כבלי אאודיו - איכות ומחיר
שלומות,
בהמשך לשאלותיי מאתמול (על מגברים ורמקולים), ועל מנת לא לפגוע באיכות הצלילים:
1. האם יש סוג מסויים של כבלים שמומלצים למערכת סראונד (אופטי VS קואקס)?
2. האם יש מפרטים כלשהן שאני צריכה לדרוש מהספק - שגם יספק מתקין מטעמו? (כגון בידוד מינימלי וכיו"ב)
3. לאילו כבלים סטנדרטים אני צריכה לצפות שהספק יציע לי? על מה עלי להתעקש והאם עליי להודיע על כך מראש?
4. יש מה להתעכב על סוג הקונקטורים?
אורך הכבלים לרמקולים (ככה"נ סטליטיים + מגבר DENON) הוא ~1 מטר לקדמיים ~5-6 מטר לאחוריים, שיותקנו לאורך הפנל (הדבקה בדבק חם או תעלה)
מיטל
בהמשך לשאלותיי מאתמול (על מגברים ורמקולים), ועל מנת לא לפגוע באיכות הצלילים:
1. האם יש סוג מסויים של כבלים שמומלצים למערכת סראונד (אופטי VS קואקס)?
2. האם יש מפרטים כלשהן שאני צריכה לדרוש מהספק - שגם יספק מתקין מטעמו? (כגון בידוד מינימלי וכיו"ב)
3. לאילו כבלים סטנדרטים אני צריכה לצפות שהספק יציע לי? על מה עלי להתעקש והאם עליי להודיע על כך מראש?
4. יש מה להתעכב על סוג הקונקטורים?
אורך הכבלים לרמקולים (ככה"נ סטליטיים + מגבר DENON) הוא ~1 מטר לקדמיים ~5-6 מטר לאחוריים, שיותקנו לאורך הפנל (הדבקה בדבק חם או תעלה)
מיטל
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
מיטל,
מה המרחק שהנגן ד.ו.ד יהיה מותקן מהרסיבר?
לכבל אופטי יש יותר יתרונות מאשר לכבל קואקסיאלי, הוא לא רגיש להפרעות חשמליות חיצוניות (כן רגיש לכיפופים חדים) וגורם להפרדה חשמלית בין הנגן לבין הרסיבר, אבל הוא קצת יותר יקר (אני קניתי לא מזמן באופיס-דיפו כבל סביר ב 59 ש"ח, עובד טוב).
כבל לרמקולים רצוי כבל בעובי 2.5 מ"מ ומעלה , אם את רוצה להרגיש בנוח את יכולה 4 מ"מ.
מה המרחק שהנגן ד.ו.ד יהיה מותקן מהרסיבר?
לכבל אופטי יש יותר יתרונות מאשר לכבל קואקסיאלי, הוא לא רגיש להפרעות חשמליות חיצוניות (כן רגיש לכיפופים חדים) וגורם להפרדה חשמלית בין הנגן לבין הרסיבר, אבל הוא קצת יותר יקר (אני קניתי לא מזמן באופיס-דיפו כבל סביר ב 59 ש"ח, עובד טוב).
כבל לרמקולים רצוי כבל בעובי 2.5 מ"מ ומעלה , אם את רוצה להרגיש בנוח את יכולה 4 מ"מ.
שמוליק ו.
הקופסאות יהיו אחת על השניה. אבל, כרגע מדובר רק במערכת סאונד: רסיבר + רמקולים. (בתוכנית גם מקרן - שיהיה במרחק של כ- 10מ' כבלול מהנגן).shmulikwe כתב: מה המרחק שהנגן ד.ו.ד יהיה מותקן מהרסיבר?
לכבל אופטי יש יותר יתרונות מאשר לכבל קואקסיאלי, הוא לא רגיש להפרעות חשמליות חיצוניות (כן רגיש לכיפופים חדים)...
אז אם הכבלים ירוצו לאורך הפנלים, עם 3-7 כיפופים, אז עדיף כבל קואקסיאלי?
האם יש חשיבות גם לסוג הקונקטורים?
מיטל
1.לפי דעתי כבל קואקסיאלי עדיף בגלל שהממירים במכשירים בדרך כלל נשמעים יותר טוב בקואקסיאלי אבל!! עדיף לבדוק את זה אחד מול אחד ולהחליט עם איזה כבל שומעים יותר טוב.
2.לרמקולים הסטליטיים שאת קונה לדעתי לא חשוב במיוחד עובי הכבל בגלל שההספק שלהם נמוך יחסית מספיק כבל 1 וחצי מ''מ מעל הראש!!!(אם היית רואה את הכבלים בתוך הרמקולים האילה היית מבינה)
2.לרמקולים הסטליטיים שאת קונה לדעתי לא חשוב במיוחד עובי הכבל בגלל שההספק שלהם נמוך יחסית מספיק כבל 1 וחצי מ''מ מעל הראש!!!(אם היית רואה את הכבלים בתוך הרמקולים האילה היית מבינה)
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

שמיר,shamir כתב:1.לפי דעתי כבל קואקסיאלי עדיף בגלל שהממירים במכשירים בדרך כלל נשמעים יותר טוב בקואקסיאלי אבל!! עדיף לבדוק את זה אחד מול אחד ולהחליט עם איזה כבל שומעים יותר טוב.
2.לרמקולים הסטליטיים שאת קונה לדעתי לא חשוב במיוחד עובי הכבל בגלל שההספק שלהם נמוך יחסית מספיק כבל 1 וחצי מעל הראש!!!(אם היית רואה את הכבלים בתוך הרמקולים האילה היית מבינה)...
אשמח אם תסביר את סעיף 1 .
לגבי עובי החוט, הרמקול לא מייצר הספק, ייצרן ההספק זה הרסיבר.
הכל תלוי בנצילות של הרמקולים, אם הרמקולים בעלי נצילות גבוהה ידרש פחות הספק בכדי לשמוע בווליום רצוי, מכיוון שאנחנו לא יודעים איזה רמקולים מיטל עומדת לקנות (מאד מקווה שלא את ה bose) אנחנו לא יודעים איזה נצילות יש לרמקולים שלה.
בנוסף אורך הכבל בתוך הרמקול הוא קצר מאד (בעיקר בלוויני), אז יכול להיות ששם יש כבלים פחות עבים, האמת שאף פעם לא בדקתי זאת ברמקולים איכותיים.
לי אישית יש בבית כבל של 4 מ"מ .
שמוליק ו.
1.הממירים של הקואקס והאופטי שונים ולכן עדיף לשמוע עם איזה כבל שומעים הכי טוב
2.אני חושב שאין צורך בשום רמקולים סטליטיים לכבל רמקול שעבה יותר מ1וחצי מ''מ
2.אני חושב שאין צורך בשום רמקולים סטליטיים לכבל רמקול שעבה יותר מ1וחצי מ''מ
--דברים ששומעים מכאן לא שומעים משם--
S F I M L F E
S F I M L F E
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שמיר,
אין שני ממירים. ה - SPDIF שמועבר בחיבור קואקסיאלי מועבר גם באופטי.
הפעולה היחידה שמתבצעת היא המרת האות לרמת TTL (גם לא בטוח, כי יכול להיות שכך זה
כבר במקור בתלות באפליקציה) ואות זה מוכנס למודול TOSLINK שהוא בבסיסו LED שנדלק
וכבה ע"פ האות הדיגיטלי שהוא מקבל.
><>
אין שני ממירים. ה - SPDIF שמועבר בחיבור קואקסיאלי מועבר גם באופטי.
הפעולה היחידה שמתבצעת היא המרת האות לרמת TTL (גם לא בטוח, כי יכול להיות שכך זה
כבר במקור בתלות באפליקציה) ואות זה מוכנס למודול TOSLINK שהוא בבסיסו LED שנדלק
וכבה ע"פ האות הדיגיטלי שהוא מקבל.
><>
נציג AQUA-AUDIO
חברה, מניסיון אין הבדל בין חיבור אופטי לקואקסיאלי למרות שדרך כבל קואקסיאלי מתבצעת המרה.
עקרונית משתמשים בכבל אופטי כאשר הרסיבר נמצא רחוק מאד (מרחק של מטרים), מנגן ה- DVD וזאת בכדי לא לקבל הנחתה של האות האנלוגי בקו.
עקרונית משתמשים בכבל אופטי כאשר הרסיבר נמצא רחוק מאד (מרחק של מטרים), מנגן ה- DVD וזאת בכדי לא לקבל הנחתה של האות האנלוגי בקו.
גיל בכר
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

אתה יכול לתת דוגמא לרסיבר /מפענח hi-end שיש לו כניסה דיגיטלית קואקסיאלית בלבד ללא אופטית?shamir כתב:OK
אז למה בכל המכשיריי הHI-END
ג
אין בכלל אופציה אלה רק קואקס או AES
(balance)...
(דגש על "דיגיטלית")
שמוליק ו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אחד היתרונות של חיבור אופטי זה הבידוד הגלווני שנשמר בין ה DVD והרסיבר, בתנאי כמובן שלא מחוברים חוטי AUDIO אחרים בין המכשירים.
במכשירי DVD זולים או כאלה שלא עומדים בתקן קרינת רעשים והם בעצמם מחוללי רעש אלקטרו-מגנטי (בהולכה), יש תופעה שבחיבור כבל רגיל (קואקסיאלי) הרעש מועבר דרך כבליי השמע הקואקסיאלים מה DVD למגבר/רסיבר. הרעש הנ"ל לא אמור להשפיע על השמע בצורה משמעותית כי הוא בדרך כלל בתדר הרבה יותר גבוה מתדר השמע, אבל בהחלט יכול להשפיע על דברים אחרים.
את השפעת הרעשים ניתן לבדוק כך:
1. לכבות את ה DVD.
2. להעביר את הרסיבר לקליטת תחנה שנקלטת חלש ולהאזין.
3. להדליק את ה DVD.
אם לאות הנקלט ברסיבר נוסף רעש......רצוי לחבר את ה DVD לרסיבר בחיבור אופטי.
במכשירי DVD זולים או כאלה שלא עומדים בתקן קרינת רעשים והם בעצמם מחוללי רעש אלקטרו-מגנטי (בהולכה), יש תופעה שבחיבור כבל רגיל (קואקסיאלי) הרעש מועבר דרך כבליי השמע הקואקסיאלים מה DVD למגבר/רסיבר. הרעש הנ"ל לא אמור להשפיע על השמע בצורה משמעותית כי הוא בדרך כלל בתדר הרבה יותר גבוה מתדר השמע, אבל בהחלט יכול להשפיע על דברים אחרים.
את השפעת הרעשים ניתן לבדוק כך:
1. לכבות את ה DVD.
2. להעביר את הרסיבר לקליטת תחנה שנקלטת חלש ולהאזין.
3. להדליק את ה DVD.
אם לאות הנקלט ברסיבר נוסף רעש......רצוי לחבר את ה DVD לרסיבר בחיבור אופטי.
מוטי
שמוליק,
ביקרתי היום בחנות והשוויתי שוב בין ה- BOSE ל- KEF - והראשונים נשמעו הרבה יותר טוב.
שאר הרמקולים בחנות היו ברמה נמוכה הרבה יותר (JBL, LG וכיו"ב).
לכן, נראה לי שאלך על ה- BOSE - למרות שאני מבינה שהוא לא כ"כ פופולרי פה בקרב חברי האתר.
אני רוצה כבר לקנות ולגמור עם ההתלבטויות - עייפתי מהסתובבויות והשוואות בלתי נגמרות...
לגבי שם החנות - הם ביקשו שלא אזכיר את שמם בגלל המחיר הנמוך שבו הוצעה לי הסחורה (10K ל DENON + BOSE, כולל מעמדים לרמקולים, התקנה + חיווט). אני כן יכולה לספר שהם מפיצים רשמיים של ניופאן.
מיטל
ביקרתי היום בחנות והשוויתי שוב בין ה- BOSE ל- KEF - והראשונים נשמעו הרבה יותר טוב.
שאר הרמקולים בחנות היו ברמה נמוכה הרבה יותר (JBL, LG וכיו"ב).
לכן, נראה לי שאלך על ה- BOSE - למרות שאני מבינה שהוא לא כ"כ פופולרי פה בקרב חברי האתר.
אני רוצה כבר לקנות ולגמור עם ההתלבטויות - עייפתי מהסתובבויות והשוואות בלתי נגמרות...
לגבי שם החנות - הם ביקשו שלא אזכיר את שמם בגלל המחיר הנמוך שבו הוצעה לי הסחורה (10K ל DENON + BOSE, כולל מעמדים לרמקולים, התקנה + חיווט). אני כן יכולה לספר שהם מפיצים רשמיים של ניופאן.
מיטל