות האחרונים - למי אכפת?).

בביקורת אחרת (של משתמש, לא מקצועית) - מסר שהוא פנה לפיליפס גרמניה בנוגע לבעיית ה-delay במשחקים והם אמרו חד משמעית שמשחקים מבחינתם זה לא קריטריון והמסך מיוצר לטלוויזיה ולא ל-PS3.

האם אתה מכיר מסך בעל היכולות המתקדמות של פיליפס 37PFL9632D (למעט אמבילייט כמובן) שאין לו את הבעיות האלה ונמצא באותו טווחי מחיר (או אולי אפילו יותר זול?).

דרך אגב, בדקתי באתר של ישפאר ולפי המפרט הטכני של ה-40D3550AEP היא דווקא כן תומכת בקליטת אותות 1080P (אבל מבחינת תכונות היא נראית לי פחות מתקדמת מה-37PFL9632D). אכן לפי האתר של פיליפס לא מופיע כי ה-42" שלהם שהזכרתי מעלה תומכת בכך... מה שאומר שאתה כנראה צודק לגביה לפחות :)

nadav-g פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

עדכון: בדקתי בינתיים בעלונים שבאתרי היצרנים של השארפ, ההיטאצ'י והסוני שציינתי - ולפי העלונים לפחות כולם תומכים בסיגנל של 1080P.

אז נכון לעכשיו אני מוריד את הפיליפס שציינתי מהרשימה (כי לא תומכת בסיגנל 1080P) ומכניס במקומה את 37PFL9632D .

לגבי טושיבה לא מצאתי תשובה ברורה באתר שלהם אבל הנטייה שלי לחשוב שלא. ממילא אף פעם לא אהבתי את טושיבה. :)

ביום שלישי אני מתכנן לבקר באמרגדון ולראות את ההבדלים בעיניים. כרגע הפיליפס והשארפ נראות לי מתקדמות מבחינת טכנולוגיה (וגם יקרות בהתאם!) וההיטאצ'י נראית לי כמו התמורה הכי טובה לכסף.

הסוני נראית לי הכי פחות מתקדמת מבין הארבעה, נראה אם מישהו חושב אחרת...

qashoa
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

nadav-g כתב:עדכון: בדקתי בינתיים בעלונים שבאתרי היצרנים של השארפ, ההיטאצ'י והסוני שציינתי - ולפי העלונים לפחות כולם תומכים בסיגנל של 1080P.

אז נכון לעכשיו אני מוריד את הפיליפס שציינתי מהרשימה (כי לא תומכת בסיגנל 1080P) ומכניס במקומה את 37PFL9632D .

לגבי טושיבה לא מצאתי תשובה ברורה באתר שלהם אבל הנטייה שלי לחשוב שלא. ממילא אף פעם לא אהבתי את טושיבה. :)

ביום שלישי אני מתכנן לבקר באמרגדון ולראות את ההבדלים בעיניים. כרגע הפיליפס והשארפ נראות לי מתקדמות מבחינת טכנולוגיה (וגם יקרות בהתאם!) וההיטאצ'י נראית לי כמו התמורה הכי טובה לכסף.

הסוני נראית לי הכי פחות מתקדמת מבין הארבעה, נראה אם מישהו חושב אחרת...
...
לפיליפס 9632 יש עדכוני גרסה כל כמה חודשים שפוטרים כל מיני פאגים.למסך שלי היו לי כמה בעיות ועדכוני גרסה של היצרן עשו פלאים אז מבחינת הבעיות שהזכרת לא צריך לדאוג .לגבי המשחקים את האמת לא ניסיתי.לפי דעתי אין מסך בעולם שלו סובל מבעיות מסוימות.בעולם המסכים אין שלמות.תלוי על מה אתה מוכן להתפשר.אתה יכול למצוא את המסך אכי מושלם לצורך משחקים.מצד שני אתה תיפול בבעית שידור sd או hd ולהיפך.תבחר מסך לפי הצרכים שלך .לגבי הבעיות שצינת

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”