בנוגע להקלטה דרך MCE.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
recoilnadav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

כשאני צופה בערוץ כלשהו דרך ה vista media center, התמונה משתרעת על כל המסך.
(יש לי מסך רחב 20 אינץ', 16:9)
אבל, כשאני מקליט ערוץ כלשהו, במקום שההקלטה תצא עם אותה הרזולוציה (full screen),
היא יוצא עם רזולוציה יותר נמוכה, 3:4 אני חושב... רואים פסים שחורים עבים מימין ומשאל.

איך אני יכול להקליט את הערוץ ולשמר את הרזולוציה שלו כפי שהיא (full screen),
ושההקלטה לא תצא לי שונה בסופו של דבר?

חיפשתי הגדרות כלשהן ב MCE ולא מצאתי,
תודה מראש, נדב.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

ההקלטה עצמה שנעשית ע"י כרטיס הטלוויזיה נעשית בכל מקרה ברזולוציה קבועה בתצורה של 4:3.
בנגינת ההקלטה או בנגינת Live TV ניתן לבחור מה שרוצים. לחץ על i בשלט (או כפתור ימני בעכבר) ובחר באופציית Zoom. שם, תוכל לבחור את התצורה המועדפת עליך. המדיה סנטר יזכור את זה גם בפעמים הבאות שתנגן הקלטות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

recoilnadav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

pixies כתב:ההקלטה עצמה שנעשית ע"י כרטיס הטלוויזיה נעשית בכל מקרה ברזולוציה קבועה בתצורה של 4:3.
בנגינת ההקלטה או בנגינת Live TV ניתן לבחור מה שרוצים. לחץ על i בשלט (או כפתור ימני בעכבר) ובחר באופציית Zoom. שם, תוכל לבחור את התצורה המועדפת עליך. המדיה סנטר יזכור את זה גם בפעמים הבאות שתנגן הקלטות.
...
אני מעוניין להמיר את ההקלטה ל divx או h.264 כדי שאוכל לנגן את הוידאו ב MEDIA PLAYER.
אבל כל סוג קידוד שנסיתי (אני משתמש ב mcebuddy) פשוט שומר על אותה רזולוציה של 3:4.

ישנה דרך כלשהי? או שזה הכרטיס ואין מה לעשות?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

הממיר של Yes, גם כשהוא משדר סרט ב-16:9, למעשה משדר אותו כסיגנל PAL אנלוגי ב-4:3, שהמסך מותח ל-16:9 אחרי שאתה מגדיר לו זום. עקרונית, אפשר בקידוד הקובץ לעשות "מתיחה" של ציר ה-X כך שזה יצא 16:9. אפשר לעשות כזה דבר עם התוכנה Virtual Dub ע"י הוספת פילטר שנקרא Resize, אבל זה ממש לא מומלץ ויפגום באיכות הוידאו.
האם אתה מתכוון לנגינה ב-Windows Media Player? למה אתה מתעקש עליו ספציפית? יש לו יכולות מאוד מוגבלות. עם BSPlayer, למשל, ניתן למתוח את התמונה בעת הנגינה על כל המסך כמו בנגן של המדיה סנטר. אפשר גם ב-Windows Media Player אם תנגן את הקובץ דרך FFDShow תבחר באופציית Resize בהגדרות של ה-FFDShow.

recoilnadav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אז איך בעצם קבוצות שחרור באינטרנט מצליחות להקליט מהטלווזיה (HDTV) ולקודד ל XVID ועדיין לשמור על איכות תמונה מצויינת והתאמה למסך 16:9 ?
אין פתרון נוסף חוץ מ RESIZE?

תודה על התשובה ד"א.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

כי בארה"ב רשתות השידור NBC, ABC ו-CBS *באמת* משדרות ב-HDTV וב-16:9 (חופשי לאוויר בשידור דיגיטלי קרקעי, אגב, הלוואי עלינו). קבוצות השחרור משתמשות בכרטיס קליטה לשיטת השידור הזו. בארה"ב שיטת השידור נקראת ATSC (להבדיל מה-NTSC, שזו שיטת השידור האנלוגית הישנה של ארה"ב). הם קולטים ישירות את הסטרים הדיגיטלי, שומרים אותו, עורכים אותו (מורידים פרסומות) ולאחר מכן דוחסים אותו ל-H.264 ושמים אותו בתוך קובץ MKV (או XVID וקובץ AVI).
בארץ, מה לעשות, כל השידורים כאן הם, ללא יוצא מהכלל, ביחס 4:3, וכאמור, שידורי ה-16:9 של יס נעשים ב"כאילו" - הסרט מכווץ ל-4:3 וכך הוא משודר, והמסך מותח אותו על 16:9 באופן מלאכותי.

recoilnadav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה רבה :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”