איכות צפייה ירודה עם Vista Media Center לעומת Dscaler
רכשתי כרטיס hauppauge PVR-150 לפני כיומיים ולמרות שנעזרתי רבות בפורום זה, עדיין לא הצלחתי להגיע לאיכות צפיה סבירה של שידורי כבלים דרך המחשב.
ברשותי יש Vista Ultimate ואני משתמש ב Media Center שלו כ Front End.
עם התקנת הכרטיס איכות הצפייה דרך המחשב הייתה ירודה מאוד. הצלחתי לשפר את איכות הווידאו בעזרת:
1) התקנת Nvidia pureVideo Decoder ושינוי הגדרת ה Decoder בו ה VMC מתשמש ע"י תוכנת ה Vista Media Center Decoder Utility. ניסיתי עוד כמה Decoders כדוגמת PowerDvd אך הם לא שיפרו את איכות התמונה.
2)הורדת תוכנת hauppauge Tweaker לשינוי הגדרות התמונה, דבר שלא עזר רבות אם בכלל.
לאחר השינויים הללו איכות צפיית הטלוויזיה עדיין בינונית דרך ה Media Center. חשבתי שאולי המחשב שלי (פנטיום 4 במהירות 2.8 ג'יגה הרץ, עם 1 ג'גה בית זכרון, ועם Redeon 9200 ככרטיס מסך) לא חזק מספיק אז החלטתי לקחת את הכרטיס לכידת טלוויזיה ולהתקין אותו על מחשב מתקדם ( Core 2 duo 2.4 GHZ, 4 GB RAM, 8600GT). שוב התקנתי את ה Nvidia pureVideo Decoder והתאכזבתי לגלות שאיכות הצפייה זהה לאיכות הצפייה במחשב המקורי והחלש יותר.
החלטתי לנסות תוכנת צפייה אחרת והתקנתי את Dscaler. עדיין לא רואים מושלם, אך רואים בהחלט הרבה יותר טוב. הבעיה עם Dscaler שהיא לא נוחה לשימוש.
ולכן הדבר המתבקש הבא זה לנסות לגרום ל VMC להשתמש ב Decoder של Dscaler. וזאת בעיה, כי ה Decoder של Descaler לא מותאם ל VMC. לא התאיישתי, והכרחתי את ה VMC להשתמש בו למרות האי תאימות. לצערי ניסיון זה לא עלה יפה בלשון המעטה והייתי צריך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה.
הייתי שמח אם הייתי יכול לראות טלוויזיה דרך ה VMC באותה איכות שאני רואה ב Dscaler.
למישהו יש רעיון איך אני עושה את זה?
בתודה מראש,
רון.
ברשותי יש Vista Ultimate ואני משתמש ב Media Center שלו כ Front End.
עם התקנת הכרטיס איכות הצפייה דרך המחשב הייתה ירודה מאוד. הצלחתי לשפר את איכות הווידאו בעזרת:
1) התקנת Nvidia pureVideo Decoder ושינוי הגדרת ה Decoder בו ה VMC מתשמש ע"י תוכנת ה Vista Media Center Decoder Utility. ניסיתי עוד כמה Decoders כדוגמת PowerDvd אך הם לא שיפרו את איכות התמונה.
2)הורדת תוכנת hauppauge Tweaker לשינוי הגדרות התמונה, דבר שלא עזר רבות אם בכלל.
לאחר השינויים הללו איכות צפיית הטלוויזיה עדיין בינונית דרך ה Media Center. חשבתי שאולי המחשב שלי (פנטיום 4 במהירות 2.8 ג'יגה הרץ, עם 1 ג'גה בית זכרון, ועם Redeon 9200 ככרטיס מסך) לא חזק מספיק אז החלטתי לקחת את הכרטיס לכידת טלוויזיה ולהתקין אותו על מחשב מתקדם ( Core 2 duo 2.4 GHZ, 4 GB RAM, 8600GT). שוב התקנתי את ה Nvidia pureVideo Decoder והתאכזבתי לגלות שאיכות הצפייה זהה לאיכות הצפייה במחשב המקורי והחלש יותר.
החלטתי לנסות תוכנת צפייה אחרת והתקנתי את Dscaler. עדיין לא רואים מושלם, אך רואים בהחלט הרבה יותר טוב. הבעיה עם Dscaler שהיא לא נוחה לשימוש.
ולכן הדבר המתבקש הבא זה לנסות לגרום ל VMC להשתמש ב Decoder של Dscaler. וזאת בעיה, כי ה Decoder של Descaler לא מותאם ל VMC. לא התאיישתי, והכרחתי את ה VMC להשתמש בו למרות האי תאימות. לצערי ניסיון זה לא עלה יפה בלשון המעטה והייתי צריך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה.
הייתי שמח אם הייתי יכול לראות טלוויזיה דרך ה VMC באותה איכות שאני רואה ב Dscaler.
למישהו יש רעיון איך אני עושה את זה?
בתודה מראש,
רון.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ה Nvidia PureVideo Decoder לא ממש נתמך ב Vista, הוא גם די ישן וגם בהיותו DXVA בלבד ולא DXVA2 הוא לא מהווה יותר פתרון למחשבי HTPC מבוססי Vista כך שאתה יכול לוותר עליו ללא שום בעיה.
לחלק מהפילטרים של DScaler יש מקבילה ב ffdshow שדווקא עובד מצויין תחת Vista. יש גם אפשרות להשתמש בפילטרים של DScaler דרך ffdshow כך שאולי כדאי שתבחן את האפשרות הזאת. הבעיה היחידה היא שאותם פילטרים גם מנחיתים מכה די קשה על הביצועים, אבל אתה תשפוט בעצמך אם זה שווה לך את זה.
לחלק מהפילטרים של DScaler יש מקבילה ב ffdshow שדווקא עובד מצויין תחת Vista. יש גם אפשרות להשתמש בפילטרים של DScaler דרך ffdshow כך שאולי כדאי שתבחן את האפשרות הזאת. הבעיה היחידה היא שאותם פילטרים גם מנחיתים מכה די קשה על הביצועים, אבל אתה תשפוט בעצמך אם זה שווה לך את זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אל תשתמש ב ffdshow כ decoder אלא בתור postprocessor
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ב ffdshow (ואני מתכוון ל ffdshow tryouts) אתה מפעיל את האפשרות לקבל raw video ותמיכה ב WMP11 תחת vista. זה מאפשר לffdshow להישתרשר אחרי המפענח הראשי ולהחיל על ה stream פילטרים כמו כתוביות, postprocessing, deband או deinterlaceוכו'.
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
קצת נוסטלגיה, אתה צריך לחפש קובץ מימי ה-XP שנקרא windows XP video decoder checkup utility
תריץ אותו ותבחר את Dscaler כ-preffered.
רק אז תריץ את התוכנה לשינוי הדיקודר של vista, וה-dscaler אמור להופיע שם.
בגדול, כל דיקודקר שלא מופיע ב-utility של ויסטה, אם יסומן כמועדף בזאת של XP, יופיע מיד ברשימה....
מוזר אבל עובד.
תריץ אותו ותבחר את Dscaler כ-preffered.
רק אז תריץ את התוכנה לשינוי הדיקודר של vista, וה-dscaler אמור להופיע שם.
בגדול, כל דיקודקר שלא מופיע ב-utility של ויסטה, אם יסומן כמועדף בזאת של XP, יופיע מיד ברשימה....
מוזר אבל עובד.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני לא בטוח שזה יעבוד כי ב vista המפתחות שקובעים ב registry מהו ה decoder המועדף לא נמצאים באותו מקום כמו XP, עוד סיבה מדוע Nvidia PureVideo Decoder לא כל כך עובד ב vista דרך אגב.
Catskinner,
תודה, להגדיר את ffdshow tryouts כ postprocessor אכן עזר מעט ולא פגע בביצועים. יש איזה מפענח ראשי אחר (לא postprocessor decoder) שאתה ממליץ עליו במקום ה Nvidia pureVideo?
kalinium, מה שעצת, זה בדיוק מה שעשיתי עם ה Dscalsr - דבר שדפק לגמרי את ה VMC וגרר התקנת Vista שוב. יש איזה Decoder שעבורו עשית את זה וקיבלת תוצאות טובות?
תודה, להגדיר את ffdshow tryouts כ postprocessor אכן עזר מעט ולא פגע בביצועים. יש איזה מפענח ראשי אחר (לא postprocessor decoder) שאתה ממליץ עליו במקום ה Nvidia pureVideo?
kalinium, מה שעצת, זה בדיוק מה שעשיתי עם ה Dscalsr - דבר שדפק לגמרי את ה VMC וגרר התקנת Vista שוב. יש איזה Decoder שעבורו עשית את זה וקיבלת תוצאות טובות?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אתה יכול להוסיף את הפילטרים של Dscaler כפי שהיית רגיל דרך ffdshow. אבל גם שילוב פילטרים של ffdshow ל deband עם Noise & NR אמור לתת לך תוצאה לא רעה.
מבחינת מפענח ראשי ל mpeg-2. טוענים שזה שמגיע עם PowerDVD הוא הטוב ביותר שיש. אני אישית כבר שנים לא רואה חומר המקודד ב mpeg-2 ו PDVD לא מתקרב למחשב שלי כך שעדיף שמישהו אחר ייתן לך תשובה.
מבחינת מפענח ראשי ל mpeg-2. טוענים שזה שמגיע עם PowerDVD הוא הטוב ביותר שיש. אני אישית כבר שנים לא רואה חומר המקודד ב mpeg-2 ו PDVD לא מתקרב למחשב שלי כך שעדיף שמישהו אחר ייתן לך תשובה.
Dscaler , להבדיל מתוכנות אחרות אינו משתמש בדרייברים של הכרטיס אלא מתקשר ישירות עם החומרה. הוא פשוט עושה עבודה טובה יותר מהדרייברים שסופקו לך עם הכרטיס אשר בהם נעשה שימוש בכל התוכנות האחרות בווינדווס.
אין הרבה מה לעשות - אתה לא יכול להחליף את הדרייברים של הכרטיס ב-DSCALER. אתה יכול רק לשפר באופן חלקי את התמונה על ידי שיפור הפוסט פרוססינג.
אין הרבה מה לעשות - אתה לא יכול להחליף את הדרייברים של הכרטיס ב-DSCALER. אתה יכול רק לשפר באופן חלקי את התמונה על ידי שיפור הפוסט פרוססינג.
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
לי ה-DSCALER עבד מצוין עם VMC, רק העמיס על המחשב, דווקא Nvidia קרטע. היום אני עם המקוריים של מיקרוסופט.
PowerDVD הם הדיקודרים שאני רואה אתם במדיהפורטל.
יש לי הרגשה שאתה קצת מפנטז על משהו שלא יקרה, האיכות של צפיה בטלויזיה היא בינונית מאוד, לא משנה מה תעשה.
הכי טוב שהצלחתי להגיע מבחינת איכות, זה DSCALER דרך Mediaportal, אבל הם כבדים על הביצועים. לפחות אצלי.
PowerDVD הם הדיקודרים שאני רואה אתם במדיהפורטל.
יש לי הרגשה שאתה קצת מפנטז על משהו שלא יקרה, האיכות של צפיה בטלויזיה היא בינונית מאוד, לא משנה מה תעשה.
הכי טוב שהצלחתי להגיע מבחינת איכות, זה DSCALER דרך Mediaportal, אבל הם כבדים על הביצועים. לפחות אצלי.