תגובות לביקורת: Octava 4x1 HDMI Switch
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1230
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1230
- nexus
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 0
מאוד נהנתי לקרוא את הכתבה..
שפה קולחת עשירה ומדויקת
אחלה סרטון
בקיצור.. כרגיל אצל זיו-R
When you hire people that are smarter than you are, You prove you are smarter than they are.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
כרגיל, אחלה כתבה! 
Silence speaks louder than words
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

תודה לכולם על המחמאות החמות
danlior, הנה ציטוט מהסיכום שלי:
אך מה יעשו כל אלו אשר הינם בעלי רסיבר בן מספר שנים בודדות אשר עלה הון תועפות בזמנו? רכישת רסיבר חדש בעל יכולות מיתוג HDMI הינה הוצאה כספית די גדולה אשר יכולה בנקל להגיע לחמש ספרות ולא כולם מוכנים לזה, במיוחד כאשר יש שביעות רצון מההגברה הנוכחית.
אך מה יעשו כל אלו אשר הינם בעלי רסיבר בן מספר שנים בודדות אשר עלה הון תועפות בזמנו? רכישת רסיבר חדש בעל יכולות מיתוג HDMI הינה הוצאה כספית די גדולה אשר יכולה בנקל להגיע לחמש ספרות ולא כולם מוכנים לזה, במיוחד כאשר יש שביעות רצון מההגברה הנוכחית.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
זהו בדיוק העניין, התכוונתי לרכישת רסיבר נוסף ושימוש בו בנוסף לרסיבר הנוכחי.ziv_r כתב:תודה לכולם על המחמאות החמות![]()
אך מה יעשו כל אלו אשר הינם בעלי רסיבר בן מספר שנים בודדות אשר עלה הון תועפות בזמנו? רכישת רסיבר חדש בעל יכולות מיתוג HDMI הינה הוצאה כספית די גדולה אשר יכולה בנקל להגיע לחמש ספרות ולא כולם מוכנים לזה, במיוחד כאשר יש שביעות רצון מההגברה הנוכחית....
רסיבר נוסף המחובר לרסיבר שלך כפרוססור נותן המון - מיתוג נוסף מאוד נרחב (דיגיטלי ואנאלוגי), עיבוד סאונד שאולי אין לך ברסיבר העיקרי (לי ברסיבר למשל אין 5CH STEREO , NEO ועוד כל מיני משחקים) ולא פחות חשוב גם BU למקרה שההגברה העיקרית שלך לא ממש חדשה וצריכה לעבור תיקון מדי פעם.
כשקופסת מיתוג עולה $250 בארה"ב, יש לשקול ברצינות לקנות במקומה רסיבר שני וחיבורו כפרוססור (7.1 אנאלוגי)
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- קיבל תודות: 38 פעמים
זיו,
בימים אלו אני חושב על לקנות ממתג HDMI חיצוני - בדיוק בגלל הבעייה שהרסיבר פשוט לא מכיר ממתג כזה.
בעבר סקרת גם ממתג של OPPO שאומנם אין לו מיתוג AUDIO אך יש לו HDMI.
האם אתה יכול להשוות ביניהם מבחינת איכות/שווי - כמובן רק בהקשר ל-HDMI.
האמת היא שאני חשבתי על משהו אחר לגמרי:
http://www.monoprice.com/products/produ ... escription
זהו ממתג HDMI אבל עם 2 יציאות !!!! כך שאפשר לחבר 2 מסכים (לדוגמא - פלאזמה ומקרן) ולבחור כל כניסה לאיזה יציאה.
המחיר הוא אפילו יותר זול מזה של OPPO, ומביקורות באינטרנט עושה רושם שהוא מעולה.
מה אתה חושב ?
בימים אלו אני חושב על לקנות ממתג HDMI חיצוני - בדיוק בגלל הבעייה שהרסיבר פשוט לא מכיר ממתג כזה.
בעבר סקרת גם ממתג של OPPO שאומנם אין לו מיתוג AUDIO אך יש לו HDMI.
האם אתה יכול להשוות ביניהם מבחינת איכות/שווי - כמובן רק בהקשר ל-HDMI.
האמת היא שאני חשבתי על משהו אחר לגמרי:
http://www.monoprice.com/products/produ ... escription
זהו ממתג HDMI אבל עם 2 יציאות !!!! כך שאפשר לחבר 2 מסכים (לדוגמא - פלאזמה ומקרן) ולבחור כל כניסה לאיזה יציאה.
המחיר הוא אפילו יותר זול מזה של OPPO, ומביקורות באינטרנט עושה רושם שהוא מעולה.
מה אתה חושב ?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

danlior,
אני לפחות רואה מספר חסרונות לפתרון שהצעת:
1. רסיבר נוסף צורך הרבה יותר מקום.
2. צריכה גבוהה יותר של חשמל.
3. Setup פחות נוח.
4. יכולות מיתוג פחות משוכללות (לרוב לא יהיה קיים prioritized inputs).
5. שלט נוסף עבור התפעול (אלא אם כן יש שלט אוניברסלי).
6. רשמת $250, אני מניח שאתה מתכוון לרכוש בחו"ל - אל תשכח להוסיף לעלות Step Down Convertor.
7. בעלות כמו זו שהעלת, לרוב מקבלים רק 2 כניסות למיתוג.
8. מה קורה עם Deep Color, HDMI 1.3, ATC? כמובן שהם פשוט לא קיימים בעלות כזאת.
9. בעלות כמו זו שהצעת, מחבר ה HDMI לא מעביר אודיו...
בעלות של $250, ניתן לרכוש רסיבר כגון Sony STR-DG510, Onkyo TX-SR505 או Sony STR-DG520. הבעיה ברסיברים אשר נמכרים עם תג מחיר כזה הינה שהם מכילים פחות כניסות דיגיטליות מאשר הממתג, שלא נדבר על איכות ההגברה אשר סביר להניח טובה בהרבה ברסיבר הראשי שלך.
כמובן שנחמד מאוד שיש עוד רסיבר עבור גיבוי, אך לאור כל החסרונות שהעלתי כאן והדרישות אשר ממתג איכותי אמור לעמוד בהם - רסיבר בהחלט לא מהווה פתרון אידיאלי.
3. Setup פחות נוח.
6. רשמת $250, אני מניח שאתה מתכוון לרכוש בחו"ל - אל תשכח להוסיף לעלות Step Down Convertor.
בעלות של $250, ניתן לרכוש רסיבר כגון Sony STR-DG510, Onkyo TX-SR505 או Sony STR-DG520. הבעיה ברסיברים אשר נמכרים עם תג מחיר כזה הינה שהם מכילים פחות כניסות דיגיטליות מאשר הממתג, שלא נדבר על איכות ההגברה אשר סביר להניח טובה בהרבה ברסיבר הראשי שלך.
כמובן שנחמד מאוד שיש עוד רסיבר עבור גיבוי, אך לאור כל החסרונות שהעלתי כאן והדרישות אשר ממתג איכותי אמור לעמוד בהם - רסיבר בהחלט לא מהווה פתרון אידיאלי.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

yossigab,
המוצר שהעלת מתוצרת monoprice הינו Matrix Switcher וכשמו כן הוא - ממתג עבור מספר יציאות. לרוב בעלי מקרן רוכשים כזה מכיוון שיש להם גם מסך נוסף עבור צפייה יומיומית.
התכונות של הממתג נראות בהחלט עומדות ב Spec גבוה והמחיר בהחלט מפתה, אך מה שלי חסר הינו חותם ATC ויכולות מיתוג אוטומטיות אשר לא ראיתי כי נרשמו במפרט.
המוצר שהעלת מתוצרת monoprice הינו Matrix Switcher וכשמו כן הוא - ממתג עבור מספר יציאות. לרוב בעלי מקרן רוכשים כזה מכיוון שיש להם גם מסך נוסף עבור צפייה יומיומית.
התכונות של הממתג נראות בהחלט עומדות ב Spec גבוה והמחיר בהחלט מפתה, אך מה שלי חסר הינו חותם ATC ויכולות מיתוג אוטומטיות אשר לא ראיתי כי נרשמו במפרט.
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- קיבל תודות: 38 פעמים
סליחה על הבורות, אבל, מה זה ATC?ziv_r כתב:yossigab,
התכונות של הממתג נראות בהחלט עומדות ב Spec גבוה והמחיר בהחלט מפתה, אך מה שלי חסר הינו חותם ATC ויכולות מיתוג אוטומטיות אשר לא ראיתי כי נרשמו במפרט....
לגבי מיתוג אוטומטי (לפי עדיפות) אני אשאל אותם במייל - לאחר שאני אדע גם מה זה ATC....
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- danlior
- חבר מכור קשה

מכיוון שמדובר במוצר אמריקאי עם SRP אמריקאי הוצאות גיור לא רלוונטיות, הערתי על המוצר בגדול.ziv_r כתב:danlior,
3. Setup פחות נוח.
כמובן שנחמד מאוד שיש עוד רסיבר עבור גיבוי, אך לאור כל החסרונות שהעלתי כאן והדרישות אשר ממתג איכותי אמור לעמוד בהם - רסיבר בהחלט לא מהווה פתרון אידיאלי....
עניין של נפח זה עניין סובייקטיבי וצריכת החשמל של רסיבר נמוכה כל עוד לא משתמשים בהגברה שלו. בכל מקרה, גם אם העלת כמה "חסרונות" כפיצ'רים שלרסיבר של $250 לא יהיו, עדיין אני העלתי כמה "יתרונות" בפיצ'רים שלאותו הרסיבר יהיו ושלקופסת המיתוג לא יהיו, מה שמעלה שוב את עניין הסובייקטיביות, הרי הצגתי את עניין הרסיבר כאלטרנטיבה אפשרית ולא נחרצת. עדיין אני טוען ש-SRP של $250 בארה"ב עבור קופסת מיתוג זו ממש חוצפה.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

יתכן ולא ירדת לסוף דעתי, לא קיים למיטב ידיעתי כיום שום רסיבר בעלות שהצגת אשר מכיל לפחות 4 כניסות דיגיטליות ו 4 כניסות HDMI. גם אם כן יהיה קיים (ואני בטוח שלא), הוא יבצע את הפעולה על הצד הגרוע ביותר (אין ATC, אין העברת סיגנל אודיו & Deep Color), חיבור נפרד עבור אודיו ל HDMI וכל שאר החסרונות שמניתי.
בכל אופן, אני איתך. אתה יכול להציג לי רסיבר בעלות דומה אשר יכול להיות תחליף לממתג של Octava ומכיל אותן יכולות מיתוג?
בכל אופן, אני איתך. אתה יכול להציג לי רסיבר בעלות דומה אשר יכול להיות תחליף לממתג של Octava ומכיל אותן יכולות מיתוג?
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
יהיה מעניין מאוד אם תקבל אחד לבדיקהziv_r כתב:yossigab,
התכונות של הממתג נראות בהחלט עומדות ב Spec גבוה והמחיר בהחלט מפתה, אך מה שלי חסר הינו חותם ATC ויכולות מיתוג אוטומטיות אשר לא ראיתי כי נרשמו במפרט....
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני לא משוכנע שיהיה מעניין, יכולות ה Matrix הנ"ל די פשוטות. בנוסף, חברת monoprice איננה משווקת את מוצריה לאירופה כרגע.
- danlior
- חבר מכור קשה

האם אתה יכול להציג בפניי באותה העלות קופסת מיתוג שגם תוסיף מיתוג אנאלוגי איכותי, פרוססינג של סאונד ושתוכל לשמש גם כ-BU למגבר שלך?ziv_r כתב:יתכן ולא ירדת לסוף דעתי, לא קיים למיטב ידיעתי כיום שום רסיבר בעלות שהצגת אשר מכיל לפחות 4 כניסות דיגיטליות ו 4 כניסות HDMI. גם אם כן יהיה קיים (ואני בטוח שלא), הוא יבצע את הפעולה על הצד הגרוע ביותר (אין ATC, אין העברת סיגנל אודיו & Deep Color), חיבור נפרד עבור אודיו ל HDMI וכל שאר החסרונות שמניתי.
בכל אופן, אני איתך. אתה יכול להציג לי רסיבר בעלות דומה אשר יכול להיות תחליף לממתג של Octava ומכיל אותן יכולות מיתוג?...
ברור שעם תקציב מוגבל אי אפשר לקבל הכל. סך הכל הצגתי אלטרנטיבה, לא צריך כל דבר להפוך לוויכוח.
ואם כבר שאלת, רסיבר מכסה כל מה שמנית פרט לתמיכה המלאה ב-HDMI. לכך אפשר להוסיף קופסת מיתוג ידנית (לא חשמלית) ב-$30. דווקא בגלל שהיא לא חשמלית היא נטולת "תכונות" והופכת לשקופה. מוציאה את הסיגנל כמו שהיא מקבלת אותו.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הקטע שרסיבר איננו אלטרנטיבה, זהו פתרון לבעיה אחרת אשר לא מתאימה במידה ואנחנו זקוקים למיתוג HDMI.
לגבי קופסת מיתוג ידנית, אני לא הייתי כל כך בטוח במקומך לגבי איכותה, הייתה ברשותי קופסה כזאת.
אבל זה בדיוק מה שאנחנו זקוקים לו, מיתוג HDMI. אם אין מיתוג כזה, זהו לא פתרון מתאים.danlior כתב:רסיבר מכסה כל מה שמנית פרט לתמיכה המלאה ב-HDMI...
לגבי קופסת מיתוג ידנית, אני לא הייתי כל כך בטוח במקומך לגבי איכותה, הייתה ברשותי קופסה כזאת.
- danlior
- חבר מכור קשה

לא אמרתי שכל קופסת מיתוג ידנית איכותית כמו שלא כל כבל HDMI עושה עבודה מושלמת. מה שכן, הקופסא שיש לי שעלתה לי $50 ביד (אחרי הכל) עושה עבודה מדהימה - מיתוג 1:1 שקיפות מלאה.ziv_r כתב:הקטע שרסיבר איננו אלטרנטיבה, זהו פתרון לבעיה אחרת אשר לא מתאימה במידה ואנחנו זקוקים למיתוג HDMI.
אבל זה בדיוק מה שאנחנו זקוקים לו, מיתוג HDMI. אם אין מיתוג כזה, זהו לא פתרון מתאים.danlior כתב:רסיבר מכסה כל מה שמנית פרט לתמיכה המלאה ב-HDMI...
לגבי קופסת מיתוג ידנית, אני לא הייתי כל כך בטוח במקומך לגבי איכותה, הייתה ברשותי קופסה כזאת....