קשתות במקרן DLP
אהמ.. אז בסוף קניתי את ה 1100 ותודה לכל מי שהמליץ בפורום ובמסרים
הוא יגיע עוד שבועיים (לא היה במלאי) - ובינתיים קיבלנו מקרן חלופי גם הוא DLP אבל 480.
העניין הוא שעם הזמן (שבוע) גם אני וגם הצופה שלצידי התחלנו להבחין בתופעה משונה של קשתות כשהקונטרסט גבוה. קראתי קצת והבנתי שזו מחלה ידועה בDLPים.
השאלה אם גם במיצובישי אנחנו ניתקל בתופעה או שבמקרני DLP חדשים זה כבר לא קורה
-לא שזה נורא מפריע, כן? אין כמו לראות סרט במקרן. וככל שאני רואה יותר סרטים ככה אני יותר מרוצה מההחלטה שלי-
וגם, האמת, שככל שאני רואה יותר סרטים במקרן החלופי- ככה אני מבינה כמה זה טוב שקניתי מקרן איכותי ולא התפשרתי על משהו זול
-בסוף זה יצא 8500 כולל חיווט, מסך והתקנה-
הוא יגיע עוד שבועיים (לא היה במלאי) - ובינתיים קיבלנו מקרן חלופי גם הוא DLP אבל 480.
העניין הוא שעם הזמן (שבוע) גם אני וגם הצופה שלצידי התחלנו להבחין בתופעה משונה של קשתות כשהקונטרסט גבוה. קראתי קצת והבנתי שזו מחלה ידועה בDLPים.
השאלה אם גם במיצובישי אנחנו ניתקל בתופעה או שבמקרני DLP חדשים זה כבר לא קורה
-לא שזה נורא מפריע, כן? אין כמו לראות סרט במקרן. וככל שאני רואה יותר סרטים ככה אני יותר מרוצה מההחלטה שלי-
וגם, האמת, שככל שאני רואה יותר סרטים במקרן החלופי- ככה אני מבינה כמה זה טוב שקניתי מקרן איכותי ולא התפשרתי על משהו זול
-בסוף זה יצא 8500 כולל חיווט, מסך והתקנה-
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני לא יודע איזה מקרן DLP קיבלת בינתיים. אם הוא ישן סביר להניח שגלגל הצבע מסתובב במהירות נמוכה ( X1 או X2 ).
ב 1100 גלגל הצבע מסתובב במהירות X4 מה שאמור להפחית את התופעה.
האם זה אומר שתראי פחות קשתות ? תלוי ..
עצה שלי , אל תחפשי את זה וזה יפסיק להפריע לך בשלב מסויים.
עשית עסקה מצויינת. אני בטוח שתהני ( עם הקשתות ובטח ובטח שבלי ).
ליאור
ב 1100 גלגל הצבע מסתובב במהירות X4 מה שאמור להפחית את התופעה.
האם זה אומר שתראי פחות קשתות ? תלוי ..
עצה שלי , אל תחפשי את זה וזה יפסיק להפריע לך בשלב מסויים.
עשית עסקה מצויינת. אני בטוח שתהני ( עם הקשתות ובטח ובטח שבלי ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אוה. אבל אנחנו לא חיפשנו. בכלל לא עלה בדעתנו לראות משהו פחות ממושלם 
המקרן החלופי שקיבלנו זה BENQ W100
זה לא קורה הרבה וגם לא הגיע לרמה של בחילות או כאבי ראש. סתם קשתות מעצבנות כאלה מדי פעם, בעיקר באיזור התרגום, איפה שהקונטרסט גבוה במיוחד. אבל גם בכל מיני איזורים אחרים על הקיר.
האם זה שנקרין על מסך אמור לשפר את התופעה?
ובכלל - אני מצפה שעם המיצובישי אנחנו נראה הרבה יותר טוב. אמנם התחושה של לראות קולנוע בבית קיימת וכיפית גם עם המקרן הזה, אבל, ואולי זה רק כי אנחנו לא יודעים לכווננן כמו שצריך, יש תחושה שהתמונה חשוכה מדי ולא באמת רואים את הצבעים כמו שאמורים.
(בעיקר ירוק, האמת. בשני סרטים שזכרתי ירוק רעל יפה, ראינו מן חום עכור)
חוץ מזה - איזה כיף. באמת. כמעט כל יום אנחנו מקרינים בהתלהבות.
המקרן החלופי שקיבלנו זה BENQ W100
זה לא קורה הרבה וגם לא הגיע לרמה של בחילות או כאבי ראש. סתם קשתות מעצבנות כאלה מדי פעם, בעיקר באיזור התרגום, איפה שהקונטרסט גבוה במיוחד. אבל גם בכל מיני איזורים אחרים על הקיר.
האם זה שנקרין על מסך אמור לשפר את התופעה?
ובכלל - אני מצפה שעם המיצובישי אנחנו נראה הרבה יותר טוב. אמנם התחושה של לראות קולנוע בבית קיימת וכיפית גם עם המקרן הזה, אבל, ואולי זה רק כי אנחנו לא יודעים לכווננן כמו שצריך, יש תחושה שהתמונה חשוכה מדי ולא באמת רואים את הצבעים כמו שאמורים.
(בעיקר ירוק, האמת. בשני סרטים שזכרתי ירוק רעל יפה, ראינו מן חום עכור)
חוץ מזה - איזה כיף. באמת. כמעט כל יום אנחנו מקרינים בהתלהבות.
קיבלנו חלופי כי לא היה במלאי המיצובישי שרציתי החלופי זה רקי כדי שאני לא אקנה אצל המתחרים
שום פילנתרופיה. אני מבטיחה לך.
בינתיים קנינו מסך ידני כלשהו, אני לא סגורה על כמה הוא טוב. אני מקווה שזה זמני ואני אצליח לשכנע את שותפי לתקציב ששווה להשקיע במסך טוב. (גם ככה הייתי צריכה להרגיע אותו כשהוא סיפר לאנשים כמה השקענו במקרן והם התחילו עם תגובות ה"יש ב3000") החלטתי שהדרך הכי טובה זה פשוט להראות לו עוד ועוד סרטים במקרן עד שיתמכר

בכל מקרה אני מקווה שזה שקנינו מקרן יותר טוב מזה שיש לנו עכשיו ישפיע במשהו על איכות הצבעים והתאורה. היו סצנות ב 3:10 ליומה שהיה ממש קשה לראות. והציפורניים של באני.. ממש פספוס.
-אח. צרות של עשירים אבל. נשבעת. לא מתלוננת. לרגע לא מתלוננת-
שום פילנתרופיה. אני מבטיחה לך.
בינתיים קנינו מסך ידני כלשהו, אני לא סגורה על כמה הוא טוב. אני מקווה שזה זמני ואני אצליח לשכנע את שותפי לתקציב ששווה להשקיע במסך טוב. (גם ככה הייתי צריכה להרגיע אותו כשהוא סיפר לאנשים כמה השקענו במקרן והם התחילו עם תגובות ה"יש ב3000") החלטתי שהדרך הכי טובה זה פשוט להראות לו עוד ועוד סרטים במקרן עד שיתמכר
בכל מקרה אני מקווה שזה שקנינו מקרן יותר טוב מזה שיש לנו עכשיו ישפיע במשהו על איכות הצבעים והתאורה. היו סצנות ב 3:10 ליומה שהיה ממש קשה לראות. והציפורניים של באני.. ממש פספוס.
-אח. צרות של עשירים אבל. נשבעת. לא מתלוננת. לרגע לא מתלוננת-