המלצה: העברה מהירה ונוחה של הדיסקים עם המוסיקה שלכם אל ה-VMC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #1 

אני מניח שרבים מכם כבר יודעים על זה, ואולי כבר כתבו מאמר על זה שפספסתי, אבל רציתי לשתף אתכם בפיצ'ר מאוד נוח שקיים בתוך ה-VMC להעברת הדיסקים שלכם אל ההארד דיסק ב-HTPC, קיטלוגם שנעשה אוטומטית ע"י המדיה סנטר, וזהו, מאחסנים אותם בבוידעם ובוחרים מוסיקה עם השלט בלבד.

ברירת המחדל היא שהמוסיקה נשמרת ב-My Music ובפורמט WMA, ולא כולנו מתים על ברירת המחדל הזו, אולם ניתן מאוד בקלות לשנות את ההגדרות למחיצה המועדפת עליכם (למשל, D:\Music) ולקודק המועדף עליכם (למשל, MP3 בביטרייט של 192 קילו-ביט לשנייה).
כדי לשנות את ברירת המחדל, פשוט מפעילים (בויסטה באנגלית) את ה-*Windows Media *Player, מקישים Alt כדי לקבל תפריט ואז בוחרים Tools-Options, הולכים ללשונית שנקראת Rip Music, ושם בוחרים מחיצה מועדפת להעברת המוסיקה וקודק מועדף + ביטרייט. לוחצים OK, סוגרים את המדיה פלייר והמדיה סנטר ומריצים שוב את המדיה סנטר.

ועכשיו, להמרה... הפעולה עצמה מאוד פשוטה:

1. מכניסים דיסק מקורי (או שכפול מדוייק... לא חוקי, לשיקולכם...) של מוסיקה, המדיה סנטר יתחיל לנגן אותו תוך שניות בודדות, ותוך כשנייה בודדת נוספת, בעזרת מסדי נתונים ענקיים שיש באינטרנט, יזהה את הדיסק לפי אורכי השירים, את שמות השירים, ויביא גם את תמונת העטיפה של הדיסק באופן אוטומטי. ב-99 אחוז מהדיסקים הלועזיים זה עובד. לרוב הדיסקים הישראלים יש זיהוי של אלבום ושירים, אולם למעטים מהם יש גם תמונת עטיפה.

2. לוחצים STOP בשלט (לא חובה, אפשר להמשיך ליהנות מהמוסיקה...).

3. בוחרים Copy CD ולוחצים OK על השאלה האם אתם בטוחים שברצונכם לבצע העתקה.

זהו, המדיה סנטר מתחיל להמיר ולהעתיק שיר אחרי שיר (יש חיווי יפה של זה באחוזים על כל שיר). ברגע שסיים, ניתן להוציא את הדיסק ולהכניס לכונן את הדיסק הבא להמרה.

אם אתם רוצים להביא חומר שכבר המרתם או הורדתם מהאינטרנט, פשוט שימו באותה מחיצה את השירים שלכם, רצוי בהייררכיה של שם אמן, אחרי זה שם אלבום, ואחרי זה את השירים עצמם.

תיהנו! (b)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

ודואגים לגבות את הכל
בתור מי שהעביר 1600 דיסקים
אמנם לא לVMC אלא לעבודה עם SB3
לא מזמן קניתי דיסק 750GB שישוב במגירה עם כל החומר
500 ש"ח שיחסכו הרבה עבודה אם וכאשר...

חמסה חמסה
טפו טפו

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה על ההמלצה pixies (Y)
רק אוסיף שאם כבר עושים פעולת המרה שכזאת, אמליץ לקודד את המוסיקה ליותר מ192Kbps, או אפילו ל-Flac/Lossless (אם מתאפשר).

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

כן, בהחלט מומלץ לגבות את תוצאת ההעברות שלכם, כי גם אם הפעולה פשוטה, היא מייגעת אם יש לכם מאות דיסקים. כאן הגיבוי פשוט - מגבים מחיצה אחת שכוללת את כל המוסיקה שלכם.
ניתן לבחור ב-MP3 בביטרייט של עד 320 קילו-ביט לשנייה, או ב-WAV ללא דחיסה. לגבי Flac לא ראיתי שיש דרך המדיה סנטר/פלייר. אני אישית לא מבחין בין 192 ל-320 קיי, אבל אולי זה בגלל אופי המוסיקה שאני שומע בד"כ (גיטרות ודיסטורשן... ;) ).

פיטר
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

דווקא בגיטרות ההבדלים בין האיכויות גדולים, וניתנים להבחנה ללא מאמץ מסויים.
באיזה מערכת סאונד אתה משתמש?

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

טוב, כאן אני ממש לא מעודכן. רסיבר סטריאו אנלוגי של JVC שהבאתי מניו יורק בשנות ה-90 ועלה 150 דולר, ורמקולים של Peerless שקניתי בארץ באותה תקופה... דווקא שומעים בהם מצויין. בחנות השתמשתי בדיסק של הסמאשינג פמפקינס בשביל לבחור אותם, ואהבתי יותר את הצליל שלהם מאשר רמקולים של Bose שהיו יקרים יותר.

rberkner
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 375
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #7 

ממליץ לך בחום להמיר לפחות ל- 320.
אני המרתי בערך 250 דיסקים ב- 192 והכל היה טוב ויפה עד שהחלפתי את המגבר לימאהה 3800. פתאום מתחילים לשבוע צלילים שלא שמעתי אף פעם (מגבר פשוט מדהים) וגם את הבעיות של המרה ל- 192.
השדרוג שלי היה מדנון 3801... וההבדל פשוט מטורף - שלא נדבר על קולנוע ביתי.

chad
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #8 

האם יש טיפ לגיבוי דומה לדיוידים?

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

אין גיבוי מובנה ב-VMC ל-DVD-ים. כאן מדובר בעסק "רגיש" יותר, הכולל פריצה של הגנת זכויות יוצרים שיש בכותרי DVD. יש ברשת כמה וכמה תוכנות העושות את זה, כמו זאת למשל:
http://www.dvdshrink.org/what_en.php

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”