האם אפשר בדרך כלשהי לחבר שלט לרסיבר וינטאג'? + מספר תמונות..
-
yan
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
רציתי להחליף את ה altec lansing שלי במחשב למשהו יותר נורמלי.
לבסוף קניתי marantz 2015.. חיברתי אותו למערכת שלי "סתם בשביל הכיף" כדי לראות מה הוא שווה (b&w 705) ומגבר קיים cambridge audio a640. השוואתי בין השניים והתוצאה לא הייתה אמיתית..
מגבר ב 300 שקלים מתעלה בכמה וכמה רמות מעל מגבר ב 3.5 k. הדיסק היה dire straits sultans of swing...
בכל מקרה.. אני חשבתי למכור את ה cambridge אבל הדבר היחיד שמונע ממני לעשות זאת זה מפני של marantz אין שלט ולקום מהספה בימינו זו לא אופציה...
האם יש אפשרות לארגן כזה דבר? ואם כן כמה כל הסיפור הזה אמור לעלות?
עכשיו כשאני חושב על זה, מעניין איזה תוצאה אני אקבל אם יהיה לי איזה 2275 אחד..
או לחילופין איזה 7070... אוי אוייייי
לבסוף קניתי marantz 2015.. חיברתי אותו למערכת שלי "סתם בשביל הכיף" כדי לראות מה הוא שווה (b&w 705) ומגבר קיים cambridge audio a640. השוואתי בין השניים והתוצאה לא הייתה אמיתית..
מגבר ב 300 שקלים מתעלה בכמה וכמה רמות מעל מגבר ב 3.5 k. הדיסק היה dire straits sultans of swing...
בכל מקרה.. אני חשבתי למכור את ה cambridge אבל הדבר היחיד שמונע ממני לעשות זאת זה מפני של marantz אין שלט ולקום מהספה בימינו זו לא אופציה...
האם יש אפשרות לארגן כזה דבר? ואם כן כמה כל הסיפור הזה אמור לעלות?
עכשיו כשאני חושב על זה, מעניין איזה תוצאה אני אקבל אם יהיה לי איזה 2275 אחד..
או לחילופין איזה 7070... אוי אוייייי
נערך לאחרונה על ידי yan ב 25/04/2008 17:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
גם לי, ולהרבה מאיתנו קרה אותו הדבר....
אצלי ה 7070 החליף מגבר ק"ב. ומאותו היום שהעפתי את הק"ב ושמתי את ה 7070, למדתי איך מוסיקה צריכה להשמע... פשוט עולם אחר לגמרי מבחינת איכות הצליל, חמימותו, הפירוט וכו'... וזה באמת לא להאמין.
ותאר לך שכל עוצמתו של המרנץ שלך היא 15 וואט לערוץ בלבד. בטח חלשלוש לעומת הקיימבריג', ובכל זאת נותן המון.
מבחינת להוסיף שלט, לא ניתן להוסיף לו שלט. מה שכן, תלוי מה המקור שלך. יש CDP שיש בהם האפשרות לשלוט על הווליום הפנימי דרך השלט ואז זה פותר למעשה את כל הבעיה...
אם מחשב יהה מחובר דרך קבע, אז אותו הדבר - ניתן בעלות של עשרות שקלים להוסיף לו שלט, או אפילו עכבר אלחוטי שיעשה את העבודה...
אגב, בשנות ה 70 היו לפישר מספר מוגבל של רסיברים שכללו שלט - שלט עם חוט שנגרר מהרסיבר - וגם הוא לא עשה הרבה...
תהנה ממנו
אצלי ה 7070 החליף מגבר ק"ב. ומאותו היום שהעפתי את הק"ב ושמתי את ה 7070, למדתי איך מוסיקה צריכה להשמע... פשוט עולם אחר לגמרי מבחינת איכות הצליל, חמימותו, הפירוט וכו'... וזה באמת לא להאמין.
ותאר לך שכל עוצמתו של המרנץ שלך היא 15 וואט לערוץ בלבד. בטח חלשלוש לעומת הקיימבריג', ובכל זאת נותן המון.
מבחינת להוסיף שלט, לא ניתן להוסיף לו שלט. מה שכן, תלוי מה המקור שלך. יש CDP שיש בהם האפשרות לשלוט על הווליום הפנימי דרך השלט ואז זה פותר למעשה את כל הבעיה...
אם מחשב יהה מחובר דרך קבע, אז אותו הדבר - ניתן בעלות של עשרות שקלים להוסיף לו שלט, או אפילו עכבר אלחוטי שיעשה את העבודה...
אגב, בשנות ה 70 היו לפישר מספר מוגבל של רסיברים שכללו שלט - שלט עם חוט שנגרר מהרסיבר - וגם הוא לא עשה הרבה...
תהנה ממנו
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
לפני המצאת הווליום הדיגיטאלי אז פשוט היה מנוע SERVO שמחובר לפוטנציומטר של הווליום ופשוט מסובב אותו פיזית.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
ALPS
לדוגמא, פוטנציומטר של ALPS לשליטה ע"י IR
http://cgi.ebay.com/ALPS-Motorized-volu ... dZViewItem
יש גם attenuator דומה במחיר כפול.
http://cgi.ebay.com/ALPS-Motorized-volu ... dZViewItem
יש גם attenuator דומה במחיר כפול.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אני מניח שאתה מתכוון לשליטה מרחוק על הווליום בלבד. תיאורטית זה אפשרי, וגם אני חשבתי על כך רבות בעבר, אבל לבסוף ירדתי מהרעיון כי הגעתי למסקנה שזה לא שווה את הטירחה, האנרגיה וההוצאה הכספית. דרך אחת שהיא יחסית פשוטה לביצוע היא להשתמש באיקולייזר חיצוני בעל שלט רחוק (יש לי כזה), אבל זה עלול לשנות במעט את הצליל הסופי במערכת, תלוי באיכות האיקולייזר. אבל גם מכשירים כאלה כבר די נדירים היום.
למה "לקום מהספה זו לא אופציה"? אל תהיה couch potato. וחוץ מזה, כמה פעמים כבר במהלך סשן האזנה אתה משנה את הווליום?
למה "לקום מהספה זו לא אופציה"? אל תהיה couch potato. וחוץ מזה, כמה פעמים כבר במהלך סשן האזנה אתה משנה את הווליום?
-
yan
-
- חבר פעיל במיוחד

תאמת לא שמעתי אותם יותר מדי...
בשביל המחיר שקניתי אותם רק רציתי לוודא שהם תקינים ועובדים... בנוסף מצבם מצויין שזה +.
אני חושב למכור אותם תאמת כי עכשיו במחשבה שניה אין לי ממש מקום בחדר לרמקולים כאלה.. מה שכן עדיין לא בחנתי אותם כמו שצריך, ככה שאם הסאונד שלהם יהיה לא פחות ממדהים אני אשאיר אותם...
בשביל המחיר שקניתי אותם רק רציתי לוודא שהם תקינים ועובדים... בנוסף מצבם מצויין שזה +.
אני חושב למכור אותם תאמת כי עכשיו במחשבה שניה אין לי ממש מקום בחדר לרמקולים כאלה.. מה שכן עדיין לא בחנתי אותם כמו שצריך, ככה שאם הסאונד שלהם יהיה לא פחות ממדהים אני אשאיר אותם...
-
yan
-
- חבר פעיל במיוחד

תאמת לא שמעתי אותם יותר מדי...