בניית HTPC - דרושה עזרה בבחירת לוח אם
אהלן חברים,
בשעה טובה המעבד החדש נחת אצלי אתמול(Q9300) לאחר שחיכיתי לו חודשיים, וכעת אפשר להתחיל במלאכה הברוכה של הקמת ה-HTPC!
אני צריך את עזרתכם בבחירת לוח למחשב:
חוץ מהרצת סרטים המחשב יהפוך בחודשים הקרובים (לאחר קניית LCD) למכונת משחקים,
כך שכרטיס מסך און בורד לא ממש משנה לי, אני אוסיף כרטיס מסך בנפרד לאחר רכישת הטלוויזיה.
הלוח חייב להיות בגודל ATX (אלא אם מישהו ישכנע אותי למה כדאי לי אחרת), חייב שיהיה עם יציאת SPDIF ,חייב לתמוך בזכרונות של 1066 וחייב שיהיה לו כמה שיותר חיבורי SATA.
אני לא מתכנן אוברקלוקים ובלאגנים ולכן לא צריכים להיות ללוח כל מיני פיצ'רים מיותרים...
התקציב : לא יותר מ-500 שקלים.
מחכה להמלצותיכם,
תודה ושבת שלום!
בשעה טובה המעבד החדש נחת אצלי אתמול(Q9300) לאחר שחיכיתי לו חודשיים, וכעת אפשר להתחיל במלאכה הברוכה של הקמת ה-HTPC!
אני צריך את עזרתכם בבחירת לוח למחשב:
חוץ מהרצת סרטים המחשב יהפוך בחודשים הקרובים (לאחר קניית LCD) למכונת משחקים,
כך שכרטיס מסך און בורד לא ממש משנה לי, אני אוסיף כרטיס מסך בנפרד לאחר רכישת הטלוויזיה.
הלוח חייב להיות בגודל ATX (אלא אם מישהו ישכנע אותי למה כדאי לי אחרת), חייב שיהיה עם יציאת SPDIF ,חייב לתמוך בזכרונות של 1066 וחייב שיהיה לו כמה שיותר חיבורי SATA.
אני לא מתכנן אוברקלוקים ובלאגנים ולכן לא צריכים להיות ללוח כל מיני פיצ'רים מיותרים...
התקציב : לא יותר מ-500 שקלים.
מחכה להמלצותיכם,
תודה ושבת שלום!
אתה מתכנן לבנות HTPC המבוסס על מעבד Quad? זה בהחלט יהיה מעניין.
אני מבין שכבר ויתרת על כל המארזים הקטנים והמעוצבים בשביל HTPC ואתה הולך על Mid-Tower והכל?
בקשר ללוח אם,
GA-P35-DS3 של Gigabyte יהיה מושלם בשבילך.
פיטר.
אני מבין שכבר ויתרת על כל המארזים הקטנים והמעוצבים בשביל HTPC ואתה הולך על Mid-Tower והכל?
בקשר ללוח אם,
GA-P35-DS3 של Gigabyte יהיה מושלם בשבילך.
פיטר.
- yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 100
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
האם מעבד QUAD מייצר יותר חום (ורעש מאווררים כתוצאה מכך)?
ואם לא, האם יש לו חסרון אחר ב HTPC? (עומס הספק חשמלי על הספק?) או שרק בגלל המחיר לא רואים אותם במפרטים המומלצים?
Slior:
מארז, תבדוק את הסידרה החדשה של סילברסטון GD שמחליפה את LC. דגם GD01 עולה בערך כמו LC17, ויש את GD01-MX שכולל LCD 16X96 ושלט + IR
הלוח שפיטר המליץ מצוין, רק שים לב שיש לו REVISION 2.1 שכולל יותר כניסות USB, או את הדגם המשופר GA-EP35-DS3 שכולל גם חיסכון אנרגייה
yuvR:
הדגמים החדשים של ה QUAD (כמו 9300) מתחממים פחות מהדור הקודם של ה QUAD (כמו 6600)
רעש מאוררים יהי זניח בכל מקרה אם בחירה נכונה של קירור מעבד + מארז.
מארז, תבדוק את הסידרה החדשה של סילברסטון GD שמחליפה את LC. דגם GD01 עולה בערך כמו LC17, ויש את GD01-MX שכולל LCD 16X96 ושלט + IR
הלוח שפיטר המליץ מצוין, רק שים לב שיש לו REVISION 2.1 שכולל יותר כניסות USB, או את הדגם המשופר GA-EP35-DS3 שכולל גם חיסכון אנרגייה
yuvR:
הדגמים החדשים של ה QUAD (כמו 9300) מתחממים פחות מהדור הקודם של ה QUAD (כמו 6600)
רעש מאוררים יהי זניח בכל מקרה אם בחירה נכונה של קירור מעבד + מארז.
- yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 100
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
OK, טוב לדעת - אני מתלבט בזה בעצמי עכשיו
האם יש איפשהו ברשת מקום מרכזי שמשווה את פליטת החום בין המעבדים השונים?
ולגבי הרעש הזניח - האם זה אומר שאפשר להשתמש גם בQUAD מהדור הקודם (6600) כי בכל מקרה הבדלי החום לא מייצרים הבדלי רעש?
ואם ככה - האם יש איזשהו חסרון ל QUAD מלבד המחיר?
תודה
ולגבי הרעש הזניח - האם זה אומר שאפשר להשתמש גם בQUAD מהדור הקודם (6600) כי בכל מקרה הבדלי החום לא מייצרים הבדלי רעש?
תודה
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
Re: OK, טוב לדעת - אני מתלבט בזה בעצמי עכשיו
לי יש שני מחשבים מבוססי QUAD אומנם ה 6600 אבל עדיין פשוט מעבד חזק ומהיר.yuvR כתב:האם יש איפשהו ברשת מקום מרכזי שמשווה את פליטת החום בין המעבדים השונים?
תודה...
אגב אחד מהמחשבים גם HPTC אני בעד הגישה שאם כבר שמים מחשב אז עדיף מחשב שחזק שיכול להתאים לכל צורך.
לך על זה...
איזה מארז חשבת?
למה את נעול על ATX?