אודיופיל, זה לא באוזניים, זה בין האוזניים !! ??
כתבה מעניינת כשלעצמה ב YNET -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3535555,00.html
כמות הרוע, צרות העין וגזענות בטוקבקים תמיד מדהימה אותי מחדש.
אישית איני חובב ויניל. אישית איני משוכנע ביתרונות הויניל.
בכל אופן הכותרת של הפוסט צדה את עיני מבין שלל התגובות.
מדובר בתגובה 128 - תגובה עניינית שלדעתי רלבנטית לכל תחומי האודיופיליה..ולכל ויכוחי ההבדל בין.. לבין...
דעתכם ?
שלמה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3535555,00.html
כמות הרוע, צרות העין וגזענות בטוקבקים תמיד מדהימה אותי מחדש.
אישית איני חובב ויניל. אישית איני משוכנע ביתרונות הויניל.
בכל אופן הכותרת של הפוסט צדה את עיני מבין שלל התגובות.
מדובר בתגובה 128 - תגובה עניינית שלדעתי רלבנטית לכל תחומי האודיופיליה..ולכל ויכוחי ההבדל בין.. לבין...
דעתכם ?
שלמה
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
ללא ספק קיימת צרות עין וגזענות בצורה מכוערת לגמרי...
אישתי גם כן מוזיקאית והיא מעדיפה את ה CD ללא צל של ספק...
התירוץ שלי הוא שצריך לשדרג את הפטיפון כדי שהיא תרגיש בהבדל
בכל מקרה, לפני יומיים שמעתי ויניל של Ella Fitzgerald משנת 1956 עם הקלטות של 20 שנה קודם לכן...
מידת הריאליסטיות שקיבלתי מהסט-אפ האנלוגי שלי (שהוא צנוע בהרבה משל נמר) שכנעה אותי ללא שום ספק שמדובר בקסם של ממש
אישתי גם כן מוזיקאית והיא מעדיפה את ה CD ללא צל של ספק...
התירוץ שלי הוא שצריך לשדרג את הפטיפון כדי שהיא תרגיש בהבדל
בכל מקרה, לפני יומיים שמעתי ויניל של Ella Fitzgerald משנת 1956 עם הקלטות של 20 שנה קודם לכן...
מידת הריאליסטיות שקיבלתי מהסט-אפ האנלוגי שלי (שהוא צנוע בהרבה משל נמר) שכנעה אותי ללא שום ספק שמדובר בקסם של ממש
לך תסביר לפיזקאי הזה שהקלטה דיגטילית אינה מושלמת היא מורכבת מדגימות קטנות של גל שלבסוף כל הפיספוסים מושלמים
בצורה מלאכותית במעבר בין הדיגיטל לאנלוג.להקלטה דיגטלית חסרים הרמוניות שכל תדר ביקום יוצר בנוסף לעצמו (מה שכן קורה בתקליטים דרך אגב...)
פיזקאים מפילים הכל על עובדות ומלא פעמים עמדו שותקים מול דברים שלא עקבו על אף אחד מהכללים שלהם.
עצם זה שיש מספר רב של אנשים שיודע להבחין בהבדל זה כבר אומר משהו.תחום תדרים של שמיעה אינו אומר כלום
על הרגישות שלה.אני אמנם שומע עד 13 KHZ בערך אבל יכול לזהות תדר של נאד שתוקעים לידי .מה שבטוח שהפיזקאי הזה
לא יכול לעשות.
והשורה התחתונה כמו שטכנאי הקלטות של הביטלס אמר לנו בימים שלמדתי סאונד באוסטרליה:
למי אכפת מה זה איך זה הוקלט ואם מה השתמשת העיקר שזה נשמע לך טוב.
וסתם עוד סמיילי להביע את רגשותיי אל אנשים כמו הפיזקאי הזה
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
לדעתי הבעיה נעוצה בשיתוף התוכן שעושים עם אתר ynet.
כבר יצא לי לראות כתבות כאלה בעבר (גם של hometheater וגם של אתרים אחרים) והתגובות באתר מראות שיש כתבות שעדיף ולא היו מתפרסמות שם...
תחשבו על זה - לוקחים נושא מאוד ספציפי, מדבר לכמות מאוד קטנה של אנשים, ושמים אותו באתר ynet - שבו מגוון הגולשים גדול ולמעשה כל משתמש בו מייצג את ה "ישראלי הטיפוסי". זה פשוט בלתי אפשרי.
אל תשכחו שאתם רגילים לדון בנושאים האלה בפורומים יעודיים, נכנסים לשם "מרצונכם", וכותבים הודעות יום ולילה באמת מתוך אהבה לכל הנושא. בניגוד לכך, כמו שאמרתי ynet הוא מאוד עממי והכניסה אליו היא "טבעית" יותר, ולכן אני לא רואה מקום לכתבות כאלה שם. לאתר חדשות מתאימות כתבות של חדשות ואקטואליה, ולא כתבות מקצועיות. בשביל זה יש פורומים ואתרים יעודיים.
אם אתם שואלים אותי, כתבה מקצועית שמשתפת פעולה עם אתרים כאלה מורידה מהערך שלה ושל האתר אליו היא שייכת (לתשומת לב המנהלים... )

כבר יצא לי לראות כתבות כאלה בעבר (גם של hometheater וגם של אתרים אחרים) והתגובות באתר מראות שיש כתבות שעדיף ולא היו מתפרסמות שם...
תחשבו על זה - לוקחים נושא מאוד ספציפי, מדבר לכמות מאוד קטנה של אנשים, ושמים אותו באתר ynet - שבו מגוון הגולשים גדול ולמעשה כל משתמש בו מייצג את ה "ישראלי הטיפוסי". זה פשוט בלתי אפשרי.
אל תשכחו שאתם רגילים לדון בנושאים האלה בפורומים יעודיים, נכנסים לשם "מרצונכם", וכותבים הודעות יום ולילה באמת מתוך אהבה לכל הנושא. בניגוד לכך, כמו שאמרתי ynet הוא מאוד עממי והכניסה אליו היא "טבעית" יותר, ולכן אני לא רואה מקום לכתבות כאלה שם. לאתר חדשות מתאימות כתבות של חדשות ואקטואליה, ולא כתבות מקצועיות. בשביל זה יש פורומים ואתרים יעודיים.
אם אתם שואלים אותי, כתבה מקצועית שמשתפת פעולה עם אתרים כאלה מורידה מהערך שלה ושל האתר אליו היא שייכת (לתשומת לב המנהלים... )
תתעלו או תתעלמו מהשטויות והרוע של הטוקבקיסטים.
בעיני הטיעון של אותו פיזיקאי דיי משכנע מבחינה לוגית..כלאמר כיום מרבית אם לא כל ההקלטות עוברות מספר המרות מאנאלוג לדיגיטל וחוזר חלילה..אם כך מה היתרון הגדול שבשיחזור האנאלוגי בעת ההשמעה בפטיפון הביתי ??
שלמה
בעיני הטיעון של אותו פיזיקאי דיי משכנע מבחינה לוגית..כלאמר כיום מרבית אם לא כל ההקלטות עוברות מספר המרות מאנאלוג לדיגיטל וחוזר חלילה..אם כך מה היתרון הגדול שבשיחזור האנאלוגי בעת ההשמעה בפטיפון הביתי ??
שלמה
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני לא הולך לפתוח תיבת פנדורה ואל תשסו בי "כלבים". אני אוהב לשמוע אנלוגי וגם אוהב לשמוע דיגיטלי. לכל מדיום יש את היתרונות והחסרונות שלו. מה לעשות אין עולם מושלם. כך גם ה"פיזיקאים" כמו ה"אנאלוגופילים" אינם מושלמים ואין מוחלט לכאן או לכאן. בסופו של עניין זה סיפור של טעם אישי. לא נראה לי שמחנה אחד ישכנע את המחנה האחר בצדקתו. באו נחיה זה בצד זה ללא השמצות, ללא השתלחויות.
באשר ל"מחרשה" (זה הכינוי האישי שלי לכל פטפון בין אם הוא מחרשה או פטפון רולס רויס, לשון הומור) של נמר. אין מילים. מי שיכול להרשות לעצמו להגשים חלום כזה אני יכול לאחל לו רק הנאה צרופה. אם זה עושה טוב לבן האדם אז למה לא. להפך - אני מפרגן. מצד שני אני לא כל כך מסכים עם האמירה של נמר לגבי שאין דבר שידמה באיכות להאזנה לתקליט וCD לא מתקרב לזה. ישנם CD שנשמעים טוב יותר מויניל וישנם ויניל שנשמעים טוב יותר מCD (בעיני בכל אופן). הכל כמובן אישי ולא ניתן לגרוף החלטה לכאן או לכאן.
ערב טוב ומאושר לכוווווולם, הפיזיקאים והאלוגופילים.
באשר ל"מחרשה" (זה הכינוי האישי שלי לכל פטפון בין אם הוא מחרשה או פטפון רולס רויס, לשון הומור) של נמר. אין מילים. מי שיכול להרשות לעצמו להגשים חלום כזה אני יכול לאחל לו רק הנאה צרופה. אם זה עושה טוב לבן האדם אז למה לא. להפך - אני מפרגן. מצד שני אני לא כל כך מסכים עם האמירה של נמר לגבי שאין דבר שידמה באיכות להאזנה לתקליט וCD לא מתקרב לזה. ישנם CD שנשמעים טוב יותר מויניל וישנם ויניל שנשמעים טוב יותר מCD (בעיני בכל אופן). הכל כמובן אישי ולא ניתן לגרוף החלטה לכאן או לכאן.
ערב טוב ומאושר לכוווווולם, הפיזיקאים והאלוגופילים.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- קיבל תודות: 13 פעמים
המוח אל תשבור יותר מידיי ת'ראש שלך תפנה אותו ליד 2 שיראה כמה שולחנות בקרה דיגיטאלים יש למכירה לעומת האנלוגיים רק אז אולי ירד לו האסימון ואולי...המוח כתב:אין משהו שאני יותר שונא מפיזקאים שחצנים.
לך תסביר לפיזקאי הזה שהקלטה דיגטילית אינה מושלמת היא מורכבת מדגימות קטנות של גל שלבסוף כל הפיספוסים מושלמים
בצורה מלאכותית במעבר בין הדיגיטל לאנלוג.להקלטה דיגטלית חסרים הרמוניות שכל תדר ביקום יוצר בנוסף לעצמו (מה שכן קורה בתקליטים דרך אגב...)
פיזקאים מפילים הכל על עובדות ומלא פעמים עמדו שותקים מול דברים שלא עקבו על אף אחד מהכללים שלהם.
עצם זה שיש מספר רב של אנשים שיודע להבחין בהבדל זה כבר אומר משהו.תחום תדרים של שמיעה אינו אומר כלום
על הרגישות שלה.אני אמנם שומע עד 13 KHZ בערך אבל יכול לזהות תדר של נאד שתוקעים לידי .מה שבטוח שהפיזקאי הזה
לא יכול לעשות.
והשורה התחתונה כמו שטכנאי הקלטות של הביטלס אמר לנו בימים שלמדתי סאונד באוסטרליה:
למי אכפת מה זה איך זה הוקלט ואם מה השתמשת העיקר שזה נשמע לך טוב.
וסתם עוד סמיילי להביע את רגשותיי אל אנשים כמו הפיזקאי הזה...
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
אני לא מסכים איתך . אם תקח פטיפון מעולה (לא צריך נוטינגהם כמו של נמר , למרות שבו שמעתי הבדל של שמיים וארץ ) , וCDP מעולה ותשמע פינק פלוייד בהדפסה חו"ל מעולה ונקי , אני חושב שתבין לבד מה ההבדל המהותי בין שניהם .yairf כתב:כולם צודקים - ה-CD, כשהוא במיטבו, נשמע יותר טוב, אבל התקליט פשוט עושה יותר מוזיקה!...
למרבה הצער אני כרגע לא ממש עם יכולת תנועה ולכן כול נושא השידרוג של המערכת שלי מוקפא . אבל אני עדיין זוכר לפני כמה שנים שבאתי לאייל כדי לשמוע רמקולים , והבאתי איתי גם תקליט של פינק פלוייד (שאח"כ אבד לי לצערי הרב ) , היה לו אז נגן מאוד יקר ששימש לו להדגמה , וכמובן הנוטינגהם , החלפנו כמה הגברות ( SS ומנורות ) , ולא משנה מה , ההבדל היה אדיר כולל בבאס . אני כבר לא מדבר על המוסיקליות
- MASTERMIX
- חבר ותיק

truejokertruejoker כתב:אני לא מסכים איתך . אם תקח פטיפון מעולה (לא צריך נוטינגהם כמו של נמר , למרות שבו שמעתי הבדל של שמיים וארץ ) , וCDP מעולה ותשמע פינק פלוייד בהדפסה חו"ל מעולה ונקי , אני חושב שתבין לבד מה ההבדל המהותי בין שניהם .yairf כתב:כולם צודקים - ה-CD, כשהוא במיטבו, נשמע יותר טוב, אבל התקליט פשוט עושה יותר מוזיקה!...
למרבה הצער אני כרגע לא ממש עם יכולת תנועה ולכן כול נושא השידרוג של המערכת שלי מוקפא . אבל אני עדיין זוכר לפני כמה שנים שבאתי לאייל כדי לשמוע רמקולים , והבאתי איתי גם תקליט של פינק פלוייד (שאח"כ אבד לי לצערי הרב ) , היה לו אז נגן מאוד יקר ששימש לו להדגמה , וכמובן הנוטינגהם , החלפנו כמה הגברות ( SS ומנורות ) , ולא משנה מה , ההבדל היה אדיר כולל בבאס . אני כבר לא מדבר על המוסיקליות...
נשמע מעניין כל הבדיקות שעשיתם שם....עם ההגברות והמנורות...
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
- MASTERMIX
- חבר ותיק

אם אינני טועה נראה שכן וגם חבר בעוד כמה פורומים.....udii כתב:רגע נמר לוי זה חבר האתר הותיק התקליטן ?...
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
המוח כתב:אין משהו שאני יותר שונא מפיזקאים שחצנים.
/quote]
כנ"ל , ועוד שכשמביכים אותם עם גבולות הידע שלהם , הם אומרים אבל זה תאוריה שניתן לחזור עליה והיות וכך היא יותר נכונה הגיונית , ולכן זה המציאות .
יש רק בעיה אחת בנושא "המציאות" , שאף אחד לא יודע מה היא . שהרי כול אחד רואה את המציאות מבעד לפילטרים של המוח שלו , ומספיק שהאונה הימנית אצלך תהיה שלטת ולא השמאלית , וכבר כול תפיסת המציאות שלך משתנה .
ואני גם לא אתחיל עם כול הנושא של מהות החומר שממנו מורכבת המציאות כביכול , שאף אחד לא יכול להוכיח שאנו לא אנרגיות שבגלל שהמוח שלנו מחליט על כך נראה לנו שאנו חומר , (ולא לא אכנס להסביר את ההצהרה הזו כי אני מבין את מכניקת הקוונטים בתפיסה , לא בפרטים (מה נעשה אני מוח ימני) , ולכן קל לי לראות את התמונה הכוללת , אבל אני לא יכול להתווכח על פרטים )
המשור הזה מביע מצויין מדוע מי שטוען שהוא מנגן לא מצליח לשמוע הבדלים . כאשר אדם משכנע את עצמו שהמציאות מדידה , ומה שיש באוסילוצקופ זה מה יש ומה שאין אין . מה שקורה במציאות זה שהמוח שלו לא יראה לוהמוח כתב: וסתם עוד סמיילי להביע את רגשותיי אל אנשים כמו הפיזקאי הזה...)
...