הפיכת מחשב נייד ל-HTPC, אפשרי? זאת ועוד, בפנים...
שלום לכולם.
קניתי לפני כמה חודשים מחשב נייד של לנובו, בחודש הקרוב אני כנראה ארכוש טלוויזית LCD לחדר בגודל 32" של שארפ (WD1E)
בנוסף, יש לי בחדר בנוסף את המחשב הראשי שלי שבו נמצאים כל התכנים (סרטים ושירים), יש לי רשת אלחוטית בבית, כך שמהמחשב נייד יש לי גישה להרד-דיסק של המחשב הראשי.
עד לפה עם ההקדמות, מה שאני רוצה לעשות זה דבר כזה: לחבר את המחשב הנייד לטלוויזיה דרך חיבור vga-vga (אין לי חיבור טוב יותר בלפטופ, וידוע לי שהטלוויזיה הספציפית הזו, תומכת ב-NR דרך הVGA).
לקנות למחשב נייד כרטיס טלוויזיה, והרד דיסק חיצוני.
ולהפוך את הנייד לHTPC, שיוכל להקליט ולהיות בעל כל הפונקציות שיש ביס מקס למשל, בנוסף שיזרים את כל התכנים מהמחשב הראשי לטלוויזיה.
דבר ראשון, האם זה אפשרי?
אשמח לקבל המלצות על כרטיסי טלוויזיה שמתאימים למחשב נייד, על דיסקים חיצוניים איכותיים (בגודל של 320 או 500 ג'יגה, מה שנראה לכם הגיוני יותר)
בנוסף, יש עוד דבר שמטריד אותי, כיום שאני צופה בתכנים בלפטופ דרך המחשב הראשי, הסרטים לפעמים נתקעים לכמה שניות.
אני לא יודע אם זה בגלל הרשת האלחוטית, אבל הציעו לי לחבר את לפטופ עם כבל רשת ישירות למחשב, האם זה יעזור?
מצטער על החפירה, אבל זה ממש חשוב לי שיעבוד כמו שצריך.
תודה רבה, דוד.
קניתי לפני כמה חודשים מחשב נייד של לנובו, בחודש הקרוב אני כנראה ארכוש טלוויזית LCD לחדר בגודל 32" של שארפ (WD1E)
בנוסף, יש לי בחדר בנוסף את המחשב הראשי שלי שבו נמצאים כל התכנים (סרטים ושירים), יש לי רשת אלחוטית בבית, כך שמהמחשב נייד יש לי גישה להרד-דיסק של המחשב הראשי.
עד לפה עם ההקדמות, מה שאני רוצה לעשות זה דבר כזה: לחבר את המחשב הנייד לטלוויזיה דרך חיבור vga-vga (אין לי חיבור טוב יותר בלפטופ, וידוע לי שהטלוויזיה הספציפית הזו, תומכת ב-NR דרך הVGA).
לקנות למחשב נייד כרטיס טלוויזיה, והרד דיסק חיצוני.
ולהפוך את הנייד לHTPC, שיוכל להקליט ולהיות בעל כל הפונקציות שיש ביס מקס למשל, בנוסף שיזרים את כל התכנים מהמחשב הראשי לטלוויזיה.
דבר ראשון, האם זה אפשרי?
אשמח לקבל המלצות על כרטיסי טלוויזיה שמתאימים למחשב נייד, על דיסקים חיצוניים איכותיים (בגודל של 320 או 500 ג'יגה, מה שנראה לכם הגיוני יותר)
בנוסף, יש עוד דבר שמטריד אותי, כיום שאני צופה בתכנים בלפטופ דרך המחשב הראשי, הסרטים לפעמים נתקעים לכמה שניות.
אני לא יודע אם זה בגלל הרשת האלחוטית, אבל הציעו לי לחבר את לפטופ עם כבל רשת ישירות למחשב, האם זה יעזור?
מצטער על החפירה, אבל זה ממש חשוב לי שיעבוד כמו שצריך.
תודה רבה, דוד.
1. טכנית זה אפשרי, אפליקטיבית זה כבר משהו אחר:
א. בהנחה שהלפטופ לא ישמש רק למשימה הזו (כלומר אתה תיקח ותנייד אותו) אתה תצטרך להתעסק לא מעט עם חיבורים (ממיר לכרטיס לכידה, בלאסטר, טלוויזיה למחשב וכו'). זה לא נוח ולא פרקטי.
ב. HTPC שמקליט תכנים עושה את מירב השימוש שלו בדיסק הקשיח. דיסק חיצוני הוא דיסק שזמני הגישה אליו איטיים יותר, ואין אפשרות קלה להגדיל נפחים או להשתמש בפונקציות כמו raid או lvm. יחד עם זאת, אם מדובר בשימוש מינורי בפונקציות ה-PVR (כמו יס מקס) אין בעיה עם שימוש בדיסק חיצוני.
ג. לפטופ נוטה להתחמם, והוא לא תוכנן "לעבוד 24/7" ללא הפסקה. אם אתה משאיר את הלפטופ מחובר לטלוויזיה ועובד כל הזמן - נתק את הסוללה שלו על מנת לשמור על חייה.
2. סביר מאוד להניח שהקיטועים בצפייה בסרטים נובעים מנפילות תעבורה ברשת האלחוטית, אולם יתכן שלא זו הבעיה. על מנת לוודא שזו אכן הבעיה אתה יכול לחבר את המחשב הנייד בצורה קווית לרשת, או לחילופין, להעתיק את הקובץ למחשב הנייד ולנגן אותו לוקאלית. אם הוא יקרטע גם בניגון לוקאלי - הרי שהבעיה היא בקודקים/ כרטיס מסך וכו'
א. בהנחה שהלפטופ לא ישמש רק למשימה הזו (כלומר אתה תיקח ותנייד אותו) אתה תצטרך להתעסק לא מעט עם חיבורים (ממיר לכרטיס לכידה, בלאסטר, טלוויזיה למחשב וכו'). זה לא נוח ולא פרקטי.
ב. HTPC שמקליט תכנים עושה את מירב השימוש שלו בדיסק הקשיח. דיסק חיצוני הוא דיסק שזמני הגישה אליו איטיים יותר, ואין אפשרות קלה להגדיל נפחים או להשתמש בפונקציות כמו raid או lvm. יחד עם זאת, אם מדובר בשימוש מינורי בפונקציות ה-PVR (כמו יס מקס) אין בעיה עם שימוש בדיסק חיצוני.
ג. לפטופ נוטה להתחמם, והוא לא תוכנן "לעבוד 24/7" ללא הפסקה. אם אתה משאיר את הלפטופ מחובר לטלוויזיה ועובד כל הזמן - נתק את הסוללה שלו על מנת לשמור על חייה.
2. סביר מאוד להניח שהקיטועים בצפייה בסרטים נובעים מנפילות תעבורה ברשת האלחוטית, אולם יתכן שלא זו הבעיה. על מנת לוודא שזו אכן הבעיה אתה יכול לחבר את המחשב הנייד בצורה קווית לרשת, או לחילופין, להעתיק את הקובץ למחשב הנייד ולנגן אותו לוקאלית. אם הוא יקרטע גם בניגון לוקאלי - הרי שהבעיה היא בקודקים/ כרטיס מסך וכו'
You are never fully dressed without a smile
אני מודה לך על התשובה המעמיקה.Shed כתב:1. טכנית זה אפשרי, אפליקטיבית זה כבר משהו אחר:
* השימוש יהיה בערך כמו השימוש ביס מקס, הקלטות מידיי פעם, והאפשות לעצור שידור חי וכאלה, בד"כ.
*סבבה, תודה
*הניגון של סרטים שנמצאים לוקאלית על המחשב הוא חלק, אני מאמין שהבעיה ברשת....
אשמח לעוד קצת מידע.
האם יהיה אפשרי , בעזרת כרטיס הטלוויזיה, להקליט סדרה מסויימת, ןלהמשיך לצפות בערוץ אחר?
איך בדיוק אני אמור לחבר את כל הדברים, בצורה שהם יעבדו.
הלפטופ מתחבר לטלוויזיה VGA-VGA', הממיר SCART-SCART, איפה בדיוק נכנס פה כרטיס הטלוויזיה?
יש לכם המלצות כלשהן על כרטיסי טלוויזיה מומלצים שיתאימו לדרישות שלי?
תודה רבה לכולכם, דוד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בשביל להקליט מערוץ אחד ולצפות בערוץ אחר, תצטרך שני ממירים. אחד יחובר לכרטיס הטלוויזיה והשני ישירות לטלוויזיה.
בשביל להקליט מערוץ אחד ולצפות בהקלטה כלשהי, ממיר אחד יספיק.
לכרטיס הטלוויזיה צריך לחבר וידאו (קומפוזייט RCA צהוב או S-Video עגול ושחור, מה שיש בממיר) ואודיו (2 RCA-ים אדום ולבן). ניתן לחבר בו"ז את הממיר גם לכרטיס הטלוויזיה וגם ישירות לטלוויזיה.
בשביל לפטופ, אתה יכול לקחת את ה-PVR של Hauppauge בגירסת ה-USB:
http://www.digitize.co.il/index.php?mai ... cts_id=234
שים לב שגירסת ה-USB עולה בערך פי 3 מגירסת ה-PCI (כרטיס בתוך המחשב). לשיקולך...
בשביל להקליט מערוץ אחד ולצפות בהקלטה כלשהי, ממיר אחד יספיק.
לכרטיס הטלוויזיה צריך לחבר וידאו (קומפוזייט RCA צהוב או S-Video עגול ושחור, מה שיש בממיר) ואודיו (2 RCA-ים אדום ולבן). ניתן לחבר בו"ז את הממיר גם לכרטיס הטלוויזיה וגם ישירות לטלוויזיה.
בשביל לפטופ, אתה יכול לקחת את ה-PVR של Hauppauge בגירסת ה-USB:
http://www.digitize.co.il/index.php?mai ... cts_id=234
שים לב שגירסת ה-USB עולה בערך פי 3 מגירסת ה-PCI (כרטיס בתוך המחשב). לשיקולך...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני מודה לכולכם על התשובות העינייניות והעוזרות.
אני רואה שהדבר יהפך למטרד מבחינת מחיר ונוחות השימוש.
אז רציתי לדעת האם האופציה של לחבר את הלפטופ לטלוויזיה רק כמזרים תכנים מהמחשב,
ובמקביל לרכוש ממיר HOT MAGIC יעשה את העבודה בצורה דומה?
ובכלל, על איזו קונפיגורציה אתם ממליצים מבחינת פונקציונאליות ונוחות?
תודה רבה, דוד.
תודה רבה, דוד.
הלפטופ יודע לשמש כמזרים תכנים בלי שום בעיה, ובלי שתצטרך לרכוש עוד משהו עבור הפונקציונאליות הזו.DavidBor כתב:אני מודה לכולכם על התשובות העינייניות והעוזרות.
תודה רבה, דוד....
רכישה של hot magic תתן לך פונקציונאליות של pvr. אני באופן אישי לא אוהב את הפתרון של יס ושל הוט בגלל:
1. פתרון שקושר אותי לספק השירות (אי אפשר לעבור מאחד לשני)
2. תכנים סגורים - אי אפשר לבצע העברת תכנים ממקום למקום בבית.
3. אין שליטה מרחוק (אני לא יכול להגדיר תוכנית להקלטה כאשר אני בצד השני של העולם).
4. storage מוגבל.
5. מטפל רק בתכני טלוויזיה. מוזיקה חשובה לי לא פחות, כנ"ל תמונות, קריאת RSS, תחזית מז"א ו-online streams.
6. ממשק שמוכתב מראש. אין אפשרות משחק כלל.
יחד עם זאת - לפטופ כמזרים מדיה + hot magic בהחלט יהוו פתרון לא רע לצרכים שהעלית כאן, בעלות סבירה וללא כאב ראש לגמרי.
You are never fully dressed without a smile
על איזו קונפיגורציה אתה היית ממליץ לי, עם הכלים שיש לי כרגע (המחשב, לפטופ וLCD)Shed כתב: יחד עם זאת - לפטופ כמזרים מדיה + hot magic בהחלט יהוו פתרון לא רע לצרכים שהעלית כאן, בעלות סבירה וללא כאב ראש לגמרי....
בצורה שתשרת אותי בצורה הטובה ביותר, ללא הוצאות גבוהות מידיי?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני מניח שיש לך מחשב באחד מהחדרים האחרים בבית. למה שלא תשים בו קיט כרטיס טלוויזיה זול (כ-300 ש"ח) + ממיר נוסף בחדר המחשב, ואת הלפטופ תציב בסלון רק כדי לנגן תכנים מורדים ותכנים מוקלטים?DavidBor כתב:על איזו קונפיגורציה אתה היית ממליץ לי, עם הכלים שיש לי כרגע (המחשב, לפטופ וLCD)
בצורה שתשרת אותי בצורה הטובה ביותר, ללא הוצאות גבוהות מידיי?...
ככה אתה מרוויח כמה וכמה יתרונות:
1. אפשרות לצפות בטלוויזיה גם בחדר המחשב (אפשר גם כחלון קטן בפינת מסך כשגולשים או עובדים על מסמכים).
2. כשהמחשב מקליט, תוכל בסלון לצפות בערוץ אחר תוך כדי.
3. אין צורך להפעיל את הלפטופ 24/7. רק כשרוצים לנגן משהו.
4. בהפעלת הלפטופ כאקסטנדר למדיה סנטר, תוכל גם לקבל יכולות PVR (עצירה והרצה קדימה ואחורה באמצע שידור חי).
לקח לי כמה דקות להבין את ההצעה שלך.pixies כתב:אני מניח שיש לך מחשב באחד מהחדרים האחרים בבית. למה שלא תשים בו קיט כרטיס טלוויזיה זול (כ-300 ש"ח) + ממיר נוסף בחדר המחשב, ואת הלפטופ תציב בסלון רק כדי לנגן תכנים מורדים ותכנים מוקלטים?DavidBor כתב:על איזו קונפיגורציה אתה היית ממליץ לי, עם הכלים שיש לי כרגע (המחשב, לפטופ וLCD)
בצורה שתשרת אותי בצורה הטובה ביותר, ללא הוצאות גבוהות מידיי?...
ככה אתה מרוויח כמה וכמה יתרונות:
1. אפשרות לצפות בטלוויזיה גם בחדר המחשב (אפשר גם כחלון קטן בפינת מסך כשגולשים או עובדים על מסמכים).
2. כשהמחשב מקליט, תוכל בסלון לצפות בערוץ אחר תוך כדי.
3. אין צורך להפעיל את הלפטופ 24/7. רק כשרוצים לנגן משהו.
4. בהפעלת הלפטופ כאקסטנדר למדיה סנטר, תוכל גם לקבל יכולות PVR (עצירה והרצה קדימה ואחורה באמצע שידור חי)....
לפי מה שהבנתי, אתה מכוון שהמחשב יתפקד גם בתור טלוויזיה, ומה שאני יקליט בו, אני יוכל להזרים ללטפופ שבכלל מחובר לטלוויזיה.
אני לא מעוניין שהמחשב ישמש בטלוויזיה, אני רק רוצה שהטלוויזיה שלי תיהיה עם כל הפונקציונאליותף בלי לחלק את זה בין המכשירים.
מקווה שהבנת מה שניסיתי להעביר.
תודה רבה, דוד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הבנת נכון. אם כי יש לזכור שכשהמחשב מבצע הקלטה זה לא אמור להפריע לך והכל נעשה "מאחורי הקלעים" (או יותר נכון מאחורי הדסקטופ...), ואפשר להמשיך לעבוד עליו כרגיל.
אם אתה לא מעוניין בפתרון כזה, אז לפטופ והוט מג'יק יותר יתאימו לך.
אם אתה לא מעוניין בפתרון כזה, אז לפטופ והוט מג'יק יותר יתאימו לך.