האם אפשר בדרך כלשהי לחבר שלט לרסיבר וינטאג'? + מספר תמונות..

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

רציתי להחליף את ה altec lansing שלי במחשב למשהו יותר נורמלי.
לבסוף קניתי marantz 2015.. חיברתי אותו למערכת שלי "סתם בשביל הכיף" כדי לראות מה הוא שווה (b&w 705) ומגבר קיים cambridge audio a640. השוואתי בין השניים והתוצאה לא הייתה אמיתית..
מגבר ב 300 שקלים מתעלה בכמה וכמה רמות מעל מגבר ב 3.5 k. הדיסק היה dire straits sultans of swing...
בכל מקרה.. אני חשבתי למכור את ה cambridge אבל הדבר היחיד שמונע ממני לעשות זאת זה מפני של marantz אין שלט ולקום מהספה בימינו זו לא אופציה...

האם יש אפשרות לארגן כזה דבר? ואם כן כמה כל הסיפור הזה אמור לעלות?

עכשיו כשאני חושב על זה, מעניין איזה תוצאה אני אקבל אם יהיה לי איזה 2275 אחד..
או לחילופין איזה 7070... אוי אוייייי
נערך לאחרונה על ידי yan ב 25/04/2008 17:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

גם לי, ולהרבה מאיתנו קרה אותו הדבר....
אצלי ה 7070 החליף מגבר ק"ב. ומאותו היום שהעפתי את הק"ב ושמתי את ה 7070, למדתי איך מוסיקה צריכה להשמע... פשוט עולם אחר לגמרי מבחינת איכות הצליל, חמימותו, הפירוט וכו'... וזה באמת לא להאמין.
ותאר לך שכל עוצמתו של המרנץ שלך היא 15 וואט לערוץ בלבד. בטח חלשלוש לעומת הקיימבריג', ובכל זאת נותן המון.

מבחינת להוסיף שלט, לא ניתן להוסיף לו שלט. מה שכן, תלוי מה המקור שלך. יש CDP שיש בהם האפשרות לשלוט על הווליום הפנימי דרך השלט ואז זה פותר למעשה את כל הבעיה...
אם מחשב יהה מחובר דרך קבע, אז אותו הדבר - ניתן בעלות של עשרות שקלים להוסיף לו שלט, או אפילו עכבר אלחוטי שיעשה את העבודה...

אגב, בשנות ה 70 היו לפישר מספר מוגבל של רסיברים שכללו שלט - שלט עם חוט שנגרר מהרסיבר - וגם הוא לא עשה הרבה...

תהנה ממנו

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

בטח שאפשר, בניתוח לא מסובך כלל!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #4 

שלט לרסיבר וינטג'? 8O הייתי שמח לשמוע איך בדיוק..

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

לפני המצאת הווליום הדיגיטאלי אז פשוט היה מנוע SERVO שמחובר לפוטנציומטר של הווליום ופשוט מסובב אותו פיזית.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

tigerbalm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 110
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

ALPS

שליחה #6 

לדוגמא, פוטנציומטר של ALPS לשליטה ע"י IR
http://cgi.ebay.com/ALPS-Motorized-volu ... dZViewItem

יש גם attenuator דומה במחיר כפול.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

מגניב.... שווה לבדוק אחד כזה...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #8 

אני מניח שאתה מתכוון לשליטה מרחוק על הווליום בלבד. תיאורטית זה אפשרי, וגם אני חשבתי על כך רבות בעבר, אבל לבסוף ירדתי מהרעיון כי הגעתי למסקנה שזה לא שווה את הטירחה, האנרגיה וההוצאה הכספית. דרך אחת שהיא יחסית פשוטה לביצוע היא להשתמש באיקולייזר חיצוני בעל שלט רחוק (יש לי כזה), אבל זה עלול לשנות במעט את הצליל הסופי במערכת, תלוי באיכות האיקולייזר. אבל גם מכשירים כאלה כבר די נדירים היום.
למה "לקום מהספה זו לא אופציה"? אל תהיה couch potato. וחוץ מזה, כמה פעמים כבר במהלך סשן האזנה אתה משנה את הווליום?

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

כן, רציתי שלט רק לווליום.. ננסה למצוא פיתרון אחר :?

בכל מקרה הנה קצת תמונות לכיף...

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #10 

הפתרון שענבר הציעה ניתן לביצוע בקלות וע"י ניתוח פשוט למדי

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

תגיד, איך הוורפידל פורס האלה? טובים? אתה אוהב אותם? אני חושב עליהם...
איך הסינרגיה שלהם עם המרנץ?

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

תאמת לא שמעתי אותם יותר מדי...
בשביל המחיר שקניתי אותם רק רציתי לוודא שהם תקינים ועובדים... בנוסף מצבם מצויין שזה +.

אני חושב למכור אותם תאמת כי עכשיו במחשבה שניה אין לי ממש מקום בחדר לרמקולים כאלה.. מה שכן עדיין לא בחנתי אותם כמו שצריך, ככה שאם הסאונד שלהם יהיה לא פחות ממדהים אני אשאיר אותם...

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

תאמת לא שמעתי אותם יותר מדי...
בשביל המחיר שקניתי אותם רק רציתי לוודא שהם תקינים ועובדים... בנוסף מצבם מצויין שזה +.

אני חושב למכור אותם תאמת כי עכשיו במחשבה שניה אין לי ממש מקום בחדר לרמקולים כאלה.. מה שכן עדיין לא בחנתי אותם כמו שצריך, ככה שאם הסאונד שלהם יהיה לא פחות ממדהים אני אשאיר אותם...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”