שלום לכולם,
לאחרונה רכשנו בשעה טובה בית במודיעין. בבית 2 קומות וברצוני להתקין 6 נקודות רשת (מטבח, סלון, ממ"ד בקומה התחתונה ושלושה חדרים בקומה העליונה).
הבית בן 5 שנים כך שהתשתית חדשה למדי. יש לי ראוטר אלחוטי ואני אשתמש בו אבל לטעמי אין היום תחליף אמיתי לרשת חוטית למגוון רחב של שימושים ושימושים עתידיים.
המחשבה הראשונית שלי הייתה שיש צורך לחצוב לא מעט בקירות בשביל לפתוח תעלות חדשות לכל הכבלים אבל אחרי שקראתי שרשור בפורום של מישהו שהעביר כבלים דרך תעלות קיימות חשבתי שאולי באמת יש אופציה אחרת.
כרגע אנחנו עוד לא בדירה (עוברים רק בעוד כמה חודשים כי גרים שם עדיין) אבל זה משהו שכדאי לברר כמה שאפשר מראש.
בעיקרון השאלה שלי היא מה האופציות העומדות בפני - האם מישהו מכיר חברה/חברות העוסקות בהקמת תשתית רשת במשרדים קטנים/בינוניים ואולי יכולה בעלות לא עצומה (2000~ ש"ח - או אולי אני נאיבי) להקים נקודות אינטרנט מסודרות). כל מה שקשור לראוטר/HUB אני כבר אסתדר מן הסתם.
עוד אוסיף כי בסלון אני רוצה להעביר שני כבלים בשביל הרמקולים האחוריים של מערכת הקולנוע הביתית - היה נחמד להסתפח לצינור בו מצוי כבל הרשת בהנחה שזה אפשרי ומסתדר.
אשמח לכל עזרה בנושא,
עידו
רשת חוטית ביתית בין 2 קומות
-------------------------------------------------------------
The Future of Things
Iddo Genuth, Editor & Founder
Science and technology news
The Future of Things (www.tfot.info)
The Future of Things
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
האפשרות היותר קלה ו"נקיה", במידה ונקודות הרשת יתמקמו ע"י נקודות התקשורת הקיימות (TV-TEL) ובתנאי שקיים לוח תיקשורת שממנו יוצאות נקודות התקשורת הקיימות.
תנאי נוסף הוא שצינורות התקשורת "פתוחים" וניתן להעביר דרכם כבל נוסף (בבית חדש שני התנאים האחרונים אמורים להתקיים).
בצנרת חשמל אסור לך להשתמש לצורך תקשורת.
זה הבסיס.
בהצלחה,
יואב.
תנאי נוסף הוא שצינורות התקשורת "פתוחים" וניתן להעביר דרכם כבל נוסף (בבית חדש שני התנאים האחרונים אמורים להתקיים).
בצנרת חשמל אסור לך להשתמש לצורך תקשורת.
זה הבסיס.
בהצלחה,
יואב.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78845
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
אני גר במודיעין ולמרות שניסיתי מספר פעמים להתקין רשתות אלחוטיות חזקות בין הקומות, חלק מהחדרים (בעיקר בממ"ד) פשוט אין קליטת WIFI טובה ואמינה.
בגדול לא רציתי להעביר תשתית מסובכת מדי ולכן העברתי חוט (ללא ראש) CAT5 בין הקומות. בשני הצדדים שלו התקנתי שקעי נקבה של אתרנט.
את העליון חיברתי ל-SWITCH הראשי, את החלק התחתון של הכבל חיברתי ל-SWITCH נוסף שמטפל בקומה התחתונה.
בגדול לא רציתי להעביר תשתית מסובכת מדי ולכן העברתי חוט (ללא ראש) CAT5 בין הקומות. בשני הצדדים שלו התקנתי שקעי נקבה של אתרנט.
את העליון חיברתי ל-SWITCH הראשי, את החלק התחתון של הכבל חיברתי ל-SWITCH נוסף שמטפל בקומה התחתונה.
תודה עופר ויואב על התגובות.
יואב - אכן זה היה הכיוון שלי אך לא היה לי מושג מי יודע להתקין דבר כזה... (אני בטח לא יודע להעביר כבלי תקשורת בקירות ולהכין נקודות רשת מקצוות הכבלים...).
WIFI מבחינתי כפי שכתבתי היא תוספת לא תחליף לנקודות רשת - מצד שני אם לא יהיו שום אופציות אחרות והעלות של הקמת רשת חוטית תהיה אלפים רבים של שקלים אולי נחשוב מחדש...
בכל מקרה קיבלתי פניה בפרטי ממישהו שאמר שאולי יוכל לעזור - אדבר איתו ואם יהיה צורך אעדכן כאן שוב.
יואב - אכן זה היה הכיוון שלי אך לא היה לי מושג מי יודע להתקין דבר כזה... (אני בטח לא יודע להעביר כבלי תקשורת בקירות ולהכין נקודות רשת מקצוות הכבלים...).
WIFI מבחינתי כפי שכתבתי היא תוספת לא תחליף לנקודות רשת - מצד שני אם לא יהיו שום אופציות אחרות והעלות של הקמת רשת חוטית תהיה אלפים רבים של שקלים אולי נחשוב מחדש...
בכל מקרה קיבלתי פניה בפרטי ממישהו שאמר שאולי יוכל לעזור - אדבר איתו ואם יהיה צורך אעדכן כאן שוב.
The Future of Things
The Future of Things