מעוניין לקבל מידע בכל הקשור למדיה סנטר וHTPC.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
DeLiRiuM פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

זה הולך להיות ארוך, אשמח אם תפרטו כמה שיותר כדי שאוכל להתמצא ולהבין יותר את כל העסק.

ד"א חיפשתי באתר וקראתי מאמרים, אך זה עדיין לא משלים לי את כל התמונה ועונה על כל השאלות, תודה לעוזרים.

אז ככה,

יש לי בבית מערכת קולנוע עם מסך LCD.
אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש כמדיה סנטר לצפיה בתכני HD.
שמעתי המון שמועות בנוגע ל'מדיה סנטר' במערכת ההפעלה ויסטה ורציתי לברר כמה שיותר פרטים בנושא.

1. מהי בעצם תוכנת המדיה סנטר? מה היא כוללת ומדוע היא חלק בלתי נפרד מכל מחשב סלוני? [או שהיא לא?]

2. המטרה העיקרית בקניית המחשב היא ניגון תכני HD, אוכל לנגן תכנים שהורדתי וגם תכנים על דיסקים ע"י הכונן, במה תועיל לי מערכת המדיה סנטר שבויסטה?

3. האם מערכת המדיה סנטר עובדת באופן קבוע עם חיבור לאינטנרט? במידה ולא יהיה לי חיבור לאינטרנט בסלון, המערכת תועיל לי?

4. הבנתי שישנה אופציה לשידורי YES בחינם ע"י המדיה סנטר, זה נכון?
איך זה עובד? למה זה עובד? ומה המטרה של YES שאיפשרו זאת? והאם זהו שיתוף פעולה מתוכנן עם MS? או שזו סתם אופציה המאופשרת ע"י האינטרנט וזה אינו דבר חוקי?
איך אני מאפשר זאת אצלי ד"א?

5. באילו מכל 6 גירסאות הויסטה הקיימות אוכל למצוא את המדיה סנטר המדוברת?

6. מה בעיקרון נותת לי המדיה סנטר?
מה כ"כ מיוחד בה ולמה אני כ"כ צריך אותה?
* אני רוצה לדעת אם משתלם לחסוך את הכסף ולהתקין XP או שרצוי להתקין ויסטה בכל מצב בשביל המדיה סנטר?

תודה לעוזרים.
עידן.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. שווה לעשות קצת חיפוש, אבל בגדול, המדיה סנטר עוזר בריכוז הקלטות מהטלוויזיה (כמו יס מקס), סרטים ומוסיקה תחת ממשק משתמש אחד יפה ונוח ונשלט ע"י שלט רחוק במקום מקלדת. יש תוכנות מדיה סנטר לא רק של מיקרוסופט (למשל, SageTV ומדיה פורטל שעובדות יפה על XP), וכל אחד בוחר את מה שמתאים לו. יש עוד אקסטרות נחמדות כמו למשל התחברות לאתרי אינטרנט שנבנו במיוחד עבור המדיה סנטר (אותיות גדולות לקריאה מהספה, דגש על סרטוני וידאו כמו כתבות של חדשות דוגמת האתר החדש של גלובס וכו).
2. היא תביא לך תועלת בממשק נוח לבחירת הסרט לנגינה באמצעות שלט רחוק. אם אתה מעוניין *רק* בפונקציונליות הזו, אז סטרימר (מזרימדיה) כמו ה-Popcorn Hour A-100 שעולה כ-1000 שקל, נראה כמו ממיר קטן וחמוד, יושב בסמוך למסך שלך, ומתחבר דרך הרשת הביתית למחשבים שלך בבית עם הסרטים והמוסיקה המאוחסנים עליהם מספיק בהחלט.
3. החיבור לאינטרנט נחוץ למדיה סנטר בשביל להוריד עדכוני תוכנה אוטומטיים, לוח משדרים עדכני להקלטות, גלישה באתרי האינטרנט המותאמים אליו והבאה אוטומטית של שמות השירים ועטיפות האלבומים של דיסקים שרוצים להעתיק אותם באופן מסודר אל המחשב.
4. ישנו אתר אינטרנט של Yes שהותאם למדיה סנטר, והוא כולל את אותם תכנים שיש באתר האינטרנט של Yes (נסה עכשיו עם מחשב "רגיל": http://www.yes.co.il ). זה לא ממש שידורים בחינם, אלא בסה"כ פרקים מלאים של חלק קטן מאוד מהסדרות הישראליות שהם משדרים.
5. המדיה סנטר כלול בתוך הגירסאות של ויסטה שנקראות Home Premium ו-Ultimate. ההום פרימיום מספיק בהחלט (הוא הזול יותר). מומלץ להתקין את גירסת ה-32 ביט.
6. ראה סעיפים 1-2. בהנחה שהקלטות מהטלוויזיה לא מעניינות אותך, לדעתי סטרימר יתאים לך הרבה יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

DeLiRiuM פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אוקיי ממש תודה, עזרת לי מאד.
רק עוד שאלה,

ערוצי הHD המפורסמים של YES יתאפשרו במידה ויהיה לי מדיה סנטר ללא תוספת תשלום עליהם? או שלא?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

אין ממש קשר בין זה שיש לך מדיה סנטר לקליטת HD ללא תשלום...
יש אפשרות באמצעות מחשב, כרטיס קליטה לווייני וקורא כרטיסונים מיוחד לקלוט את שידורי יס כולל ערוצי HD, אבל הפתרון חלקי מאוד, לא מצאו פתרון לכתוביות והוא מאוד קשה לביצוע. קרא את השרשור הארוך הבא ליותר פרטים אם יש לך כוח:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

דובר לפני קצת יותר מחצי שנה, ואף הייתה הכרזה רשמית של יס, על פתרון של כרטיס למחשב לקליטה ישירה מחיבור הלוויין בקיר ללא ממיר של שידורי יס באופן בחוקי שכולל ערוצי HD במחיר חבילת הבסיס, אך למרבה הצער הוא נגנז. בכל מקרה זה לא ממש בחינם, כי הכרטיס עולה כסף.
הפתרון היחיד שיש כיום להקלטה מערוצי HD באיכות הקרובה לאיכותם המקורית היא באמצעות מוצר חדש של Hauppauge שמתחבר ליציאת קומפוננט של ממיר HD, ומזרים את המידע לאחר דחיסה ל-H.264 דרך USB2 אל המחשב, ששומר את ההקלטות על ההארד דיסק. פתרון זה, כמובן, הוא גם לא בחינם כי צריך ממיר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”