תדר ריענון
התשובה לשאלה שלך היא שזה תלוי ?!
אז יש שתי תשובות הפשוטה והמסובכת
הפשוטה אומרת שלא תרגיש בהבדל לכן זה לא משנה
המסובכת אומרת שזה תלוי מה ה FrameRate של הסרט אותו אתה מנגן
נניח שהסרט הוא ב 25hz אז עדיף להגדיר 50Hz ועם הסרט הוא 30Hz אז עדיף להגדיר 60Hz. רק שזה עדיין לא הסוף מכיוון שרוב הסרטים הם בכלל 24Hz ואז עדיף להגדיר 48Hz או 72Hz (במידה והמסך והכרטיס תומכים בזה)
ואפילו זה לא הסוף כי צריך לראות שכרטיס המסך יודע לסנכרן את הרענון שלו לקצב הרענון של הסרט המנוגן
בקיצור,
אתה הרי לא תשנה בכל סרט את קצב הרענון של המסך שלך אז אני ממליץ על 60Hz רק מכיון שזה יותר רענונים לשנייה
מקווה שלא בילבלתי אותך
אז יש שתי תשובות הפשוטה והמסובכת
הפשוטה אומרת שלא תרגיש בהבדל לכן זה לא משנה
המסובכת אומרת שזה תלוי מה ה FrameRate של הסרט אותו אתה מנגן
נניח שהסרט הוא ב 25hz אז עדיף להגדיר 50Hz ועם הסרט הוא 30Hz אז עדיף להגדיר 60Hz. רק שזה עדיין לא הסוף מכיוון שרוב הסרטים הם בכלל 24Hz ואז עדיף להגדיר 48Hz או 72Hz (במידה והמסך והכרטיס תומכים בזה)
ואפילו זה לא הסוף כי צריך לראות שכרטיס המסך יודע לסנכרן את הרענון שלו לקצב הרענון של הסרט המנוגן
בקיצור,
אתה הרי לא תשנה בכל סרט את קצב הרענון של המסך שלך אז אני ממליץ על 60Hz רק מכיון שזה יותר רענונים לשנייה
מקווה שלא בילבלתי אותך
כנראה התכוונת "לאיך אתה יודע באיזה קצב הסרט הוקלט"Balance כתב:איך אני יכול לדעת באיזה קצב הסרט מנגן?...
והתשובה היא שיש הרבה תוכנות שיודעת להוציא את האינפורמציה הזאת מתוך קובץ המדייה
בנוסף רוב הסרטים (לפחות אלה שיורדים דרך רשת usenet) מגיעים עם קובץ אינפורמצייה בדר"כ בעל סיומת nfo שבתוכו יש אינפורמציה לגבי תכונות הקובץ, כגון כמות הפריימים בשנייה, רזולוציה וכו
אני ממש לא מסכים עם ההמלצה הזו!osherov כתב:ה אני ממליץ על 60Hz רק מכיון שזה יותר רענונים לשנייה
מקווה שלא בילבלתי אותך...
תדר הריענון קשור לפורמט השידור :
אם מקור השידור הוא PAL שזה אומר 25 פריימים לשניה אז קצב הריענון צריך להיות בכפולות של 25 כלומר 50HZ , 75HZ
לעומת זאת אם מקור השידור הוא NTSC שם קצב השידור הוא 30 פריימים לשניה אז קצב הריענון צריך להיות בכפולות של 30
מכיוון שבישראל משדרים בPAL וכל ההקלטות שלך מקורן בPAL אז 50HZ הוא הקצב הנכון
למרות הכל זה לא ממש נורא אם קצב הריענון לא תואם את קצב הפריים לשניה אבל לי למשל מאוד מפריע כשבשידור יש את פס ההודעות שרץ בתחתית המסך וכאשר קצב הריענון לא מתאים הפס לא רץ חלק אלא מקרטע.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
Balance, בעקרון רוב המסכים הנמכרים בארץ יתמכו טוב יותר ב 50Hz מאשר ב 60Hz. אבל דע לך שאם אתה מחבר את המסך ל HTPC ומשתמש ב Media Center המחשב יחליף באופן אוטומאטי את התדר חזרה ל 60Hz.
אפשר לבחון חוסר התאמה של תדר סריקה כךפי המסך בדרך פשוטה מאוד: בוחנים סרט שבו יש תנועה אופקית של המצלמה ומתבוננים בעצמים אנכיים. אם אתה לא מבחין בשום קטיעה או "קריעה" אז הכל בסדר.
אפשר לבחון חוסר התאמה של תדר סריקה כךפי המסך בדרך פשוטה מאוד: בוחנים סרט שבו יש תנועה אופקית של המצלמה ומתבוננים בעצמים אנכיים. אם אתה לא מבחין בשום קטיעה או "קריעה" אז הכל בסדר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
זה משהו שאני לא נתקלתי בו,Catskinner כתב:Balance, בעקרון רוב המסכים הנמכרים בארץ יתמכו טוב יותר ב 50Hz מאשר ב 60Hz. אבל דע לך שאם אתה מחבר את המסך ל HTPC ומשתמש ב Media Center המחשב יחליף באופן אוטומטי את התדר חזרה ל 60Hz....
דרך ה VMC אני יכול לעבוד גם ב 50Hz גם ב 60Hz וגם ב 24Hz.
אף פעם הרזולוציה לא הוחלפה אצלי
כמו שרשמתי בתגובה הראשונה שלי, אז זה הכול תלוי בתוכן אותו אתה מנגןrafid כתב:אני ממש לא מסכים עם ההמלצה הזו!osherov כתב:ה אני ממליץ על 60Hz רק מכיון שזה יותר רענונים לשנייה
מקווה שלא בילבלתי אותך...
תדר הריענון קשור לפורמט השידור :
אם מקור השידור הוא PAL שזה אומר 25 פריימים לשניה אז קצב הריענון צריך להיות בכפולות של 25 כלומר 50HZ , 75HZ
לעומת זאת אם מקור השידור הוא NTSC שם קצב השידור הוא 30 פריימים לשניה אז קצב הריענון צריך להיות בכפולות של 30
מכיוון שבישראל משדרים בPAL וכל ההקלטות שלך מקורן בPAL אז 50HZ הוא הקצב הנכון
למרות הכל זה לא ממש נורא אם קצב הריענון לא תואם את קצב הפריים לשניה אבל לי למשל מאוד מפריע כשבשידור יש את פס ההודעות שרץ בתחתית המסך וכאשר קצב הריענון לא מתאים הפס לא רץ חלק אלא מקרטע....
מה לעשות שאצלי רוב התכנים הם דווקא 24Hz (סרטים) ו 30Hz (סדרות מארה"ב)
כמובן שישנם גם תכנים של 25Hz אבל הם יחסית במיעוט אצלי (אני לא משתמש ביכולות ה PVR של המחשב)
המרגיז הוא שכרטיס המסך אצלי יודע להוציא גם 24Hz ובניגון סרטים הריענון הזה הוא אידיאלי. הבעייה היא שבניגון תכנים אחרים זה מחייב אותי להעביר רזולוציה בצורה ידנית
ולכן אין לי כוח להתעסק עם זה ולכן אני בדר"כ נשאר על 60Hz
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הרזולוציה לא מוחלפת, תדר הסריקה כן מוחלף באחריות מלאה. זה משהו שקיים עוד מימי MCE2005. אני יודע זאת בגלל שאצלי המחשב עובר דרך מעבד ווידאו ייעודי וממנו קל לי מאוד לראות איזה אות הוא מקבל מהמחשב בכל רגע. בררת המחדל היא תמיד 60Hz אבל אפשר למנוע את השינוי דרך שינוי ב registry או עם MCE Customizer.osherov כתב:זה משהו שאני לא נתקלתי בו,Catskinner כתב:Balance, בעקרון רוב המסכים הנמכרים בארץ יתמכו טוב יותר ב 50Hz מאשר ב 60Hz. אבל דע לך שאם אתה מחבר את המסך ל HTPC ומשתמש ב Media Center המחשב יחליף באופן אוטומטי את התדר חזרה ל 60Hz....
אף פעם הרזולוציה לא הוחלפה אצלי...
התכוונתי ,כמובן ,לתדר הריענון (refresh rate) ולא לרזולוציה.Catskinner כתב:הרזולוציה לא מוחלפת, תדר הסריקה כן מוחלף באחריות מלאה. זה משהו שקיים עוד מימי MCE2005. אני יודע זאת בגלל שאצלי המחשב עובר דרך מעבד ווידאו ייעודי וממנו קל לי מאוד לראות איזה אות הוא מקבל מהמחשב בכל רגע. בררת המחדל היא תמיד 60Hz אבל אפשר למנוע את השינוי דרך שינוי ב registry או עם MCE Customizer.osherov כתב:זה משהו שאני לא נתקלתי בו,Catskinner כתב:Balance, בעקרון רוב המסכים הנמכרים בארץ יתמכו טוב יותר ב 50Hz מאשר ב 60Hz. אבל דע לך שאם אתה מחבר את המסך ל HTPC ומשתמש ב Media Center המחשב יחליף באופן אוטומטי את התדר חזרה ל 60Hz....
אף פעם הרזולוציה לא הוחלפה אצלי......
ב VMC אין לי שינוי של ה refresh rate !!
גם אצלי הבדיקה היא פשוטה מכיוון שמסך הטלויזיה יודע להציג ב info שלו איזה תדר ריענון הוא מקבל 24,50 או 60Hz
מעניין אם זה משהו שקשור ל MCE מול ה VMC או משהו שקשור לכטיס המסך ?!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

תבדוק את הערך של EnableRefreshRateChange במפתח הבא:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Media Center\Settings\DisplayService
אם הערך הוא 0 אז תדר הסריקה יישאר נעול על התדר שקבעת בשולחן העבודה. אם זה 1 אז תדר הסריקה יוחלף ל 60Hz במעבר ל VMC במסך מלא. בדוק.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Media Center\Settings\DisplayService
אם הערך הוא 0 אז תדר הסריקה יישאר נעול על התדר שקבעת בשולחן העבודה. אם זה 1 אז תדר הסריקה יוחלף ל 60Hz במעבר ל VMC במסך מלא. בדוק.
הבנתיCatskinner כתב:תבדוק את הערך של EnableRefreshRateChange במפתח הבא:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Media Center\Settings\DisplayService...
אגב, נראה שברירת המחדל היא על 1 ולכן ,בדר"כ, אין צורך לשנות זאת
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אם זה על 1 אז במעבר ל MC במסך מלא תדר הסריקה יוחזר ל 60Hz. אתה יכול גם לחפש בפורומים של AVS ושל ה Greenbutton. העסק הזה גורם אין סוף תרעומות למשתמשים במדינות PAL שיש להם מסכים שלא יודעים להתמודד טוב עם מקורות PAL המוצגים ב 60Hz.