עזרה בבקשה....מס' שאלות בנוגע לרסיבר ורמקולים...
שלום לכולם
קניתי רסיבר ורמקולים חדשים(רסיבר מרנץ5500 ורמקולים אינפיניטי בטה 40) ויש לי מספר שאלות:
1)ברמקולים יש חיבור כפול מאחורה מה שנקרא BI WIRING לHF ו LF מה זה נותן?והאם באמת יש הבדל בין חיבור עם שני זוגות חוטים מאשר עם חיבור זוג אחד והלוחית מתכת שמחברת בין הפינים של הHF לLF ?
כרגע הרמקולים מחוברים רק לHF עם הלוחית המחברת בין הHF לLF עם חוטים בקוטר 3 מ"מ האם מספיק לחבר את החיבור השני(LF) עם חוטים בקוטר 1 מ"מ?
2)לפי הרבה מקורות הרסיבר הנ"ל אמור להיות חזק,כאשר אני שומע אותו בסטריאו ומגביר את הווליום מתחיל בתצוגה מופיע מ71db ורק ב20db ומטה ממש מתחילים לשמוע בווליום חזק האם זה נשמע לכם הגיוני?האם הווליום לא היה אמור להשמע חזק מאד כבר ב35db?
3)הרמקולים הקדמיים שלי הם בעלי עכבה של 8 אום והאחוריים של 6 אום האם זה משנה משהו?
תודה רבה
אסף
קניתי רסיבר ורמקולים חדשים(רסיבר מרנץ5500 ורמקולים אינפיניטי בטה 40) ויש לי מספר שאלות:
1)ברמקולים יש חיבור כפול מאחורה מה שנקרא BI WIRING לHF ו LF מה זה נותן?והאם באמת יש הבדל בין חיבור עם שני זוגות חוטים מאשר עם חיבור זוג אחד והלוחית מתכת שמחברת בין הפינים של הHF לLF ?
כרגע הרמקולים מחוברים רק לHF עם הלוחית המחברת בין הHF לLF עם חוטים בקוטר 3 מ"מ האם מספיק לחבר את החיבור השני(LF) עם חוטים בקוטר 1 מ"מ?
2)לפי הרבה מקורות הרסיבר הנ"ל אמור להיות חזק,כאשר אני שומע אותו בסטריאו ומגביר את הווליום מתחיל בתצוגה מופיע מ71db ורק ב20db ומטה ממש מתחילים לשמוע בווליום חזק האם זה נשמע לכם הגיוני?האם הווליום לא היה אמור להשמע חזק מאד כבר ב35db?
3)הרמקולים הקדמיים שלי הם בעלי עכבה של 8 אום והאחוריים של 6 אום האם זה משנה משהו?
תודה רבה
אסף
- luxlucis
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
קודם כל, ברוך הבא!
עכשיו אפשר להתפנות לשאלות שלך
1. חיבור ה- bi-wire ייתן לך שיפור בסאונד רק אם אתה מחבר את הרמקול לשני מגברים שונים (או שימוש ביציאת zone 2 במגבר אחד שלמיטב ידיעתי אין את זה ברסיבר שלך). יש בפורום מספר אנשים שטוענים שבשיבלם היה שיפור גם בחיבור לאותו מגבר. אני לא הבחנתי בהבדל.
2. ווליום חזק או חלש מושפע מהרבה גורמים כשאחד מהם זו הנצילות של הרמקול. אין לך מה לדאוג שהרסיבר נמצא בווליום "חזק". אני שומע החל מ-50% מההגברה המקסימלית ולעולם לא עובר את ה- 85%. אתה צריך להתחיל לדאוג רק אם הרסיבר לא מספק אותך (חסר לך ווליוום) ואני לא חושב שיש לך בעיה כזו, נכון?
3. הממם, כאן אני כבר לא יודע לענות לך. לדעתי לא צריכה להיות בעיה (כל עוד הרסיבר שלך יודע לעבוד עם 6 אוהם - והוא יודע), אבל עדיף לך לקבל תשובות נוספות.
עכשיו אפשר להתפנות לשאלות שלך
1. חיבור ה- bi-wire ייתן לך שיפור בסאונד רק אם אתה מחבר את הרמקול לשני מגברים שונים (או שימוש ביציאת zone 2 במגבר אחד שלמיטב ידיעתי אין את זה ברסיבר שלך). יש בפורום מספר אנשים שטוענים שבשיבלם היה שיפור גם בחיבור לאותו מגבר. אני לא הבחנתי בהבדל.
2. ווליום חזק או חלש מושפע מהרבה גורמים כשאחד מהם זו הנצילות של הרמקול. אין לך מה לדאוג שהרסיבר נמצא בווליום "חזק". אני שומע החל מ-50% מההגברה המקסימלית ולעולם לא עובר את ה- 85%. אתה צריך להתחיל לדאוג רק אם הרסיבר לא מספק אותך (חסר לך ווליוום) ואני לא חושב שיש לך בעיה כזו, נכון?
3. הממם, כאן אני כבר לא יודע לענות לך. לדעתי לא צריכה להיות בעיה (כל עוד הרסיבר שלך יודע לעבוד עם 6 אוהם - והוא יודע), אבל עדיף לך לקבל תשובות נוספות.
פרננדו.
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- קיבל תודות: 0
luxlucis,luxlucis כתב:חיבור ה- bi-wire ייתן לך שיפור בסאונד רק אם אתה מחבר את הרמקול לשני מגברים שונים (או שימוש ביציאת zone 2 במגבר אחד שלמיטב ידיעתי אין את זה ברסיבר שלך). יש בפורום מספר אנשים שטוענים שבשיבלם היה שיפור גם בחיבור לאותו מגבר. אני לא הבחנתי בהבדל....
אני חושב שה-LF וה-HF מתייחס ל-High Frequency ו-Low Frequency,
ז"א שהמגבר עוזר לקרוס של הרמקול ומזין אותו בשתי תדרים שונים (גבוה ונמוך).
האם אני טועה?
- luxlucis
- חבר פעיל מאוד

אתה לא טועה. זה בדיוק מה שזה אומר.
למען הדיוק, בביווירינג בדר"כ כבל אחד מעביר את ההיי והשני את המיד+בס. יש גם כמה רמקולים עם tri-wire ששם החלוקה היא היי, מיד ובס בכבלים נפרדים.
בשביל שהמגבר יוכל להזין את הרמקול בשני ערוצים שונים הוא חייב שיהיה לו zone 2. כלומר שיהיו שני ערוצים נפרדים (עם אינפורציה שונה) ולמיטב ידיעתי זה לא קיים במרנץ 5500.
קראתי על כמה משתתפים שהשתמשו ביציאות A+B לביצוע ביווירינג (כלומר אותו ערוץ עם אותה אינפורמציה שפוצל ברמת המגבר).
אם הם שומעים הבדל אני לא מתווכח איתם - סבבה ושיהנו!
אני רק מציין שאני לא הצלחתי להבחין בהבדל.
למען הדיוק, בביווירינג בדר"כ כבל אחד מעביר את ההיי והשני את המיד+בס. יש גם כמה רמקולים עם tri-wire ששם החלוקה היא היי, מיד ובס בכבלים נפרדים.
בשביל שהמגבר יוכל להזין את הרמקול בשני ערוצים שונים הוא חייב שיהיה לו zone 2. כלומר שיהיו שני ערוצים נפרדים (עם אינפורציה שונה) ולמיטב ידיעתי זה לא קיים במרנץ 5500.
קראתי על כמה משתתפים שהשתמשו ביציאות A+B לביצוע ביווירינג (כלומר אותו ערוץ עם אותה אינפורמציה שפוצל ברמת המגבר).
אם הם שומעים הבדל אני לא מתווכח איתם - סבבה ושיהנו!
אני רק מציין שאני לא הצלחתי להבחין בהבדל.
פרננדו.
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- קיבל תודות: 0
luxlucis,
עדיין לא ברור לי מה אתה אומר.
הצעת ל-asaf-s לחבר את הרמקולים לשני מגברים שונים בו זמנית,
בניגוד לשרשור שהיה כאן של מישהו שחיבר את ה-LF וה-HF לאותה יציאה במגבר (2 זוגות כבלים ליציאה אחת)
או חיבר אותם לסט B (מה שאתה מתכוון כנראה ב-ZONE2). הוא טען שהיה שיפור בסאונד.
גם לפי דעתי זה שטויות, אבל לא ניכנס לזה עכשיו.
זה בכלל לא אותו הדבר! נראה לי שאם הוא יחבר זוג רמקולים אחד לשני מגברים שונים בלי ממתג
זה יקצר לו את האמא של משהו שמה בתוך המערכת (גם אם לא, זה בטח לא מומלץ).
האם עכשיו קלעתי??
עדיין לא ברור לי מה אתה אומר.
הצעת ל-asaf-s לחבר את הרמקולים לשני מגברים שונים בו זמנית,
בניגוד לשרשור שהיה כאן של מישהו שחיבר את ה-LF וה-HF לאותה יציאה במגבר (2 זוגות כבלים ליציאה אחת)
או חיבר אותם לסט B (מה שאתה מתכוון כנראה ב-ZONE2). הוא טען שהיה שיפור בסאונד.
גם לפי דעתי זה שטויות, אבל לא ניכנס לזה עכשיו.
זה בכלל לא אותו הדבר! נראה לי שאם הוא יחבר זוג רמקולים אחד לשני מגברים שונים בלי ממתג
זה יקצר לו את האמא של משהו שמה בתוך המערכת (גם אם לא, זה בטח לא מומלץ).
האם עכשיו קלעתי??
Good advise $5, me shut up $10
- luxlucis
- חבר פעיל מאוד

כמובן!נראה לי שאם הוא יחבר זוג רמקולים אחד לשני מגברים שונים בלי ממתג זה יקצר לו את האמא של משהו שמה בתוך המערכת (גם אם לא, זה בטח לא מומלץ)....
סליחה, לא כתבתי את זה מספיק ברור...
רק עוד נקודה, zone 2 אינו זהה לסט B.
סט B היא יציאה שזהה לסט A בכל: אותה אינפורמציה עוברת לערוץ A ולערוץ B.
Zone 2 היא יציאה נוספת (בנוסף ליצירת הרמקולים "הרגילים"). במקור השתמשו בה בשביל לשמוע שני מקורות שונים שמחוברים לאותו מגבר בשני חדרים נפרדים. לחלק מהגברים יש יכולת לטפל ביציאת zone 2 ע"מ ליישם biwire. המגבר מבצע את הקרוס ושולח שני אותות שונים ליציאה הרגילה ליציאת ה- zone 2 באופן כזה שהרמקול מקבל שני ערוצים נפרדים (אחד HF ואחד ל LF).
פרננדו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אוקי, בואו נעשה קצת סדר.
מה ש-luxlucis מתכוון הוא BI-AMPING ולא BI-WIRING.
ל-BI-AMPING צריכים שני מגברים וקרוס חיצוני, אחרת אין ממש תועלת.
ל-BI-WIRING צריך מגבר יחיד ושני זוגות כבלים (ולהוציא את הקצר בחיבורי הרמקול כמובן).
לגבי BI-WIRING יש הרבה חומר בפורום, רצוי לעשות חיפוש.
יש ויכוחים עקובי דם כבר שנים רבות לגבי האם יש הבדל שמיע בחיבור BI-WIRE או לא.
טכנית, אין הסבר למה זה אמור להשפיע, אך עם זאת, כמו בהרבה נושאים אחרים, יש דיווחים שאנשים שומעים הבדלים. זה לא הוכח חד משמעית אף פעם.
אני מציע לך לנסות בעצמך.
לגבי השאלה של הווליום, כמו שאמרו, זה נובע מנצילות הרמקולים, אין לך מה לדאוג.
לגבי העכבה השונה, אם המגבר לא מתחמם מידי, אין לך מה לדאוג.
מה ש-luxlucis מתכוון הוא BI-AMPING ולא BI-WIRING.
ל-BI-AMPING צריכים שני מגברים וקרוס חיצוני, אחרת אין ממש תועלת.
ל-BI-WIRING צריך מגבר יחיד ושני זוגות כבלים (ולהוציא את הקצר בחיבורי הרמקול כמובן).
לגבי BI-WIRING יש הרבה חומר בפורום, רצוי לעשות חיפוש.
יש ויכוחים עקובי דם כבר שנים רבות לגבי האם יש הבדל שמיע בחיבור BI-WIRE או לא.
טכנית, אין הסבר למה זה אמור להשפיע, אך עם זאת, כמו בהרבה נושאים אחרים, יש דיווחים שאנשים שומעים הבדלים. זה לא הוכח חד משמעית אף פעם.
אני מציע לך לנסות בעצמך.
לגבי השאלה של הווליום, כמו שאמרו, זה נובע מנצילות הרמקולים, אין לך מה לדאוג.
לגבי העכבה השונה, אם המגבר לא מתחמם מידי, אין לך מה לדאוג.
תודה ועוד שאלה...
חברה תודה רבה לכולם,השאלה היחידה שלי היא אם יש הבדל בין חיבור הרמקולים ב-B-WIRING בכבל של 1.5 מ"מ שיש לי או לקנות עוד כבל של 3 מ"מ כמו שהרמקולים מחוברים עד היום?
+בנוסף אשמח לקבל חוות דעת על המגבר והרמקולים הנ"ל
תודה
אסף
+בנוסף אשמח לקבל חוות דעת על המגבר והרמקולים הנ"ל
תודה
אסף
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים