שאלה לבעלי ה- 360: איך השיקול משתנה אם אני PC גיימר ?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

שלום, זו שאלה שלי שהעברתי מפורום אחר עקב קצת מוות באותו הפורום ואני מקווה שמישהו כאן יוכל לענות (אני משתדל להמנע מפורומים אחרים ששמם לא יוזכר כאן מטעמי צניעות יען כי אני מעדיף תשובות רציניות קצת):

אני רוצה קונסולה חדשה. מסיבות שלי הגעתי למסקנה שה- 360 יותר מתאימה לי.
אין מה להיכנס לדיון הזה שוב.
לאחרונה בדקתי לרגע את קטלוג המשחקים של ה- 360 ופתאום שמתי לב למשהו - המון המון מהמשחקים של ה- 360 הם משחקים שיצאו ל- PC, היו על ה- PC או יהיו על - PC.
ברור לי שחווית המשחק שונה, אבל שימו לב:
Oblivion, Bioshock, Gears of War, Orange Box, COD4, Rainbow 6, Spinter Cell, Dirt, Assassin's creed, Hitman, need for speed, Condemned, Test Drive, Tomb Raider, C&C 3, Lego star wars והרשימה נמשכת.
אפילו Mass Effect ירום הודו מגיע ל- PC.
הסיכוי שאני אשחק עוד פעם משחק שכבר סיימתי/שיחקתי על ה- PC הוא קטן מאוד.
במבט ראשון זה משאיר לי את Halo (לא ממש התלהבתי מהסדרה..) וכמה משחקי נהיגה שזה דבר מאוד נחמד אבל לא כזה היסטרי.

קשה לי להאמין שאני אנטוש את ה- PC לגמרי (למרות שאי אפשר לדעת) אבל פתאום זה נראה לי חסר טעם לקנות מכונה שכבר שיחקתי בהרבה מהמשחקים האיכותיים שלה...

מה דעתכם? זה שיקול? האם אני מפספס פה משהו?

moseschrist
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

מבין אותך לגמריי,
אבל בוא נגיד את זה ככה,
ברגע שתחבר את הקונסולה הזו למסך HD בבית, אתה תשכח מהמחשב...

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #3 

ועדיין הוא לא ישחק משחקים שכבר שיחק ב-PC :(

sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

הממ אני אוסיף משהו על ה- SETUP שלי:
המחשב בחדר עבודה מחובר בכבל VGA + SPIDF לטלוויזיה והמגבר.
יש לי את הקונטרולר האלחוטי (של ה- 360 :roll: ) ששולט ביד רמה במחשב גם מהסלון.
ככה שאני יכול לשחק את רוב המשחקים מהסלון.
כמו שזה נראה לי כרגע, מה שנשאר ל- 360 זה הנוחות שקונסולה נותנת מול מחשב (התקנות, קוונפיגוריציות וכו') ושירותי ה- LIVE ששוב - נותנים נוחות מאוד מרשימה.

זה לא שאני מנסה לשכנע את עצמי אלא שפשוט התחילו לי התהיות האלו בנושא שאם זה ככה האם לא עדיפה כבר ה- PS3 או פשוט לרדת מהנושא לעת עתה?

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #5 

שמע, השאלה שאתה שואל היא סובייקטיבית לחלוטין. אפשר לנסות לייעץ קצת, אבל בשביל זה צריך לדעת מה בדיוק היו השיקולים שגרמו לך להחליט שה X360 היא הקונסולה בשבילך.

בינתיים, בשביל לנסות לעזור לך לגבש קצת יותר את דעתך, הנה קישור לרשימת משחקים לX360. אפשר למיין אותה לפי בלעדיות, וכך לקבל את הרשימה המלאה (והלא קצרה בכלל) של המשחקים הבלעדיים לקונסולה.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_360_games

sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה לך ותודה על הלינק.

אני מסכים איתך שבסופו של דבר זו החלטה סובייקטיבית ומה שמתאים לי לא תמיד יתאים לאחר וההיפך.
השיקולים שלי היו:
- לא מזמן עברתי לעולם ה- HD וכגיימר קשה לי לקבל את העובדה שאין לי קונסולת דור נוכחי.
- ה- 360 נראתה לי נוטה יותר למשחקים מול ה- PS3 שנראית יותר נוטה לכיוון נגן מדיה (אני פחות צרכן של סרטים וסדרות)
- לפי מה שאני מבין, שירותי ה- LIVE ב-360 נכון לרגע זה מהוקצעים למשעי מול שירותים פחות מוצלחים ב- PS3 (אני לא מתעלם מהתשלום הנדרש ב- 360 אבל הוא לא נוראי ואין לי בעיה לשלם עבור שירותים שאני נהנה מהם).
- קטלוג המשחקים. פשוט מעצם העובדה שה-360 נמצאת יותר זמן בשוק, היא נהנית מקטלוג נרחב יותר ועקב כך, כמות המשחקים המוצלחים גדולה יותר (זה כרגע בלי להתייחס לנקודה שהעליתי בפתיחת הפוסט).
- "כאן ועכשיו" מול "כאן ואחר כך". כמו אחרים אני גם מאמין שה- PS3 תעלה ותפרח בעתיד, אבל הנבואה ניתנה לשוטים ובעיני ה- 360 נראתה יותר מוצלחת כרגע. השיקול היה שאם ה- PS3 אכן תעלה אני אבחן את הנושא אז.

כרגע לומר את האמת נשארתי בעיקר מבולבל... אחרי שראיתי את רשימת המשחקים ל- 360 ואת הרשימה המקבילה ל- PS3 אני מקבל את ההרגשה שבאחת המשחקים קרובים מדי למה שאני משחק גם ככה ובשנייה המשחקים עוד לא מצדיקים קנייה..

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #7 

בעיקרון, הטיעונים שלך נחלקים לשניים:
1) קשה לך עם זה שאין לך קונסולת דור נוכחי
2) ה Xbox נראית לך אטרקטיבית יותר מהפלייסטיישן

כל הטיעונים שהעלית בנוגע ליתרונות הXbox על ה PS נכונים (למרות שאני קצת מסתייג מטיעון המשחקים - הרבה משחקים שיצאו כשה Xbox הייתה קונסולת הדור הבא היחידה בשוק היו מעפנים), ולכן אם תקנה קונסולה חדשה, אין לי ספק שלא תתחרט אם תקנה Xbox. עכשיו אתה רק צריך להחליט האם היא באמת מספיק שונה מהמחשב שיש לך עכשיו כדי להצדיק את הרכישה. לפי מה שאתה מתאר, אני לא בטוח שההבדל גדול מספיק, אבל זה כבר שיקול שלך.

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #8 

מצחיק.

לפי מה שציינת פה היית כבר ממזמן אמור לעבור ל-PS3.
בינתיים שום משחק אקסקלוסיבי של סוני לא הגיע אל ה-PC.

nadav-g
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

איך שאני רואה את זה, אמנם הבחירה לקנות Xbox360 היא יותר קלה למי שאין מחשב שמריץ את כל המשחקים האלה, אבל עדיין הבחירה שלך צריכה להיות עבור העתיד ולא רק עבור ההווה - משחקים חדשים יוצאים כל יום, ובינתיים כל משחק שראיתי גם על PC וגם על Xbox360 נראה הרבה יותר טוב ב-Xbox. כמו שנאמר לך פה, HDMI ו-1080P כבודם שמור במקומם, וגם אם לא תחזור אחורה בזמן ותשחק במשחקים שכבר סיימת, המשחקים הבאים שלך אתה תשחק באיכות שלא ראית כמותה בחיים - ואולי גם משחקים קיימים ב-multiplayer.

למי שאין מחשב הרבה יותר קל - הוא שואל את עצמו למה לקנות מחשב שמסוגל להריץ את כל המשחקים האלה באיכות כזאת ולהוציא 10,000 ש"ח, במקום לקנות מחשב ממוצע לשימושי אופיס רגילים ב-2,000 ש"ח ועוד X-box360 ב-2,000-3,000 ש"ח נוספים שיעשה את העובדה לא פחות טוב ואולי יותר טוב מהמחשב.

sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

9xcalibur9:
זו כרגע הדילמה שלי. הסוני פשוט עוד לא הגיעה למקום שבו העלות שלה מצדיקה רכישה (בעיני בלבד ולפי סדרי העדיפויות שלי).
לגבי האקסלוסיביות של סוני, אני מסכים איתך לגמרי. לא רק שהם לא הגיעו ל- PC אלא שחלק מהם פשוט קלאסים מעל לנושא של חומרה.
זו הייתה הסיבה שגללה קניתי לפני שנה PS2 יד שניה ואני קונה רק את המשחקים הייחודיים ל- PS2 שקיבלו ביקורות טובות או שראיתי אצל חברים. כרגע אני משחק את Shadow of the colossus ואני נהנה מכל רגע.

nadav-g:
אני בהחלט מסכים איתך לגבי החלק הראשון. אם לא היה את ה- PC הדילמה שלי הייתה הרבה יותר קלה.
לגבי מה עדיף PC או 360 אנחנו לא כל כך מסכימים אבל אני לא רוצה להפוך את זה לדיון על מה עדיף כי זה המון דיעה אישית וכל אחד צודק בסוף כי זה מה שמתאים לו.

בשלב הזה אני חושב שאני פשוט אחזור לשבת על הגדר. המשחק היחיד שבאמת אני רוצה לשחק (ה- Killer app שלי) זה GTA IV אבל במקום לעשות את החיים קלים לקשי החלטה כמוני, הם הלכו והוציאו אותו על שתי הקונסולות :)

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”