מה עדיף, DVD מקליט או כ. טלויזיה?
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
מה עדיף מבחינת איכות, מהירות הקלטה, עריכה וכולי.
DVD מקליט + ממיר?
או כ. טלויזיה + ממיר?
*מנהלים, מקווה שההודעה מתאימה לפורום הנ"ל, אם לא העבירו אותה בבקשה לפורום המתאים.
תודה מראש,
חביב.
DVD מקליט + ממיר?
או כ. טלויזיה + ממיר?
*מנהלים, מקווה שההודעה מתאימה לפורום הנ"ל, אם לא העבירו אותה בבקשה לפורום המתאים.
תודה מראש,
חביב.
מבחינת איכות – כרטיס לכידה "רגיל" (לא מקצועי) לא מתקרב לאיכות הקלטה של DVR טוב.
מבחינת אפשרויות עריכה – יכולות מחשב עולות על יכולות DVR, ובגדול (עם תוכנות מתאימות). אם בכוונתך לעשות עריכה בסיסית (חלוקה לקטעים/מחיקת קטעים מיותרים/הוספת כותרות באנגלית) – DVR יספיק לך.
בקבלת ההחלטה קח בחשבון גם שכרטיס לכידה יעלה לך בסביבות 300 ש"ח כאשר DVR טוב עם הרד דיסק מתחיל בערך מ-3000 ש"ח...
מבחינת אפשרויות עריכה – יכולות מחשב עולות על יכולות DVR, ובגדול (עם תוכנות מתאימות). אם בכוונתך לעשות עריכה בסיסית (חלוקה לקטעים/מחיקת קטעים מיותרים/הוספת כותרות באנגלית) – DVR יספיק לך.
בקבלת ההחלטה קח בחשבון גם שכרטיס לכידה יעלה לך בסביבות 300 ש"ח כאשר DVR טוב עם הרד דיסק מתחיל בערך מ-3000 ש"ח...
ויטלי
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

קודם כל, תודה ויטלי.
עכשיו כמו שאמרת, אני באמת צריך רק עריכה להוריד קטעים מיותרים, להוסיף כותרות וזהו, לא יודע מזה.
אז לפי מה שאני רואה, אתה ממליץ לי על כ. טלויזיה.
דגם ספציפי, אתה יכול להמליץ?
עכשיו כמו שאמרת, אני באמת צריך רק עריכה להוריד קטעים מיותרים, להוסיף כותרות וזהו, לא יודע מזה.
אז לפי מה שאני רואה, אתה ממליץ לי על כ. טלויזיה.
דגם ספציפי, אתה יכול להמליץ?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
יצא לי לעשות השוואה להקלטה ב PVR150 ולאותה הקלטה ב DVR של פיוניר.
האיכות של ה PVR150 הייתה טובה יותר.
DVR הוא לא נוח כמו HTPC בשביל הקלטות בגלל חיסרון הלוח שידורים והמעבר האוטומטי של ערוצים.
להגיד תאמת, ה HTPC שלי לוקח גם את ה YESMAX מבחינת נוחות כולל EPG!
האיכות של ה PVR150 הייתה טובה יותר.
DVR הוא לא נוח כמו HTPC בשביל הקלטות בגלל חיסרון הלוח שידורים והמעבר האוטומטי של ערוצים.
להגיד תאמת, ה HTPC שלי לוקח גם את ה YESMAX מבחינת נוחות כולל EPG!
לא המלצתי על כרטיס טלוויזיה - אני חובב מושבע של DVR ומשתמש בדגמים שונים קרוב לארבע שניםChaoscripT כתב:אז לפי מה שאני רואה, אתה ממליץ לי על כ. טלוויזיה.
דגם ספציפי, אתה יכול להמליץ?...
כנראה שעשית השוואה ב-bitrate שונה. אם בדגמים החדשים (יחסית) של PIONEER תכוון bitrate ידנית (MN) ותבחר את אותו הקצב כמו בכרטיס - התמונה שתתקבל ב-PIONEER תהיה הרבה יותר טובה - בעיקר, בגלל היכולות המתקדמות של VBR . בתמונה רוויה פרטים DVR שלPIONEER יכול להקפיץ את bitrate ב- 5-6Mbps מעל הממוצע, כאשר PVR150 רק ב- 2-3Mbps . לכן בהקלטות של PVR150 תמונה הרבה יותר מפוקסלת.zovirax כתב:יצא לי לעשות השוואה להקלטה ב PVR150 ולאותה הקלטה ב DVR של פיוניר.
האיכות של ה PVR150 הייתה טובה יותר....
ויטלי
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

השיקול הכלכלי כן חשוב לי, לפיכך אני לא רוצה להשקיע 3000 ש"ח על DVR.
בגלל זה אני רוצה איזה כרטיס טלויזיה טוב.
אשמח להמלצות.
בגלל זה אני רוצה איזה כרטיס טלויזיה טוב.
אשמח להמלצות.
נערך לאחרונה על ידי ChaoscripT ב 26/04/2008 16:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
פיצול
אני "מפצל" את העבודה...
יש לי כבר שנים DVR ייעודי של פיליפס, הוא מחובר לממיר דרך סקראט RGB, (המחשב לא מחובר בכלל לטלוויזיה לצורך העניין), ואני משתמש בו להקלטות גולמיות...
לאחר מכן אני מעתיק את המידע למחשב ועורך ב- Adobe Premiere Elements 3.0 (מומלץ בחום אגב!), ואז אני צורב את הדי וי די הערוך מחדש.
* אני עורך רק אם יש משהו חשוב...
כאשר סתם אני רוצה להקליט "מרתונים של סיינפלד בביפ בסופ"ש", זה מאוד מאוד מאוד נוח שזה DVR.. אני שם דיסק, הוא מקליט, אוטומאטית מחלק לצ'פטרים כל 5 דקות, ועושה פיינלייז לבד כשנגמר לו המקום על הדיסק, וזהו, אני מעביר את הדיסק כמות שהוא לחדר שינה ונרדם עם קרמר וג'ורג'... מה גם שהצ'פטרים האוטומאטיים כל 5 דקות מאוד מאוד נוח.. אני קופץ על הפרומואים שבין הפרקים לדוגמא...
ולכן, המסקנה שלי היא, שעבור הקלטות יומיומיות, DVR הרבה יותר פשוט ונוח... מבחינת איכות, ייתכן שכרטיס טלוויזיה ייתן איכות עדיפה, אם כי אני ממש לא מתלונן מהאיכות...
יש לי כבר שנים DVR ייעודי של פיליפס, הוא מחובר לממיר דרך סקראט RGB, (המחשב לא מחובר בכלל לטלוויזיה לצורך העניין), ואני משתמש בו להקלטות גולמיות...
לאחר מכן אני מעתיק את המידע למחשב ועורך ב- Adobe Premiere Elements 3.0 (מומלץ בחום אגב!), ואז אני צורב את הדי וי די הערוך מחדש.
כאשר סתם אני רוצה להקליט "מרתונים של סיינפלד בביפ בסופ"ש", זה מאוד מאוד מאוד נוח שזה DVR.. אני שם דיסק, הוא מקליט, אוטומאטית מחלק לצ'פטרים כל 5 דקות, ועושה פיינלייז לבד כשנגמר לו המקום על הדיסק, וזהו, אני מעביר את הדיסק כמות שהוא לחדר שינה ונרדם עם קרמר וג'ורג'... מה גם שהצ'פטרים האוטומאטיים כל 5 דקות מאוד מאוד נוח.. אני קופץ על הפרומואים שבין הפרקים לדוגמא...
ולכן, המסקנה שלי היא, שעבור הקלטות יומיומיות, DVR הרבה יותר פשוט ונוח... מבחינת איכות, ייתכן שכרטיס טלוויזיה ייתן איכות עדיפה, אם כי אני ממש לא מתלונן מהאיכות...
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

Re: פיצול
קודם כל תודה על ההמלצה של התוכנה.Yonster כתב:אני "מפצל" את העבודה...
ולכן, המסקנה שלי היא, שעבור הקלטות יומיומיות, DVR הרבה יותר פשוט ונוח... מבחינת איכות, ייתכן שכרטיס טלוויזיה ייתן איכות עדיפה, אם כי אני ממש לא מתלונן מהאיכות......
ודבר שני תודה בכלל על התגובה.
דבר שלישי, אני לא צריך הקלטות יומיומיות, אני צריך הקלטות של תוכניות ספציפיות פה ושם, כך שאיני צריך DVD שיקליט לי כל היום.
Yonster
מאד לא כדאי לעשות את מה שאתה עושה, כי הפגיעה באיכות ההקלטה היא משמעותית:
DVR מקליט בפורמט MPEG2 כאשר ה-bit rate של התוכן הינו נמוך (ככה זה ב-SDTV של YES/HOT). בהעתקה אנלוגית למחשב התוכן מקודד מחדש, ואחרי העריכה אתה עוד הפעם מקדד את התוכן המוקלט. כל קידוד מוריד מאיכות התמונה, וזה מורגש במיוחד כאשר המקור עצמו הוא אינו איכותי מספיק. במקרה שלך ההמלצה היא חד-משמאית – כרטיס טלוויזיה.
ChaoscripT
בהודעה של zovirax הכרטיס כבר הומלץ לך (אמנם בצורה סמויה): Hauppage PVR150. אם אתה לא מתכוון לבנות מערכת HTPC אלא רק להקליט ידנית ממקור חיצוני, קנה כרטיס ללא טרנסיבר ושלט – הוא יעלה בסביבות 300 ש"ח. בנוסף, תצטרך תוכנה Authoring. חוץ מתוכנת ADOBE , יש גם תוכנות אחרות( ULEAD, למשל) . ייתכן שיש גם חינמיות .
מאד לא כדאי לעשות את מה שאתה עושה, כי הפגיעה באיכות ההקלטה היא משמעותית:
DVR מקליט בפורמט MPEG2 כאשר ה-bit rate של התוכן הינו נמוך (ככה זה ב-SDTV של YES/HOT). בהעתקה אנלוגית למחשב התוכן מקודד מחדש, ואחרי העריכה אתה עוד הפעם מקדד את התוכן המוקלט. כל קידוד מוריד מאיכות התמונה, וזה מורגש במיוחד כאשר המקור עצמו הוא אינו איכותי מספיק. במקרה שלך ההמלצה היא חד-משמאית – כרטיס טלוויזיה.
ChaoscripT
בהודעה של zovirax הכרטיס כבר הומלץ לך (אמנם בצורה סמויה): Hauppage PVR150. אם אתה לא מתכוון לבנות מערכת HTPC אלא רק להקליט ידנית ממקור חיצוני, קנה כרטיס ללא טרנסיבר ושלט – הוא יעלה בסביבות 300 ש"ח. בנוסף, תצטרך תוכנה Authoring. חוץ מתוכנת ADOBE , יש גם תוכנות אחרות( ULEAD, למשל) . ייתכן שיש גם חינמיות .
ויטלי
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

איזו המרה אנאלוגית?...
איזו המרה אנאלוגית?...
הסרט מועבר בצורת MPEG2 בדיוק מהדי וי די לתוך אדובי... אין כאן שום המרה אנאלוגית...
יש בעייה אחת ויחידה, שהיא טיפה טריקית:
באדובי פריימייר אלמנטס אין יכולת לבחור את הפילדים.. (את זה יש רק בפרמייה הגדולה, ומאחר ואני לא ממש אוהב לפרוץ תוכנות, רכשתי את אדובי, והגרסא הדלה עולה שישית מהכבדה..) אז אם אדובי שאמור לעשות זאת אוטומאטית לא מצליח, הפילדים מתחרבשים, ואז האיכות באמת נפגעת נורא.
ומבחינת הקידוד הנוסף, אתה בטוח שזה פוגם באיכות אם לאחר הפריסה אתה מקודד חזרה לאותו פורמט? אני חושב שהוא משתמש בצ'אנקים קיימים ולא פורס ומקודד לגמרי מחדש...
לדוגמא קח את DVDShrink, אם אתה פורש בעזרתה די וי די, וצורב מחדש ללא פסקול ספציפי כדי לחסוך מקום שתוכל להכניס את הסרט באותו BPM על דיסק חד שכבתי,
כל עוד אתה נשאר על 100% מבחינת ה - BPM המקורי, אני די בטוח שהוא משתמש בצ'אנקים המקוריים ולא פורס ומקודד מחדש..... לפחות ע"פ זמן העבודה שלו...
אבל זה שווה בדיקה..
הסרט מועבר בצורת MPEG2 בדיוק מהדי וי די לתוך אדובי... אין כאן שום המרה אנאלוגית...
יש בעייה אחת ויחידה, שהיא טיפה טריקית:
באדובי פריימייר אלמנטס אין יכולת לבחור את הפילדים.. (את זה יש רק בפרמייה הגדולה, ומאחר ואני לא ממש אוהב לפרוץ תוכנות, רכשתי את אדובי, והגרסא הדלה עולה שישית מהכבדה..) אז אם אדובי שאמור לעשות זאת אוטומאטית לא מצליח, הפילדים מתחרבשים, ואז האיכות באמת נפגעת נורא.
ומבחינת הקידוד הנוסף, אתה בטוח שזה פוגם באיכות אם לאחר הפריסה אתה מקודד חזרה לאותו פורמט? אני חושב שהוא משתמש בצ'אנקים קיימים ולא פורס ומקודד לגמרי מחדש...
לדוגמא קח את DVDShrink, אם אתה פורש בעזרתה די וי די, וצורב מחדש ללא פסקול ספציפי כדי לחסוך מקום שתוכל להכניס את הסרט באותו BPM על דיסק חד שכבתי,
כל עוד אתה נשאר על 100% מבחינת ה - BPM המקורי, אני די בטוח שהוא משתמש בצ'אנקים המקוריים ולא פורס ומקודד מחדש..... לפחות ע"פ זמן העבודה שלו...
אבל זה שווה בדיקה..
Re: איזו המרה אנאלוגית?...
אינני מכירChaoscripT כתב:ויטלי,
איך הכרטיס הזה לאחד חובבן (כמוני), http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=577435...
איך בדיוק אתה עושה זאת? לאף DVR שהוא מותג מכובד (ופיליפס ביניהם) אין אפשרות העתקה דיגיטלית למחשב. הדרך היחידה שעולה בדעתי היא צריבת מדיה בפורמט VR ב-DVR ופתיחת הקובץ VR במחשב. זו השקעת זמן לא מבוטלת שלא מצדיקה את הדרך.Yonster כתב:איזו המרה אנאלוגית?...
הסרט מועבר בצורת MPEG2 בדיוק מהדי וי די לתוך אדובי... אין כאן שום המרה אנאלוגית......
בדיוק לזה התכוונתי.אז אם אדובי שאמור לעשות זאת אוטומאטית לא מצליח, הפילדים מתחרבשים, ואז האיכות באמת נפגעת נורא....
אענה בזהירות כי לא רוצה להישמע פסקני - תמיד יש משהו שלא יודעים. התוכנות במחיר עממי שאני מכיר מקדדות מחדש. שמעתי שהגרסאות האחרונות של TMPGEnc לא עושות קידוד מחדש, אבל לא ניסיתי בעצמי ולא יכול להיות בטוח בכך. לגבי DVDShrink - הדוגמה הזו היא לא קשורה לנושא כי התוכנה משנה רק את bitrate ב-sequence הקיים, ואנחנו מדברים על עריכה - סילוק קבוצות של פריימים מרצף הפריימים.ומבחינת הקידוד הנוסף, אתה בטוח שזה פוגם באיכות אם לאחר הפריסה אתה מקודד חזרה לאותו פורמט? אני חושב שהוא משתמש בצ'אנקים קיימים ולא פורס ומקודד לגמרי מחדש......
ויטלי
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

ויטלי, על הכרטיס שהמליצו למעלה PVR-150, אין בזאפ המלצות טובות.
החסרונות שמציינים ב-ZAP אינם רלוונטיים בשבילך אם אתה רוצה רק להקליט ידניתChaoscripT כתב:ויטלי, על הכרטיס שהמליצו למעלה PVR-150, אין בזאפ המלצות טובות....
. הכרטיס עצמו עובד בלי בעיות (רק צריכים הרד דיסק מספיק מהיר).אבל אם אתה רוצה לבנות מחשב HTPC שישלוט בממיר HOT/YES וייתן שליטה במחשב ע"י השלט - הגדרת הטרנסיוור ב-XP היא באמת כאב ראש (ובדיוק לזה מתייחסות התלונות ב-ZAP). אגב,לא מזמן בפורום HTPC פורסם פתרון של הבעיה.
ויטלי
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

זה מה שאני צריך מהכרטיס:
-שיקליט באיכות טובה
-אפשרות להקלטה מראש
-אפשרות להקלטה מיידית
זהו כעיקרון.
-שיקליט באיכות טובה
-אפשרות להקלטה מראש
-אפשרות להקלטה מיידית
זהו כעיקרון.
במקרה זה עליך לבנות מערכת HTPC. אם יש לך XP – ההתעסקות עם שליטה בממיר ובהגדרת EPG אינה טריביאלית וכרוכה גם ברכישת תוכנות SAGETV ו-XTML importer (גרסה אוטומטית). במידה ואין לך רקע במחשבים – לא הייתי ממליץ ללכת בדרך הזו.ChaoscripT כתב:-אפשרות להקלטה מראש...
אומרים שב-VISTA הכל הרבה יותר ידידותי – אבל לא ניסיתי בעצמי.
ויטלי
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

יש לי XP 32ביט,
אוקי נגיד ללא הקלטה מראש.
אני רוצה כרטיס איכותי, אפשר המלצה? או שעדיין נישאר עם ה- PVR-150?
תודה.
אוקי נגיד ללא הקלטה מראש.
אני רוצה כרטיס איכותי, אפשר המלצה? או שעדיין נישאר עם ה- PVR-150?
תודה.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

זה כבר לאחר הקנייה, אני יתעסק עם זה.vitalyi כתב:ללא הקלטה מראש PVR150 ייתן לך אפשרות להקליט באיכות טובה (יחסית למחירו), אינני מכיר אלטרנטיבות במחיר דומה. השתדל לא לבחור bitrate נמוך ( מתחת ל- 4Mbps) כדי לא לקבל תמונה מפוקסלת....
אם אין לי מדיה סנטר, יש אפשרות להקלטה מראש? או שחובה מדיה סנטר?