מחפש חלפים לפטיפון Technics

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
eyalel5 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קיבלתי פטיפון Technics sl-23 שמור לגמריי ממישהו רק ששהוא לא עובד
כנראה שהמנוע שלו תקול, פשוט לא מסתובב בהפעלה עם המנוף...
וגם המחט עקומה מאד וכנראה שצריך להחליף אותה או אפילו את כל הראש
אז מחפש לקנות מנוע + ראש audio technica , איפה ניתן למצוא את החלפים האלה באזור חיפה??? מנוע משומש עובד גם בא בחשבון

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר את הפטפון הזה אישית אבל לא נראה לי שהמנוע "הלך". ישנה כנראה בעיה אחרת של מיתוג המנוע ע"י מעגל כלשהו בפטפון.
הראש זאת בעיה נפרדת ולא קשורה לבעיית המנוע. כנראה שמתבקש שיפוצון קטן לפטפון. אני מניח שהפטפון הוא הנעה ישירה סרוו.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #3 

היי...
ממידע שראיתי באינטרנט מדובר על הנעת רצועה.
איך אתה בטוח שהלך דווקא המנוע? פירקת וראית?

יכול להיות וסביר להניח שזו הרצועה ואם כך הבעיה די קלה, מהירה וזולה לתיקון - פשוט מחליפים רצועה.
לגבי ראש ומחט, אם אינך יודע מה מצב המחט כדאי בכל מקרה להתקין אחת חדשה בעלות ממוצעת של 80-100 ש"ח.
אם אתה בקטע של השקעות ושדרוג, אז כדאי להחליף גם את הראש, וכאן האפשרויות בלתי מוגבלות.
לגבי הראש AT הוא מקבל פה פידבקים נהדרים מהחברה המקצוענים...

אם אכן המנוע הלך (סיכויים נמוכים יחסית) יהיה קשה מאוד להשיג מנוע, והייתי חושב על אופצית מכשיר אחר.
בהצלחה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

מאד לא סביר שהלך מנוע, וזה אכן פטיפון בעל הנעת רצועה, אז ייתכן שצריך רק להחליף אותה. תרים את הפלטה ותראה. לגבי ראש - כמו שכתבו לפני, אתה יכול להחליף רק את המחט או את כל הראש (מה שאני הייתי עושה, בהנחה שזה ראש לא משהו) ולא חייב דווקא AT.

eyalel5 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

להסיר ספק

שליחה #5 

זה לא הרצועה היא בסדר, פירקתי את הפטיפון ובחיבור לחשמל כשאני מפעיל את הסוויץ, המנוע לא מגיב . יכול להיות שכמו chalm אומר, זה בעיה במיתוג/מגעים
פתחתי אותו, וממבט ראשון לא נראה שיש איזה בעיות בחיבורים...
בקשר לראש הוא של audio technica מתברג ונראה טוב . יכול להיות שלהחליף את המחט לאחת איכותית יספיק רצוי שהמחט תיהיה גם תוצרת AT ??

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #6 

יכול להיות באמת בעיה במגעים או במכניקה של הסוויץ'. כשהזרוע זזה היא אמורה להפעיל מתג קטן שמביא לסיבוב המנוע. אם כך יתכן כי שימון בספריי מיוחד אולי יעזור. צריך לפרק ולראות את מקור הבעיה.

לגביה הראש והמחט. לכל סוג ראש יש מחט מתאימה, בדר"כ ע"י אותו יצרן. זה לא עניין גנרי שכל מחט יכולה להתאים לראש.
ברוב המקרים שיפור בצליל יעשה ע"י החלפת הראש לאחד טוב יותר. במקרה שלך אולי הייתי מתחיל עם מחט חדשה המותאמת לראש ואולי יותר מאוחר משדרג את הראש.

eyalel5 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

טוב מזה יכול להיות!

שליחה #7 

נתחיל במחט . קניתי אחת חדשה של AT ב-80שח , מצאתי בחנות אלקטרוניקה ברח' העצמאות . סגרנו את הפינה הזאת

עכשיו פתחתי את הפטיפון, ועושה רושם שאני מזיז את הסוויץ של המנוף המנוע מסתובב איזה שתיים וחצי סיבובים ומפסיק . שימנתי אותו ככה בWD40 (טוב שיש קשית) ועדיין , מסתובב בקושי כששומעים את הסוויץ
אם המנוע מסתובב הוא תקול?? מה עוד יכולה להיות פה הבעיה
צ'ירז

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אם אתה ממשיך להחזיק את הסוויץ' במצב "הפעל" המנוע מוסיף להסתובב או שהוא בכל מקרה עוצר? אם הוא מסתובב, זו בעיית מגע כלשהי כנראה. אם הוא בכל זאת עוצר אחרי כמה שניות, השלב הבא שהייתי מנסה זה לחבר מקור מתח ישירות למנוע ולראות אם הוא עובד. אבל צריך לשים לב וקודם לוודא איזה מתח המנוע צריך.
אגב, לא הייתי רוכש מחט לפני שסידרתי את הפטיפון...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ועוד דבר:
לא בטוח ש-WD40 עשה טוב למנוע. זה לא הייעוד שלו באופן עקרוני.

eyalel5 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

אוקיי מצאתי את הבעיה זה לא המנוע :!:
כמו עוד דברים בחיים במקרה מגלים
הסוויץ' של 45/OFF/33 רגיש בצורה מוזרה . כשאני מעביר ל-33 יש איזה שלבון שנותן למנוע לרוץ חופשי . אבל שהוא יושב ב"תחנה" שלו הוא מפסיק . אותו דבר לגבי 45'S ! משהו במגע פה פשוט לא טוב . יש דרך לסדר את זה??

נ.ב.
טוב לדעתבאמת שהWD-40 לא טוב . והוא בכלל מוליך...
אין לי רקע באלקטרוניקה , עובד לפי קומון סנס ועצותיכם.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

האמת שזו היתה העמה הבאה שרציתי לכתוב לך - לשים לב גם למתג (סוויץ') הראשי הזה וגם למתגי כוונון המהירות (pitch), גם הם יכולים לגרום לבעיה כזו.
בכל אופן עכשיו כשזיהית אותה - הייתי מנסה קודם כל להתיז על המתג הסורר הזה קצת ספריי מגעים, רצוי גם מבפנים (לא רק מלמעלה). לא WD40.
אם גם ספריי מגעים לא עוזר, צריך לחפש סוויץ' חלופי כזה. לא חייב להיות דווקא מפטיפון טכניקס, אני משער שניתן למצוא בחנויות חלפי האלקטרוניקה משהו שיתאים.

eyalel5 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

אוקייי
באיחור קל
באמת התזתי קצת על מגעים שם עם ספריי מגעים , גם מבפנים . עכשיו הסוויץ' עובד יותר טוב . עדיין כשמגיע לתחנה שלו , הוא נכבה. אבל קצת לפני אפשר לעצור אותו וזה עובד יופי . אני חושב אולי לשים סטפרים כאלה קטנים שיעצרו אותו בשלב שהוא עובד
לא יצא לי לבדוק עוד בחנות אלקטרוניקה . אבל אני אבדוק אם באמת אם יש להם דבר כזה . זה סיפור פשוט להחליף את זה ולהלחים??

שאלה אחרת , אני שומע איזה זמזום שזה עובד ... הפטיפון עם מחט חדשה , מחובר דרך מגבר טכניקס וינטג' SA-5350
עכשיו מצאתי איזה חוט E -GND יוצא מהפטיפון . ושוב במקרה ... שנעגתי בו הפסיק הזמזום
בכל אופן מאחורי המגבר מצאתי איזה כניסה כזאת GND, חיברתי . והופה נעלם הזמום !! :)
מזה החוט הזה ומה הייעוד שלו?
צ'ירז

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #13 

כבל הארקה, מאוד חשוב

שלח תגובה