סגנון מוסיקה ויכולת בחינה של סטאפ

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה עלה דיון האם ניתן לבחון סטאפ עם רוק כבד.

האם לדעתכם ניתן לבחון מערכת עם רוק כבד , פיוזן וכו...

גם ברוק כבד יש המון ניאנסים

1.הקלטות אולפן
2.הופעות חיות
3.ביצועים עם פילמונית (מקביל למוסיקה קלאסית עם מעט פלפל .

פיוזן

1.מוסיקה מאוד מורכבת דינאמית
2.בסגנון הזה קיימים כלים אקוסטיים , ואלקטריים
3.המון דינמיקה מהירות
4.ביצועים מטורפים לחלוטין .

האם בחינת מערכת עם מויקה קלאסית ו או גאז עדיפה על פני הסגנונות האחרים ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #2 

זה ויכוח מיותר לגמרי ,
כי מה אכפת לי אם בסגנון מוזיקה X המערכת נשמעת טוב
אם אני שומע מוזיקה בסגנון Y

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

נראה לי שכל אחד צריך לבדוק את המערכת עם המוסיקה שהוא הולך לשמוע עליה, לא ?

אין טעם לבדוק מערכת עם רוק כבד כאשר מי שהולך לרכוש אותה ולהאזין לה מחזיק אוסף של 600 דיסקים של נגני נבל... והוא בעצמו מנגן נבל בפילהרמונית.
באותה מידה אין טעם לבדוק מערכת עם נגינת סונטות לצ'לו כאשר מי שהולך לשמוע בה לא שמע מימיו צ'לו והוא שומע רק רוק כבד.

זה פשוט לא נותן כלום.

לגבי רוק כבד / פיוז'ן - זו יכולה להיות בדיקה טובה למי שזה הסגנון שמעניין אותו או בדיקה גרועה למי שרוצה לדעת איך המערכת משחזרת כלים אקוסטיים, ושומע בעיקר מוסיקה קלאסית או ג'אז אקוסטי.

אגב - בכל הכבוד לביצועים של רוק עם תזמורת פילהרמונית הם לא באמת מהווים מקבילה למוסיקה קלאסית... הם משהו אחר לגמרי (טעים או לא טעים זו שאלה נפרדת) אבל מה הקשר למוסיקה קלאסית ? זה כמו שתגיד שרביעיית Heavy Metal עם 2 גיטרות, באס ותופים מהווים מקבילה לביטלס (רק עם יותר ביצים / פלפל). זה שיש שם תזמורת פילהרמונית לא הופך את המוסיקה לקלאסית 8)

שמח שהפסקת להתכתש עם יורם (Y)
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.

The SideMan
הכל ג'אז

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

טוב, אחרי שאייל ואני החלטנו על שיחות שלום אני להסביר מה כבר הסברתי שוב פעם :) אולי בצורה יותר מסודרת

א.אני חסיד של מוזיקת רוק,במיוחד מה שבזמני נקרא רוק כבד ומוזיקת מחתרת-גראנד פאנק -אוריה היפ וכמובן

סגול כהה ולד זפלין ובכלל כל מה שצעד במצעדי שנות השישים, מקנטרי,פופ,רוק כבד ועוד לא מוגדרים כמו ג'טרוטול

איפה זה קשור לרמקולים-פשוט רוק כבד לא זקוקו למערכת הייאנד גם במערכת של די ג'יי או כל public זה נשמע טוב

תשמע בציוד הזה מוזיקה קלאסית תזמורתית במיוחד פסנתר והזוועה מתחילה לככב

ב. המערכת של אייל נשמעת מצוין בפיוזן וברוק-אבל כלי הנשיפה פשוט זוועה-מבלי לפגוע,הפיוניר a-400 שהיה לי

עם רמקולים של קף c-85 וקומפקט של רוטל נשמעו הרבה הרבה הרבה יותר טוב ממערכת יקרה פי 4

ג.יויומא הוא לא הצ'לן היחיד יש גם את זקלין דה פרה ז'ל שהיתה אשתו של ברנבוים ואת רוסטרופוביץ אני לא

מדבר על כל אחד מהם ספציפית אלה על סוג המוזיקה בעלת ותק של כבר 200 שנה,קונצ'רטים לכלי ותזמורת

כינור ותזמורת, פסנתר ותזמורת,צלו ותזמורת ואני מדבר על יכולת של מערכת לשחזר כמה שאפשר תזמורת

עם מאה כלים אקוסטיים למעשה וכאן אני מגיע לכלי הנשיפה-נניח חליל צד או סקסופון כרגע,כל אחד מאיתנו כמעט

יודע איך הכלים האלו נשמעים גם בחדר,בחוגים בביהס בקונסבטוריון ויכול אחרי זה לשמוע כלים כאלה במערכת

ועמוד על טיב ואיכות השחזור-לעומת האורגן של גון לורד או הסינטיסייזר של הרכב כזה או אחר והגיטרה החשמלית

,אתה לא יודע איך הם בעצם נשמעים,הכל מעובד,הכל מלא אפקטים ואגב עוד לא השתכנעתי שההרבס לא משמיעים נכון

מוזיקת רוק-זה שאתה ושלמה לא השתכנעתם לא משכנע אותי ועוד הרבה שכתבו בשירשור ההוא זל

עד כאן כתבינו לעת עתה
אמן מייסר

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

יאיר בגדול אני די מסכים אתך .
אך האם לדעתך יש יכולת להעריך מערכת גם בסגנון שאינך מכיר ?

פרטים

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

ואני בכלל בבעיה כי אני אוהב גם וגם.....כך בכלל התחיל מחול השדים בין יורם לאייל...

שמח על שיחות השלום..כנראה שהמפגש אצלי לכשיהיה יהיה לחגוג את השלום..

ועכשיו לגופו של השירשור:-

לדעתי קשה מאד יהיה להעריך יכולת של מערכת עם סיגנון מוסיקה שאינך מתחבר אליו ושאינו ערב לאוזנייך...

זה כמו נניח מי שהוא ששונא כבד עוף והוא יתבקש לטעום מנת כבד עוף עם פטריות כמהין שהוכנה על ידי השף לובנגולו מלך זולו ולחוות דעתו האם המנה עשוייה טוב...???!!!!!!!!!!! פשוט משימה בלתי אפשרית....

שלמה

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 897
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

Here we go again :מבולבל:

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #8 

שבת שלום
פעם הייתי חסיד גדול של רוק כבד
בתקופת התקליטים היו לי קרוב ל200 תקליטים של
להקות רוק ושעברתי לדיסקים החלפתי את כל התקליטים
לדיסקים.
היום לעומת זאת אני לא מסוגל לשמוע את כל הצרחנים האלה
אולי עים הגיל זה עובר אני לא יודע.
יש לי פה ערימה ענקית של דיסקים של רוק כבד כל הלהקות
כל הסוגים, שנאספו במשך שנים מי שמעוניין שייצור קשר כולם תוצרת חוץ.
כחדשים.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

רועי51 כתב:Here we go again :מבולבל:
...
:) הפעם תהיה רוח אחרת
אמן מייסר

ds
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 570
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #10 

במידה ומשהו בוחן ציוד באופן פרטי לעצמו חברים וכ'ו כל אחד יעשה מה בראשו ויבדוק עם מה שמתאים לו. אבל יכולה להיות בעיה למבקר ולמדיה שבה הוא מביע את דעתו אם בבדיקות שלו הוא ממעט או לא משתמש בסוגי מוזיקה שהם לכל הדעות זרמים מרכזיים (וזה בלשון המעטה) בעולם המוזיקה, מכוון שהוא לא אוהב או לא מחשיב אותם. זה דומה למבקר מסעדות המצהיר שהוא איננו מסוגל להכניס לפיו ולעכל חלבון מהחי, אם מסיבות הומניות או פיזיולוגיות, ספק אם הוא יכול לשמש מבקר במדיה שאיננה מיועדת לצמחוניים. לי נדמה, שחלק לא קטן מחברי האתר אינם צמחונים.
אבל, ברוב המקרים רמקול טוב, הוא רמקול טוב, הוא רמקול טוב וכך גם ציוד אחר.

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #11 

KOOKE כתב:
לדעתי קשה מאד יהיה להעריך יכולת של מערכת עם סגנון מוזיקה שאינך מתחבר אליו ושאינו ערב לאוזנייך...

זה כמו נניח מי שהוא ששונא כבד עוף והוא יתבקש לטעום מנת כבד עוף עם פטריות כמהין שהוכנה על ידי השף לובנגולו מלך זולו ולחוות דעתו האם המנה עשויה טוב...???!!!!!!!!!!! פשוט משימה בלתי אפשרית....

שלמה
...
בגדול כל מילה בסלע. אני רק רוצה להדגיש שלדעתי אין כזו הקבלה בין ג'ז קלאסי, כזה עם 4 כלים ולפעמים שירה לבין מוזיקה קלאסית בעיקר סימפונית. אתגר השחזור של הצליל והחוויה בסגנון השני לדעתי הרבה יותר קשה. אני אפילו נוטה להאמין שהעובדה שמוכרי ה HIGH END אוהבים להשמיע ג'ז היא סוג של לבחור בדרך הקלה. כי 4 כלים שמנגנים בתחומי תדרים לא חופפים במקצב איטי ונעים ועוד עם הקלטה סופר איכותית זה קצת לאכיל בכפית. גם אם זה לא הסגנון שלך אתה יכול להתרשם לחיוב. אבל אם תשמיע סימפוניה עם כמה עשרות כלים והרמוניה מורכבת אז תיבחן יכולת הסט אפ להפריד כלים אקוסטיים ולהתמודד עם דינמיקה ועוד כל מיני מילים מפוצצות ובו בזמן תמיד יש קיטעי סולו שבהם אפשר לבחון צליל חם ושחזור כלים מדויק. לגבי רוק, זה נכון שיש DISTORTION וכו' אבל אם זה נשמע בלגן והסט אפ לא עומד במהירות והשומע לא מתרגש אז צריך להמשיך לחפש, גם אם הסקסופון ששמעת קודם נשמע חם ואמיתי ומה לא.
כל יום לומדים משהו חדש

eliran-m
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

חברה אני לא ידוע מה אתכם רוקק כמה שהוא היה כבד אין שום סיבה שלא נוכל לבחון איתו לרוק כול הכלים הם טבעים אין דברים מעובדים לדעתי רוק זה מוזיקה הכי יפה במיוחד ארד רוק שונות ה80 כגוון גנאס אנד רוסיס נחש לבן ועוד מלאה שעשו היסטוריה
אני אשית כול רמקולים שיש לי בבית בדקתי עם רוק לדעתי גאז ווכל סגנון קלאסי לא היתי אפילו חושב לקחת איתי כי אני לא אוהב ולא מתחבר ולא מכיר. אני אומר ללכת לדבוק רמקול עם שיר הוא סיגנוון שאני מאוד מכיר ולשמוע אותו ברמקול ולעשות השוווה
ככה אני גם יוכל להבין ולדעת איזה רמקול כן מתאים לרוק אאיזה רמקול לא למשל הכיף שששמעתי רצתי לברוח מהחנות ששמעתי בו דיסק הופעה של גירי מורר הופעה באיכות מיוחדת שהוא ניגן על קלין שמעתי מצוין אבל מתי הוא מנגן שירים עם דסתורשין
הטרבל קורע לך את האוזניים ואתה ושמע את הקצב של הגיטרה בס שהוא מהר כמו לא ידוע מה בקיצור מצמריר
אני עשית לוקח איתי רק דסקים של רוק כי זה מה שאני שומע והמרקול שאני ישמע בו רוק הכי יפה הוא היה הרמקול שאני יקנה כי אני לא יקנה רמקול שהוא נשמע חבל על הזמן במוסיקה קלאסית וברוק הוא עומד להתפוציץ לעדתי עדיף רוק מאשר קלאסית
בי חברה

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

(n)
אמן מייסר

מתן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 734
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

לדעתי כמובן שכל אחד צריך להאזין ולבחון את מה שהוא אוהב , אבל כמו שקונים לילד נעלים ותמיד לוקחים עוד מידה ספייר צריך גם פה לחשוב על העתיד,
מי שקונה מערכת ומשקיע עליה את מיטב כספו לא היה רוצה שהיא תהיה מערכת לרוק כבד בלבד או ג'אז בלבד,
שאני למשל שומע מערכת אני לקוח איתי את כל הסגנונות אפילו טראנס ורואה מה הכוון שאני הכי אוהב.
מצד שני אני גם חושב שצריך באיזו שהיא צרורה להוציא את המקסימום מהמערכת ובזמן ההדגמה של המערכת צריך לתת לה לתפקד במצב האידיאלי מבחינתה.
אותו הוויכוח עם הLCD אם אני בבית רואה ערוץ 10 וערוץ 2 אז למה אני צריך HD ולמה בחנות מחברים לי את זה לDVD??
למה? כי אני בתור לקוח כמו בתור מוכר הייתי רותה לראות ולהראות את רמת הביצועים שהמכשיר יכול להגיע אליו , למקסימום שלו , לנסות למתוח את הגבולות , הרי ערוץ 2 יראה בטושיבה ובסנסוי אותו הדבר כמעט.
אותו הדבר גם במערכת , אני יתמקד יותר במה שאני אוהב יותר לשמוע , אבל אני ינסה לכסות כמה שיותר שטחים.
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #15 

יש לי כמה דיסקים שהזמנתי מ-stereophile
ויש לי כמה הקלטות של Chesky Records
יש גם כמה SACD, כמו של Natalie Cole
איכות מעולה

אני שומע הכל, אבל עם הגיל איכשהו נוטה לג'ז
בכל מקרה אני יותר שם דגש על איכות ההקלטה מאשר על סוג המוזיקה

בירחונים אבל אם אני לא טועה מקובל לבחון על מוזיקה קלסית
(ותמיד שמים אותם קטעים)

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #16 

gover כתב: `

אני רק רוצה להדגיש שלדעתי אין כזו הקבלה בין ג'ז קלאסי, כזה עם 4 כלים ולפעמים שירה לבין מוזיקה קלאסית בעיקר סימפונית. אתגר השחזור של הצליל והחוויה בסגנון השני לדעתי הרבה יותר קשה. אני אפילו נוטה להאמין שהעובדה שמוכרי ה HIGH END אוהבים להשמיע ג'ז היא סוג של לבחור בדרך הקלה. כי 4 כלים שמנגנים בתחומי תדרים לא חופפים במקצב איטי ונעים ועוד עם הקלטה סופר איכותית זה קצת לאכיל בכפית. גם אם זה לא הסגנון שלך אתה יכול להתרשם לחיוב. אבל אם תשמיע סימפוניה עם כמה עשרות כלים והרמוניה מורכבת אז תיבחן יכולת הסט אפ להפריד כלים אקוסטיים ולהתמודד עם דינמיקה ועוד כל מיני מילים מפוצצות ובו בזמן תמיד יש קיטעי סולו שבהם אפשר לבחון צליל חם ושחזור כלים מדויק. לגבי רוק, זה נכון שיש DISTORTION וכו' אבל אם זה נשמע בלגן והסט אפ לא עומד במהירות והשומע לא מתרגש אז צריך להמשיך לחפש, גם אם הסקסופון ששמעת קודם נשמע חם ואמיתי ומה לא.
...
מסכים לחלוטין. (Y)

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

אתם נוטים לחלק את המוזיקה ביקום לשני עיקריים קלאסי וגאז(כלומר אקוסטיים)ורוק מצד שני בשעה שיש עוד

הרבה סוגי מוזיקה,מה פתאום הרוק תופס חמישים אחוז או 40 אחוז?אני נותן לו לא יותר מעשרה אחוזים

ובקשר ליכולת להעביר רוק-הבוז 501 601 ו901 שהיו לי והקפ סי85 העבירו רוק במיוחד שהמקור היה אנלוגי

בצורה משכנעת ביותר-הבוז 501 היה עושה את זה יותר טוב מהרבה רמקולים יקרים פי 4-5 שאני שומע היום

אבל את כל 100 הסוגים האחרים היה ככה ככה,וככה ככה זה כמו במודעות שידוכים-בחורה נחמדה,,,,,,,,,,,,,,

כך שיכולת השמעת רוק לא מהווה אצלי לדוגמא שום שיקול או פרמטר לאיכות המערכת
אמן מייסר

Steve
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #18 

חברה אני לא ידוע מה אתכם רוקק כמה שהוא היה כבד אין שום סיבה שלא נוכל לבחון איתו לרוק כול הכלים הם טבעים
...
[left]

Electric Guitars, amplified effects, wierd mixes - may sound good to you but you don't know what the original sounds like

For rock the tendancy is to compare speaker to speaker

For acoustic music you should compare it to the real thing

Many audiophiles fall in tot he trap of comparing speaker to speaker even for acoustic music [/left]

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
אמן מייסר

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #20 

סביר להניח , שמערכת שמנגנת רוק כבד תעבור בהצלחה כל סגנון , רק עם ניואנס קטן שאותו אסביר.....
חובבי הכלים האקוסטים בונים מערכות על פי רוב שצבעם "חם" המשמעות של זה הינה חיתוך קצוות .
המסיקה מלטפת , אינה מצליחה להגיע לקצה .
הבעיה היא שכאשר אתה שם רוק כבד על אותה המערכת אתה מקבל קקפוניה .
הסיבה לך שכל עיגולי הפינות לא מסתדרים עם המהירות , הדינמיקה והדיסטורשיין .

הצד השני של המטבע ....
מערכת שאינה חותכת קצוות , אינה מעגלת פינות , עם יכולת דינאמית ומהירות כל כך גדולה , עם שליטה על תחום התדרים הנמוך
סביר להניח שהיא תעביר רוק כבד באופן אבסולוטי , ובתערוכה היה ניתן להתרשם ממערכות כאלו .
הבעיה היא שחובבי הסאונד העגול (שלעיתים הם חושבים שהם אבירי השולחן העגול :lol: ) חושבים שלמערכת מסוג זה אין נשמה ,וחלקם יגידו שהסאונד לא טיבעי .

ובעצם זה מסכם את הדיון לפחות על פי תפיסתי .

העסק מסתבך כאשר שומעים FUSION ... תקחו את פט מתיני למשל ... 20 תקליטים בעלי מגוון רחב של הרכבים בין אם טריו ועד אורקסטרה .
הכלים הינם אקוסטיים , אלקטריים , הסגנון לעיתים תוקפני ולעתים לא , עמוס דינאמיקה .
ולכן חובבי ה FUSION שבנו את המערכות שלהם לסגנון הזה יקבלו את מירב הנקודות , והמערכות שלהם יצליחו לעמוד כמעט בכל סגנון .

שילוב של רוק כבד ו FUSION מאפר להגיע טיפה יותר לקצה .... לכוון הרוק כבד.

אני אפילו ארחיק לכת באקסיומות (לפחות ע"פ תפיסתי ).
מערכות שמעבירות רוק כבד בצורה איכותית
1.יותר אווריויות
2.יותר דינאמיות
3.יותר התקפיות
4.בעלי שקיפות גדולה יותר
5.רזולוציה גבוהה יותר

החיסרון שיתפרש כלפי חובבי זאנרים כגון גא'ז ... "לא טיבעי " , לא נעים .

לאחר האזנה של אין ספור מערכות הצלחתי לקבל את היכולת להעריך מערכת גם בסגנונות שאני חובב מושבע שלהם .
קקפוניה קל לזהות בין אם בסגנון זה ובין אם בסגנון אחר.
אווריות , רזולוציה או כל שאר התכונות שציינתי לעיל ניתנים לזהוי בכל סגנון , כל שצריך זה לא תואר שני ברימון , או להשתתף בצחרות רובינשטיין , כל שנידרש זה ניסיון , וזוג אוזניים טובות .

פרטים

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”