שלום לכולם,
לאחר שהוריה של אשתי קנו טלוויזית LCD חדשה,קיבלנו את הטלוויזיה הישנה שלהם -CRT של טושיבה - "מפלצת" אמיתית בגודל 34" עם 100 הרץ. הם קנו אותה לפני 8 שנים ומעולם היא לא עשתה להם בעיות. (הזמנו מוביל להובלת הטלוויזיה מכיוון שהיא ענקית ושוקלת משהו כמו 90 קילו). שבוע ראו מצויין ואז התחילו הבעיות - כעת לאחר זמן מה מרגע הדלקת הטלוויזיה (הזמן לא קבוע אבל זה אף פעם לא קורה מייד עם ההדלקה,מינימום של חצי שעה) התמונה מתחילה "להימתח" לשנייה אחת, כאילו איזה שד לוחץ על כפתור "זום" מסתורי. התמונה נמתחת לצדדים (ולפעמים לכל הצדדים) לשנייה ואז חוזרת לעצמה. אחרי מספר דקות מתחילה "חגיגה" - התמונה נעלמת (רואים מסך שחור) וחוזרת, רואים קווים מרצדים בגוון ירוק ובכלליות אי אפשר יותר לצפות בטלוויזיה. ברגע שזה קורה אם אני מכבה את הטלוייזיה למספר דקות ואז מדליק אותה שוב - התמונה חוזרת להיות מוצגת כראוי אך שוב רק למספר דקות.
בהתחלה חשבתי שהבעיה בממיר של יס אבל התופעה מתרחשת גם עם ה DVD.
יש לי שתי שאלות:
1. האם יכול להיות שהטלוויזיה נדפקה בהובלה,למרות שרק לאחר שבוע מההובלה התחילו הבעיות?
2. מה לפי דעתכם הבעיה? כעיקרון אני ממש לא רוצה להשקיע כסף על התיקון אלא אם כן מדובר בסכום קטן (תכננתי למשוך עם הטלוויזיה הזאת עד שאקנה LCD)
תודה רבה!
בעיה בהצגת התמונה בטלוויזיה טושיבה "34 , 100 הרץ
-
ParadiseLost
- חבר פעיל

- תגובות: 68
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78845
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
נשמע כמו פריצה בכבלים של המתח הגבוה או אפילו הספק של המתח הגבוה.
מאוד יתכן שהכבלים ישנים ובגלל ההובלה הם זזו מספיק בכדי שתהיה פריצה. יתכן גם שהספק הזה כבר היה על סוף חייו וההובלה פשוט גרמה לו לזוז.
יתכן גם שהלחמה קרה יצאה מהמקום (נוגעת לא נוגעת).
אם זה רק כבלים חדשים, זה לא סיפור נורא יקר. אם זה ספק מתח גבוה, זה כבר יכול לטפס בעלויות.
מאוד יתכן שהכבלים ישנים ובגלל ההובלה הם זזו מספיק בכדי שתהיה פריצה. יתכן גם שהספק הזה כבר היה על סוף חייו וההובלה פשוט גרמה לו לזוז.
אם זה רק כבלים חדשים, זה לא סיפור נורא יקר. אם זה ספק מתח גבוה, זה כבר יכול לטפס בעלויות.
-
ParadiseLost
- חבר פעיל

- תגובות: 68
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
תודה על התגובה המהירה,oferlaor כתב:נשמע כמו פריצה בכבלים של המתח הגבוה או אפילו הספק של המתח הגבוה.
אם זה רק כבלים חדשים, זה לא סיפור נורא יקר. אם זה ספק מתח גבוה, זה כבר יכול לטפס בעלויות....
יש לי הרגשה שמדובר בבעיה בספק כפי שרשמת.
במידה שלא ארצה לתקן אותה, האם לפי דעתך אוכל למכור אותה לחלקים/לתרום אותה לגוף כלשהוא? נראה לי חבל (ולא טוב לסביבה) פשוט לזרוק אותה לזבל.. האם אפשר "למחזר" אותה איכשהוא?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
בארץ לא נעשה מיחזור למוצרים מסוג זה.
תשים ליד הפח, תוך 10 דקות אני מאמין שמישהו כבר יאמץ
תשים ליד הפח, תוך 10 דקות אני מאמין שמישהו כבר יאמץ