גון לורד הקלידן של סגול כהה ידוע כבר מימיה הגדולים של הלהקה בפזילתו אל התחום הקלסי. כבר בקטע כמו אפריל או יותר אפילו בקונצרטו ללהקת רוק ותזמורת גילה הוא יכולות ותחומים מעניינים.
כשפרש לקרירת סולו הוציא מספר אלבומים בהם המוסיקה קרובה יותר לעולם הקלסי מאשר לעולם הסגול, כמו למשל סוויטת גימיני.
יש כעת למכירה אלבום נוסף של הבחור:
אני יודע שזה קונטרברסלי, אבל בעיני אחד מהדברים שגרעו מסגול כהה היה דווקא השימוש העודף שלהם באורגן. כמובן שזה חלק מהקסם של הלהקה, אבל זה נורא ריכך את הצליל ודי הציק לי באוזן.
עם זאת, אני חייב כמובן לסייג שהלהקה קלאסית, מדהימה, אני רק חושב שאם היו בחורים בכלי אחר להחליף את הקלידים הם היו מדהימים יותר...
לדעתי האורגן היה תוסף מצויין והוסיף קצת פרוגרסיביות ללהקה.. יכול להיות שזה דומה לאלבומים שWAKEMAN עשה? שלקח קטעים קלאסיים והוסיף להם את הסינתי ואף כתב בעצמו? מעניין...מה עם השמועה שהם יבואו לארץ עם השרידים האחרונים בקיץ?
ramkol
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
שליחה
לדעתי לא,
זאת אומרת זה לא דומה לריק וויקמן. זה די ההפך...
גון לורד ניסה לעשות מוזיקה קלסית. לפעמים עם קשר לרוק.
וויקמן הפוך, הוא עשה רוק מתקדם ושילב בו אלמנטים קלסיים. אבל בפרוש רק רוק.
זו הייתה אחת הביקורות שלו על ייס. שהם מנסים ללכת רחוק מידי...
.
ramkol
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
שליחה
האורגן כמובן חלק בלתי נפרד מפרפל השלמה... בציילד אין טיים, לא פחות חשוב מהצרחות...
שגם אני בין אוהביו....וקצת שכחתי את סוויטת ג'מיני למען האמת. ( היה באמתחתי בעבר )
נכון שהוא ריכך את הלהקה קצת....והוא היה גדול בהמונד , ובמבט לאחור , אין לי תשובה לעצמי אפילו אם הייתי גורע ממנו קצת... כדי שהם ישמעו לי יותר כבדים........אבל זה כבר שייך לדעתי לקונספציה של הלהקה.
כמה מקטעי האורגן הקלאסיים שלו...... לייזי.... האש......לא הייית נוגע בהם ומוריד אורגן.
מה שכן אני אומר שלטעמי.... כל להקות הרוק והמטאל.......שהיה או יש להם אורגן........תמיד היו מתוחכמות יותר.....מעניינות יותר.......ולא פחות כבדות
ראה להקות כמו....... פיית' נו מור .......דרים תיאטר........ראש.........ועוד.
רפי_א
ילדיעפים
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
שליחה
Eyal_W כתב:יורם , יצא לך לשמוע את 2 תקליטים הקלאסים שלו ?
...
שמעתי רק את הדוגמאות בלינק שנתן רמקול ואם זה מייצג וקשה להניח שישנן הפתעות בהמשך
לא התרשמתי מי יודע מה-כמו שכתבתי אני מעדיף אותו באורגן בסגול כהה
מאז שעזב את סגול כהה,התפתח לכיוון הקלאסי רוק,ואני אישית נהנה ממנו.
ג'מיני,סרוונדה ועוד שניים שאיני זוכר את שמם.
כמו כן הוציא תקליט שירים וגם עם עיבודים שונים ומדליקים ליצירות קלאסיות מוכרות.
הפרסומת בטלביזיה ליקב סגל שהייתה לא מזמן,השתמשו בקטע של ג'ון לורד.