שלום לכולם,
שידרגתי את חומרת המדיה סנטר שלי, יש לי Vista Ultimate (חוקי) והוא עובד מצויין ומקרין סרטי HD ללא בעיה.
המחשב לא מפוצץ, הבסיס הוא :
מעבד DUALCORE E-2160
לוח אם GIGABYTE מהסדרות הלא יקרות
זיכרון 2 גיגה
כרטיס PVR-150 HAUPAUG כולל רדיו
כרטיס קול PCI עם יציאה אופטית – לא זוכר כרגע את הדגם
עד כאן הכל טוב...אבל יש לי כמה שאלות שלא מצאתי עליהן תשובה ברשת, אני מניח שלחלקן אין תשובות עד שדוד ביל וצוות התוכניתנים שלו יעשו משהו בנידון, אבל החיים לימדו אותי שתמיד שווה לשאול.
ה"בעיות" שלי מול המדיה סנטר הן:
1. בEGP שמוגדר אוטומטית ע"י המדיה סנטר בזמן ההתקנה חסרות כמה תחנות והאפשרות היחידה שלי היא לעבוד עם EPG חיצוני של pvr.co.il שעובד לא רע, רק שהיו לי בעיות איתו שהתוכניות היו נעלמות פתאום, האם מישהו יודע האם HOT מתכוונים לטפל בבעיה בEPG או שזה מה יש?
2. האם יש דרך להאריך את זמני ההקלטה לפני ואחר מעבר ל4 דקות, כידוע אף תוכנית בארץ לא מתחילה בזמן ובטח לא מסתיימת בזמן כך שאם יש את ההתחלה אז לא תמיד יש את הסוף.
3. האם יש אפשרות להקלטה MANUAL, פשוט ללחוץ על REC ולהגיד לו תסיים עוד 30-60-90 וכו דקות, כרגע ההקלטה מסתיימת בסוף הזמן שמוגדר בEPG לאותה תוכנית.
4. האם יש דרך לשפר את איכות הTV?, אני עובד ברזולוציה של 720P ואני מניח שזו הסיבה שרואים "פחות טוב" TV.
5. האם ישנה אפשרות שתיקיות המוסיקה שלי יהיו מסודרות כפי שהן מסודרות לי בדיסק ולא רשימה אין סופית של כל האלבומים בשליחטה אחת ללא סדר והגיון?
6. המדיה סנטר שלי משם מה תקוע על תוכן מכוון מארה"ב, שזה נחמד מאוד..אבל איך אני יכול להוסיף גם את התכנים הישראלים, או בכלל לשלוט על הגדרות התוכן המכוון.
7. רדיו/שידור רדיו אינטרנטי ....אפשר להקליט? עוד לא מצאתי פתרון לזה.
זה מה עולה לי בראש כרגע...
תודה מראש על העזרה
.
שאלות בנושא ויסטה מדיה סנטר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1. למיקרוסופט יש אינטגרציה מלאה רק עם יס. בשביל הוט, זה מה יש ומומלץ לעבוד עם התוסף שאתה משתמש בו.
2. לא ניתן מעל ללפני 4 דקות, אבל באחרי אתה יכול לעשות את זה עבור כל הקלטה ע"י בחירה ב-Advanced Record במקום ב-Record.
3. כן. הולכים לתפריט של התכניות המוקלטות, לוחצים עם החיצים בשלט או במקלדת למעלה, ובוחרים ב-Scheduled Recordings. שם, יש אופציה להתחיל הגדרת הקלטה ידנית.
4. אתה יכול לבחור באיכות הקלטה מקסימלית ("Best"). מדובר בשידורי SD (שידורים שהם לא HD), שהם רחוקים מלהיות איכותיים. זה לא קשור לרזולוציה של 720P, שהיא בכל מקרה גבוהה יותר מאיכות SD.
5. לא, אבל אם תארגן את ספריית המוסיקה שלך, כך שתמיד התיקייה הראשונה תהיה שם האמן/הלהקה והתיקייה השנייה תהיה שם האלבום, אז הוא יציג את זה בצורה די טובה. כמו כן, אתה יכול לבחור בכל תיקייה שלו ב-Edit ולשנות שמות למחיצות.
6. שים את ברירת המחדל של המקלדת על עברית, וכן גם ודא שכל ההגדרות האזוריות שלך הן שאתה בישראל. נכון, זה לא נוח, אבל זוהי הדרך...
7. אין לי מושג.
2. לא ניתן מעל ללפני 4 דקות, אבל באחרי אתה יכול לעשות את זה עבור כל הקלטה ע"י בחירה ב-Advanced Record במקום ב-Record.
3. כן. הולכים לתפריט של התכניות המוקלטות, לוחצים עם החיצים בשלט או במקלדת למעלה, ובוחרים ב-Scheduled Recordings. שם, יש אופציה להתחיל הגדרת הקלטה ידנית.
4. אתה יכול לבחור באיכות הקלטה מקסימלית ("Best"). מדובר בשידורי SD (שידורים שהם לא HD), שהם רחוקים מלהיות איכותיים. זה לא קשור לרזולוציה של 720P, שהיא בכל מקרה גבוהה יותר מאיכות SD.
5. לא, אבל אם תארגן את ספריית המוסיקה שלך, כך שתמיד התיקייה הראשונה תהיה שם האמן/הלהקה והתיקייה השנייה תהיה שם האלבום, אז הוא יציג את זה בצורה די טובה. כמו כן, אתה יכול לבחור בכל תיקייה שלו ב-Edit ולשנות שמות למחיצות.
6. שים את ברירת המחדל של המקלדת על עברית, וכן גם ודא שכל ההגדרות האזוריות שלך הן שאתה בישראל. נכון, זה לא נוח, אבל זוהי הדרך...
7. אין לי מושג.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
שאלה 4 : אני חושב שלא הסברתי את עצמי טוב.
האיכות הלא טובה היא לא בהקלטה, הבעיה היא בצפיה, יש הבדל גדול מאוד בטיב התמונה בין כרטיס הTV במחשב לבין התחנה בTV בצפיה רגילה ללא המחשב (בערוצים אנלוגים כמובן)
ההנחה שלי היא שבגלל אני במחשב עם רזולוציה גבוהה בהרבה מTV רגיל אז מתבצע UPSCALE וזה הגורם לאיבוד האיכות, השאלה
האם יש איזה תוסף שבזמן הצפיה בTV המחשב מחליף רזולוציה לנמוכה יותר כדי לקבל תמונה טובה יותר ללא UPSCALING.
תודה
האיכות הלא טובה היא לא בהקלטה, הבעיה היא בצפיה, יש הבדל גדול מאוד בטיב התמונה בין כרטיס הTV במחשב לבין התחנה בTV בצפיה רגילה ללא המחשב (בערוצים אנלוגים כמובן)
ההנחה שלי היא שבגלל אני במחשב עם רזולוציה גבוהה בהרבה מTV רגיל אז מתבצע UPSCALE וזה הגורם לאיבוד האיכות, השאלה
האם יש איזה תוסף שבזמן הצפיה בTV המחשב מחליף רזולוציה לנמוכה יותר כדי לקבל תמונה טובה יותר ללא UPSCALING.
תודה
ההנחה שלך שגויה.varoner כתב:שאלה 4 : אני חושב שלא הסברתי את עצמי טוב.
תודה...
הסיבה שבגללה אתה רואה דרך המחשב באיכות נמוכה יותר היא הדגימה מחדש שעושה כרטיס הלכידה.
אני הגעתי למסקנה שצריך לדגום בקצבים של 6-10Mbps על מנת לא לאבד מידע בתהליך הדגימה מחדש.
אני לא יודע איך מגדירים bitrate ב-VMC, אני חושב שיש איזה tweak כזה או אחר.
You are never fully dressed without a smile