רדיו דיגיטאלי קרקעי בישראל
בתוך שבועות ספורים עומד להתפרסם המכרז לבחירת החברת להפצת שידורי רדיו דיגיטאליים בישראל.
יש לציין, שהמפעיל היה אחראי אך ורק על התשתית ולא תהיה לו כל נגיעה לגבי הערוצים שישדרו במערכת. קביעות אלה הן בתחום אחריותה של הרשותה שניה, להוציא כל ערוצי רשות השידור וגלי צה"ל, כמובן. כל התחנות האזוריות מוזמנות להצטרף למערכת אם ברצונן בכך .
השידורים יהיו בתקן השידור המשופר +DAB .
הצפי הוא, שכשנה לאחר בחירת הזוכה תופעל המערכת הרחבי המדינה.
בכך תהפוך ישראל לאחרת המדינות הראשונות בעולם שישדרו, יחד עם שווייץ, אוסטרליה , איטליה ומלטה ( כן, דווקא מלטה) בתקן השידור הדיגיטלי המתקדם ביותר . מדינות אחרות ( ביקר בארופה) ש"נתקעו" עם התקן הישן ( בעיקר בריטניה) נותרות במצב בעייתי מכיוון שהתקן הישן DAB המקורי עומד להיעלם בתוך שנים ספורות. עקב כך צפוי, שמדינות כמו גרמניה , בריטניה ואחרות יצטרכו להפעיל מקבצי תדרים נוספים בתקן החדש והציבור יצטרך לנדוד בהדרגה לתקן החדש ולרכוש (שוב) מקלטים מתאימים . המקלטים החדשים יהיו תואמים את שני התקנים ויאפשרו לעדכן את התוכנה . דבר זה לא מתאפשר במקלטים הנוכחיים מכיוון שתקן DAB הישן הוא תקן "סגור" בלי אפשרות עידכון תוכנה.
אגב, צרפת היא היוצאת דופן ( כמו תמיד...) באירופה מבחינת שדיורי רדיו דיגיטליים קרקעיים לאחר שבחרה בתקן DMB האירופי ( אף הוא מבוסס על תקן DAB אבל עם יכולות וידאו) כמו זה שמופעל בדרום קוריאה.
פרטים נוספים באתר השידורים הדיגיטאליים http://www.GoDigital.co.il
יש לציין, שהמפעיל היה אחראי אך ורק על התשתית ולא תהיה לו כל נגיעה לגבי הערוצים שישדרו במערכת. קביעות אלה הן בתחום אחריותה של הרשותה שניה, להוציא כל ערוצי רשות השידור וגלי צה"ל, כמובן. כל התחנות האזוריות מוזמנות להצטרף למערכת אם ברצונן בכך .
השידורים יהיו בתקן השידור המשופר +DAB .
הצפי הוא, שכשנה לאחר בחירת הזוכה תופעל המערכת הרחבי המדינה.
בכך תהפוך ישראל לאחרת המדינות הראשונות בעולם שישדרו, יחד עם שווייץ, אוסטרליה , איטליה ומלטה ( כן, דווקא מלטה) בתקן השידור הדיגיטלי המתקדם ביותר . מדינות אחרות ( ביקר בארופה) ש"נתקעו" עם התקן הישן ( בעיקר בריטניה) נותרות במצב בעייתי מכיוון שהתקן הישן DAB המקורי עומד להיעלם בתוך שנים ספורות. עקב כך צפוי, שמדינות כמו גרמניה , בריטניה ואחרות יצטרכו להפעיל מקבצי תדרים נוספים בתקן החדש והציבור יצטרך לנדוד בהדרגה לתקן החדש ולרכוש (שוב) מקלטים מתאימים . המקלטים החדשים יהיו תואמים את שני התקנים ויאפשרו לעדכן את התוכנה . דבר זה לא מתאפשר במקלטים הנוכחיים מכיוון שתקן DAB הישן הוא תקן "סגור" בלי אפשרות עידכון תוכנה.
אגב, צרפת היא היוצאת דופן ( כמו תמיד...) באירופה מבחינת שדיורי רדיו דיגיטליים קרקעיים לאחר שבחרה בתקן DMB האירופי ( אף הוא מבוסס על תקן DAB אבל עם יכולות וידאו) כמו זה שמופעל בדרום קוריאה.
פרטים נוספים באתר השידורים הדיגיטאליים http://www.GoDigital.co.il
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
כי לא לכל אחד יהיה מקלט כזה...
אני יכול לאמר לך שהייתה החלטה ב-BBC להמשיך לתחזק את רשת ה-FM (אחת הטובות בעולם לדעתי) שלהם למשך שנים רבות (נדמה לי עד 2016, אולי יותר, למרות שכבר מזמן עברו לשדר ב-DAB)
אני יכול לאמר לך שהייתה החלטה ב-BBC להמשיך לתחזק את רשת ה-FM (אחת הטובות בעולם לדעתי) שלהם למשך שנים רבות (נדמה לי עד 2016, אולי יותר, למרות שכבר מזמן עברו לשדר ב-DAB)
מבין שיש צורך במקלט מיוחד לקליטת השידורים.
האם יש כאלה זמינים?
אני מתכוון למקלטים לרכב (שם, בעיקר, אם לא בלבדית, אני מאזין לרדיו)?
האם תהיה אפשרות למתאמים חיצוניים וכיוצב' או עדכוני תוכנ/חומרה כאלה ואחרים למקלטים הקיימים (הרדיו ברכב שלי הנו מקורי של היצרן ואין כל אפשרות להחליפו באחר)?
ד"נ: מה סד"ג עלויות המקלטים הדיגיטאליים?
האם יש כאלה זמינים?
אני מתכוון למקלטים לרכב (שם, בעיקר, אם לא בלבדית, אני מאזין לרדיו)?
האם תהיה אפשרות למתאמים חיצוניים וכיוצב' או עדכוני תוכנ/חומרה כאלה ואחרים למקלטים הקיימים (הרדיו ברכב שלי הנו מקורי של היצרן ואין כל אפשרות להחליפו באחר)?
ד"נ: מה סד"ג עלויות המקלטים הדיגיטאליים?
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
יופי של הודעה
במיוחד שאתה קם בבוקר לכזה יום נפלא...והשרקרק קורא לך
תודה רבה איש יקר
תודה רבה איש יקר
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
בשלב הראשון, קשה לי להאמין שיהיו מתאמים - עיקר השוק כאן הוא החלפה של רדיו לרכב קיימים.
בשלב מתקדם יותר זה יהיה אפשרי.
מה שמציק לי בעיקר הוא חוסר של טיונרים ברסיברים - דבר שידרוש טיונר חיצוני (עוד קופסא למערכת).
בשלב מתקדם יותר זה יהיה אפשרי.
מה שמציק לי בעיקר הוא חוסר של טיונרים ברסיברים - דבר שידרוש טיונר חיצוני (עוד קופסא למערכת).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רוב שעות ההאזנה שלי לרדיו הן במכונית וברוב המכוניות החדשות הרדיו לא ניתן להחלפה בקלות, או בלתי אפשרית בעליל - ראה מקרה פיז'ו - מה אני אמור לעשות במקרה זה כאשר גם האופציה להשתמש בכניסת ה AUX בעייתית כי מחוברת אליה כבר דיבורית?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
גם מסע של אלף מילין מתחיל בצעד אחד.....יאללה.....רק שיתחילו.....
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
חברת PURE הכריזה על מקלט DAB+ שנראה כמו GPS , עם חיבור לAUX או דרך שידור FM ישירות לרדיו הקייםCatskinner כתב:רוב שעות ההאזנה שלי לרדיו הן במכונית וברוב המכוניות החדשות הרדיו לא ניתן להחלפה בקלות, או בלתי אפשרית בעליל - ראה מקרה פיז'ו - מה אני אמור לעשות במקרה זה כאשר גם האופציה להשתמש בכניסת ה AUX בעייתית כי מחוברת אליה כבר דיבורית?...
המקלט נקרא HIGHWAY ועולה 70 פאונד. זה מאפשר לכולם להכנס לDAB+ בלי השקעות כבדות.
יהיו עם הרבה אדאפטורים כאלה , לאלה שיש להם מקלט מובנה. גם המחירים ירדו דרסטית
עלי: ידוע לך מתי המכרז סוף סוף יצא?
לא צריך להיות כזה פסימי
א. זה הולך לקרות בתוך כשנה
ב. לבעלי מכשירי רדיו מובנים ברכב - יש מקלטים חיצוניים של רדיו דיגיטלי שהם כמו add-on הקולטים את השידורים הדיגיטאליים ומשדרים אותם לרדיו בתדר FM .
ג. המהפך לא אמור להתרחש בבת אחת ( ז הלא קרה בשום מקום אחר בעולם) כך שמדובר במעבר הדרגתי שגם יצרני/יבואני הרכב יתארגנו לקראתו בהדרגה
ב. לבעלי מכשירי רדיו מובנים ברכב - יש מקלטים חיצוניים של רדיו דיגיטלי שהם כמו add-on הקולטים את השידורים הדיגיטאליים ומשדרים אותם לרדיו בתדר FM .
ג. המהפך לא אמור להתרחש בבת אחת ( ז הלא קרה בשום מקום אחר בעולם) כך שמדובר במעבר הדרגתי שגם יצרני/יבואני הרכב יתארגנו לקראתו בהדרגה