מדוע רק Dolby digital
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
כי כל SOUND TRACK דורש רשיון נוסף. בארה"ב יש אינטרסט לעשות את זה.
בארץ יש פחות תשומת לב ולכן פחות אכפת. אותו דבר באירופה - תראה מעט מאוד כותרים עם DTS
עוד סיבה לכך היא שב-PAL צריך לעבד את ה-TRACK מחדש בכדי למנוע האצה של 5% בצליל. ב-DD בד"כ מחפפים אותה, אבל אם עושים את זה ב-DTS, לרוב יעשו מיקס חדש (קרי=עוד הרבה כסף).
בארץ יש פחות תשומת לב ולכן פחות אכפת. אותו דבר באירופה - תראה מעט מאוד כותרים עם DTS
עוד סיבה לכך היא שב-PAL צריך לעבד את ה-TRACK מחדש בכדי למנוע האצה של 5% בצליל. ב-DD בד"כ מחפפים אותה, אבל אם עושים את זה ב-DTS, לרוב יעשו מיקס חדש (קרי=עוד הרבה כסף).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מכיוון ש DTS הוא לא סטנדרט בתעשיית כותרי הוידאו.yarino כתב:מדוע 99% מהסרטים בספריות הוידאו הם בפורמט Dolby digital ללא אפשרות לבחור גם ב Dts כמו בחו"ל למשל? הריי האייכות ב Dolby digital הרבה יותר נחותה...פספוס גדול....
על כל DVD ו BD חייב להופיע או PCM ( אודיו לא מקומפרס ) או Dolby Digital.
שאר פסי הקול הם אופציונלים.
מוזר בעיני שגם בכותרי ה BD לא הצליחו החברה מ DTS לקבל "מעמד" של פורמט חובה.
שוב הם נשארו כפורמט אופציונלי אם כי נפח התקליטורים יכול לעזור להם כי עכשיו אפשר לשלב את שני פסי הקול יחד.
מבחינת כותרי dvd כמעט אף פעם בלתי אפשרי להכניס גם DD וגם DTS. כי המקום לא מספיק ואם מדובר בסרט של שעה וחצי פלוס אין סיכוי שתמצא את שניהם.
מעטים הם הסרטים שיש בהם רק DTS ( וכמובן גם PCM ) ובכל מקרה מדובר בהוצאות מקבילות כלומר אתה תוכל למצוא את אותו הסרט עם DD ו PCM.
בתכני מוסיקה והופעות המצב מעט שונה. שם יש יתרון בולט ל DTS.
פה תמצא את פורמטי החובה בסוגי הכותרים השונים.
http://www.highdefdigest.com/news/show/ ... ained/1064
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
99% מכותרי ה dvd בספריות בארה"ב מכילים את שני הפורמטים, כך שמעשית זה ניתן לביצוע.Lior_M כתב:מבחינת כותרי dvd כמעט אף פעם בלתי אפשרי להכניס גם DD וגם DTS. כי המקום לא מספיק ואם מדובר בסרט של שעה וחצי פלוס אין סיכוי שתמצא את שניהם.
....
זה מרגיז להשקיע עשרות אלפי שקלים על ציוד ולקבל סאונד נחות
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

נראה לי שהמספרים שלך לא מבוססים.yarino כתב:99% מכותרי ה dvd בספריות בארה"ב מכילים את שני הפורמטים, כך שמעשית זה ניתן לביצוע.Lior_M כתב:מבחינת כותרי dvd כמעט אף פעם בלתי אפשרי להכניס גם DD וגם DTS. כי המקום לא מספיק ואם מדובר בסרט של שעה וחצי פלוס אין סיכוי שתמצא את שניהם.
....
זה מרגיז להשקיע עשרות אלפי שקלים על ציוד ולקבל סאונד נחות...
זה פשוט לא נכנס מבחינת המקום. לא אני המצאתי את זה ובטח לא 99 אחוז מהכותרים מכילים DTS כי היחס בין DD ל DTS הוא בערך 1:20..
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

לא יודע,yarino כתב:רוב הסרטים , לפי מה שראיתי בבלוקבסטר כמעט כל כותר שעל המדף מופיע בשני הפורמטים....
נשמע לי מוזר.
תריץ חיפוש ב amazon ותראה שלא כל סרט אתה יכול למצוא ב DTS.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי