עזרה לגבי הבנה של OPENGL בכרטיס קול!!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
danielk9 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 290
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי אולי זה קצת בורות אבל סליחה !!
לא מזמן רכשתי כרטיס קול Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional שאני מאד מרוצה ממנו... וךא רק ממשחקים ממולץ בחום למי שרוצה איכות ולא רוצה לקנות כרטיס של עריכה...
יש משחקים ותוכנות שתומכים במיוחד בסוג זה של הכרטיס!! ויש שלא!
שמתי לב שבמיוחד בהגדרות רבות של משחקים יש אופציה בסאונד של DEFAULT או OPENGL
מה אני צריך לשים??
או מה עדיף?
ומה ההבדל בכלל??
יש פה עניין של הקלה על עומס של המחשב?? או שזה לא ממש קשור? (כי ראיתי שיש זכרון מובנה על הכרטיס)...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78847
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #2 

נראה לי שאתה טועה.

OPEN GL זה בעיקר מערכת להאצת וידאו, לא אודיו.

אולי DIRECTX או DIRECTSOUND?

לא מכיר OPEN GL לאודיו...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

הוא כנראה מתכוון ל OpenAL שזו הדרך היחידה שבה כרטיסי Creative יכולים להעביר אפקטים קוליים תחת Vista.

Danielk9, התמיכה ב OpenAL עוברת דרך נדבך תרגום בשם Alchemy. זה כל כך עקום שעדיף לך להישאר ב normal.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

danielk9 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

כן אתה צודק התכנתי לOPEN AL סליחה!
ומה היתרונות שאמורים לי להיות מזה Catskinner?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

שמע אני כאן ממש לא אובייקטיבי. יש לי סלידה מושרשת מחברת Creative ומוצריה וכאן לא המקום להרחיב כי ממילא רוב הסיבות שלי הן לא בדיוק הגיוניות.

אם אתה בכל זאת רוצה לשמוע את דעתי המשוחדת בעליל: ב vista שינו את מערכת האודיו. השינוי הוא רק לטובה מבחינת האיכות אבל הוא מונע האצה בחומרה של אפקטי אודיו תלת מימדיים. במילים אחרות חסל סדר EAX במשחקים. שים לב שזה לא אומר שאין יותר אפקטי אודיו במשחקים, זה רק אומר שהם כבר לא מואצים בחומרה.

המשמעות המעשית לגבי משחקים שנויה בספק.

חברת Creative ניצבה לפני בעיה חמורה כי בלי EAX היא יכולה להיפרד מחלק נכבד מאוד מלקוחותיה האפשריים. הפתרון שלהם הוא (תחזיק חזק) תרגום בזמן אמת של הפניות ל EAX דרך נדבך הנקרא Alchemy שימיר את הפניות לפקודות ש OpenAL יכול לפענח. כך אפשר גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. אם אתה מתחיל לחשוד שאין ארוחות בחינם ושזה נשמע יותר מידי מתוסבך מכדי לעבוד טוב אז אתה צודק ב 100 אחוז.

היה וויכוח בעניין זה באתר של arstechnica והוא כמעט הגיע לידי מהלומות פיזיות. אתה מוזמן לקרוא את השרשור לגבש דעה משלך לגבי מי צודק ומי טועה, אני לא בעסק.
http://episteme.arstechnica.com/eve/for ... 4000940931

danielk9 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

רגע חבר שאני יבין
1.האצת חומרה זה נקרא להקל על המחשב בעזרת הכרטיס קול במקרה שיש לי?
2.שאני בוחר OPEN AL במשחקים כשאני תחת ויסטה אז אני לא מקבל כלום? בגלל שאני תחת ויסטה או שהOPEN AL הוא בגלל ויסטה?
3.כל משחק שאמור לתמוך ושהפעלתי בו את הOPEN AL אמור להופיעה גם בALchemy? ואז זה אמוור לתת לי יותר איכות סאונד וגם האצת חומרה?
אני צודק או שבלבלתי?
ותודה כמובן.. :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

אני אנסה להסביר את דברי טוב יותר.

בעולם של Windows אין אפשרות לפנות ישירות לחומרה כמו כרטיסי מסך, קול, מקלדות ועכברים. זה נועד בין היתר למנוע מאביזר כלשהוא לתקוע את המערכת בגלל שהוא פונה לחומרה באופן שגוי. לכן מערכת ההפעלה דאגה להציב 2 נדבכים שמתרגמים את הפניות מהדרייבר של האביזר (כרטיס מסך לדוגמה) לחומרה. הנדבך הראשון נקרא HAL ואליו פונים באמצעות הספריות של DIRECT-X הכוללות את DIRECT3D לכרטיסי מסך, DIRECT Input לג'ויסטיקים, בקרים, מקלדות ועכברים ו Direct Sound ו Direct Sound 3D לכרטיסי קול.

יש פונקציות ידועות ותיקניות המאפשרות לדרייברים פניה דרך DIRECT-X ישירות ל HAL (שזה הכי קרוב לחומרה שמותר להגיע אליו) השימוש בפונקציות האלו גורם לכך שעיבוד הפקודות יופנה לביצוע דרך הדרייבר לאביזר ולא יופנה לעיבוד על ידי ה CPU. זה אמור לחסוך בזמן עיבוד של ה CPU ולכל התהליך הזה קוראים "האצה בחומרה".

לחברת CREATIVE יש מכלול של טכנולוגיות לאפקטים קוליים שלהם היא קראה EAX עד Windows XP היו פונקציות שאיפשרו ל Direct Sound 3D לשלוח את ה EAX ישירות ל HAL דרך הדרייברים (האצה בחומרה). ב vista החליטה מיקרוסופט להסיר את הפונקציות האלו ולכן עיבוד אפקטים קוליים מתבצע מעתה רק דרך ה CPU. זה כמובן לא מתאים לחברת CREATIVE כי בזה חיסלו את היתרון היחיד שהיה להם על פני כרטיסי קול אחרים.

הפתרון של CREATIVE הוא לעקוף את Direct Sound 3D שקיים ב Vista ולפנות במקום זה לתוכנה/ספריה חלופית שלא שייכת למערכת ההפעלה (צד שלישי) בשם OpenAL, שתקבל את ההפניות לEAX ותפנה ישירות ל HAL. היות ו OpenAL לא יודעת מה זה EAX יצרו CREATIVE פתרון ביניים הנקרא ALchemy שתפקידו לתרגם בין השניים.

מה המשמעות לגבי גיימרים? מי שאין לו כרטיס של CREATIVE לא ירגיש בהבדל כי ממילא הכרטיס שלו לא השתמש ב EAX אלא ב Direct Sound 3D. המשחק יישמע בדיוק אותו הדבר, רק שהמעבד CPU יאלץ לעבוד קצת יותר קשה.

מי שיש לו כרטיס של CREATIVE מוצא את עצמו פתאום באותו מעמד כמו מי שיש לו כרטיס רגיל - רק שהוא שילם עבורו פי 3. כדי להחלץ מהצרה "הנוראית" הזו הוא יכול להתקין את OpenAL על המחשב שלו, להתפלל שהשעטנז הזה לא יתפוצץ לו בפנים ולהנות מאפקטים של EAX המואצים בחומרה.

אני לא רוצה להיכנס בכלל לנושא של האם שומעים יותר טוב או לא והאם בכלל מרגישים בהבדל.

danielk9 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אני חושב שהבנתי אותך אז כל עוד אני עובד עם ויסטה בALchemy מבחינה תאורתית אמור לי להית האצת חומרה?
ובXP אין שום בעיה...?
אני צודק?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

אין בעיה לא ב Vista ולא ב XP. ב XP הדרייברים ומערכת ההפעלה תומכים ב EAX באופן מלא עם האצה בחומרה. ב Vista מי שרוצה לקבל EAX מואץ צריך להתקין OpenAL ו ALchemy אתה יכול לקרוא את הפרסום של Creative באתר שלהם: http://www.soundblaster.com/products/ga ... egoryID=13

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”