60-70-80-90
אהלן,
יש לי יכולת להביא מארה"ב דרך חבר קניה ב EBAY. אני מתעניין מאוד במגבר ישן (או שיחליף את הקיים שלי או שיהיה למערכת במטבח, טרם הוחלט). שמעתי את ה 6060 של SANSUI ואהבתי. עכשיו, בסדרה הזו יש את 7070 8080 ו 9090. שאלתי היא פשוטה: מלבד ההספק, מה ההבדלים ביניהם ברמת הצליל? האם יצא למי מיכם לשמוע גם וגם?כמובן שיש הבדל במחירים: 6060 אפשר למצוא גם ב 100 דולר, בעוד ש 9090 יימכר במחיר משולש או מחומש. בעיקרון, זה נראה בערך 100 דולר נוספים לכל עליה בשלב בסדרה. כמובן שהמון תלוי במצב המגבר הספציפי.
העוצמה כשלעצמה לא מעניינת אותי, אלא הצליל.
אשמח לשמוע המלצה,
תודה.
יש לי יכולת להביא מארה"ב דרך חבר קניה ב EBAY. אני מתעניין מאוד במגבר ישן (או שיחליף את הקיים שלי או שיהיה למערכת במטבח, טרם הוחלט). שמעתי את ה 6060 של SANSUI ואהבתי. עכשיו, בסדרה הזו יש את 7070 8080 ו 9090. שאלתי היא פשוטה: מלבד ההספק, מה ההבדלים ביניהם ברמת הצליל? האם יצא למי מיכם לשמוע גם וגם?כמובן שיש הבדל במחירים: 6060 אפשר למצוא גם ב 100 דולר, בעוד ש 9090 יימכר במחיר משולש או מחומש. בעיקרון, זה נראה בערך 100 דולר נוספים לכל עליה בשלב בסדרה. כמובן שהמון תלוי במצב המגבר הספציפי.
העוצמה כשלעצמה לא מעניינת אותי, אלא הצליל.
אשמח לשמוע המלצה,
תודה.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
אני משתמש דרך קבע ב 7070. מאוד אוהב אותו... יש ברשותי מספר לא דל של מגברים, ותמיד אני חוזר אליו בסוף.
מרקם הצליל בכל הסדרה אמור להיות אותו הדבר פחות או יותר, וההבדל הוא רק בכח של המגברים.
יצא לי לשמוע את ה 6060 וה 9090 אבל עם רמקולים שונים, כך שאני לא יכול ממש להשוות מה שכן בשניהם הצליל היה נהדר.
אם אהבת את ה 6060 לא תתאכזב מהחזקים יותר.
קח בחשבון שה 7070 ומעלה הם מאד גדולים, כבדים (משמעותית יותר מה 6060), והשינוע שלהם ארצה יכול להיות קשה יותר, והייתי לוקח את זה בחשבון.
אגב, יש גם את ה 5050 שהוא חלש יותר מ 6060. לא שמעתי אותו.
שים לב שעל גבי הארגז תהיה מודבקת הקבלה ותבקש מהסלר להפריד את המחיר ממחיר דמי המשלוח המקומי מארה"ב, כך שאם המוצר פחות מ 200 דולר, לא תצטרך לעבור דרך המכס.
אם בכל זאת זה מעל ה 200$, תבקש מהסלר שיכתוב את הדגם של המכשיר על הקבלה החיצונית, ושהמוצר הוא משומש, זה בהחלט יסייע.
מרקם הצליל בכל הסדרה אמור להיות אותו הדבר פחות או יותר, וההבדל הוא רק בכח של המגברים.
יצא לי לשמוע את ה 6060 וה 9090 אבל עם רמקולים שונים, כך שאני לא יכול ממש להשוות מה שכן בשניהם הצליל היה נהדר.
אם אהבת את ה 6060 לא תתאכזב מהחזקים יותר.
קח בחשבון שה 7070 ומעלה הם מאד גדולים, כבדים (משמעותית יותר מה 6060), והשינוע שלהם ארצה יכול להיות קשה יותר, והייתי לוקח את זה בחשבון.
אגב, יש גם את ה 5050 שהוא חלש יותר מ 6060. לא שמעתי אותו.
שים לב שעל גבי הארגז תהיה מודבקת הקבלה ותבקש מהסלר להפריד את המחיר ממחיר דמי המשלוח המקומי מארה"ב, כך שאם המוצר פחות מ 200 דולר, לא תצטרך לעבור דרך המכס.
אם בכל זאת זה מעל ה 200$, תבקש מהסלר שיכתוב את הדגם של המכשיר על הקבלה החיצונית, ושהמוצר הוא משומש, זה בהחלט יסייע.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
אתה לא צריך בהכרח שנאי.יקי כתב:אהלן,
אמת. אבל הוא כבר מחכה למגבר שיגיע...תודה על התזכורת - למזלי אין שם חלקים מסתובבים כמו בפטיפון שמונעים הבאה של ציוד 110V עם תדר שונה של הרשת.
...
אתה יכול לראות מאחורי המגבר שהם תומכים גם ב 220V. זה לא אוטומאטי כמו שעושים היום, וצריך רק למצוא את הכפתור הקטן שמשנה ככל הנראה. אני חושב שהוא נמצא מתחת לקופסא הקטנה עליה רשום דגם המכשיר והוולטז'ים.
כמו כן - שזה חשוב, יש להחליף את הפיוז לפיוז תואם (בדר"כ יהיה כתוב מאחור את דגם הפיוז לכל אחד מהוולטז'ים).
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
יש לי 8080DB (ה-8080 עם מעגל הדולבי) ואני מוכרח להגיד שהוא רסיבר מצוין עם הרבה כוח
וסאונד נהדר-מפורט,בהיר ועם זאת גם חם.ה-7070/8080/9090 הם ליגה אחרת
מהסדרות הנמוכות יותר.פיזית-הם שוקלים הרבה בגלל השנאי הענקי שיש להם,והקבלים הגדולים..גם הסדרות הנמוכות יותר טובות,כמו ה-5050/6060 אבל ה-7 ומעלה הם באמת משהו מיוחד.גם הדגם שלי הוא 110V ואני מפעיל אותו עם שנאי STEPDOWN.
וסאונד נהדר-מפורט,בהיר ועם זאת גם חם.ה-7070/8080/9090 הם ליגה אחרת
מהסדרות הנמוכות יותר.פיזית-הם שוקלים הרבה בגלל השנאי הענקי שיש להם,והקבלים הגדולים..גם הסדרות הנמוכות יותר טובות,כמו ה-5050/6060 אבל ה-7 ומעלה הם באמת משהו מיוחד.גם הדגם שלי הוא 110V ואני מפעיל אותו עם שנאי STEPDOWN.
שלום
לגבי ייבוא של מכשירים יד שניה לארץ..........
בזמן האחרון הגיעו אלי שני מכשירים שיובאו דרך EBAY .....
המכשירים לא היו תקינים......ושניהם קיבלו מכות בהובלה
אחד מהם גם קיבל מכה חזקה בתחתית שגרמה
לגוף המגבר התעקם ( מזל שהיה ניתן ליישור) ולמכה קטנה בתחתית הפנל
להערכתי.... EBAY זו מלכודת למכירת מכשירים לא תקינים
יש לקחת בחשבון שהמוכר קודם ניסה למכור את המכשיר
באיזור מגוריו.....ולאחר שלא הצליח פנה למסחר הגלובאלי.
אם כבר לוקחים את הסיכון ומזמינים כבר מכשיר גדול וכבד ....
יש לארוז אותו בהתאם....כדאי לחשוב על ארגז עץ.....אפילו שהדבר מייקר את ההובלה
המוכרים בדרך כלל לא עושים זאת.... אלא מסתפקים בקרטון פשוט
את התקלות האלקטרוניות לרוב ניתן לתקן.....אבל פגיעה בגוף.....ספק גדול
בברכה
דודו
לגבי ייבוא של מכשירים יד שניה לארץ..........
בזמן האחרון הגיעו אלי שני מכשירים שיובאו דרך EBAY .....
המכשירים לא היו תקינים......ושניהם קיבלו מכות בהובלה
אחד מהם גם קיבל מכה חזקה בתחתית שגרמה
לגוף המגבר התעקם ( מזל שהיה ניתן ליישור) ולמכה קטנה בתחתית הפנל
להערכתי.... EBAY זו מלכודת למכירת מכשירים לא תקינים
יש לקחת בחשבון שהמוכר קודם ניסה למכור את המכשיר
באיזור מגוריו.....ולאחר שלא הצליח פנה למסחר הגלובאלי.
אם כבר לוקחים את הסיכון ומזמינים כבר מכשיר גדול וכבד ....
יש לארוז אותו בהתאם....כדאי לחשוב על ארגז עץ.....אפילו שהדבר מייקר את ההובלה
המוכרים בדרך כלל לא עושים זאת.... אלא מסתפקים בקרטון פשוט
את התקלות האלקטרוניות לרוב ניתן לתקן.....אבל פגיעה בגוף.....ספק גדול
בברכה
דודו
אהלן,
תודה לכולם על המידע והעזרה! האמת היא שחבר מביא מכולה, כך שאין לי באמת הוצאות משלוח... כמו כן, יש מי שיבדוק לי שם את המכשיר כך שזה פותר חלק מהבעיות.
אגב, המוטיווציה שלי היא לא מחיר - רק העדר זמינות של 7070 וצפונה למכירה. זה הכל. המחירים מעט נמוכים מהארץ, אבל זה לבטח לא שווה את הבלאגן. רק הזמינות.
אלפי תודות - יקי.
תודה לכולם על המידע והעזרה! האמת היא שחבר מביא מכולה, כך שאין לי באמת הוצאות משלוח... כמו כן, יש מי שיבדוק לי שם את המכשיר כך שזה פותר חלק מהבעיות.
אגב, המוטיווציה שלי היא לא מחיר - רק העדר זמינות של 7070 וצפונה למכירה. זה הכל. המחירים מעט נמוכים מהארץ, אבל זה לבטח לא שווה את הבלאגן. רק הזמינות.
אלפי תודות - יקי.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אין הבדל ממשי בסאונד בין הדגמים השונים בסידרה, אלא בעיקר כפי שאמרת - ההספק.
לגבי מתח הפעלה - לחלקם אכן יש בורר מתח (בחוץ או בפנים) שמאפשר עבודה ב-220V, מה שיחסוך את הצורך בשנאי חיצוני. זה כתוב על התוית האחורית של המכשיר. דרך אגב, אין בעיה להפעיל גם מכשירי 110V שיש להם חלקים נעים - כמו פטיפון - בארץ, עם שנאי.
לגבי מה שדודו אמר - אני לחלוטין לא מסכים. מוכרים ב-ebay אינם פונים אליו כמפלט אחרון, ורובם הגדול אינם תחמנים שמנסים להיפטר מציוד קלוקל. אל תשכח שאמריקנים ואירופים אינם ישראלים. המכשירים שקיבלת קרוב לוודאי ניזוקו בדואר. מובן שככל שהמכשיר כבד יותר הוא גם פגיע יותר לנזקי הובלה, משום שכל נפילה שלו תלווה בחבטה חזקה יותר.
גם לגבי הסיכון שבהובלה, הרי שדווקא מכות קוסמטיות במכשירים אינן נוראות בד"כ ולא בהכרח גורמות נזק (למעט קוסמטי), בעוד שדווקא תקלות אלקטרוניות יכולות להיות סיפור מסובך יותר...
לגבי מתח הפעלה - לחלקם אכן יש בורר מתח (בחוץ או בפנים) שמאפשר עבודה ב-220V, מה שיחסוך את הצורך בשנאי חיצוני. זה כתוב על התוית האחורית של המכשיר. דרך אגב, אין בעיה להפעיל גם מכשירי 110V שיש להם חלקים נעים - כמו פטיפון - בארץ, עם שנאי.
לגבי מה שדודו אמר - אני לחלוטין לא מסכים. מוכרים ב-ebay אינם פונים אליו כמפלט אחרון, ורובם הגדול אינם תחמנים שמנסים להיפטר מציוד קלוקל. אל תשכח שאמריקנים ואירופים אינם ישראלים. המכשירים שקיבלת קרוב לוודאי ניזוקו בדואר. מובן שככל שהמכשיר כבד יותר הוא גם פגיע יותר לנזקי הובלה, משום שכל נפילה שלו תלווה בחבטה חזקה יותר.
גם לגבי הסיכון שבהובלה, הרי שדווקא מכות קוסמטיות במכשירים אינן נוראות בד"כ ולא בהכרח גורמות נזק (למעט קוסמטי), בעוד שדווקא תקלות אלקטרוניות יכולות להיות סיפור מסובך יותר...
אהלן,
האמת היא שתג המחיר הוא הגורם המרכזי כאן. במקרה שמעתי פעם 6060...
אשמח עד מאוד לשמוע המלצות נוספות. בכל מקרה, שוטטתי ב EBAY וראיתי מה אני משיג בתקציב הזה בערך.
בנוגע להערת הפטיפון - נדמה לי שיש עם זה בעיה קשה משום שהשנאי משנה את המתח, אבל הטורבינות בישראל מסתובבות בקצב מדוייק של3000 סל"ד מה שעושה את זה ל 50 הרץ, ובארה"ב התדר הוא 60 הרץ. או להפך, בטח הפכתי...
בכל מקרה, אשמח מאוד לשמוע הצעות למגבר אחר: אבל בערך ב 300 דולר וצליל חם ונעים.
אלפי תודות
יקי
האמת היא שתג המחיר הוא הגורם המרכזי כאן. במקרה שמעתי פעם 6060...
אשמח עד מאוד לשמוע המלצות נוספות. בכל מקרה, שוטטתי ב EBAY וראיתי מה אני משיג בתקציב הזה בערך.
בנוגע להערת הפטיפון - נדמה לי שיש עם זה בעיה קשה משום שהשנאי משנה את המתח, אבל הטורבינות בישראל מסתובבות בקצב מדוייק של3000 סל"ד מה שעושה את זה ל 50 הרץ, ובארה"ב התדר הוא 60 הרץ. או להפך, בטח הפכתי...
בכל מקרה, אשמח מאוד לשמוע הצעות למגבר אחר: אבל בערך ב 300 דולר וצליל חם ונעים.
אלפי תודות
יקי
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
יאיר,מה רע כל כך בסאנסוי? הדגמים הגבוהים שלהם מצויינים..ויקי,אם אתה מחפש אלטרנטיבות
בנוסף,מה דעתך על הרוטלים האלה..אני הייתי מאוד חושק באחד מהדגמים הגבוהים שיש שם.
http://www.hifi-studio.de/hifi-klassiker/rotel.htm
בנוסף,מה דעתך על הרוטלים האלה..אני הייתי מאוד חושק באחד מהדגמים הגבוהים שיש שם.
http://www.hifi-studio.de/hifi-klassiker/rotel.htm
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 27/04/2008 22:39, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

כל הפטיפונים שהכרתי עד היום שמקורם היה בארה"ב, היו מתאימים לשני התדרים; מה שכתוב עליהם זה: 120V 50/60Hz ולכן במקרים האלה אין בעיה. אני מכיר גם נגני CD וטייפים דק שכתוב עליהם רק 60Hz והם עדיין עובדים מצוין עם שנאי פשוט שמשנה רק את המתח.
לגבי מה לקנות, אז בארה"ב המבחר גדול מאד, כמעט אינסופי. אני למשל הייתי מציב לפני Sansui בסולם העדיפויות את הרסיברים של Tandberg - יש רבים כאלה באמריקה, והם נמכרים בד"כ במחירים הגיוניים, לפחות במושגים שלנו. מבחינת סאונד הם עולים על היפנים לדעתי, לפחות בדרך כלל, וגם נראים מצוין. בארץ הם נדירים ביותר, ואם אתה קונה כזה במצב מצוין - יהיה לך יהלום אמיתי. גם Pioneer ישנים אינם קוטלי קנים.
לגבי מה לקנות, אז בארה"ב המבחר גדול מאד, כמעט אינסופי. אני למשל הייתי מציב לפני Sansui בסולם העדיפויות את הרסיברים של Tandberg - יש רבים כאלה באמריקה, והם נמכרים בד"כ במחירים הגיוניים, לפחות במושגים שלנו. מבחינת סאונד הם עולים על היפנים לדעתי, לפחות בדרך כלל, וגם נראים מצוין. בארץ הם נדירים ביותר, ואם אתה קונה כזה במצב מצוין - יהיה לך יהלום אמיתי. גם Pioneer ישנים אינם קוטלי קנים.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

דוגמאות ל-Tandberg שעומדים למכירה:
http://cgi.ebay.com/Tandberg-TR-2075-st ... ingPayment
http://cgi.ebay.com/TANDBERG-TR-2055_W0 ... dZViewItem
http://cgi.ebay.com/TANDBERG-FM-RECEIVE ... dZViewItem
ה-2075 הוא רסיבר חלומי באמת, ה-TOTL בשעתו (ובמקביל פחות-או-יותר ל-2080). מחירו כאן לא זול, אבל עדיין בגדר הנסבל. כרגע דווקא אין מבחר גדול מדי שלהם ב-ebay, אבל לעתים יש הרבה יותר אקזמפלרים שמוצעים בו זמנית.[/url]
http://cgi.ebay.com/Tandberg-TR-2075-st ... ingPayment
http://cgi.ebay.com/TANDBERG-TR-2055_W0 ... dZViewItem
http://cgi.ebay.com/TANDBERG-FM-RECEIVE ... dZViewItem
ה-2075 הוא רסיבר חלומי באמת, ה-TOTL בשעתו (ובמקביל פחות-או-יותר ל-2080). מחירו כאן לא זול, אבל עדיין בגדר הנסבל. כרגע דווקא אין מבחר גדול מדי שלהם ב-ebay, אבל לעתים יש הרבה יותר אקזמפלרים שמוצעים בו זמנית.[/url]
- yan
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
ראיתי Tandberg Solvsupe ביד 2 ב 350 שקלים...