המלצות לסימפוניות/לידרים של גוסטב מאהלר.
-
עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
מחפש המלצות...{שנחשבות למופת}... לביצועים של Gustav Mahler.
-
עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

אהלן עופר יורם ודי אס,
יורם,
קיבלת כבר את הדיסק של גסי נורמן?
עופר,
נדמה לי שקראתי איפה שהו שיש מעל אלפיים הקלטות של סימפוניות של מאהלר... ובטח חצי מהן נחשבות לאיכותיות...
יש מלן הקלטות באמת ויהיה כמעט אין סופי לכתוב עליהן. לפני הרבה זמן היה כאן משהו ששם רשימה מוצלחת, נדמה לי שקראו לו משהו עם סוני, כי הוא אוהד שרוף שלהם.
יש אפשרות נוחה עם מאהלר והיא לקנות סט שלם של מנצח אחד. וגם כאן יש מלן והרבה מומלצים מאוד. כל סט שונה מחבריו וכמובן שזה עניין של טעם אישי.
מקובל להמליץ על הסטים הבאים:
שולטי
ברנשטיין בסוני
ברנשטיין בגרמופון
הייטינק
אבדו
טנשטדט
אפשר להוסיף גם את קובליק
את עינבל שנהנה מהקלטה מצויינת של דנון, ולאחרונה גם את שיי שלפחות חלק מהסט הופיע על סופר דיסקים.
בטח שכחתי כמה סטים...
אההה.. גם סינופולי אהוד עלי
הקלטות בודדות של סמפוניות יש גם למכביר.
וואלטר נחשב קלסיקה, במיוחד התשיעית בוינה ב1938. בתשיעית חייבים להזכיר גם שתי הקלטות ענקיות של קראייאן, ועוד אחת לא פחות ענקית של ברנשטיין, זו היחידה שלו עם הברלינאים.
בשניה סטוקובסקי מדהים, וכמובן יש גם את קלמפרר בשניה ובעוד כמה יצירות וכו וכו,
אם תצמצם את השאלה אוכל אולי להרחיב...
מה בדיוק אתה מחפש?
יורם,
קיבלת כבר את הדיסק של גסי נורמן?
עופר,
נדמה לי שקראתי איפה שהו שיש מעל אלפיים הקלטות של סימפוניות של מאהלר... ובטח חצי מהן נחשבות לאיכותיות...
יש מלן הקלטות באמת ויהיה כמעט אין סופי לכתוב עליהן. לפני הרבה זמן היה כאן משהו ששם רשימה מוצלחת, נדמה לי שקראו לו משהו עם סוני, כי הוא אוהד שרוף שלהם.
יש אפשרות נוחה עם מאהלר והיא לקנות סט שלם של מנצח אחד. וגם כאן יש מלן והרבה מומלצים מאוד. כל סט שונה מחבריו וכמובן שזה עניין של טעם אישי.
שולטי
ברנשטיין בסוני
ברנשטיין בגרמופון
הייטינק
אבדו
טנשטדט
אפשר להוסיף גם את קובליק
את עינבל שנהנה מהקלטה מצויינת של דנון, ולאחרונה גם את שיי שלפחות חלק מהסט הופיע על סופר דיסקים.
בטח שכחתי כמה סטים...
אההה.. גם סינופולי אהוד עלי
הקלטות בודדות של סמפוניות יש גם למכביר.
וואלטר נחשב קלסיקה, במיוחד התשיעית בוינה ב1938. בתשיעית חייבים להזכיר גם שתי הקלטות ענקיות של קראייאן, ועוד אחת לא פחות ענקית של ברנשטיין, זו היחידה שלו עם הברלינאים.
בשניה סטוקובסקי מדהים, וכמובן יש גם את קלמפרר בשניה ובעוד כמה יצירות וכו וכו,
אם תצמצם את השאלה אוכל אולי להרחיב...
מה בדיוק אתה מחפש?
-
עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

תודה דוד - ידעתי שאת התשובה אתה תספק.
אכן חשבתי על ברנשטיין כבחירה מעודפת.ramkol כתב:
שולטי
ברנשטיין בסוני
ברנשטיין בגרמופון
הייטינק
אבדו
טנשטדט
?...
לשאלתך,אני מחפש לרכוש את כל האוסף של מאהלר - אבל חשוב לי לעשות רכישה
נכונה מבחינת איכות הביצוע/מנצח/תזמורת/הקלטה טוב/ה...מכאן באה השאלה.
תודה
תנסה את זה:
http://www.zweitausendeins.de/suche/?Ar ... 0&q=mahler
ברנשטיין הוא לא מובן מאליו אבל אם אוהבים אז זה סבבה.
http://www.zweitausendeins.de/suche/?Ar ... 0&q=mahler
ברנשטיין הוא לא מובן מאליו אבל אם אוהבים אז זה סבבה.
-
עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

יש לי את הסימפוניות{ראשונה/שנייה/חמישית/שישית} של מאהלר, אבל לצערי לא רשום שום דבר
על מבצעים/תזמורות/מנצחים על הדיסקים. {חלק בגרמנית, בהוצאה של ZYX classic}
אבל ממידע שהצלחתי לאסוף, הבנתי שמדובר על תזמורת מדרזדן שמבצעת את הסימפוניה
השנייה "התחייה" - משהו עם סקטצ' קפלה...?
זה אולי יעזור: http://www.staatskapelle-dresden.de/
על החמישית מנצח ברנרד הייטינק, תזמורת הקונצרטחבאו מאמסטרדם.
על מבצעים/תזמורות/מנצחים על הדיסקים. {חלק בגרמנית, בהוצאה של ZYX classic}
אבל ממידע שהצלחתי לאסוף, הבנתי שמדובר על תזמורת מדרזדן שמבצעת את הסימפוניה
השנייה "התחייה" - משהו עם סקטצ' קפלה...?
זה אולי יעזור: http://www.staatskapelle-dresden.de/
על החמישית מנצח ברנרד הייטינק, תזמורת הקונצרטחבאו מאמסטרדם.
- ds
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 570
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 6 פעמים
לרמקול ולכולם שלום,
ראיתי את הקישור, שמעתי את חלקם אבל, לדעתי, הביצועים של מחזורי השירים שציינתי הם הטובים והמרגשים ביותר בייחוד אלה עם קאתלין פרייאר, שלטעמי היא גדולת המבצעים המוזיקליים שאני מכיר, בייחוד שההקלטות הללו נעשו קרוב למותה (והיא ידעה זאת). זה אולי נכון לקנות סט שלם של מנצח אחד ותזמורות גדולות, ואין ספק שברנשטיין והפילהרמונית של ווינה והאחרות היא בחירה מצוינת אבל בכל זאת הייתי ממליץ לקנות בנוסף את ההקלטות שציינתי ואני בטוח שההנאה מהן תהיה גדולה.
יהודה
ראיתי את הקישור, שמעתי את חלקם אבל, לדעתי, הביצועים של מחזורי השירים שציינתי הם הטובים והמרגשים ביותר בייחוד אלה עם קאתלין פרייאר, שלטעמי היא גדולת המבצעים המוזיקליים שאני מכיר, בייחוד שההקלטות הללו נעשו קרוב למותה (והיא ידעה זאת). זה אולי נכון לקנות סט שלם של מנצח אחד ותזמורות גדולות, ואין ספק שברנשטיין והפילהרמונית של ווינה והאחרות היא בחירה מצוינת אבל בכל זאת הייתי ממליץ לקנות בנוסף את ההקלטות שציינתי ואני בטוח שההנאה מהן תהיה גדולה.
יהודה
אהלן די אס,
אף אחד לא טען אחרת. ההמלצות שלך ללא ספק יוצאות מן הכלל. יש לי כמובן את כולן ולא הייתי מוותר אל אף אחת מהן. פרייר הייתה לא רק זמרת גדולה, אלא גם אומנית גדולה. מספרים שבאחד הקונצרטים בו שרה את הקינדרטוטנלידר היא התחילה לבכות ויצאה מהבמה. למנצח, נדמה לי שזה היה וואלטר אבל יכול להיות שזה היה קלמפרר, היא התנצלה ואמרה שהיא התנהגה באופן לא מקצועי. המנצח אמר לה חזרה שהיא הייתה האומנית היחידה על הבמה...
גם קרן הפלא שהמלצת עליו מצוין ומרענן מאוד בגישת הסולנים. כמובן שמומלץ.
.
אף אחד לא טען אחרת. ההמלצות שלך ללא ספק יוצאות מן הכלל. יש לי כמובן את כולן ולא הייתי מוותר אל אף אחת מהן. פרייר הייתה לא רק זמרת גדולה, אלא גם אומנית גדולה. מספרים שבאחד הקונצרטים בו שרה את הקינדרטוטנלידר היא התחילה לבכות ויצאה מהבמה. למנצח, נדמה לי שזה היה וואלטר אבל יכול להיות שזה היה קלמפרר, היא התנצלה ואמרה שהיא התנהגה באופן לא מקצועי. המנצח אמר לה חזרה שהיא הייתה האומנית היחידה על הבמה...
גם קרן הפלא שהמלצת עליו מצוין ומרענן מאוד בגישת הסולנים. כמובן שמומלץ.
.
-
עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

תודה ramkol/ds על הקואופרציה.
אני מבין שאין לאף אחד הערה/הארה על הביצועים שכתבתי שיש
אצלי?? {אולי לא מוכרים}
אצלי?? {אולי לא מוכרים}