שאלה בנוגע לחיבור ה360 לרשת...

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

הסיטואציה היא כזו:
הXBOX בחדר סמוך לבית, צמוד למחשב שמחובר לרשת דרך מודם אלחוטי.
הראוטר האלחוטי והמודם נמצאים בבית, ללא אפשרות להעברת חוטים בין הבית לחדר.

האם אני זקוק למתאם המעצבן הזה שהוא כמו חצי מהקונסולה? או שאין בעיה לחבר כבל בין הבוקס למחשב שיספק גישה לרשת לבוקס?

במקרה שהאפשרות לחבר כבל לא טובה, חשבתי על אפשרות נוספת, לשים מודם נוסף בחדר (יש נקודת כבלים שם) ודרכה לחבר את הבוקס.

אשמח לעזרה מהירה מחרותיים אני בחזרה מארה"ב ופה המתאם המעצבן פחות מעצבן.

*בנוסף אם יש דברים שהם ממש חובה שממש עדיף לקנות כאן (מלבד השלט הנ וסף) אשמח להמלצות

תודה.

moseschrist
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

קנה access point, קניתי אחד בבאג ב-250 מה שאומר שכנראה שילמתי יותר מדי ואפשר למצוא יותר זול, אבל זה פתרון מצויין, גם הרבה יותר אסטתי ממודם וגם מתחבר לרשת האלחוטית הקיימת שלך ומחזק את האות.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מה זה access point, לצורך הבהרה, האות האלחוטי בחדר הוא בסדר גמור.

חיבור כבל בין הבוקס למחשב שהמחשב יהיה שער לאינטרנט לא מספיק טוב?

גם אם לא, יותר זול לי כבר לעשות מודם נוסף בחדר נראה לי.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אשמח לעזרה, שעוד אספיק לקנות את המתאם קצת...

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

בוא נבין קודם איך המחשב מחובר לראוטר שבבית, ואז נדע אם אפשר לחבר את ה XBOX אליו או שצריך אפשרות אחרת.
כי "מודם אלחוטי" לא קיים...
האם בבית עצמו יש מודם + ראוטר אלחוטי, ובמחשב יש כרטיס רשת אלחוטי בתצורת USB?
תן שמות של המוצרים בכל צד כדי למנוע בלבול.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

כמו שכתבתי בהודעה הראשית:

בבית נמצא המודם+ראוטר אלחוטי.

בחדר ישנו מחשב שמחובר לרשת דרך כרטיס רשת אלחוטי בתצורת PCI.

הראוטר בבית של אדימקס.
כנ"ל הכרטיס רשת אחלוטי שבחדר.
המודם של טומסון- דרך HOT.

moseschrist
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

איזו מניעה יש להעביר את הנתב ליד האקסבוקס ולחבר את הנתב לאקסבוקס בכבל ?

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

רוב המחשבים בבית, מעוניין שהאות החזק יהיה שם.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #9 

אם הבנתי נכון, יש בית ויש חדר שהוא לא חלק ממש חלק מהבית - איזושהי יחידת דיור נפרדת. נכון?

אם הבנתי נכון, לא צריכה להיות מניעה לחבר את האקסבוקס לכרטיס הרשת של המחשב בכבל, למרות שמה שאני הייתי עושה היה לארגן ראוטר אלחוטי נוסף, שיהיה בחדר המנותק ואליו יתחברו גם המחשב וגם האקסבוקס בעזרת כבלי רשת.

moseschrist
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

ראוטר אלחוטי נוסף זה בעייתי, משום שלא כל ראוטר יודע להתחבר לרשת אלחוטית קיימת [עד כמה שידוע לי]
לכן הצעתי את הפתרון של ה-Access Point, כל מה שצריך לעשות זה לשים אותו על מצב של Wireless Repeater והוא יתחבר לרשת האלחוטית שתגיד לו [זו שיש לך בבית] וימשיך להפיץ את האות שלה בבית, ובין השאר דרך כבל רשת שמחובר בינו לבין האקסבוקס.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

לא ראוטר נוסף, אולי מודם נוסף, אבדוק עם הכבלים, בכל מקרה הבנתי את הרעיון, סבבה.

מעבר לזה לא הבנתי, הבוקס לא יכול להתחבר בכבל רשת למחשב ושהוא יספק לו שער לרשת?

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

orshock כתב:כמו שכתבתי בהודעה הראשית:

הראוטר בבית של אדימקס.
...

לא, לא כתבת את זה בהודעה הראשית, כתבת "מודם אלחוטי" ולכן לא הבנתי את התצורה.

עכשיו שאני מבין את התצורה, אכן אין בעיה לעשות מה שאתה רוצה.
ברגע שלמחשב יש שני כרטיסי רשת (אחד אלחוטי, ואחד חוטי) יש אפשרות לבצע Internet connection sharing הידוע כ ICS.
מה שזה אומר זה שאתה "תשתף" את חיבור האינטרנט שקיים בכרטיס האלחוטי שלך, לכיוון כרטיס הרשת החוטי. ה XBOX יקבל הגדרות אינטרנט (IP, DNS, DG) מהמחשב אשר יהווה לו Gateway לראוטר ומשם לאינטרנט.

לא מובטח שזה יעבוד חלק...
מדריך ICS:
http://www.netcheif.com/Articles/ICS/ICS.htm

בנוגע למודם נוסף... WTF... זה אומר שצריך לשלם לכבלים על עוד קו אינטרנט ולספק אינטרנט על עוד מנוי אינטרנט! במחיר הזה (למעשה, בהרבה פחות מזה) כבר באמת קונים חומרה נוספת כמו ראוטר אלחוטי איכותי, אשר יתחבר לראוטר האלחוטי שנמצא בבית - מה שיתן גם אות יותר טוב וגם באופן כללי, תצורה עדיפה.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

Ran כתב:
orshock כתב:כמו שכתבתי בהודעה הראשית:

הראוטר בבית של אדימקס.
...

לא, לא כתבת את זה בהודעה הראשית, כתבת "מודם אלחוטי" ולכן לא הבנתי את התצורה.

עכשיו שאני מבין את התצורה, אכן אין בעיה לעשות מה שאתה רוצה.
ברגע שלמחשב יש שני כרטיסי רשת (אחד אלחוטי, ואחד חוטי) יש אפשרות לבצע Internet connection sharing הידוע כ ICS.
מה שזה אומר זה שאתה "תשתף" את חיבור האינטרנט שקיים בכרטיס האלחוטי שלך, לכיוון כרטיס הרשת החוטי. ה XBOX יקבל הגדרות אינטרנט (IP, DNS, DG) מהמחשב אשר יהווה לו Gateway לראוטר ומשם לאינטרנט.

לא מובטח שזה יעבוד חלק...
מדריך ICS:
http://www.netcheif.com/Articles/ICS/ICS.htm

בנוגע למודם נוסף... WTF... זה אומר שצריך לשלם לכבלים על עוד קו אינטרנט ולספק אינטרנט על עוד מנוי אינטרנט! במחיר הזה (למעשה, בהרבה פחות מזה) כבר באמת קונים חומרה נוספת כמו ראוטר אלחוטי איכותי, אשר יתחבר לראוטר האלחוטי שנמצא בבית - מה שיתן גם אות יותר טוב וגם באופן כללי, תצורה עדיפה.
...
צודק טעות שלי בכתיבה המטעה, לא שמתי לב.

הרבה תודה על התשובה המקיפה, אולי בכל מקרה כדאי לי להשקיע בראוטר שיתחבר לראוטר שבבית, על מנת לחזק את האות בחדר (למרות שאין לי בעיה בגלישה, אבל משער שבמשחק און ליין זה קריטי יותר),

תודה לשניכם, אני אגיע הביתה, אבדוק את אפשרות הגישה דרך המחשב ואם לא אבדוק לגבי ראוטר מקשר.

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

לא כל ראוטר יוכל לעזור לך... למעשה צריך להגדיר את הרכישה בהתאם לצורך - האם אתה רוצה לחבר מחשב ואקס בוקס לרשת האלחוטית שבבית וזהו, או שאתה רוצה שיהיה לך אות אלחוטי גם בחדר הנפרד.

אם אתה צריך את האפשרות הראשונה, אז ראוטר שתומך ב Client Mode יתחבר לך לרשת הראשית ו"יפיץ" אותה אך ורק חוטית, אם מדובר באקסס פוינט אז בדרך כלל יהיה לו פורט אחד ותצטרך להוסיף סוויטש, אם מדובר בראוטר שיש לו את הפונקציה הנ"ל אז תוכל לחבר את המחשב והXBOX ליציאות ה LAN שלו (שים לב שבשימוש הנ"ל יציאת ה WAN מיותרת). במצב הזה שום דבר לא "משחזר" את האות אלא המוצר רק יתחבר לרשת שבבית ואליו תוכל להתחבר ברשת חוטית.

אם אתה צריך אות אלחוטי "מוגבר" (או יותר נכון משוחזר) בחדר הנפרד, כאן צריך להיכנס לענייני WDS, לא תמיד המוצרים מסתדרים ביניהם וכאלה... עדיף לדעת את הדגם המדוייק הקיים (אני מניח ש BR6204WG) ומה כדאי לחבר אליו.

jaykle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

זהירות - השהיית רשת...

שליחה #15 

ב-XBOXLIVE רצוי מאוד לשמור על השהיית רשת נמוכה. החיבור הטוב ביותר הינו חיבור קווי ישירות למודם/ראוטר. אם זה לא אפשרי יש לנסות ולהתחבר אלחוטית במסלול הקצר ביותר למודם(דרך AP בודד) ולא דרך REPEATER.

השהיית הרשת פוגעת בחווית המשחק - במקרה הטוב אתה מפסיד כי תגובותיך איטיות ובמקרה הרע אתה לא יכול לשחק...

ג'יי

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

זקוק לעזרה נוספת:
חזרתי לארץ, ולאחר כמה ימים שהספקתי לסיים את gear of war החלטתי שאי אפשר לברוח עוד וצריך לנסות לחבר את האקס בוקס לרשת.
כמו שחששתי זה לא יהיה פשוט, ולכן זקוק לעזרתכם הנוספת.

אני מחדד עוד קצת את פרטי החומרות והחלוקה בשביל למנוע אי הבנה:

נתחיל מהבסיס, אני גר בחדר צמוד (מרחק 10 מטרים) מהבית, אין אפשרות, נוחה, להעברת כבלים בין הבית לחדר.
בבית נמצאים- כמה מחשבים, שאני משער לא קריטים לנו, ומודם, וראוטר קווי-אלחוטי שצמוד לו.
המודם-כבלים של חברת טומסון.
הראוטר- של חברת Edimax מדגם BR6204WG (רן, 2 נק' על הניחוש המוצלח)

בחדר- מחשב שולחני אחד שמחובר לרשת שבבית דרך כרטיס רשת אלחוטי בתצורת PCI של חברת Edimax מדגם EW7128G (מה שאומר שישנו כרטיס רשת קווי פנוי במחשב הזה).
וצמוד אליו אקס בוקס 360 שמשווע לפגוש את הרשת הגדולה.

כל המדריכים שמצאתי הזכירו חיבור בין האקס בוקס למודם/ראוטר.
המדריך של רן לICS כלל הגדרות לכרטיס רשת האלחוטי שמשום מה לא היו בהגדרות אצלי.

אשמח לכל כיוון מלבד לממן את הבוזזים ממיקרוספט (שגילתי היום שלwii יש חיבור מובנה זה כבר באמת היה השיא) ולקנות את המתאם המקורי שלהם.

תודה!

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

המדריך שנתתי לך הוא-הוא הדרך לעשות את זה, אולי ננסה להתמקד על מה הבעיה בדיוק בביצוע של זה?
אין לך אפשרות לסמן ALLOW OTHER USERS TO CONNECT THROUGH THIS COMPUTER?

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אגב אני ממש לא חושב שהכרטיס שלהם (Wireless bridge) יעבוד לך. האדימקס הוא כרטיס מצויין, ועוד עם אנטנה חיצונית שאתה יכול למקם איפה שאתה רוצה.
המוצר שלהם הוא כולה דונגל קטן עם אנטנה גרועה, אין ספק שהתפקוד האלחוטי שלו יהיה גרוע בכמה רמות מהאדימקס... מה שאומר שלא בהכרח תצליח להשיג קליטה ראויה בכלל מהראוטר האלחוטי.
כמובן שאף אחד לא אומר שה ICS כן יתן Latency נורמלי.... אבל זה עלול להיות עדיף.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

כל לשונית ה"מתקדם" בתוך המאפיינים של כרטיס החיבור של המחשב לרשת חסרה, אצלי נמצא רק שליטה על הפירוול של ווינדוס.
שלב 3 כאן:
http://www.netcheif.com/Articles/ICS/S3-XP.htm

יכול להיות שההבדלים נובעים מזה שהמחשב שאמור לשמש כ"שער" מחובר חיבור אל-חוטי לראוטר ודרכו למודם?

לגבי הברידג של מייקרוספט באמת ירדתי מזה, אם לא אצליח לסדר את זה שהמחשב יהווה לאקס בוקס את הגישה, המקסימום מבחינת הוצאה זה ראוטר זהה של אדימקס שיוצב בחדר, וישמש כAP (בדקתי והוא תומך בWDS, ובנוסף זה שהראוטר בבית זהה משפר את הסיכויים להצלחה מקסימלית).

אבל בוא ננסה להמנע מ200 ש"ח האלו, יש לך רעיון מה גורם לחוסר האפשרויות בלשונית שציינתי למעלה.

הרבה תודה

Ran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

שני הכרטיסים על מצב Enabled?
גם לי יש שני כרטיסים, וברגע שה Wireless על Disabled אז האופציה לא קיימת ב Advanced של הכרטיס החוטי.

ברגע שה Wireless מאופשר האופציה חוזרת...

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”